Oivariinistä listeriaa?

Sirikeiki

Ollaan näin kesäaikaan vähän kotona ja tänään aamupalalla söin sitten leivän päällä oivariiniä joka oli ollut avattuna jo n.3 viikkoa. Nyt aloin miettimään kun makuunkin oli tullut jo hieman "jääkaapin makua" että voisinko saada ko. rasvasta listerioosin?

6

101

  Vastaukset

  • No oletko kenties pyöritellyt siinä rasvapurkissa multaisia porkkanoita ja tyhjiöpakattua kalaa? Jos et, niin vastaus on ei. Ei se listeria "hyppää" noin vain tuotteeseen, se pitää tarttua jostain. Se on bakteeri, ei mikään mystinen itsestäänsyntyvä asia. Sitten pari faktaa: listeria on erittäin harvinainen odottajilla. Jos odottaja saa listeriatartunnan, hän on useimmiten jo viimeisellä kolmanneksella.

   • No olen jo viimeisellä kolmanneksella, rv 33 menossa. Mieheni harrastaa sitä että laittaa voiveitsen jääkaappiin purkin päälle ja käyttää sitä sitten useita kertoja samaa veistä. Mietin vaan että jaakaapissahan usein on listeriaa pinnoilla yms. Voisiko tuon veitsen mukana tarttua rasvaankin listeria. En tiedä. Minuun ainakin on tarttunut hysteria :)


  • Hmm.. Olen käyttänyt monesti samaa voiveistä voidellesani leipää. En ajatellutkaan että jääkaapissa voi olla listeria??? Eikö se tule maaperästä eli voi olla porkkanassa jne? Lisäksi pakasteissa eli aina paksteet kuumennettava

  • Käyttäkää puhdasta veistä aina.

   Ja käyttäkää voita, ei margariinia.

   Leipää ei puputeta aamusta iltaan, joten montaa veistä ei tarvii.

   Korkeintaan 2 palaa leipää päivässä ja mieluiten illalla.

   Vuosikymmeniä jatkunut kokeilu on loppunut Yhdysvalloissa. Vähärasvaisempi ruokavalio ei auttanut vaan aiheutti sairauksia.
   "Jos noudatat vääriä suosituksia voit sairastua"
   http://time.com/2861540/fat-and-carbs-diet-guidelines/

   Ending the War on Fat:

   Nyt se on sitten virallisestikin totta. Time Magazinen kannessa julistetaan että sota rasvaa vastaan on päättynyt. Voi on päässyt pois pannasta.

   Suomessa sydänliitto ja diabetesliitto on tiennyt tämän jo parisen vuotta mutta eivät ole uskaltaneet myöntää tätä, kun rahoittajat eivät siitä maksa. Sydänmerkin kriteereista on joka tapauksessa vähärasvaisuus tippunut vähin äänin.

   Tässä koko artikkeli:

   https://dl.dropboxusercontent.com/u/35825844/Ending the War on Fat.pdf

   Laittaa voita leivälle ja oottaa pari minsaa, niin on pehmeää leviteltäväksi.

   • Mitä mieltä olet kolesterolista. Minun meni kolesteroli 5,2 ja kun lopetin voin, maidon, rasvattomankin sain 2 vuodessa kokonaiskolesterolin alle 4,0. Isällä jo 50 v sitten kehoitettiin vähentämään rasvoja, jo silloin tiedettiin kolesteroli. Nyt isä on 94v ja oli ajokorttikin 92 vuotiaaseen.
    Minua ainakin väsyttää kolesteroli, veri uusiutuu parissa kk, mutta kyllä mun kolesteroliton ruoka auttaa vasta yli vuoden kulutytua, ei väsytä pp ajo loivassa ylämäessä, yms. tv. 73v.


   • USA kokeilu oli maataloustuottajien, minun tietojeni mukaan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   123
   6681
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   190
   4944
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   225
   1630
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   92
   1288