Romulaiva Martinniemessä

Eläkeläispuosu

Mikä ihmeen romulaiva sinne Martinniemen kalasatamaan on tuotu? Ei kai tuollaisen rohjun paikka ole satamassa vaan juhannuskokossa. Koko satama on niin ränskääntynyt ja tollanen vielä on siellä rumistuksena. Hyi saakeli.!

49

2434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesäjuhla1

      se on tuotu sinne siksi kun on kesäjuhlat ens kuussa,
      sillä aluksella tehdään risteilyjä redille.
      TERVETULOA MUKAAN

      • Mulukkunen

        Kuulopuheiden mukaan,ex Troolarista tulisi laivaravintola kesäjuhliin mennessä.Saattaa hyvinkin menestyä,hyvä kohde merenkulkijoille käydä Martinniemessä.Tiettävästi pitäisi rakentaa lisää laituritilaa,satunnaisille veneilijöille.


    • viekää helvettiin

      Romu on ollut jo pitkään kenen luvalla se siellä on sataman rumistuksena

      • seset

        eikös martinniemi ole yleinen kaatopaikka muutenkin?


      • Pentti Arvola

        Et ymmärrä antiikin päälle, laiva on seilannut tyvenet ja myskyt, sillä on kalastettu aikaisemmin.On törkeäämoittia ex kalastusalusta, hattua pitää nostaa omistajalle, se ei ole mikään pieni projekti, vantaa entisöidä, kyllä aina jokainen uudesta rautalevystä hitsailee, mutta tässä papauksessa vaaditaan tosi taitoa ja sinnikkyyttä.


      • Sitä odotellen....

        Tuskinpa laiva on luvattomasti satamaan tullut? Olisi mahtava nähdälaiva entisöitynä ja päästä kalastusristeilylle, toivottavasti omistaja alkaa niitä järjestämään.


      • Utelias Uuno
        Sitä odotellen.... kirjoitti:

        Tuskinpa laiva on luvattomasti satamaan tullut? Olisi mahtava nähdälaiva entisöitynä ja päästä kalastusristeilylle, toivottavasti omistaja alkaa niitä järjestämään.

        Et ole ainoa joka odottelee risteilylle,ammattikalastajat eivät ehdi kuljettamaan turisteja, ainakaan jokapäivänä.Meitä uteliaita on varmasti paljon jotka haluaisivat nähdä käytännössä oikella lailla kalastamisen, onkiminen on koettu jo lapsesta lähtien.


      • Spase

        Kesänmerkkejäon jo, Martinniemen kalasatamassa olevan troolarin haukkujat ovat heränneet.Mikä saa ihmiset (jos ovat normaaleja?),puuttumaan toisten asioihin? Nyt kohteena on laivan kunnostaja,jota arvostellaa,kun pitäisi arvostaa.Uskoisin että ”kaljakassi” porukka on asialla.


    • Hirveä Ruuhi

      Romulaivaa on kovasti ihmetelty ja pois se joutaa viedä jollekin telakalle, jos sitä aiotaan korjata ei kai satamalaituri tuommosen korjauspaikka saa olla.

      • Häpiä jos osaat....

        Hirveä Ruuhi
        Romulaivaa on kovasti ihmetelty ja pois se joutaa viedä jollekin telakalle, jos sitä aiotaan korjata ei kai satamalaituri tuommosen korjauspaikka saa olla




        Vuosihuoltoa voi tehdä satamassakin, ota asioista selvää ennen kuin alat törkeyksiä kirjoitella.


    • ihan laho paska

      Ei siitä saa enää pinnalla pysyvää kampetta

      • Lupa hakemus vaan...

        Ali-arvioit kunnostajan taidot, sen tietää jo siitä että on alkanut alusta kunnostamaan.Toppilassa on hyvä esimerkki vanhan laivan laittamista edustuskuntoon omistaja asuu ympärivuoden on varman tyytyväinen, käyn ainakin kerran kk:ssa katsomassa ja ihailemassa laivaa, se on unelma samoinkuin lottovoitosta, tarvii vai toivoa vain toista niin toinenkin unelma toteutuisi.Valmiita laivoja on tiettävästi Norjassa myytävänä kalliita varmaan,mutta lähden laivan kuljettajan kursseille ja voinpa ajaa itse Ouluun asunnoksi.


      • utopiaa...
        Lupa hakemus vaan... kirjoitti:

        Ali-arvioit kunnostajan taidot, sen tietää jo siitä että on alkanut alusta kunnostamaan.Toppilassa on hyvä esimerkki vanhan laivan laittamista edustuskuntoon omistaja asuu ympärivuoden on varman tyytyväinen, käyn ainakin kerran kk:ssa katsomassa ja ihailemassa laivaa, se on unelma samoinkuin lottovoitosta, tarvii vai toivoa vain toista niin toinenkin unelma toteutuisi.Valmiita laivoja on tiettävästi Norjassa myytävänä kalliita varmaan,mutta lähden laivan kuljettajan kursseille ja voinpa ajaa itse Ouluun asunnoksi.

        Miten siitä voi valmista tulla, kun Oululainen omistaja ei ole ainakaan vuoteen laittanut tikkua ristiin kyseisen romuun. Pois vain tollanen rohjake.


    • sataman käyttäjä

      Oulun laivan tekijä on lasikuitualan ammattilainen ja hänkin kyhäsi laivaansa ainakin 20 vuotta. Tämä Martin laiva on laho ja näkyy jääneen kunnostus ihan kesken vai onko omistajasta etes tietoa ?

      • Reino R

        Ei keskeneräistä voi arvostella, oululainen asuntoalukseksi rakennettu laiva on kuten mainitsit lasikuitualan ammattilainen, se huomaa jo ensi silmäyksellä. Aivan uteliaisuuttani kävin Martinniemessä keskustelua herättänyttä alusta katsomassa, on siinä työmaata aikapaljon, mutta ei mikään mahdoton jos joutaa laivankunnostukseen paneutumaan, talkooväki olisi varmasti hyväksi avuksi, onhan ympäri Suomea monenlaita harrastajien yhteisiä projekteja, joten tsemppiä omistajalle. Turhat keljuilut pitäisi lopettaa ja paremminkin kannustaa laivankorjaajaa.


    • kaatopaikkalle

      Eippä tuossa ole pariin vuotteen ollut edistystä,siihen se lahoo ja uppoaa..

      • Oululaiset kutsuu...

        Jos ei purjehdukseen, tai ammattiliikenteeseen niin ravintolalaivaksi Oulun kauppatorille, varma menestyjä siellä. Ei ole ollut pitkäänaikaan ravitolaa vettenpäällä.


    • Alan ihminen

      Vesiliikennelaki vaatii myös ravintolalaivalta ehyen rakenteen ja turvallisuuden. Tämä tiedoksi.

      • Miten on?

        Tarviiko jos sen nostaa vaikka Oulun kauppatorille, kuten Hailuotolaiva joskusollut.


    • Hevosvoima1

      Koko Martinniemen satama on kuin hylkyjen ja hylattyjen mökkien kaatopaikka. Sataman reunus rapautuu, ja on vaarallinen. Kalevassa oli keväällä juttua, että erään puuhamiehen mukaan kaupungin tulisi kunnostaa satama, sillä sataman ympäröivä vesialue on syvempi kuin joki nykyään( joella ei mahdu enää isommat veneet kulkemaan venepaikoille ) ja entisiä haketushalleja yrittäjä vuokraa nykyään veneille ja matkailuautoille- ja vaunuille. Enää ei isoja veneitä tarvitse viedä jopa Ruotsin puolelle talvisäilöön.
      .Ja joka tunnistaa hylkynsä Martinniemen satamassa , hus äkkiä ottakoon sen pois sieltä, jotta kyläläiset saavat nauttia Martinniemen perinteisissä kesäjuhlien ohjelmasta sataman kauniissa ympäristössä.

      • missähän

        ja entisiä haketushalleja yrittäjä vuokraa nykyään veneille ja matkailuautoille- ja vaunuille. Enää ei isoja veneitä tarvitse viedä jopa Ruotsin puolelle talvisäilöön.

        Missä on haketushalleja?
        voisin viedä veneen sinne


    • Kiinnostavaa tietää

      Toivottavasti kesäjuhlien aikaan omistaja kertoisi laivan historiasta, kylätoimikunnan vetäjät pyytäkää laivan omistajaa kertomaan, se olisi mielenkiintoista, ja muutamien,kuten aloittajan mielipide saattaa muuttua myönteiseksi kun tietää laivan tarinan.

    • Rannan porukka

      Voisko Järvelä kans viijä rohjunsa pois sieltä keski kentältä satamasta jossa se monta vuotta ollut-miksei etes veteen laske sitä koko ataman väki ihmettelee.Olis kyllä jo aika kuskata muualle.

      • Vaan mitä..?

        Johan on "ihmehiirejä" satamassa, kun jatkuvasti valittavat jostakin aluksesta.Tarkoittiko valittaja kunnostuksessa olevaa troolaria?


    • kalastaja humuksessa

      kyllähän siinäkään altaassa ei ole kuin rekilän vene joka sitä tarvii.. mitään kunnostusta sillekään satamalle vaan nekin rahat joen ruoppaukseen väylään 2m lisää syvyyttä ja alakoskeen 1.5m syvyyttä,samalla säädettäköön lailla jokisuulta ympyrän kaaressa 3km täydellinen verkkokalastus kielto,ei mene kuin 3-5 vuotta niin taimen ja lohi nousee jokeen ihan eri tahtia.(tästähän simojoella esimerkki),samalla tutkitaan ne kiiminkijoen yläjuoksulla olevat valuma-alueet ja maatilojen sontaputkiin määrätään ainakin 2 kertainen puhdistus nykyiseen verrattuna.

    • Maakrapu

      Eikö ns."puosu" ymmärräkkään laivan päälle, laiva on kunnostuskelpoinen, ja tulee valmistuessaan hyvä laiva.

    • Maanviljeliä...

      Kaikenlaiset puosu (ammattinimike) kehtaavat käyttää, jos ei tiedä että laivoja korjataan, satojavuosija merenpohjassa maanneitakin, joen olisi hyvä pitää sitä kirjoitusintoa vähemmällä asioista joita ei ymmärrä, valelääkreitä on "kärähtänyt", mitenkä on aloittajan paperit?

    • käynyt olen

      Ei ne Marttilaiset mitään korjaa, sitten älähtävät, jos joku aikoo kajota heidän muinaisjäännöksiin.
      Romukerräämö koko kylä.

    • pois ja äkkiä

      Se romulaivan omistaja ei ole martista, mikä lie rohju tuotu oulusta tänne riesaksi

    • "Rakkaudesta Hylkyih

      ROMULAIVAT JA VENEET OVAT HIENOJA

      On käsittämätöntä tämä nykyajan "SIIVOUS-VOUHOTUS" kun kaikki rannat ja maat ja mannut pitää saada siivottua niin "STERIILIKSI", jottei mitään Wanhaa Laivanhylkyä rantavesissä tai Wanhaa Ruuhen Raatoa tai 'Rohjaketta' enää saisi missään olla.

      Olen aina ollut kiinnostunut Wavhoista laivoista ja Laiva Hylyistä. Ovat monien mielestä varsin Romanttisia, Idyllsisiä ja Nostalgisia esineitä. Sam koskee vanhoja Ruuhia ja puisia veneenhylkyjä.

      On suorastaan käsittämätöntä että joku kokee sellaisten pilaavan rantamaisemia - kuin itse asiassa päinvastoin nehän juuri KORISTAVAT rantamaisemia tuoden sitä mukavaa ja romanttista "MERENKULKU-IDYLLIÄ" rantaan jos toiseenkin.

      On suoranainen SÄÄLI, että nyky-yhteiskunnasta yritään tekemään niin "Steriili", ettei mitään tuollaisia saa enää missään olla.

      Varsinkin jos kysymyksessä on joku vanha 'kalasatama', niin sitä suuremmalla syyllä sinne kuuluvat juurikin tuollaiset vanhat laivahylyt, romulaivat tai veneenhylyt, Wanhat laiva- tai veneköyden pätkät, ankkurikjetjut, wanhat ajopuut jne. joita meri tai järvivesi kuljettaa.

      Ei niitä romulaivoja, hylkyjä tai vanhoja puuruuhen rohjakkeita tarvitse kymmenittäin joka satamassa olla, mutta yksi tai kaksi romulaivaa menee ihan mukavasti.

      Ei tuosta vanhanajan laiva- ja merenkulkukulttuurista ole VALITETTAVASTI enää juurikaan mitään jäljellä, joten annettaisiin nyt niiden muutamien harvojen romulaivojen, hylkyjen ja 'Ruuhen Rohjakkeiden' OLLA RAUHASSA RANTOJA KAUNISTAMASSA.

      Terveisin,

      "Rakkaudesta Hylkyihin"

      • Romulaivat_hienoja

        Samaa mieltä, laivojen romuttamisen saisi laittaa kokonaan kieltoon, että jää laivoistakin jotakin näkyvää historiaa.

        Monet harrastelijat varmaan mielellään alkaisivat kunnostamaan ns "romulaivoja".
        Itse mielellään sellaisen ottaisin vaikka pihalle ja säilyttäisin ulkonäön, mutta sisutaa voisin muokata esim. varastokäyttöön tai asumiskäyttöön, mutta en mitään radikaalia muutosta tekisi.

        PS. alappa kuvaamaan aina kun näet vähänkin vanhemman tai tunnemmallisemman näköisen laivan tai veneen jne. julkaise kuvat myös netissä jossain kuvapalvelussa, niin saa muutkin ihailla niitä, itse olen ikävän vähän löytänyt googlella kuvia niistä, jotka olisi Suomessa kuvattu. Samalla voisivat harrastelijat innostua ja pelastaa joitakin laivoja jotka olisi romutukseen menossa.


    • Ruskoon

      Pois sieltä ja äkkiä se romu ruuhi!!!!

      • Pena 14

        Älä viitsi "naputtaa", hyvänmallisesta laivasta,lasikuidulla saa ihmeitä aikaa.


      • Tsemppiä vaan !!

        Ruskoon
        Pois sieltä ja äkkiä se romu ruuhi!!!


        Mikä sinä olet häätämää alusta joka on kunnostus vaiheessa? Oulun kaupungin viranomainen joka vastaa kaikista kaupungin satamista, on katsonut ettei oleaihettä hävittää arvokasta laivaa, vaan kunnostettuna jälkipolvillekkin mahtava laiva näytillä.Ihmetyttää tullainen kielteinen kanta vanhan laivan säilyttämiselle.Museovirasto voisi auttaa historiallista laivan kunnostajaa vaikka myymällä Ahvenanmaalta löydettyjä shamppanja pulloja kalliilla hinnalla.


    • Tarkkailija no:1

      Nyt on nimim. puosu vaihtanut haukuttavaa laivaa. On varmaan loppunut haukkumajutut toisen maailmansodan ratkaisutaisteluun Normandian maihinnousussa olleen jäänmurtaja Alposta? Nyt on Martinniemessä kunnostettavana kalastuslaiva haukuntavuorossa. ”Jeppe” käyttää merimiehen ammattinimikettä puosu, sitä voi käyttää vaikka olisikin ”Hessu-Hopo”, lapsellinen kuitenkin.

    • Tarkkislainenmartist

      Martinniemen satamassa kylkiauki oleva vanha tammitroolari olisi uponnut jos köli ei makaisi pohjassa ja toinen kylki nojaisi laituria vasten. Merikelpoista alusta siitä ei enää saa tekemälläkään. Se on vielä merikapteenin paikalla siinä laiturissa. Onko troolarilla edes lupaa olla siinä paikalla?

    • Ei voi olla totta ei

      Tarkkislainenmartist

      Merikelpoista alusta siitä ei enää saa tekemälläkään. Se on vielä merikapteenin paikalla siinä laiturissa. Onko troolarilla edes lupaa olla siinä paikalla?


      Minkä tähden te marttilaiset pidätte merikapteenia laiturissa kiinni, ja oikein varattu paikkakin, pitkäksikö aikaa?

    • Entisöijälle rauha

      Mikä ihmeen ”eläkepossu” (huom, ei puosu) joka kirjoittelet kielteisiä juttuja laivaharrastajasta? Annat aivan vääränkuvan arvostetusta ammatista, joku saattaa pian luulla possua puosuksi oikein, joten lopeta ne lorusi.

    • Kelpaa katsella

      Eläkeläispuosu

      Mikä ihmeen romulaiva sinne Martinniemen kalasatamaan on tuotu? Ei kai tuollaisen rohjun paikka ole satamassa vaan juhannuskokossa. Koko satama on niin ränskääntynyt ja tollanen vielä on siellä rumistuksena. Hyi saakeli.!



      Mitä se eläkeläis possu oikein "vauhkoilee", kateuttako se on,ainakin hyvin tyhmää sekaantua toisten projekteihin.Toivottavasti ensikesän aikana kunnostetaan,timanki kuntoon?

    • romu mikä romu

      Siitä saa kunnostamallakaan muuta kuin kokko tarpeet

    • Ymmärsitkö?

      Eläke puosu käyppäs katsomassa haukkumaasi laivaa,miten asiallisesti on kiinnitetty talveksi kevättä/kesää odottamaan.Olisikohan puosuksi itseään kehuva tehdä samoin?

    • kuvaa_odottelen

      Joku voisi laittaa aina kuvan (esim. postimageen), niin ymmärtäisivät muutkin kuin paikkakuntalaiset, mistä laivasta on kyse,

    • TuijaLehti

      Kuulin juuri että ex kalastusalus lähtee kesällä liikenteeseen, on siinä hommia tehtävä,mutta mahdollista kyllä.

    • Sitä_itteensä

      Se on kuitenkin jonku omaisuutta.Menkää katteleen vahtolanlahden suuntaan pihoille,siellä sitä paskaa.Yks romu mitään muttako puunlatvoihin asti.

    • kortsu9

      sais lähtä kaikki paskaläjät täältä

      ps. ootte kaikki vitun kivoja

    • Lassin-pekka

      Kyllä se näyttää surkealta,vaatii innostusta saada rakennettua valmiiksi,mutta ei se toivoton ole.Satamassa veneitä pitävät ottakaa aloite alkakaa omistajalle kaveriksi laittamaan talkoilla.Itse jos asuisin lähempänä auttaisin mielelläni,nyt olen lähdössä komennusmatkalle,toivottavasti saadaan työt tehtyä kesäjuhliin mennessä,samaa toivon kyläläisten auttamiset laivan omistajalle juhlakuntoon paatti.

    • ylleesöö

      yleisökyydityksiä kesäjuhlan aikaan
      majakalle ja takaisin

    • ankis

      Näyttäs olevan jo pohjassa kiinni, kamala rumilus.

    • erkillä_on_merkki

      Kävinpä minäkin katsomassa, näytti olevan ihan valmis Välinerelle pakolaisten kuljetuksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe