Onko eri ammattikorkeakoulujen välillä havaittavissa selvää eroa tasossa tai suuntautumisessa? Täällä Itä-Suomessa koulutus olisi nyt sellainen, että erikoistuminen joko ns.ravitsemuspuoleen tai matkailuun on ilmeisesti täysin omissa käsissä kurssivalintojen kautta eikä koulutus markkinoi itseään yhteen juttuun erikoistavana vaan puhuu matkailusta ja ravitsemuksesta yhdessä.
Viime vuonna matkailu ja ravitsemus olivat vielä ihan eri linjoja mutta kurssisisällössä oli paljon samaa.
Miten restonomitutkinto vertautuu mielestänne tradenomin tutkintoon? Jossain olen kuullut sanottavan, että tradenomin taidoilla voisi tehdä aika usein myös restonomin hommia ja tradenomin tutkinto olisi siksi mielekkäämpi. Mutta toisaalta restonomin opintoja voisi ehkä täydentää ottamalla myös tradenomipuolen kursseja? Entä kumpaan koulutukseen on yleensä isompi tunku ja vaikeampi pääsy samalla paikkakunnalla?
Kuinka vaikeiksi arvotatte kurssit; oletko sinä tai tuttusi saaneet vitosenkin arvosanoja ja kuinka usein?
Minkä verran erityisosaaminen koulutuksessa hankitun osaamisen lisäksi vaikuttaa työllistymiseen tai työllistymismahdollisuuksiin? Esim.erittäin laaja kielitaito. Onko tällaiselle henkilölle kannattavampaa hakeutua koulutukseen?
Toivoisin tähän vain kannustavia tai edes neutraaleja vastauksia. Olen jo tarpeeksi monta kertaa lukenut miten ei kannata kouluttautua, ei opi mitään jne. joten pidetään se keskustelu erillään.
Restonomikoulutuksesta
1
167
Vastaukset
- OpiskelijaJKL
Hei!
Opiskelen itse Jyväskylässä. Opiskelu on ollut suhteellisen helppoa. Nelosia saa ainakin melko helposti, mutta toki tämä riippuu kurssista, omista mielenkiinnon kohteista sekä opettajista. Opetuksen ja kurssien laatu vaihtelee. Porvoossa lienee Suomen parhainta matkailualan koulutusta amkissa, mutta tämä on vain oma käsitykseni. Jyväskylässä ei erikoistuta (ravitsemuslinja on erillään matkailusta), mutta tosin opetussuunnitelmat taas muuttuvat ensi vuodeksi, joten en ole kyllä varma.
Kielitaidosta on hyötyä tällä alalla, mutta toisaalta ainakaan opiskelujen aikana laajaa kielitaitoa ei välttämättä tarvita, englannilla pärjää (osa kursseista voi olla englanniksi, samoin kurssikirjat). Harjoitteluissa ja myöhemmin työelämässä se on suurempi etu, riippuen toki täysin siitä minne haluat työllistyä. Varsinkin venäjän opiskeluun kannustetaan. Ruotsin pääsee yhden kurssin suorittamalla läpi. Valintakokeissa ei esimerkiksi testattu ruotsia, englantia kyllä (kirjallista). Eli koulun voi kyllä käydä hyvin vähällä kielten opiskelulla, mutta eri asia on se, että kannattaako.
Netistähän löytyy eri koulujen tilastoja siitä kuinka monta hakijaa on ollut ja kuinka moni on otettu sisälle. Joten sieltä saat tiedot siitä kumpaan koulutukseen on helpompi päästä ainakin noin määrällisesti, itse valintakokeissa voi toki olla omat eronsa, joihin saatat tarvita henkilökohtaisia kykyjäsi enemmän tai vähemmän. Uskoisin kuitenkin, että kumpaankin koulutukseen pääsee suhteellisen helposti (?). Toki voit ottaa kursseja muiltakin aloilta, mutta opetussuunnitelmat ovat mitä ovat (kurssit voivat mennä päällekkäin, vaativammat kurssit vaativat edeltävää osaamista eli aiempien kurssien suorittamista myös) ja valinnaisia kursseja ei välttämättä halua tehdä kovin paljoa ylimääräisiä, joten kannattaa kyllä miettiä kumpaa haluat mieluummin opiskella ensisijaisesti.
Kysymyksesi ovat sellaisia, että suosittelen, että laitat nämä suoraan myös niihin ammattikorkeakouluihin, joihin olet harkinnut hakevasi. Mikäli haet täydennyshaussa (jos on), niin kannattaa laittaa kysymykset jo nyt ennenkuin heinä-elokuun kiireet alkavat. Jos ajattelit hakea vasta syksyn / ensi kevään haussa, niin aikaa on toki harkita enemmän :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan793980Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan303119- 1342482
- 131767
Onko tässä paljon lääkettä..
Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 42281462Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo1631356Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"
Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj131130- 74999
Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää39943Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä
On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän13842