Restonomikoulutuksesta

holmolainen

Onko eri ammattikorkeakoulujen välillä havaittavissa selvää eroa tasossa tai suuntautumisessa? Täällä Itä-Suomessa koulutus olisi nyt sellainen, että erikoistuminen joko ns.ravitsemuspuoleen tai matkailuun on ilmeisesti täysin omissa käsissä kurssivalintojen kautta eikä koulutus markkinoi itseään yhteen juttuun erikoistavana vaan puhuu matkailusta ja ravitsemuksesta yhdessä.
Viime vuonna matkailu ja ravitsemus olivat vielä ihan eri linjoja mutta kurssisisällössä oli paljon samaa.

Miten restonomitutkinto vertautuu mielestänne tradenomin tutkintoon? Jossain olen kuullut sanottavan, että tradenomin taidoilla voisi tehdä aika usein myös restonomin hommia ja tradenomin tutkinto olisi siksi mielekkäämpi. Mutta toisaalta restonomin opintoja voisi ehkä täydentää ottamalla myös tradenomipuolen kursseja? Entä kumpaan koulutukseen on yleensä isompi tunku ja vaikeampi pääsy samalla paikkakunnalla?

Kuinka vaikeiksi arvotatte kurssit; oletko sinä tai tuttusi saaneet vitosenkin arvosanoja ja kuinka usein?

Minkä verran erityisosaaminen koulutuksessa hankitun osaamisen lisäksi vaikuttaa työllistymiseen tai työllistymismahdollisuuksiin? Esim.erittäin laaja kielitaito. Onko tällaiselle henkilölle kannattavampaa hakeutua koulutukseen?

Toivoisin tähän vain kannustavia tai edes neutraaleja vastauksia. Olen jo tarpeeksi monta kertaa lukenut miten ei kannata kouluttautua, ei opi mitään jne. joten pidetään se keskustelu erillään.

1

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OpiskelijaJKL

      Hei!

      Opiskelen itse Jyväskylässä. Opiskelu on ollut suhteellisen helppoa. Nelosia saa ainakin melko helposti, mutta toki tämä riippuu kurssista, omista mielenkiinnon kohteista sekä opettajista. Opetuksen ja kurssien laatu vaihtelee. Porvoossa lienee Suomen parhainta matkailualan koulutusta amkissa, mutta tämä on vain oma käsitykseni. Jyväskylässä ei erikoistuta (ravitsemuslinja on erillään matkailusta), mutta tosin opetussuunnitelmat taas muuttuvat ensi vuodeksi, joten en ole kyllä varma.

      Kielitaidosta on hyötyä tällä alalla, mutta toisaalta ainakaan opiskelujen aikana laajaa kielitaitoa ei välttämättä tarvita, englannilla pärjää (osa kursseista voi olla englanniksi, samoin kurssikirjat). Harjoitteluissa ja myöhemmin työelämässä se on suurempi etu, riippuen toki täysin siitä minne haluat työllistyä. Varsinkin venäjän opiskeluun kannustetaan. Ruotsin pääsee yhden kurssin suorittamalla läpi. Valintakokeissa ei esimerkiksi testattu ruotsia, englantia kyllä (kirjallista). Eli koulun voi kyllä käydä hyvin vähällä kielten opiskelulla, mutta eri asia on se, että kannattaako.

      Netistähän löytyy eri koulujen tilastoja siitä kuinka monta hakijaa on ollut ja kuinka moni on otettu sisälle. Joten sieltä saat tiedot siitä kumpaan koulutukseen on helpompi päästä ainakin noin määrällisesti, itse valintakokeissa voi toki olla omat eronsa, joihin saatat tarvita henkilökohtaisia kykyjäsi enemmän tai vähemmän. Uskoisin kuitenkin, että kumpaankin koulutukseen pääsee suhteellisen helposti (?). Toki voit ottaa kursseja muiltakin aloilta, mutta opetussuunnitelmat ovat mitä ovat (kurssit voivat mennä päällekkäin, vaativammat kurssit vaativat edeltävää osaamista eli aiempien kurssien suorittamista myös) ja valinnaisia kursseja ei välttämättä halua tehdä kovin paljoa ylimääräisiä, joten kannattaa kyllä miettiä kumpaa haluat mieluummin opiskella ensisijaisesti.

      Kysymyksesi ovat sellaisia, että suosittelen, että laitat nämä suoraan myös niihin ammattikorkeakouluihin, joihin olet harkinnut hakevasi. Mikäli haet täydennyshaussa (jos on), niin kannattaa laittaa kysymykset jo nyt ennenkuin heinä-elokuun kiireet alkavat. Jos ajattelit hakea vasta syksyn / ensi kevään haussa, niin aikaa on toki harkita enemmän :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      212
      34381
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      256
      22014
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      440
      11119
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      83
      7449
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6665
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      5045
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      196
      4097
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      45
      1714
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      34
      1656
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1627
    Aihe