Varjoliljalla tauti vai vikaa olosuhteissa?

Liisukka1234

Hei!
Varjolilja kärsii, ja minä myös. Istutin muutama vuosi sitten varjoliljoja hyvään maahan, aamu- ja ilta-aurinkoon. Maa on multavaa, kohopenkki. Olen nyppinyt kukot pois jne.
Viime vuonna osalla liljoista kukat jäivät kehittymättä, lehdet vähän käpristyneet. Tänä vuonna jo yli puolella on tuo vaiva. Muutama pienempi verso mädäntyi. Nostin sipulin, ja se oli melko ok, ehkä vähän muutama "mätätäplä".
Siis, mitä voin kokeilla? En uskalla siirtää, etten tartuta puutarhan muita kukkapenkkejä. Ovat niin kalliita sipuleita, että tekee pahaa heittää roskiinkaan. Apua!

3

115

  Vastaukset

  • mulla on ihan tavallisissa liljoissa lehdet ruskistuneet kärjistä nyt parin päivän sisällä noin 1,5sm matkalta . Vain kahdessa varressa on tuo vika, ne on aika lähekkäin joten luulenpa jotta kasvavat samasta sipulista.
   Kuivuudesta en usko kuitenkaan johtuvan, vettä on tullut ihan kiitettävästi, eikä se vesi seiso siellä juurillakaan.

  • Kokeilkaa nostaa sipulit ylös kukinnan jälkeen.
   Jos niissä on joku home tai mätä,niin sipulin muutaman päivän pintakuivatuksen,kuivaharjauksen ja homeisten kohtien pesemisen pehmeällä hammasharjalla ja kloriittivedellä luulis auttavan.Kahvikuppiin tilkka kloriittia ja vettä.Voi myös lorauttaa päälle lopuksi hiukan etikkaa.
   Haavan hoito kuten ihmisellä.Eli anna sille ilmaa.
   Annat puhdistetun kohdan kehittää itse kuivamalla päivän kaksi ruven ja sitten takaisin maahan istutus ja vettä.
   Naatinkin suihkuteltuna luulisi vielä nousevan ja heräävän siirtämään ravintoa mukulalle.

   Jos maassa epäilee olevan jotain,niin ite oon lisännyt kasteluveteen etikkaa tai kastellut nokkosvedellä.
   Lisäksi pitänyt sairaan maan avarana,jotta tuuli pääsee kiertämään kasvien juuristossa.

   Tykkään itse pienituloisena yksinyrittäjänä pihistellä kaikessa,myös näissä puutarhajutskissa.Niinpä näen vaivaa noiden omien kasvieni kanssa,sillä minustakin ne ovat kalliita.Kyllä sairasta kasvia kannattaa yrittää vielä pelastaa.
   Jos ei toimi niin eipähän ole menettänyt muuta kuin omaa aikaa ja oppinut lisäksi jotain.

  • mun liljani 'parantui' kun ne kylmät sateet loppui...enää ei lisää tullut ruskistuneita lehtien päitä kun alkoi aurinko lämmittää, kukkineet ovat lähes kaikki, valkoiset puuliljat on vielä kukkimatta mutta jo on kunnon nuput niissäkin.Nyt päivittäin joudun kastelemaan kaikki istutukset kunnes saamme sateita.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   324
   6414
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   164
   3038
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   83
   1187
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   663