Lordi Headley Islamista

KTS

Ajattelin lainata mielenkiintoisia otteita 1900-luvun alkupuolella islamin uskoon tulleen englantilaisen lordi Headleyn kirjasta: "Heräämiseni Islamiin".

Mm. näin tämä kunnianarvoisa lordi luonnehtii Islamia:

"Muslimit eivät KOSKAAN yrittäisi saattaa islamia voimaan väkivaltaisin keinoin, vaikka kykenisivätkin siihen, sillä kapina ja kumous ovat jyrkästi kielletyt Koraanissa."

"Islamissa ei ole mitään luokkaa, joka pyytää maallista valtaa. Tuollaiset matalat näkökohdat eivät ole vaikuttaneet Islamin suuruuteen. Jokainen Pyhän Profeetan vilpitön seuraaja odottaa palkkaa, joka on yhtä paljon yläpuolella pelkkien maallisten etujen kuin auringon valo on virvatulta ylempänä."

"Islamin henki on paljon yläpuolella raastavaa kateellisuutta ja Idän ja Lännen ristiriitaa; ja jos Nasaretin suuren profeetan ohjaajana itämainen kristinusko on voinut niinkin suuresti valaista ihmiskuntaa, niin näyttää tuskin olevan pätevää syytä, jonka nojalla Arabian Suuren Profeetan julistama islamin usko ei voisi jatkaa hyvää työtä."

"Tekopyhyys ja kiihko ovat tehneet tuhoa taistelevissa kristikirkoissa mutta samaa ei voi sanoa islamista, joka on yhtenäinen lukuunottamatta muutamia vähäisiä riitoja kuten esim. Muhammedin jälkeläisiä koskevat. Kuinka paljon parempi siis olisikaan, jos me länsimaitten asukkaat muuttaisimme mielemme, hylkäisimme nykyisen uskonnon monimutkaiset muodot ja sen sijaan hyväksyisimme Islamin!"

NAISEN ASEMA ISLAMISSA

Yleinen väärinkäsitys on sekin, että naisen asema Islamissa olisi jotenkin erityisen huono.

1900-luvun alkupuolella islamin uskoon kääntynyt englantilainen lordi Headley luonnehtii islamin naisen asemaa kirjassaan "Heräämiseni Islamiin", seuraavasti:

"Minä olen islamilainen ja tunnen jotensakin hyvin uskontoni periaatteet; ja tiedän, että Islam ei ole esittänyt mitään ohjeita, ei mitään kaavoja, ei mitään vaatimuksia, jotka voisivat heikomman sukupuolen asemaa millään tavalla halventaa. Päinvastoin Islam on myöntänyt naisille oikeudenmukaisen ja hyvän aseman, johon he ovat kaikin tavoin oikeutettuja. Islam ei ainoastaan nostanut naissukua siitä alennuksen syvyydestä, johon se oli vaipunut esi-islamilaisella ajalla, vaan se myönsi naisille myös erikoisen oikeudellisen aseman. Islam paheksuu sitä naisten julmaa kohtelua, joka vallitsi ennen Suuren Profeetan tuloa, sillä Profeetta velvoitti seuraajiaan kohtelemaan naissukua kunnioituksella. Ja eikö Koraani sanokin: 'Nainen on miehen koristus ja mies naisen.'"

"Todellisuudessa kaikki uskontoamme vastaan tähdätyt väärät syytökset, jotka ovat yleistyneet, aiheuttaa Pyhän Profeettamme (ylistetty olkoon hänen nimensä!) opetusten syvä tuntemattomuus. Islamin historia on täynnä lukemattomia esimerkkejä siitä, että islamin naiset ovat ainoastaan pyhän uskontonsa rohkaisemina saavuttaneet korkean sivistyksen ja hienostuksen. Nämä naiset ovat hyvin eteviä lakitieteessä, jumaluusopissa ja taiteissa ja ovat jättäneet jälkeensä niin jaloja todisteita oikeamielisyyden ja uljauden töistään, että sellaisia ei löydä minkään muun kansan historiasta. He lukivat syvästi vaikuttavia, pyhiä sanoja saarnastuolista; he pitivät jumaluusopillisia luentoja yliopiston saleissa; heillä oli huomattava osa maan politiikassa, ja kelpo neuvoillaan he vaikuttivat todella maan hallintoon ja yleiseen politiikkaan. Taistelukentällä islamin naiset ovat hoidelleet sairaita ja haavoittuneita, rohkaisseet sotilaita puolustamaan maansa kunniaa, ja ehkä te tiedättekin, että he ovat monesti sotineet uskollisesti vieri vieressä miesten rinnalla"

Näin siis kunnianarvoisa lordi Headley.
Ja kirja oli "Heräämiseni Islamiin". Kustantaja Z.I.Ahsän, Tampere, 1931

K.T.S.
Kristuksen Tosi Soturi

11

325

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • totuuden puolesta

   Eliköhän Lordi siellä omassa Lordin Linnassaan kuvitellen eettisesti mukavia tarinoita, kohtaamatta koskaan muuta todellisuutta kuin ympärillään humisevan metsän. Eihän tuollaista fantasia todellisuutta kukaan täysipäinen nykypäivänä elävä sekä asioista perillä oleva ihminen yksinkertaisesti voi uskoa. Vähän samankaltaista tekstiä tuli Kremlistä, Moskovasta aikoinaan: " kaikki on niin hyvin meillä, mutta muualla on huonosti kun Lenin meitä johtaaa....Oi suuri ja mahtava Neuvostoliitto....". Joten pysytään nyt ihan vaan näissä islamin opeissa ja tapahtumissa, ja jätetään lordit Lordejen linnoihin.

   • mies -81

    Kerro nyt minullekin sitten mitä vikaa oli LENININ johtamassa Neuvostoliitossa? Lenin ensinnäkin johti erityisen sorretun työväestön uuteen aikakauteen ja toiseksi Lenin tajusi irrottaa Venäjän I. maailmansodasta. Lenin myös vakiinnutti kansan oloja, paransi terveydenhuoltoa, lakkautti sorron, takasi palkan ja työn kaikille sekä uudisti korruptoituneen hallintojärjestelmän. Vain talouspolitiikassa meni metsään sen verran, että Lenin joutui astumaan matkalla sosialismiin pari askelta takaisinpäin noin yksityisomistusta koskien. Muutoin olot Venäjällä menivät kaikkiaan parempaan päin Leninin kaudella.

    Sinä sotket nyt keskenään Leninin ja häntä seuranneen Stalinin aikakaudet. Stalin teki Neuvostoliitosta maanpäällisen helvetin. NL ei ikinä toipunut Stalinin hirmuhallinnon ajasta, koko systeemi romahti lopulta 80-luvun lopulle tultaessa ja lopullisesti NL:n lippu laskettiin tangosta jouluna -91. Muistan elävästi edelleen uutisväläyksen jossa neuvostolipun tilalle nousi Venäjän lippu. Yksi aikakausi oli päättynyt, toinen alkamassa.

    Itse jäin kaipaamaan Neuvostoliittoa. NL merkitsi maailmalle vakautta ja rauhaa koska se piti yllä jaon maapallon blokkien kesken ja toisaalta vahva NL piti islamin kurissa hyvin tehokkaasti. Maailma kulki yleisesti parempaan suuntaan kun NL oli vielä olemassa. Nykyinen heikko ja mureneva Venäjä ei palvele ketään, ei edes muuten muslimien etua. Venäjän rapistuva infastruktuuri on saatava uudistettua ja se maa on saatava nousemaan uudelleen maailman toiseksi suurvallaksi USA:n rinnalle. Nyt ei vihollisena, vaan kauppakumppanina ja ystävänä. Ja tähän suuntaan presidentti Putin on Venäjää myös meidän kaikkien onneksi viemässä.


  • Anonyymi

   Idea oli varmaan hyvä, mutta taas jätkät pilas...

  • Anonyymi

   No, eipä loordi sitten kovin hyvin tuntenut "omaa" Islamiaan.

   Aika pahasti oli pielessä kyllä käsitys ideologiasta johon meni liittymään.

   • Anonyymi

    Arvon loordi syntyi 1855 ja kuoli 1935.
    Sen jälkeen on aika paljon muuttunut. Kristinusko parempaan suuntaan sukupuolisen ja rodullisen tasa-arvon yms. suhteen, ja vastaavasti islam huonompaan suuntaan lukuisten jyrkkäasenteisten radikaaliryhmien syntymisen myötä..

    Mutta tosiaan, en ole koskaan lukenut uutista missä äärikristitty syöksyisi pommivyö ympärillään tai puukko kourassa väkijoukkoon huutaen: "Kristus on Herra!"

    Onko joku muu huomannut tuommoista uutista ??


  • Anonyymi

   Toisten leipä on tämän porukan herkua, niinkuin nyt suomesakin
   - ja tuntematomuus, miten paljon no näiten tunistamispapruja välimeres

  • Anonyymi

   Miksi rikkaat öljyvaltiot ottavat erittäin vähän muslimimatuja?
   Saudi-Arabia 561 pakolaista.
   Kuwait 614 pakolaista.
   Qatar 133 pakolaista.
   Bahrain 311 pakolaista.
   Oman 151 pakolaista.
   Yhdistyneet Arabiemiraatit 417.
   Kyseiset valtiot ovat ottaneet yhteensä vähemmän kuin Suomi, näyttäisi siltä että ovat melko rasisteja uskonveljiään kohtaan.

   Vais ee valtaus levitäytymistä ole , esitä sorretuu aina

   • Anonyymi

    Se on Alahin armoa kun läpytelän suommeen valmiisiin pöytiin
    - ja kaik kelat tyhjäten

    saa noitten tyyleistä,,, siten kirjoitella mitä tykkää


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se on Alahin armoa kun läpytelän suommeen valmiisiin pöytiin
    - ja kaik kelat tyhjäten

    saa noitten tyyleistä,,, siten kirjoitella mitä tykkää

    2015 kakskymppisenä istuin tuskaisena vuoteeni reunalla. Tunsin itseni henkisesti kahlituksi. Ahdistus ja masennus olivat aiemmin samana vuonna syössyt mut kuilun reunalle ja jouduin psykoosiin.

    Olin kauan suunnitellut tosissani itsemurhaa. Niin sekaisin olin itseni kanssa.

    Mutta onneksi koskaan ei ole ollut liian myöhäistä pelastua.

    Koin tuolloin sängyllä istuessani tunteiteni ristiaallokossa, yllättävän ja voimakkaan ahaa-elämyksen. Ilmeisesti se esti mua puristamasta liipaisinta pohjaan asti.
    Jostain kumpusi yllättäen tunne, että ei hemmetti, ei tämä näin voi mennä.

    Erilaisia tunteita syntyi, koska islamiin kuuluessani en pystynyt olemaan oma itseni. Elin lapsuuteni ja osan nuoruudestani islamin vankina.

    Podin islaminuskoisena säännöllisesti helvetillistä tuskaa.

    En tuntenut sitä järjettömän kahlitsevaa maailmaa omakseni, sisälläni syttyi kapinahenki. Aloin elää elämääni pitkälti sen kautta, ja oman itseni kehitys pysähtyi.

    Islamilaisesta yhteisöstä pakeneminen on vaikeaa.Sitä se oli myös omalla kohdallanikin. Yhteisön sisäpiirin voiman ymmärtävät vain he, jotka ovat olleet osa sitä kaksinaismoralistista maailmaa.

    Yksin jäädessäsi uuden identiteetin rakentaminen oli todella haastavaa.

    En tuomitse kaikkia islaminyhteisöön kuuluvia ihmisiä, mutta se lähes kaikkea mahdollista kontrolloiva yhteisö on sairaalloinen.

    Erityisesti naisten ja tyttöjen tekemisiä kontrolloidaan jatkuvasti. Ei saa tehdä sitä eikä tätä, ja jos ”sortuu” tekemään samaa kuin yhteisön ulkopuoliset nuoret, vaikkapa jättäessään pään paljaaksi, yhteisö tuomitsee sinut heti syntiseksi.

    Jouduin kuunneltuani pelottavia saarnoja jonkinlaiseen psykoosiin. Saarnojen mukaan palan helvetin tulessa ”syntiin” sortuessani. Itkin usein öisin, vaikka en mielestäni ollut tehnyt mitään pahaa.

    Ystävyyssuhteita meillä ei ollut lupaa solmia ulkopuolisten kanssa, koska meille opetettiin jo lapsena, että muut ovat vääräuskoisia ja he joutuvat helvettiin.

    Painotan että se maailma ei ole ihmisiä varten.

    Onneksi olen saanut elämäni takaisin ja raskas matka päättynyt osaltani.


  • Anonyymi

   Sääli, ettei Lordi Headley tuntenut Raamatun opetuksia.

  • Anonyymi

   Miten voivat muslimimaista tulevat pakolaaiset kolmekertaa hintavanmiksi mitä muualta tulleet pakolaiset, kunniakkuus pitää säilyttää

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   714
   7124
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   6801
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   385
   4655
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   442
   4354
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   444
   4087
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   334
   3310
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   252
   2091
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   217
   1838
  9. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   75
   1470
  10. Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa.

   Videot alkoivat levitä somessa: Sanna Marin juhlii ja tanssii villisti julkkisporukassa. Pääministeri Sanna Marin tanssii ja laulaa useilla videoilla
   Pori
   246
   1389
  Aihe