Rivitaloasukas, sopisitko keskustaan?

maalta minne?

Hei Mielikuva tyypillisestä rivitaloasujasta lienee maaltamuuttajan kuva, jotenkin laimea ja rauhallinen, kumminkin sisustuksen ulkonäkö ja sosiaaliset suhteet tärkeitä. Tulee mieleen, että onnellisempikin voisi sama ihminen olla, ja se taas on omemmista elämänvalinnoista kiinni. Eikö ulkonäöstä välittävä viihtyisi keskustan hyvin hoidetuilla kerrostaloalueilla, joissa asuminen on miellyttävää ja kaikki tarpeellinen sekä monta hienoa arvostettua paikkaa kävelymatkan päässä, ympäristö heti asunnon luona sellainen, että ihmiset pukeutuvat hyvin ja käyttäytyvät kohteliaan sivistyneesti. Luonnon vehreyttä ei ole paljon mutta puut ja hyvin hoidetut kukkaistutukset korostavat kaupunkimiljöön näyttävyyttä ja sen nauttimaa arvostusta. Keskustassa asuu monta hyvin toimeentulevaa, tärkeässä ammatissa olevaa ja sivistystä arvostavaa ihmistä. On sekä aivan vilinässä olevia kerrostaloasuntoja että pari korttelia syrjemmällä rauhallisella kadulla olevia asuinkerrostaloja kenties puistomaisessa tai sitten vanhojen näyttävien rakennusten miljöössä tai uusien hyvälaatuisten mukavien asuntojen miljöössä, jossa kenties lasten leikkipaikka taloyhtiöllä yms.
On myös muiden kaupunginosien asuntoja markettien lähellä, lapsi- tai vanhusrikkaalla ympäristöllä, työssäkäyvien joukossa tms.
Olisi hyvä käydä katsomassa ainakin kolmea lupaavan oloista asuntoa tai mieluummin viittä, koska niillä on eri hyvät ja huonot puolet, eri miljöö asukkaineen, liikkeelläolon turvallisine vuorokaudenaikoineen, liikenneyhteyksineen, kauppoineen, muine viehätyksineen ja tyypillisine asukkaineen. Jos ympäristö vaikuttaa kivalta, voi siellä yleensä päiväsaikaan tehdä tutustumiskävelyn kuulostellakseen, pitääkö itse seudusta vai onko paikka muille sopiva vaan ei minulle. Pieni asunto hienolla alueella on usein kivempi kuin turhan iso alueella, jonka tyylistä ei pidä, mutta uudempi talo on mukavampi ja usein tehoneliöinen kun tas vanha kerrostalo usein hankalampi asua.

3

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gpssssss

      En nyt ihan päässyt juttusi ytimeen kiinni?! Jos etsii asuntoa, niin kyllähän niitä normaalijärkinen ihminen käy katsomassa montaakin erilaista ja etsii sitä sopivinta. Rivarikämppään päätyessään voi takana olla useampia kohdealueensa kerrostaloasuntojakin katsottuna ja se alue voi olla todella laaja isommassa kaupungissa.

      Oman kodin valinnassa on monenlaista syytä mihin sitten päätyykin. Miljöön lisäksi asumiskustannukset, onko asunnon pohjaratkaisu mieleinen jne.

    • Aidan takana näin...

      Rivitaloasuminen on verrattavissa karavaanareihin. Täytyy tykätä naapureista,vaikka koko ajan vituttaa ihan älyttömästi. Teeskentelyä sanoisin.

    • Asuja iloinen

      Olen asunut kaikissa asumismuodoissa. Aloittajan väite: uusi talo on mukavampi tehoneiliöinen, ei minun kohdalla pidä paikkaansa. Kerrostalossa (1983) oli tilavat makuuhuoneet ja hyvä pohjaratkaisu muutenkin. Paritalossa (2000) makuuhuoneet sellaisia perssilmiä, ettei tiennyt mitenpäin parisängyn laittaa ja muuta ei sitten mahtunutkaan. Olen aina tykännyt makuuhuoneessa tv:stä ja pienestä kirjahylystä ja peilipöydästä. Nyt on vanhanaikainen rivari ei-kalliilla alueella. On tilaa, voi puuhata pikkupuutarhassa, paistatella tiiviin aidan takana omassa karsinassa, lisähuoneessa ommella, maalata tai korjailla kodin tarvikkeita. Ei varmaankaan ole hyvä sijoitus perinnöksi lapsille mutta itselle on tällä hetkellä just se paras. Silti vanhemmiten muutan keskustan uusiin kerrostaloihin, sitten kun kuljeksin eläkeläisten mukana bussireissuilla enkä jaksa kotona puuhailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe