Purtavaa kreationisteille

Viime vuonna tutkijat sekvensoivat Herpes simplex –viruksen HSV-1-tyypin koko genomin, ja se osoitti selkeästi ihmisen vaeltaneen Afrikasta juuri siten kuin poikkitieteelliset tutkimukset olivat jo aiemmin esittäneet. Nyt tutkijat ovat verranneet ihmisen ja kahdeksan muun kädellisen HSV-1 ja HSV-2-tyyppejä uudella kehittyneellä menetelmällä ja saaneet mielenkiintoisia tuloksia.

"Using advanced models of molecular evolution, the scientists were able to more accurately estimate ancient viral divergence times. This approach allowed them to determine when HSV-1 and HSV-2 were introduced into humans with far more precision than standard models that do not account for natural selection over the course of viral evolution."

HSV-1-tyyppi herpesinfektion aiheuttajana meidän kehityslinjassamme on jo ajalta ennen erkaantumistamme simpansseihin johtaneen linjan kanssa. Tämä tapahtui yli 6 miljoonaa vuotta sitten. HSV-2-tyyppi puolestaan on paljon samankaltaisempi kuin simpanssien HSV-2, ja molekyylitodisteiden mukaan se on tarttunut meidän kehityslinjaamme varhaisilta simpansseilta Homo erectukselle noin 1,6 miljoonaa vuotta sitten.

"This level of divergence indicated that humans must have acquired HSV-2 from an ancestor of modern chimpanzees about 1.6 million years ago, prior to the rise of modern humans roughly 200,000 years ago."

Onko selitys jälleen jumalan oikku, kuten vaikka ihmisen ja simpanssin geneettisesti samankaltaisimpien täiden ja lukuisten muiden molekyylitodisteiden kertomien yhtäläisyyksien kohdalla? Miksi tuolle virukselle voidaan rakentaa fylogeneettinen puu, joka kertoo viruksen olevan sitä erilaisempi muiden kädellisten ”saman” viruksen kanssa, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti kauempiin sukulaissuhteisiin? Evoluutio selittää tämän täydellisesti, mutta luomismallin tai älykkään suunnittelun kannalta mitään järkevää on vaikea keksiä.

Kreationistit myös väittävät, ettei lääketiede tarvitse evoluutiota mihinkään, vaan se jopa voisi olla vaarallista. No, todellisuudessa tämäkin tutkimus tehtiin yhdessä maailman parhaista lääketieteen yliopistoista, eikä tutkimuksen tarkoitus tietenkään ollut todistella evoluutiota, vaan hyödyntää sen tuloksia lääketieteessä.

"The results help us to better understand how these viruses evolved and found their way into humans. Animal disease reservoirs are extremely important for global public health. Understanding where our viruses come from will help guide us in preventing future viruses from making the jump into humans."

Valehteleeko tuo tutkija noin sanoessaan?

http://phys.org/news/2014-06-herpes-infected-humans-human-million.html

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/10/131021162657.htm

41

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blaahh

      Evot on hyviä kuvittelemaan...

      • Puolimutkateisti

        Onnittelut. Olit eka tollo tässä keskustelussa.


      • "Evot on hyviä kuvittelemaan..."

        Mitä tässä on kuviteltu? Genomeja pystytään vertailemaan, eikä siinä tarvita mielikuvitusta. Havaitaan, että toiset genomit näyttävät enemmän toisiltaan, tämä havainto on myös fakta. Virusten mutaatiotaajuksia pystytään tarkastelemaan koko ajan kasvavan datan ansiosta jo hyvin luotettavasti. Virukset ovat geneettisesti kauempana toisistaan, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti kauemmas ajassa sukulaisuussuhteissa.

        Sitten mennään siihen "kuvitteluun", eli tehdään looginen johtopäätös, että virukset tarttuvat ajan kuluessa lajeilta toisille ja niiden evoluutio jatkuu uudessa isäntälajissa, Luominen ei yksinkertaisesti selitä tätä jatkumoa.

        Jos kuvitellaan, että herpesvirus olisi luotu aikana X, ja se sitten tarttuisi eri lajeihin satunnaisesti, niin miksi ihmeessä nuo tartunnat olisivat tapahtuneet juuri siinä järjestyksessä, kuin evoluutioteorian pohjalta voidaan olettaa?


      • Pystyn tosiaan kuvittelemaan monia hyvin kuviteltuja evolääkkeitä, jotka auttavat tehokkaasti kuvittelemaan vaivojen paranemista tai oireiden helpottamista. Pystyykö neiti, vai rukouksellako teillä päin mennään kun pipi tulee?


    • Puolimutkateisti
      • Kiitos! Täytyy odotella, että löytyykö hyvää seliseliä, hiukan kyllä epäilen.


    • jyriboi

      Voi tuota Solonin yksinkertaisuutta, Sillä tottahan nuo tutkijat ottivat näytteet noista kuvitelluista muinaisista yhteisistä kädellisten esi-isistä joten varmaan oli ihan faktaa kaikki tuo evoluutiohömppä jota tuonne tutkimuksen sekaan oli ympätty, kuka lie ympännyt koska tuskin tutkijat itse.

      • Eihän tässä Solon ole se yksinkertainen vaan tämä mytomaanimultinikki, joka elää tuossa omakuvitelmakuplassaan kuvitellen tässäkin jonkun salaliiton.

        Mutta mihinkäs sitä myotmaanimultinikki karvoistaan pääsisi, havaittava todellisuus on jokseenkin vieras mytomaanimultnikinille, mytomaani mikä mytomaani, niin perkeleellinen valehtelija ja vääristelijä.


      • "Voi tuota Solonin yksinkertaisuutta, Sillä tottahan nuo tutkijat ottivat näytteet noista kuvitelluista muinaisista yhteisistä kädellisten esi-isistä joten varmaan oli ihan faktaa kaikki tuo evoluutiohömppä jota tuonne tutkimuksen sekaan oli ympätty, kuka lie ympännyt koska tuskin tutkijat itse."

        En oikein välitä keskustella kanssasi, mutta kerrotaan sivullisia varten yleisellä tasolla seuraavaa. Tutkijat siis vertailivat yhdeksän kädellislajin herpesviruksia. Viruksen genomit olivat evoluutioteorian mukaisesti aina lähempänä toisiaan kahden lähemmän sukulaislajin kesken. Virusten mutaationopeuksista on jo saatu hyvin kattavasti dataa, ja näitä taaksepäin menemällä havaitaan täysin yhteensopivat muutokset ja voidaan arvioida niiden erkaantumisajankohtia. Tämä sopii erittäin hyvin evoluutioteoriaan.

        Multinikki vain halveksii oikeita tutkijoita ja teknologian sekä menetelmien kehittymistä. Tietenkin tutkijat itse ottivat evoluution huomioon, koska tarkoitus oli selvittää todellisia tatahtumia evoluutiohistoriasta, jotta tulevaisuudessa voitaisiin paremmin varautua virustartuntoihin toisilta lajeilta.


      • Helposti ajattelee, että nuo näytteet voisi yhtä hyvin ottaa jyrtsistä tai muista ansioituneista palstakretuista. Örähtelyistänne päätellen geneettinen yhtäläisyys noihin esi-isiimme olisi täysin riittävä.


      • Puolimutkaboi

        No tulihan sieltä sitä mytomaanivajakin jehovantodistajapörinäistä mussutustakin.

        Ei tartte olla edes Noora Karma ennustaakseen, että jyrtsi on ensimmäisten kretujen jukossa typeryyttään esittelemässä kun joku evoista tekee avauksen, jossa raportoidaan jälleen yhdestä kreationismin kiistattomasti kumoovasta ja evoluution vahvistavasta tieteen tutkimustuloksesta.

        Jäämme odottamaan modernin "tieteellisen" kreationismin vertaisarvioitua tieteellistä julkasua, joka kumoaa Solonin avauksessa viitatun tutkimuksen johtopäätökset.


    • tieteenharrastaja

      Tämä oli hyvä avaus. Liian kauan on päästy vapaasti jankkaamaan, etteivät ERV:t mitään virusjäämiä ole, vaan älykkäästi suunniteltija genomin osia.

      Eihän kukaan jaksa alinomaa toistella niiden olevan selvästi todellisten virusten DNA-ketjuja vähäisin muunnoksin.

      • Täytyy huomauttaa, ettei Herpes simplex ole ERV, koska se ei periydy sukusolujen kautta. Tästä huolimatta noin 85% väestöstä kantaa HSV-1-tyypin virusta.


      • tieteenharrastaja
        solon1 kirjoitti:

        Täytyy huomauttaa, ettei Herpes simplex ole ERV, koska se ei periydy sukusolujen kautta. Tästä huolimatta noin 85% väestöstä kantaa HSV-1-tyypin virusta.

        Oikaisu vastaanotettu. Varmistatko vielö, onko varsinaisia ERV:ejä kuitenkin voitu yhdistää tunnettuihin viruksiin.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Oikaisu vastaanotettu. Varmistatko vielö, onko varsinaisia ERV:ejä kuitenkin voitu yhdistää tunnettuihin viruksiin.

        " Varmistatko vielö, onko varsinaisia ERV:ejä kuitenkin voitu yhdistää tunnettuihin viruksiin."

        On kyllä. Useasta ERV:stä on löydetty niin pitkiä toistojaksoja ( http://en.wikipedia.org/wiki/Long_terminal_repeat ) , että niistä on voitu selvittää oliko ERV:n tartuttanut retrovirus alfavirus, betavirus vai mikä.

        Retroviruksen rekonstruoiminenkin on tehty ERV:stä.

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=15280487&ordinalpos=2&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum


    • Nooan poika

      Oliko ne tutkijat paikan päällä aina todistamassa viruksen hyppäämistä? Jos ei ollu niin sitten tutkimus on ad hoc ja kehäpäättelyä.

      • huutis.

        Päättelyä kyllä, mutta ei kehäpäättelyä. Niissä on pieni ero, jota kreationisti ei ymmärrä.


      • antievo
        huutis. kirjoitti:

        Päättelyä kyllä, mutta ei kehäpäättelyä. Niissä on pieni ero, jota kreationisti ei ymmärrä.

        Mitä sinä muka ymmärrät?


      • huutis.
        antievo kirjoitti:

        Mitä sinä muka ymmärrät?

        Ainakin sen, että kreationismi on humpuukia. Sen ymmärtäminen nyt ei tietenkään paljoa vaadi siihen pystyy jokainen normaalijärkinen ja useimmat vähän tyhmemmätkin.


      • mistä teitä oikein sikiää??? Pitääkö esim. kirjoittaa kaikki fibonccin sarjan luvut paperille jotta tietäis 1000000000000000 luvun?? niin..ala kirjoittaa:)


    • antievo

      Kovin on heppoisia nämä Solon1 todisteet. Paremmin tämä luomiseen ja syntiinlankeamukseen sopii. Kun eläimet siirtyivät paratiisista pois seurasi infektiot niitä. Tämän takia mitään ristiriita ei ole.

      • Paitsi ettei sovi. Selitätkö minulle, että miksi paratiisista poistuneet eläimet infektoituivat siten, että niiden nykyisiä viruksia tutkimalla ne näyttäisivät muodostavan evoluutioteorian mukaisen fylogenian? Tämän takia ristiriita on olemassa. Voit toki uskoa, että jumala on jostain syystä näin luonut, mutta mitään muuta loogista selitystä kuin evoluutio ei mielestäni ole..


      • >=3

        "Kovin on heppoisia nämä Solon1 todisteet."

        Erityisen hyvät todisteethan nuo ovat. Tuo tutkimus vain vahvistaa evoluutioteoriaa, ja jos lukisit sen ajatuksella, ymmärtäisit sen itsekkin.

        Ja kretardin ei kannata sanoa kenenkään todisteita "heppoisiksi", koska kretardeilla ei ole todisteita kreationismin puolesta ollenkaan.


    • Liian iso pala?

      "Purtavaa kreationisteille "

      Evolutkikset saisivat itse pureksia sen asian, että miksei evoluution kannattajilta vaadita saman tason tieteellistä näyttöä kuin tieteessä yleensä?

      • tieteenharrastaja

        Esitit perustelemattomaan väitteeseen pohjautuvan kysymyksen. Vastaus siihen on, että väitteesi on väärä. Paitsi matematiikan suhteen.


      • Mikä onkaan neidin koulutus tällaisen asian arvioimiseen?

        Ai että Jeesuksen lahjoittama usko, niinpä juu.


      • "Evolutkikset saisivat itse pureksia sen asian, että miksei evoluution kannattajilta vaadita saman tason tieteellistä näyttöä kuin tieteessä yleensä?"

        Todellisuudessa evoluutioteoria on yksi parhaiten todistetuista tieteellisistä teorioista, ehkä jopa parhaiten. Evoluutioteoria täyttää kyllä tieteelliselle teorialle asetetut ehdot.

        "A body of descriptions of knowledge is usually only called a theory if it has fulfilled these criteria:

        It makes falsifiable predictions with consistent accuracy across a broad area of scientific inquiry (such as mechanics).

        It is well-supported by many independent strands of evidence, rather than a single foundation. This ensures that it is probably a good approximation, if not completely correct.

        It is consistent with pre-existing theories and other experimental results. (Its predictions may differ slightly from pre-existing theories in cases where they are more accurate than before.)

        It can be adapted and modified to account for new evidence as it is discovered, thus increasing its predictive capability over time.

        It is among the most parsimonious explanations, sparing in proposed entities or explanations. (See Occam's razor. Since there is no generally accepted objective definition of parsimony, this is not a strict criterion, but some theories are much less economical than others.)"

        "The first three criteria are the most important. Theories considered scientific meet at least most of the criteria, but ideally all of them. This is true of such established theories as special and general relativity, quantum mechanics, plate tectonics, evolution, etc."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory

        Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä me tavalliset tallaajat haluamme tieteellisellä teorialla ymmärtää, vaan ainoastaan tiedeyhteisön konsensuksella.

        Esimerkiksi USA:ssa, jota kreationistit usein hehkuttavat mallimaana, tieteilijöistä 97% pitää evoluutiota parhaana selittäjänä ihmisen olemassaololle. 2% kannattaa luomista ja prosentti ei ota kantaa kysymykseen

        .http://ncse.com/news/2009/07/views-evolution-among-public-scientists-004904


      • huutis.
        solon1 kirjoitti:

        "Evolutkikset saisivat itse pureksia sen asian, että miksei evoluution kannattajilta vaadita saman tason tieteellistä näyttöä kuin tieteessä yleensä?"

        Todellisuudessa evoluutioteoria on yksi parhaiten todistetuista tieteellisistä teorioista, ehkä jopa parhaiten. Evoluutioteoria täyttää kyllä tieteelliselle teorialle asetetut ehdot.

        "A body of descriptions of knowledge is usually only called a theory if it has fulfilled these criteria:

        It makes falsifiable predictions with consistent accuracy across a broad area of scientific inquiry (such as mechanics).

        It is well-supported by many independent strands of evidence, rather than a single foundation. This ensures that it is probably a good approximation, if not completely correct.

        It is consistent with pre-existing theories and other experimental results. (Its predictions may differ slightly from pre-existing theories in cases where they are more accurate than before.)

        It can be adapted and modified to account for new evidence as it is discovered, thus increasing its predictive capability over time.

        It is among the most parsimonious explanations, sparing in proposed entities or explanations. (See Occam's razor. Since there is no generally accepted objective definition of parsimony, this is not a strict criterion, but some theories are much less economical than others.)"

        "The first three criteria are the most important. Theories considered scientific meet at least most of the criteria, but ideally all of them. This is true of such established theories as special and general relativity, quantum mechanics, plate tectonics, evolution, etc."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory

        Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä me tavalliset tallaajat haluamme tieteellisellä teorialla ymmärtää, vaan ainoastaan tiedeyhteisön konsensuksella.

        Esimerkiksi USA:ssa, jota kreationistit usein hehkuttavat mallimaana, tieteilijöistä 97% pitää evoluutiota parhaana selittäjänä ihmisen olemassaololle. 2% kannattaa luomista ja prosentti ei ota kantaa kysymykseen

        .http://ncse.com/news/2009/07/views-evolution-among-public-scientists-004904

        Olisi kiva tietää minkä alan tieteilijöitä näissä kahdessa prosentissa luomisuskoisia lähinnä on.
        Veikkaan että nämä olevat lähinnä yhteiskuntatieteilijöitä (esim. taloustiede ja valtio-oppi) tai humanisteja (kuten teologia).


      • huutis. kirjoitti:

        Olisi kiva tietää minkä alan tieteilijöitä näissä kahdessa prosentissa luomisuskoisia lähinnä on.
        Veikkaan että nämä olevat lähinnä yhteiskuntatieteilijöitä (esim. taloustiede ja valtio-oppi) tai humanisteja (kuten teologia).

        Tuossa kyselyssä haastateltiin sataa American Association for the Advancement of Science:n (AAAS) jäsentä. Vastauksia ei eritelty, mutta tieteilijöiden alat jakautuivat seuraavasti;

        51 Biological and Medical
        14 Chemistry
        8 Physics and Astronomy
        7 Social Sciences and Policy
        6 Engineering
        6 Geosciences
        3 Computer science/Math
        3 Other field
        2 No answer/Don’t know

        Kaksi prosenttia muodostuisi sopivasti noista, jotka eivät edes tiedä omaa alaansa :)

        http://people-press.org/files/legacy-pdf/528.pdf


      • tieteenharrastaja
        solon1 kirjoitti:

        Tuossa kyselyssä haastateltiin sataa American Association for the Advancement of Science:n (AAAS) jäsentä. Vastauksia ei eritelty, mutta tieteilijöiden alat jakautuivat seuraavasti;

        51 Biological and Medical
        14 Chemistry
        8 Physics and Astronomy
        7 Social Sciences and Policy
        6 Engineering
        6 Geosciences
        3 Computer science/Math
        3 Other field
        2 No answer/Don’t know

        Kaksi prosenttia muodostuisi sopivasti noista, jotka eivät edes tiedä omaa alaansa :)

        http://people-press.org/files/legacy-pdf/528.pdf

        Olisikohan Medicalissa ollut mukana uskollaparantajien opintosuunta?


      • sgrgrgj34

        Jehovan todistaja mad?


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Olisikohan Medicalissa ollut mukana uskollaparantajien opintosuunta?

        Eihän sitä ikinä tiedä :)


    • *JC

      Kyllä ovat raskaslukuisia nämä solonin avaukset. Näennäistieteellistä evoliturgiaa, joka hieman tutkimalla paljastuu olettamusten ja ideologisten päätelmien varaan kyhätyksi rakennelmaksi.

      "HSV-1-tyyppi herpesinfektion aiheuttajana meidän kehityslinjassamme on jo ajalta ennen erkaantumistamme simpansseihin johtaneen linjan kanssa."

      Herpesinfektion aiheuttajat tuskin kuuluvat palstan aihepiiriin. Kreationismi selittää ne perisynnin seurauksina, kuten Raamatussa on kerrottu.

      Ihmisellä ei ole kehityslinjaa. Olemme kaikki Aadamin ja Evan jälkeläisiä, Ihmisen sukua. Emme ole erkaantuneet simpansseista, väite on paitsi valheellinen myös loukkaava.

      "Tämä tapahtui yli 6 miljoonaa vuotta sitten. HSV-2-tyyppi puolestaan on paljon samankaltaisempi kuin simpanssien HSV-2, ja molekyylitodisteiden mukaan se on tarttunut meidän kehityslinjaamme varhaisilta simpansseilta Homo erectukselle noin 1,6 miljoonaa vuotta sitten."

      Kaikkeus tuskin on 6 miljoonaa vuotta vanha. Ajoituksesi ovat myös evoa. Kovan linjan evolutionismin pohjalta keskustelua tällä palstalla on lähes mahdotonta käydä.

      "Onko selitys jälleen jumalan oikku, kuten vaikka ihmisen ja simpanssin geneettisesti samankaltaisimpien täiden ja lukuisten muiden molekyylitodisteiden kertomien yhtäläisyyksien kohdalla?"

      Perimä seuraa samankaltaisia luomisratkaisuja. Asia on niin ilmeinen, että täiden geenitutkimus on aivan turhaa.

      "Valehteleeko tuo tutkija noin sanoessaan?"

      Hän ei puhu totta.

      • *PM

        Multinikki-JC trollaa.

        Nämä sun ite aatellut hörhöilyt ja valehteluun perustuva "argumentointi" on meille kaikille jo kyllästämiseen asti tuttua. Jospa ton ideologisen skeidanjauhamisen sijaan esittelisit meille tieteellisen tutkimuksen, joka kumoaa Solonin esittelemän tutkimuksen tulokset.

        Ai niin mutta eihän sellasta oo ja sinä oot oppimaton mytomaaninen tollo. Hih hih.


    • "Viime vuonna tutkijat sekvensoivat Herpes simplex –viruksen HSV-1-tyypin koko genomin, ja se osoitti selkeästi ihmisen vaeltaneen Afrikasta juuri siten kuin poikkitieteelliset tutkimukset olivat jo aiemmin esittäneet."

      Tätä se minun uneni tiesi.

      • herpeksetön

        Evopoppamiesten unista löytyy kaikki teiän todisteet.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Hyvin otsikoitu avaus. Yksikään kretu ei pystynyt keksimään yhtään vasta-argumenttia. Pelkkää käsien heiluttelua ja asian vierestä puhumista.

      • Tämä oli aika samankaltainen avaus, eivätkä kreationistit siihenkään osanneet mitään vastata.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11978475

        Itse asiassa varmastikin puolet avauksistani jää ilman edes jonkinlaista rakentavaa vasta-argumentointia. En siis tarkoita, että kreationistit onnistuisivat missään kumoamaan tai haastamaan mitään tieteen käsityksiä, mutta joskus tulee muitakin vastauksia kuin aivan pelkkää käsien heiluttelua.


      • tieteenharrastaja
        solon1 kirjoitti:

        Tämä oli aika samankaltainen avaus, eivätkä kreationistit siihenkään osanneet mitään vastata.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11978475

        Itse asiassa varmastikin puolet avauksistani jää ilman edes jonkinlaista rakentavaa vasta-argumentointia. En siis tarkoita, että kreationistit onnistuisivat missään kumoamaan tai haastamaan mitään tieteen käsityksiä, mutta joskus tulee muitakin vastauksia kuin aivan pelkkää käsien heiluttelua.

        En ihmettele:

        "Itse asiassa varmastikin puolet avauksistani jää ilman edes jonkinlaista rakentavaa vasta-argumentointia."

        Ovat aina melko tiukkaa luettavaa ja joskus aika pienestä yksityiskohdasta, jonka suhteutus muuhun voi olla vaikeaa muillekin kuin kreoille.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        En ihmettele:

        "Itse asiassa varmastikin puolet avauksistani jää ilman edes jonkinlaista rakentavaa vasta-argumentointia."

        Ovat aina melko tiukkaa luettavaa ja joskus aika pienestä yksityiskohdasta, jonka suhteutus muuhun voi olla vaikeaa muillekin kuin kreoille.

        "Ovat aina melko tiukkaa luettavaa ja joskus aika pienestä yksityiskohdasta, jonka suhteutus muuhun voi olla vaikeaa muillekin kuin kreoille."

        Tämä tosiaan riippuu avauksen luonteesta. Jos teen avauksen omasta mielestäni esimerkiksi evoluutioteoriaa vahvasti tukevasta tutkimuksesta, niin pyrin liittämään ja suhteuttamaan tutkitun aiheen kokonaiskuvaan.

        Jos taas pyrin osoittamaan kreationistien esittämien väitteiden paikkansa pitämättömyyden, niin silloin saatetaan puhua jostain hyvin pienestä yksityiskohdasta. Ei se mielestäni ole minun vika, jos vaikka palstalla joku on kopsannut pääkonttorista jonkun monimutkaisen yksityiskohdan, jonka pitäisi kumota joku naturalistinen väite, mutta eivät sitten ymmärrä mitään jos kumoan sen uuden tiedon turvin avauksessani.

        Elämän synty toki on sellainen aihe, että siinä puhutaan tällä hetkellä pienistä yksityiskohdista. Niistä kerron lähinnä siksi, koska kreationistit väittävät ettei abiogeneesistä ymmärretä yhtään mitään.

        Kiitos kuitenkin palautteesta, pyrin huomioimaan kokonaiskuvan tarkemmin kaikissa avauksissani.


      • tieteenharrastaja
        solon1 kirjoitti:

        "Ovat aina melko tiukkaa luettavaa ja joskus aika pienestä yksityiskohdasta, jonka suhteutus muuhun voi olla vaikeaa muillekin kuin kreoille."

        Tämä tosiaan riippuu avauksen luonteesta. Jos teen avauksen omasta mielestäni esimerkiksi evoluutioteoriaa vahvasti tukevasta tutkimuksesta, niin pyrin liittämään ja suhteuttamaan tutkitun aiheen kokonaiskuvaan.

        Jos taas pyrin osoittamaan kreationistien esittämien väitteiden paikkansa pitämättömyyden, niin silloin saatetaan puhua jostain hyvin pienestä yksityiskohdasta. Ei se mielestäni ole minun vika, jos vaikka palstalla joku on kopsannut pääkonttorista jonkun monimutkaisen yksityiskohdan, jonka pitäisi kumota joku naturalistinen väite, mutta eivät sitten ymmärrä mitään jos kumoan sen uuden tiedon turvin avauksessani.

        Elämän synty toki on sellainen aihe, että siinä puhutaan tällä hetkellä pienistä yksityiskohdista. Niistä kerron lähinnä siksi, koska kreationistit väittävät ettei abiogeneesistä ymmärretä yhtään mitään.

        Kiitos kuitenkin palautteesta, pyrin huomioimaan kokonaiskuvan tarkemmin kaikissa avauksissani.

        Tietenkin yksityiskohtaisuus ja perusteellisuus ovat keskeinen osa avaustesi arvosta ehkä monille niistäkin, jotka eivät osallistu keskusteluun. Esimerkiksi kosmologian, matematiikan tai geologian aiheissa kuuluisin tuohon joukkoon.

        Jos tavoittelet laajempaa kommentointia, tuo arvo saattaa kärsiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1865
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1457
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1267
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1262
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1155
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      198
      1040
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      973
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      44
      924
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      201
      916
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe