Kuukauden lapsiperheloma Floridassa? Vinkkejä?

lapsetlomalle

Kuukauden loma olisi suunnitelmissa ensi talveksi Floridan lämpöön, varmaan Miamiin otetaan lennot kun niitä ilmeisesti saa halvimmalla? Perheessä 2 aik 2 alle 7v lasta. Haaveissa olisi "budjettiloma" ja tarkoituksena nähdä ja kokea mahdollisimman paljon, joten paikkaa aiotaan vaihtaa usein. Näillä näkymin majapaikoiksi olisi tulossa Miami, PalmBeach ja Orlando, muita suosituksia otetaan ilolla vastaan. Auto vuokrataan koko reissulle.

9

634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mtaman

      Suunnatkaa länteen. Naples ja Fort Myers Meksikonlahden rannalla ja tietenkin Key West.

    • loveflorida

      Heippa! Asun itse Floridassa ja olen reissannut ympäri tätä osavaltiota aika paljon.. Itse suosittelen viettämään aikaa (varsinkin lasten kanssa) enemmän Orlandossa kuin Miamissa. Orlandossa hotellit ovat todella paljon edullisempia (Esim. Westgate lakes resort & spa on tosi mukava hotelli ja edullisesti saa vaikka villan, jossa king-sänky aikuisille ja vuodesohva lapsille, tai sitten yhden tai kahden makuuhuoneen asuntoja - ja tuolla hotellilla riittää paljon puuhaa niin lapsille kun aikuisillekin). Orlandossa shoppailu on tosi edullista ja ajaminen/parkkeeraaminen paljon miellyttävämpää kun Miamissa. Tietysti teemapuistot on tuolla upeita, omia lemppareita Disneyn Magic kingdom ja Hollywood Studios, Seaworld ja Universalin Islands of Adventuren Harry Potter -osio. West Palm Beachillä Cityplace on kiva paikka hengailla ehkä yhden illan, mutta en tiedä riittääkö tuolla puuhaa pidemmäksi aikaa.. Miamissa ranta on tottakai ihana, mutta siinä ne plussat oikeastaan onkin, jos ei bailaamaan ole aikeissa lähteä. Liikenteessä menee hermot, parkit maksaa joka paikassa ja hotellit on tosi kalliita. Sen sijaan Fort Lauderdalessa oleilisin mielummin, ranta on yhtä kiva ja hotellit vähän edullisempia. Fort Lauderdalen läheltä löytyy sawgrass mills outlet kauppakeskus, joka on kyllä näkemisen arvoinen! Se on noin 40minuuttia Miamista ja sinne kyllä kannattaa varata koko päivä. Key West on ehdottomasti näkemisen arvoinen myös, joskin hotellit ovat aika kalliita ja paikka on sen verran pieni, ettei siellä kovin montaa päivää jaksa viettää. Mutta sinne jos menee, niin kannattaa ehdottomasti käydä snorklausretkellä!

      Huh olikohan tuossa nyt mitään järkeä.. ja nämä nyt tosiaan vain omia mielipiteitä :) Kaiken kaikkiaan onhan tämä Florida ihana paikka!

    • Laurinlahteen

      Komppaan edeltäjää. Minibudjetista en tiedä, Floridan nähtävyydet kun ovat ihmisen rakentamia! Huvipuistoihin saa uppoamaan taalan poikineen. Mutta lapset rakastavat Disneytä ja Universalia ja ovat ne aikuisistakin kivoja. Vesipuistoja löytyy myös. Miamissa ei tosiaan ole oikein muuta kuin Seaworld tai Sealife tai mikä se nyt olikaan (itse en käynyt, mutta nuoret tykkäsivät). Miami on iso kaupunki ja vaikea liikkua lasten kanssa.
      Ft. Lauderdale on huomattavasti rauhallisempi, hotelleissa on valinnanvaraa, mutta ei mitään superedullista. Sawgrass Mills on tosiaan valtava. Meillä kului siellä kepeästi kaksi päivää (muistaakseni toiseksi suurin outlet koko maassa).
      Jos aikaa jää, niin tietysti Kennedy Space center ja Daytona ovat myös siellä (itse en ole käynyt).
      Key West on kiva käydä ja tulla pois, seven mile bridge on aika mahtava. Muuten ei sielläkään mitään erityistä, miksi kannattaisi jäädä pitemmäksi aikaa. Alligaattoreita on Evergladesissa.

    • käyty ja käydään

      Kaikki edellisten kommentit hyviä ja itsekin tosiaan suosittelen lämpimästi myös jotain meksikonlahden puoleista paikkaa. Itse oltiin edellisellä reissulla muutama yö St. Petersburghissa (kivaa rantaviivaa), mutta seuraavaksi mennään alemmas...Naplesin tietämille. Meksikonlahden puolella on hienoja rantoja pitkin rannikkoa ja kiva keräillä lasten kanssa simpukoita yms. Key West tosiaan mukava, rento pikkukaupunki, muttei tosiaan hirveästi aktiviteetteja eli pari-kolme päivää maks. Keys saarten reitiltä löytyy myös yksi Usan kuuluisimpia rantoja eli Bahia Honda State Park. Sinne ei jostain syystä itsekään viimeksi eksytty, mutta nyt hakeudutaan tositarkoituksella.

      Jos olette kuukauden ajan reissussa, niin käykää ihmeessä myös hieman pohjoisemmissa osissa Floridaa eli St. Augustine on Floridan vanhimpia kaupunkeja ja arkitehtuuri siellä on kuulemma hienoa (sinnekin olisi tarkoitus mennä seuraavalla reissulla). Ja onhan sitten myös Jacksonville (ymmärtääkseni Usan suurimpia kaupunkeja, jos sellaisesta tykkää) ja sitten luoteisosissa sitten osavaltion pääkaupunki Tallahassee. Yläosissa Floridaa myös kuulemma todella hienoja rantoja.

      Orlandossa kannattaa ehkä pitää pidempi breikki eli väh. 1vko, varsinkin jos on tarkoitus vähänkään kierrellä huvipuistoja, eläinpuistoja jne. jne. Muissa paikoissa varmaankin riittänee 3-5pv/paikka...riippuen vähän paikasta. Orlandosta kannattaa ehdottomasti vuokrata koko talo, omalla lämmitetyllä uima-altaalla, niin saa siihen lomaan vähän sitä rentoa "lomalöhöilyäkin", joka lapsiperheessä on välillä ihan kivaa myös. Meillä maksoi viime reissulla koko talo (ilman altaan lämmitystä) alle 600e/vko, joka oli koko reissun halvin majoitus per yö.

      • ranking

        "Ja onhan sitten myös Jacksonville (ymmärtääkseni Usan suurimpia kaupunkeja, jos sellaisesta tykkää) "

        Asukasmaaraltaan #13, mutta mantuahan siella riittaa.
        USAn kaupunkien "pyha kolminaisuus" on kuitenkin New York, Los Angeles ja Chicago.


    • lapsetlomalle

      Ilmeisesti sitten myös länsirannikolle matkamme käy, jotenkin ajatusena se ei ole innostanut, mutta näyttää monet käyneet kyllä kehuvan. Onko tuo Key West lasten kanssa käymisen arvoinen paikka? Ilmeisesti aikamoinen ajomatka? Kannattaako lähteä päivän-kahden takia ajamaan?

    • kokemusta löytyy

      Noin pienten lasten kanssa ei ehkä kannata kauheammin viettää aikaa Miamissa, sillä se on enemmänkin nuorten ja nuorenmielisten aikuisten kaupunki, eikä lapsilla ole siellä niinkään mitään tekemistä, tosin Miamissa voi käydä erilaisissa eläintarhoissa (paljon isompia ja parempia kuin mitkään Suomessa, suosittelen:). Orlandossa kannattaa käydä niinkuin Fort Lauderdalessakin. Key West on hieno paikka, tosin pieni,ettei kannata sinne varata liian pitkää aikaa. Samalla jos menette Key Westiin, kannattaa käydä Evergladesin suistoalueella, siitä tykkää varmaan lapsetkin.

      • lapsetlomalle

        Onko orlandossa juurikaan touhua jos ei meinaa disneyn puistoja kiertää? Ovat kalliita enkä tiedä onko meidän lapset vielä vähän pieniä niihin?


      • käyty ja käydään
        lapsetlomalle kirjoitti:

        Onko orlandossa juurikaan touhua jos ei meinaa disneyn puistoja kiertää? Ovat kalliita enkä tiedä onko meidän lapset vielä vähän pieniä niihin?

        Key Westissa kannattaa käydä, kun kerta noin kauas lähdette, mutta se pari päivää siellä riittänee...ellei rantalöhöily kiinnosta. Itse Key Westissä (siinä "pääsaarella") ei mun mielestä ole erityisen hyviä rantoja, mutta muilla saarilla löytyy paremmin. Siellä kannattaa ottaa kiertoajelu kaupungille, ei maksa paljon ja ainakin 2 eri yritystä järjestä turistiajeluita ympäristöön. Matkaa Key Westiin on Miamin seudulta n. 4h, mutta tuo 4h menee ihan rennosti Usan liikenteessä....jos nyt mitään ihme työmaahärdelliä satu matkalle. Taukomahdollisuuksia riittää ja mekin pidettiin lounasbreikki matkalla Key Westiin jossain mitättömän näköisessä tiki ulkobaarissa, jonka pizza olikin sitten ihan meidän top 3 kärkisijoilla.

        Mitä tulee Orlandoon, niin onhan sen lähiympäristössä muutakin kuin vain Disney-puistot tms. esim. Gatorland oli meidän ja skidien mielestä tosi kiva. Se on lähinnä eläinpuisto, joka on keskittynyt alligaattoreihin ja krokotiileihin ja siellä onkin niitä jos jonkinlaisia tietty paljon muutakin. Menkää sinne vähän myöhemmin, niin pääsee 1/2 hintaan sisälle (kannattaa varmistaa se kuitenkin netistä). Kannattaa muutenkin katsoa netistä eläinpuistoja Miamin, Orlandon jne. alueilta, koska ne eivät ole järin kalliita ja niissä saa helposti kulumaan tuntitolkulla aikaa ja ovat 100x mielekkäämpiä kuin yksikään eläinpuisto Suomessa (vaikka meilläkin ihan hienoja ovat).

        Meidän lapset oli edellisellä reissulla 5v. ja vajaa 3v. ja me saatiin helposti kulumaan niiden kanssa pitkät päivät Disneyn puistoissa, Magic Kingdomissa meni pahimmillaan 10h, mutta lapset nauttivat siitä (iästään huolimatta) ihan täysillä! Eli ei se kallis lippu ainakaan meillä haaskoon mennyt, vaan tuli käytettyä ihan kunnolla.

        Mutta uskaltaisimpa väittää, että menettepä lasten kanssa minne tahansa siellä Floridassa (eläinpuistoon, vesipuistoon, huvipuistoon, kauppakeskukseen tai vain luontoon kävelemään), niin varmasti joka paikassa on jotain mielenkiintoista kaiken ikäisille. Sehän se Floridan ongelma onkin, niin paljon nähtävää ja tekemistä ja aina liian vähän aikaa. Katsele netistä kaikkia Floridan matkailusivustoja ja tutkaile niiden nettilehtiä (lähinnä juuri turisteille tarkoitettuja) ja varmasti löydät sieltä muutakin kuin vain Disneyn.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe