Onko muuallakin Suomessa näin

kaikenväärintekijä

Olen kymmenen vuoden ajan käynyt erään alle 20000 asukkaan hämäläisen kaupungin siirtolapuutarhassa äitiäni auttelemassa. Aina kun satun kävelemään kahden tai useamman puutarhalaisen ohi, tai satun istumaan ulkohuusissa ja ulkopuolella on muutama henkilö, puheenaiheena on muiden puutarhalaisten haukkuminen. Mitä tahansa kuka tahansa alueella tekee, se on väärin/huonosti tehty. Nurmikkoa ei ole ajettu tarpeeksi usein, jonkun koira haukkuu, joku on ostanut vääränhintaisia klapeja,joku ei keittiöapulaisena osannut heti tehdä kaikkea oma-aloitteisesti vaan kyseli koko ajan,blaablaablaa. Viime vuosina olen alkanut jo lähes voimaan pahoin ajatuksestakin kun puutarhareissu lähenee. Se minua nyt kiinnostaa, että mitenkä on isommissa kaupungeissa ja muualla Suomessa, onko samanlaista vastenmielistä pahansuopuutta puutarhalaisten kesken? En aio ikinä hankkia siirtolapuutarhamökkiä, enkä tosiaan suosittele kenellekään.

3

77

Vastaukset

  • No, perussuomimeininkiä tuo on. itse oleillut jonkun aikaa Helsingissä eräässä siirtolapuutarhassa, niin en ole törmännyt ihan tuollaiseen, mutta ylenpalttista tuppautumista/neuvomista ym on sitäkin enemmän. Ja kaikilla tietty eri neuvot ja ohjeet, jotka ovat "yhdistyksen ohjeita", eli siis oikeasti kylläkin heidän omiaan...Ja tiettyä kilpavarustelua on nähtävillä, kenellä on isoin/hienoin/varustelluin mökki. Hohhoijaa. Itse elän vaatimattomassa mökissäni omaa elämääni, en harrasta kyläilyä ja olen saanut jo jonkin aikaa olla omissa oloissani. Että kyllä sekin onnistuu.

    • Meillä on vantaalla siirtolamökki, jonka rakensimme n 5 vuotta sitten eikä vastaavaa kyyräilyä ole tullut eteen. Porukka ihan ok ja moikkailevat vastaan tullessaan. Ihan rauhassa on saanut mökkeillä ja grillailla pekoni-aurajuusto-jättiherkkusieniä.


  • Nojuu, on tuolla niitä vanhoja joilla on omat näkemykset ja ne on ne ainoat oikeat. Itellä on kokemusta puutarhan hoidosta jo vuosikausia ja omat periaatteet, mutta kun palstaviljelijänä olen melko uusi, niin... Välillä teen muka aivan väärin vaikka juuri sillä tietyllä tavalla pyrin johonkin toiseen tulokseen kuin he.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.