Volvo S40 T4 2001 ongelmia

Tommi H

Mulla on S40 T4 2001 automaatti. Syksyllä kävin biliasta sen hakemassa uutena ja nyt bugaa seuraavat asiat:

- Vakionopeussäädin
- Jarruvalot eivät sammu(!)

Vakionopeussäätimen takia olen juossut huollossa 3 kertaa ja vieläkään ei toimi. Vuoteen 2002 meni uusi aika. Jarruvalot hajosivat (tai varmaan valojenkytkin) joulupyhinä kun latasin jarrun pohjaan ja testasin kuinka nopeesti se vehje pysähtyy jäällä. Tämän jälkeen jarruvalot eivät sammu ollenkaan ellei vedä jalla poljinta itseensä päin.

Odotan mielenkiinnolla tuleeko kuntoon huollossa. Ongelmat ei ole isoja, joten pitäisi huollossa osata korjata... Jos ei tule kuntoon nii sitten kyllä meikäläiseltä kiehuu yli.

8

2543

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kyllästynyt

   joo kyllä ne varmaan saa ton kuntoon sielä ei ole muuta kuin katkaisijan säätö poskellaan pystyy korjaamaan myös itse jos haluaa.

  • pietu

   vakionopeudensäädin ei varmaan toimi sen takia koska jarruvalot palaa kokoajan. säädin luulee että painat jarrua ja ei kytkeydy sen takia päälle.

   • Tommi H

    Eiku toi vakionopeussäädin alko reistailemaan aiemmin. Netistä luin että vehkeellä on vaikeuksia ylläpitää tyhjiötä, mitä se sitten tarkoittaakaan. Siellä tiskillä siitä jollekin sankarille mainitsin jo heti ekana kertana, mutta eivät ottaneet kuuleviin korviinsa. Nyt sitten odotellaan sitä tyhjiöpumppua kun joku sitä pari päivää tutki! ;)

    Jarruvalot leipo kiinni sitten myöhemmin. Sillonkun jarruvalot on päällä niin se säätimen rele ei napsahda, muuten rele napsahtaa mutta säädin ei pidä nopeutta.

    Pitäisköhän siitä vehkeestä tehä kukkaruukku? :)


   • tapin kaveri

    auto oli näköjään tänään korjattavana. tuliko viat kuntoon?


   • Tommi H
    tapin kaveri kirjoitti:

    auto oli näköjään tänään korjattavana. tuliko viat kuntoon?

    Jarruvalot eivät pala mutta säädin ei tullu kuntoon, eivät vissii vaihtaneet sitä tyhjiöpumppua niinkuin piti. Vaihtoivat vain ne kytkimet ja taas toimi 10 minuuttia kunnes lakkas toimimasta.

    Mä olin jo viemässä takasin ja ajattelin vielä testata oikein kunnolla. Ajelin säädin päällä ja tuntui että nyt se toimii ihan hyvin. Kirjotin netissä huoltoon että nyt toimiikin.. Ois vaan perkele pitänyt uskoa itseään ja viedä takaisin, tietysti kotimatkalla huomasin taas että on nyt paskana ja ei toimi.

    Vituttaa ankarasti. Meen huomenna torstaina aamulla uudelleen ja jätän sen sinne. Vituttaa juosta siellä koko ajan.

    Sano kavereille että tankkaa tankin täyteen ;)


  • Sumo

   Ystävälläni on 18 kk vanha v40 t4 ja se on tähän mennessä ollut huollossa 17 kertaa. Kundi huokas, että onneksi tuli tehtyä Volvo-sopimus muuten ei tili riittäis. Viimeksi siitä pamahti lämppärin moottori. Ei voi muuta todeta kun sen ettei Volvosta kannata puhuakkaan näiden uusien mallien kohdalla. Oikeastaan maineen alamäki alkoi kun Daf 66 muuttui Volvo 66:ksi. Ajelen itse 14 v. vanhalla pataraudalla ja täytyy todeta, että normaalilla huollolla se pysyy kunnossa ja luotettavana vielä vanhanakin. Tietty samaa vois sanoa näistä uusistakin kun kerran puolet osista on vaihdettu ennen kolmatta ikävuotta, mutta kun etuvilkkujen muovitkin ovat jo kolmannet kun halkeavat itsestään.

  • Ensin kysymys: Mitkä estävät vakionopeussäätimen toiminnan? Vastaus kytkinpoljin, jarrupoljin joissa mikrokytkimet, jotka saattavat irrota lukituksestaan.
   Lisäksi vaihtaminen ja alipainepumppu rintapellissä. Yleisin vika ovat nuo mikrot ja niiden irtoaminen pesästään. Itselläni irti oli kytkinpolkimen mikro, jonka pyöräytin paikalleen ja jo vain toimii. Kustannus 0e. Tietysti sulake kannattaa tarkistaa ekana.
   Vikakooderi ei "näe" tuota mikron irtoamista.

   VOLVO S40 -02

   • hemppa2

    Olen lueskellut ongelmia ja yrittänyt saada omiini vastausta mulla on S60 2001
    ja cruise on ratissa mutta kun ei tapahdu mitään olen yrittänyt selata korjausopasta ja käsikirjaa mutta ei selviä missä sulake on rasiat kyllä löytyy.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   196
   2525
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1708
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1398
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   470
   1165
  5. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   114
   1023
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   999
  7. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   34
   920
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   62
   849
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   94
   763
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   720
  Aihe