kiireellisen sektion läpikäyneitä?

lila3

Itselleni tehtiin neljä viikkoa sitten kiireellinen sektio (rv 40 4) kun kohdunkaula ei auennut 5 cm pidemmälle edes tipalla 8 tunnin aikana ja lapsivesi oli tulehtunut, lapsen sydänkäyrästä näkyi että tilanne aiheutti turhaa stressiä (sydänkäyrä hyppäsi supistusten välissä melko ylös).
Mitä syitä muilla? Jäikö huono fiilis? Miten toipuminen sujui?
Omalla kohdallani kaikki sujui rauhallisesti ja hyvässä hengessä. Päivystävän lääkärin päätyminen sektioon oli lähinnä helpotus kun olin kärsinyt tuskallisista supistuksista jo 4 päivää putkeen (ilm. tulehduksen takia) ja voimat aivan lopussa.

8

2300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täällä toinen

      Omasta sektiosta on kohta jo pari vuotta aikaa. Kohdunsuu avautui muutamissa tunneissa yhdeksään senttimetriin, mutta siihen se sitten jäi. Lapsi ei laskeutunut eikä kohdunsuu avautunut enempää. Kätilö epäili myös lapsen olevan viistotarjonnassa. Sektiopäätös tehtiin muutaman tunnin kuluttua avautumisen pysähtymisestä, koska oli melko selvää että homma ei etene. Ihan hyvä fiilis jäi, sektio meni hyvin, lapsi oli terve nelikiloinen ja toivuin leikkauksesta nopeasti. Sain lapsen myös rinnalle kahden tunnin sisällä leikkauksesta ja imetys käynnistyi loistavasti. Tosin, jos toisen lapsen vielä joskus saan, haluaisin ilman muuta yrittää alakautta synnyttää, jos sille ei mitään estettä ilmene.

    • Kapusha

      Mulle jäi sectiosta ihan hyvä fiilis vaikka sitä niin kauheasti aluksi pelkäsin. Mulla käynnistettiin synnytys keskiviikkona aamulla ja torstaina illalla sitten poika syntyi sectiolla. Mulla ei kohdunsuu auennut kuin 4cm asti ja sitten alkoi sydänäänet pätkiä.
      Oli kyllä yllättävän rauhallinen fiilis ja muistan huokaisseeni helpotuksesta, kun sectiopäätös tehtiin että nyt tää on vihdoin ohi.
      Paranin myös tosi nopeasti mikä yllätti itsenikin. Kotona en tarvinnut kuin yöksi kipulääkettä :)
      Ainoa mikä harmitti oli, että jouduin olemaan 6päivää sairaalassa ja että en saanut hoidettua vauvaa kunnolla ekaan pariin päivään. Olen tosi lyhyt ja sectiohaava osui pöydänreunaan jos yritin pestä poikaa.
      Mikäli uudestaan joskus menen synnyttämään niin haluaisin alakautta synnyttää, kun ei mitään rakenteellista estettä sille ole. Vaadin vaan sen, että saan epiduraalin herkemmin koska ennen sitä avautumista ei tapahtunut ja sen jälkeen hetkessä siihen 4cm...

      • Täällä toinen

        Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen synnytys on omanlaisensa ja et voi tietää, miten avautumisen kanssa toisella kerralla kävisi. :) Epiduraali voi myös hidastaa synnytystä tai jopa seisahduttaa sen kokonaan, jos se liian aikaisin annetaan. Ei niitä päätöksiä synnyttäjien kiusaamiseksi tehdä, vaan kokemukseen perustuen.


      • lila3
        Täällä toinen kirjoitti:

        Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen synnytys on omanlaisensa ja et voi tietää, miten avautumisen kanssa toisella kerralla kävisi. :) Epiduraali voi myös hidastaa synnytystä tai jopa seisahduttaa sen kokonaan, jos se liian aikaisin annetaan. Ei niitä päätöksiä synnyttäjien kiusaamiseksi tehdä, vaan kokemukseen perustuen.

        Kätilön kanssa puhuttiin aiheesta ja oli sitä mieltä että moni synnyttäjä taistelee supistuksia vastaan. Nehän tuottaa suurta kipua, joka koetaan negatiivisena asiana. Kun kipu on lievennetty (esim. epiduraalin avulla) niin keho ei enää hanaa vastaan ja luonnollinen prosessi voi edetä normaalisti.


      • Täällä toinen
        lila3 kirjoitti:

        Kätilön kanssa puhuttiin aiheesta ja oli sitä mieltä että moni synnyttäjä taistelee supistuksia vastaan. Nehän tuottaa suurta kipua, joka koetaan negatiivisena asiana. Kun kipu on lievennetty (esim. epiduraalin avulla) niin keho ei enää hanaa vastaan ja luonnollinen prosessi voi edetä normaalisti.

        Kyllä, mutta ei se tuohon kirjoittamaani liity mitenkään. Kirjoitin, että epiduraalia ei pidä antaa liian aikaisin, koska se voi pysäyttää supistelut kokonaan ja vaikeuttaa synnytyksen etenemistä. Epiduraali pitäisi antaa vasta, kun synnytys on edennyt aktiivisen avautumisen vaiheeseen. Ns. latenssivaiheessa annettu epiduraali voi johtaa supistusten lopahtamiseen ja sen takia se yleensä annetaan vasta, kun synnyttäjän kohdunsuu on vähintään neljä senttiä auki eli latenssivaihe on ohi. Ei siis ole synnyttäjän kiusaamista, ettei epiduraalia anneta heti alkuvaiheessa, eikä sitä kannata itselleen siinä vaiheessa vaatiakaan. Sitä paitsi toisella kerralla avautuminen voi tapahtua paljon helpommin kuin ensimmäisellä kerralla, vaikka ensimmäisellä kerralla olisikin jääty avautumisvaiheessa vain muutamiin sentteihin. Toisella kerralla synnyttäjä tietää, mitä odottaa ja voi valmistautua supistuksiin huomattavasti. Esimerkiksi erilaisten rentoutumistekniikoiden harjoitteleminen ja niiden käyttäminen synnytyksessä voi helpottaa alkuvaiheen avautumista huomattavasti.


    • pullopää

      lila3, minulla on täysin samanlainen kokemus. synnytystä yritettiin käynnistää lääkkeillä 4 pvä (todella kivuliaita supistuksia, pahimmillaan 12 h putkeen), lopulta kalvojen puhkaisu, kun 1,5 cm auki. sitten tippaan. 4 cm päästiin, vauvan sydänäänet alkoivat tipahdella ja järkyttävät supistukset. epiduraalissa reilu 5 h ja homma ei edennyt. nousi kuume ja voimat aivan lopussa, kun pyysin itse leikkausta, lääkäri oli tietysti samaa mieltä. vauva syntyi 9 pisteen vauvana, oli hieman lämpöä joten oli pari päivää tehoseurannassa. sektiosta jäi hyvä fiilis, se oli minullekin suuri helpotus vaikkakin puudutus meni vähän pieleen ja puuduin kaulaan asti, mikä tietysti vaikeutti hengitystä huomattavasti. terhakkaa anestesialääkäriä on kiittäminen, ettei minua tarvinnut kuitenkaan nukuttaa. pahin fiilis ja mörkö on jäänyt kummittelemaan niiltä vauvan kahdelta ensimmäiseltä päivältä, kun en itse kyennyt vauvaa juuri hoitamaan väsymykseltä ja kivuilta. ensimmäisenä päivänä hoitaja vei minut katsomaan vauvaa kahdesti sängyllä kärräten. siitä järkyttävästä ikävän tunteesta on vaikea päästä eroon.

    • Millamaaria

      Minulle 6v sitten tehtiin myös kiireellinen sektio.Synnytys käynnistyi normaalisti tihenevillä supistuksilla ja lapsiveden menolla.Sain synnytyssalissa epiduraalin ja supistuksia lisättiin oksitosiinitipalla.Nukahdin epiduraalin saatuani ja pian olikin sali täynnä porukkaa ja kätilö kertoi laitteen hälyttäneen, lapselle oli tullut syvä sydänäänten lasku.Tilanne palautui pian normaaliksi ja lääkäri määräsi sektion 20 min. eli kiiireellinen sektio, ei hätäsektio.

      Sieltä sitten kärrättiin käytävään, jonka päässä oli hissi, sillä kerros alaspäin ja olimme leikkaussalissa.Kaikki kävi omalta kannaltani kivuttomasti ja nopeasti.Lasta oli hieman hankala irrotella oli jo niin alas laskeutunut lantioon, mutta hyvin kaikki kuitenkin meni.
      Vauva oli pari päivää silmät kiinni kun oli vähän turvotusta irrottelujen jälkeen kasvoilla, eikä imetys käynnistynyt.Oma maitoni ei mihinkään riittäntänyt senkääntakia että poika oli iso(4kg925g) ja söi kuin "hevonen".
      Opetteluahan se ekan kanssa aluksi on ja meillä tuo ensimmäinen on ollut vaativampi tapaus alusta lähtien.

    • hei. TOIVOTTAVASTI saatte tämän viestin.

      meille syntyi tyttö tiistaina 16.9 klo 10:02 pistein 0/0/0 ja oli vihreän lapsiveden ja huonojen sydänkäyrien takia heti hätäsektiossa kun saavuimme sairaalaan. kuolleena syntynyt,elvytettiin 13min jonka jälkeen saatiin vain pulssi. viilennyshoito aloitettu 2h iässä teholla ja lopetettu 3:n vuorokauden iässä lääkärin sanoin,ei mitään mahdollisuuksia selvitä. aivot täysin tuhoutuneet sekä sisäelimet. pe 19.9 oli kaste ja otettiin happikoneet irti. tyttö on edelleen elossa ja HENGITTÄÄ omilla keuhkoillaan ilman apua. availee silmiään ja on mennyt jo maitoakin tänään la 20.9 jo 3x perille mitä EI mennyt tuona viilennys hoidon aikana.

      laitan tähän julkisen sähköpostisosoitteen johon voitte myös vastailla:
      [email protected]

      lääkärin mukaan ei reagoi mihinkään eikä tunne kipua MUTTA reagoinut viilennys hoidonkin aikana ääniin ja kosketuksiin. tänään taskulampun valoon ja kosketukseen sekä kun otettiin letkuja pois ihosta 19.9 pe niin reagoi tarran pois ottamiseen.

      pyydän muita huonon pisteiden saaneita ilmottautumaan!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe