Hellou opettajat

Kannattaako?

Nyt kun olette pitkällä lomalla, ettekä ole kouluttautumassa ja kehittämäsä itseänne, niin on hyvää aikaa kertoa kuinka paljon saatte palkkaa? Kuinka pitkiä on päivänne, ja miski halusitte opetajaksi?

Minä olen hakemassa opettajakoulutukseen juuri lomien täkiä ja suuren palkan suhteessa työ määrään.

Kertokaa päivästänne...
Itse olen oikea energinen luova ihminen joka keksii kaikkea kivaa ja tykkää tehdä, laiskottelu ei mulle sovi, Eikö opettajan työssä saa tehdä vai pitääkö olla ne varaopet avustajat aina, jos ei tahdo?

7

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lakeuden risti

      En ole pitkällä lomalla, olen työttömänä. Syksyllä sitten taas alkaa työt.

      Käyn tällä hetkellä kahta kurssia ja juhannuksen jälkeen alkaa kolmas, joilla täydennän sekä ammattitaitoani että harrastusosaamistani. Loppukesästä lähden kolmen viikon matkalle opettamieni kielten kielialueille. Sen kustannukset onneksi saan katettua melkein kokonaan apurahan avulla, itse joudun sijoittamaan suunnilleen 1500 euroa. Kouluttaudun ja kehitän siis itseäni.

      Käteen tuleva palkkani on yleensä siinä 2200-2700, riippuen opetustuntimäärästä ja siitä, kuinka paljon olen pitänyt tukiopetustunteja tai puurtanut erilaisissa kehitystyöryhmissä ja projekteissa. Laskeskelin kerran, että näistä työryhmistä yms. tuleva palkanlisä tarkoittaa runsaan kolmen euron bruttotuntipalkkaa. Tiedän hyvin, että useimmissa oppilaitoksissa niistä ei makseta mitään ekstraa.

      Työpäiväni alkaa yleensä siinä puoli kahdeksan maissa. Jos on hyppytunteja, buukkaan ne yleensä ylitäyteen yhteistyötahojen tapaamisia, asioiden hoitamista puhelimitse yms. Kotiin lähden useimmiten klo 14.00-16.00. Käyn ehkä kaupassa, teen ruokaa, syömme, juttelen vähän aikaa perheen kanssa ja sitten asetun työpöydän tai tietokoneen ääreen ja teen koulutöitä noin 19.30 asti. Työpäivän pituus on siis kaksitoista tuntia, välillä parin tunnin tauko, johon sisältyy työmatka.

      Miksi (miski!!!!) halusin opettajaksi? Tämä työ pitää ihmisen ajan hermolla, nuoret ovat todella mukavia - joskin toisinaan tolkuttoman haastavia! Ei ole ikinä vapaa-ajan ongelmia. Olen hyvä kasvattaja - siitä ovat omat lapseni erinomainen todiste. Tällä pystyy elättämään itsensä ja perheensä omalta osaltaan. Nautin joka päivä myös siitä, että asiantuntemukseni opetettavissa aineissani on oppilaiden käytössä ja koituu heidän hyväkseen.

      Sinun perusteesi opettajankoulutukseen hakemiseen eivät kanna viittä minuuttia. Et sitä paitsi pääsisikään, sinne edellytetään tiettyjen perusasioiden hallitsemista edes jotenkuten. Käsityksesi palkasta ja työmäärästä on erittäin pahasti pielessä.

      Jos olet "energinen ja luova ihminen, joka keksii kaikkea kivaa ja tykkää tehdä", se on varmaan sinulle itsellesi tosi kivaa - siis ainakin kuvitella niin. Täältä päin katsoen elämäsi on kokonaan täällä Suomi24 -palstalla.

      Opettajan työssä saa todellakin tehdä niin paljon kuin pystyy - ja silti on melkein aina töitä rästissä. En tiedä, mitä tarkoitat varaopella. Avustajat (henkilökohtaiset ja luokka-) sekä koulunkäyntiohjaajat ovat vain hyvin harvoin käytettävissä minun tunneillani, vaikka tarvetta totisesti olisi, kun opetusryhmissä on useita eri tavoin tukea tarvitsevia. Minä sitten yritän olla joka puolella opetustilaa samanaikaisesti. "Apuopea" on hyvin vaikea saada, vaikka esimieskin tietää tarpeen hyvin. Melkein aina on kuitenkin joku opetusryhmä tai oppiaine, jossa repeää katastrofi, jos ei ole toista aikuista luokassa.

      Olen provoosi vastaamisestani huolimatta hiljalleen kallistumassa niiden palstalaisten kannalle, jotka jo useaan kertaan ovat kehoittaneet sinua eliminoimaan itsesi.

      • Kenkku ope

        Hyvä vastaus, mutta turha. Yksi ihminen on keksinyt Kivan Jutun ja jatkaa sitä ikuisesti. Ei siinä muita enää taida tarvita.


    • Rikas elämäkö odotta

      SAAKS OPETTAJAT 2,700 E PALKKAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ei hitsi, mikä palkka, jos on 2 tuntia päivässä töitä ja kaikki pitkät lomat ja koulussakin vielä kerran tunnissa 15 min välitunti!!!!

      Eipä ihme et kesäkurssit ei kiinnosta, kun on tottunut mielettömiin etuihin!
      En ymmärrä kitinää heikosta palkkauksesta,, kyllä toi on huippupalkka. Kun ajattelee työtöntä, 500 e kk, tai siivooja, 1300 e kk.. miinus verot. Ja siivous on sentään paskaduunia!

      Kyll on opettajan hommat helppoja ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Voisin ryhtyäkin opettajaksi pitkät lomat ja huippupalkka! Lyhyet pivät, ja tauko joka tunti.
      Pitäkää peukkuja et pääsen koulutukseen!

    • rakastava ope

      Tuo ei ole sinulle mikään ongelma, sillä et tulisi valituksi opettajakoulutukseen asenteesi takia. Kaltaisistasi tulee häirikköopettajia, jotka eivät kunnioita muita työntekijöitä, eikä vanhempia eikä varsinkaan oppilaita. Reputtaisit testeissä.

      • Lihavahko opetartar

        Voimme lohduttautua sillä, että aloittaja ei selviäisi edes hakuprosessista. Jos hän sen avustettuna vielä selvittäisikin, ei ikimaalimassa pääsisi opeksi opiskelemaan. Hän ei siis milloinkaan ole tulossa meidän kenenkään työpaikalle ihmisten mieliharmiksi ja riesaksi.


    • opex

      Aloittajalla ei taida edes olla hakukelpoisuutta. Joku varhaisteini purkaa luovuuttaa..

    • pilkkavasara

      Päivän pituus on 24 tuntia. Määrittele suuri palkka: pörssiyrityksen toimitusjohtajana tienaisit, mutta eikö kapasiteettisi riitä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe