Janakkalasta paljastui ennen tuntematon linnavuori

katso video

26

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsäveli

      Arvelen että kyse ei ole ollut suomalaisten keskinäisestä kahinasta
      vaan naiset ja lapset on suojautuneet linnavuorille orjakauppiaiden
      kätyreitä vastaan.
      Vastikään tehty tutkimus selvitti ajan olleen ihmiskaupan leimaamaa,
      ja suomesta ryöstettyjä arvokkaita sinisilmäisiä blondeja on
      kaupattu jopa pohjois-Afrikassa.
      Sen alueen geenistöstäkin läytyy hippunen pohjoisia merkkareita.

      Suomalaiset "kuninkaat" lienevät olleet joko kätyreitä niinkuin
      Länsi-Afrikassa, taikka sitten omiensa arvostamia kansan puolustajia.

    • Simeoni I

      Hieno löytö. Kanta-Hämeen Menneisyyden Etsijät avainroolissa tässäkin löydössä, samoin kuin Miekkamiehen haudan kanssa.

      Esineistö voisi viitata paikalla käydyn taistelun? Esineitä oli mm. viikinkiajalta eli pitkältä aikaväliltä. Eiköhön tuostakin 30 kpl:een aineistosta sen verran saadaan pääteltyä minkä tyypin tavaraa ovat, eli onko kotoperäistä esineistöä vai tuontitavaraa? Nyt oikeastaan enää jännittää mikä ennen tuntematon paikka löydetään seuraavaksi?

    • Vaikku

      Kertakaikkisen upeaa!! Hienoa, että on aktiivisia asialle uskoutuneita ja että tärkeitä historiallisia paikkoja ja esineistöä löytyy noilta ajoilta!

      Julkisuuskin näille on tärkeää, etteivät löydöt vain unohdu ja ajan saatossa "mitätöidy".

      Tuosta YLE:n tekemästä jutusta saa kylläkin vain myötähäpeän tunteita! Missä olivat vaikka löydetyt esineet tai joku asiantuntija joka uskaltaisi spekuloida keitä siellä on ollut. Vai meneekö tämä historian harmaalle alueelle, jota ei olekaan virallisessa historiassa?

      Mutta odotan myös innolla mitähän seuraavaksi!

      • nälkämaalla

        Tiesitkö,
        että nämä "löydöt" on ehkä löydetty jo kauan sitten? Ja varmasti paljon muitakin, mihin paikalliset asukkaat eivät ole kiinnittäneet mitään erityistä huomiota.
        Muistan lapsuudestani kallioluolat joissa oli jotain töhryjä. Vanhat ihmiset kertoivat, että sinne ihmiset pakenivat vainoja. Me lapset käytiin eväsretkillä ja töhrittiin lisää. (onneksi spraymaaleja ei oltu vielä keksitty).


    • Vaikku

      no oli ne löydöt kuvina... katsoin vain aluksi videon...

    • metsäveli

      Arvelen että nykyisen suvaitsevaisuuden ja kansainvälisyyden ihannoimisen
      myrkyttämässä ilmapiirissä vierastetaan sitä kuvaa mihin löytö
      mielestäni viittaa.
      Eli että ryöstäjät ja ihmiskauppiaat olivat jo muinoin "väinölän lasten"
      kimpussa ja ulkoa tullutta uhkaa torjumaan piti rakentaa turvapaikkoja
      naisille, lapsille ja vanhuksille.
      Alamäkeen heitetty kivi oli tappava ase naisenkin kädestä lähtevänä,
      ja vähin voimin pystyttiin pitämään lipeviä puhuvat nilkit loitolla.

      Samaan aikaan asekuntoinen miesväki oli vapaa väjyttämään ja
      väsyttämään tuhkeutujat pakosalle.

    • Vaikku

      Menikö se niin, jotta sitten tuli se Pähkinäsaaren rauha Novgorodin kanssa vuonna 1323? Aikalailla tuntuisi täsmäävän, on ne olleet sotaiset rylläkät sitten tuollakin.

    • 2+9

      Eli Sveat tuli kirkon vahvistamana ja hävitti kaiken sen aikaisen sivistyksen, ei kiveä kiven päälle periaatteella. Sen jälkeen n. 700 vuotta alisti, mitätöi ja sai kansan unohtamaan historiansa. Ryöstöverotti ja sai rakennettua niillä verirahoilla mm. palatsinsa, tietoa pimitettiin ja ihmiset orjuutettiin tai ainakin käsiteltiin kuin toisenluokan ihmisiä.

      Sitten tuli geeniteknologia ja nykyinen arkeologia ja mitäs alkaa paljastumaan, mutta hiljaista on vieläkin...

      • Arhi Kuittinen kirjoittaa Finnsanity blogissaan että:"Museovirasto kieltäytyy tutkimasta vuoden 1087 taistelun kenttää, josta löytyy jatkuvasti taistelun esineitä, terän kappaleita, panssarinpalasia, koruja ja solkia."
        Kts.SUOMI ON RUOTSALAINEN, FINNSANITY BLOG


    • metsäveli

      Aivan, eli kylläpä melkoista sivistystä ja yksituumaisuutta vaadittiin
      noiden linnavuorien rakentamiseksi ja ylläpidoksi.
      Niissähän on aikoinaan ollut mahtaviakin vallituksia.
      Heittokivienkin haalaaminen vuorille ei ole ollut mitään leikintekoa.
      Vesivarastoista ja muista suojista ei tietenkään enää ole jälkeäkään
      maastossa, puutahan ne ovat olleet.

      Ponnistus on tietenkin verrannollinen uhkaan jota torjuttiin.
      Ihan normaalia pitkän tähtäimen ja toiveajattelusta vapaata suomalasta
      suunnittelua nuo edustavat.
      Eipä ole kauan kun isänmaan edun etsiminen oli vielä maan tapa.
      Nythän nuo haudankivihampaiset hymypojat ovat hurmanneet osan
      väestä velttopolvisiksi.

    • Härrikuut sentään

      Mites täällä on voitu selvittää välejä oikein miekoin,keihäin ja nuolin,ruotsalaisten mukaan kun täällä ei ollut mitään muuta kuin maakuoppia joissa suomalaiset asuivat.Nyt täällä olisikin suojauduttu linnoihin ihmisiä ryöstäviltä ja ulkomaille kauppaavilta roistoilta.

    • Jätte kiva

      On se, että ne puolustukset ovat olemassa ja kertonevat karua kieltään sen aikaisesta kulttuurista, kuten sen aikaiset arkeologiset löydöt.

      Se onkin sitten eri asia miten niitä asioita tulkitaan. Voi joutua kummalliseen tyhjiöön jonka ruotsinnos on yrittänyt hävittää.

    • EiKiinnostaKatsoa

      Onko taas kyseessä "merkittävä löytö", joka merkitään karttaan, ja jätetään tutkimatta? Paljonko näitä on jo Suomessa? Kannattaako sitä mitään etsiäkään, kun ne jätetään järjestelmällisesti tutkimatta, ja merkitään "joskus tulevaisuudessa" tutkittavaksi.

      Sitten ihmetellään kuoppa ammollaan, kun ulkomailta tullaan metallinetsimien kanssa katsomaan, mitä sieltä saattaisi löytyä. On oikein vieläpä karttaan merkitty valmiiksi, mistä kannattaa etsiä, ja uutisoidaan isolla lehdissä ja medioissa "merkittävästä muinaisjäännöksestä", mistä löytyy kaikenlaista. Tervetuloa!

      Harrastelijoiden työpanos ei kelpaa. Rahoitusta ei anneta. Kuulostaa suoraan sanoen siltä kuin arkeologia ei Suomessa kiinnostaisi pätkääkään viranomaisia. Varsinkin tuo 500jkr-1200jkr aikakausi on pannassa. Varhaisempi rautakausi onkin sitten jo aivan hepreaa.

      Sen sijaan rahaa näyttää riittävän vanhojen kylätupien perustuksien kaiveluun ja jokaisesta löydetystä piipunpalasesta ja ruukunsirpaleesta kirjoitetaan kilometritolkulla juttua. On kotiseutumuseota, selvitystä punamultamaalin kemiallisesta rakenteesta, villan kehruutekniikoista ja 1600-luvun pappilan pahasen talonkaavasta ja maininnasta jonkin ruotsalaisen kirkonkirjan marginaalissa.

      Kyllä sitä rahaa näyttää olevan, valikoivasti, mutta suomalaisten alkuperä se on edelleen pimennossa ja se, onko tällä maalla ollut historiaa laisinkaan, vai onko se niin, että se historia ei kelpaa selvitettäväksi. Mikähän taho se sitä rahaa jakaa näiden muinaismuistojen tutkimiselle? Eikö edes sitä kuuluisaa eu-rahoitusta tipu, vai eikö sitä vain haluta hakea?

      • Simeoni I

        Ihan alkuun käsitteistä. Olen ihmetellyt miksei esim. muka tasokkaalla Agricola-palstalla ole ollut enemmän juttua näistä Miekkamies-, linnavuori- tai kalmistolöydöistä. syy on yksinkertainen. Agricola on historiapalsta. Se keskittyy historian ja sen ilmiöiden ympärille. Tässä muistutankin että historialla tarkoitetaan aikaa jolta löytyy kirjoitettua tietoa. Nämä viimeaikaiset, jopa mullistavat löydöt, jotka on tehty "väärällä tavalla" joidenkin mielestä, kuuluvat esihistorian puolelle (aika jona suomesta ei ole kirjallisia lähteitä) ja täten arkeologian piiriin. Tällä saralla onkin sitten niitä ihmeellisyyksiä ihmeellisyyksien perään, miksi ei voida tutkia ja ainahan se kulminoidaan rahaan.

        Eli kyllä tuo pätkä kannattaa katsoa, löytöjä on ilmeisesti sen verran että voidaan puhua vähintään taistelupaikasta. se mikä on mielenkiintoista on että Hangastenmäki on näköetäisyydellä Hakoisten linnavuoresta. Hakoinen on mielletty enemmän keskiaikaiseksi, mutta koko keissistä tulee mieleen että miten tuntematon linnavuori on onnistunut lymyilemään kivenheiton päässä yhdestä maamme tunnetuimmasta kohteesta tässä kategoriassa? Ikäänkuin kirjaston kirja, joka pantu väärään väliin aakkosissa. Oikeassa hyllyssä, mutta väärässä välissä ja siten ikuisesti kateissa... Eli tuolla ympärillä on edelleen tutkimattomia paikkoja, joita uhkaa mm. kiihtyvä maankäyttö. Suomessa on paikoin hiekkaharjanteet kaivettu pohjavesiin, välillä hirvittää näiden kalliolouhosten ym. kohdalla että nykyään kannattavaa jauhaa kalliota soraksi. No, ei nyt tästä enempää.

        Mutta lopuksi, kotimainen mediahan on näistä pihalla kuin lumiukot, onneksi edes britit innostuivat ja tulivat hätiin.

        http://yle.fi/uutiset/miekkamies_asteli_naissa_maisemissa__janakkala_haaveilee_historiansa_tuotteistamisesta/7210763

        http://yle.fi/uutiset/janakkalan_miekkamiehesta_tahti_brittilaiseen_dokumenttisarjaan_tarina_on_varmasti_tutkimisen_arvoinen/7474771?origin=rss

        Monesti suomesta puuttuu rohkeus vuosikymmenten vähättelyn jälkeen tuoda näkemyksiä menneestä nykypäivään, jotain näistä voi nähädä materialisoituvan tässä trailerissa:

        https://www.youtube.com/watch?v=i2ucCswDhro&feature=youtu.be

        Eli kyllä ainakin itse vedän Janakkalan miekkamiehestä yhtäläisyydet seudun linnavuoriin. Ja vähän laajemmallekin Eteläiseen Suomeen...


    • Ei muka tietoa?

      >Kyllä sitä rahaa näyttää olevan, valikoivasti, mutta suomalaisten alkuperä se on >se niin, että se historia ei kelpaa selvitettäväksi.

      Suomalaisten alkuperä ei ole historian hämärissä.

      Tästä kartasta näkyy jo vähän mitä on jo tehty:
      http://fba.evvk.com/geo/kulttuuriymparisto


      >Mikähän taho se sitä rahaa jakaa näiden muinaismuistojen tutkimiselle?

      Eduskunta ja hallitus on se taho joka rahoituksen ensi kädessä myöntää rahoituksen Musevirastolle ja yliopistoille.

      Yliopistot ja tutkimuslaitokset voivat saada rahoitusta verorahojen lisäksi eri lähteistä (säätiöt, Akatemia, myös EU yms).

      Sulla näyttää jääneen aika paljon asiaan liittyvää huomaamatta, vaikka muka aiheesta ole kiinnostunut. Kannattaa avat silmät ja korvat, niin saa sitä tietoa. Mennä esim- kirjsatoon tai kaivaa edes nettiä.

      Julkaisuja löytyy , mm.

      SUOMEN ESIHISTORIA
      Toimittajat Liisa Erä-Esko, Matti Huurre, Paula Purhonen ja Seija Sarkki-Isomaa

      Ylen dokkari vuodelta 2006
      http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/maan_povesta_kaivetaan_esihistoriamme_auki_102700.html#media=102708

      • 19+5

        Eli vaikutelmana on että, meidän hieno historia ja kulttuuri taannutettiin valloittajien toimesta. Siinä ikeessä elämme vieläkin...


      • Ei muka
        19+5 kirjoitti:

        Eli vaikutelmana on että, meidän hieno historia ja kulttuuri taannutettiin valloittajien toimesta. Siinä ikeessä elämme vieläkin...

        Historia on se mitä tapahtui, ensin oltiin osa Ruotsia, sitten Venäjää. Kulttuuri muuttuu aina.

        En ymmärrä yhtään sun jankutusta, mikä nyt hiertää?


    • 14+15

      Se mitä oli ennen ruotsia ja venäjää, mitä se oli?

      Se ei hahmotu historiasta. Oltiiko vaikka vaikuttaja viikinkejä, oliko kulttuuria jonka alistajat veivät?

      • TätäSeOli-I

        Ei tarvitse mennä kuin 20 vuotta taaksepäin, omiin peruskouluaikoihin, kun yleinen näkemys oli, että tässä maassa ei ollut yhtään mitään. Tyhjä kuin kuuluisa matin kukkaro, pelkkää Siperian taigaa koko maa, jota käyskentelivät muutamat harvat saamelaisten porotokat.

        Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Annan muutamia esimerkkejä:

        1. Maanviljely tuli Suomeen paljon aikaisemmin. Itä-Suomesta on löytynyt useita muinaisia asuinpaikkoja, joiden radiohiiliajoitukset osoittavat, että tässä maassa on viljelty maata tuhansia vuosia oletettua aikaisemmin. Tässä maassa siis asui muitakin kuin saamelaisia, joiden elinkeinoihin maanviljely ei perinteisesti kuulu. Keitä he olivat?

        Virheellisen väitteen taustalla on niinkin hassu oletus, että maanviljelyn piti tulla lännestä. Suomalaisten argeologien päähän ei mitenkään voinut mennä idea siitä, että se olisi tullutkin idästä. Ilmeisesti taustalla on tämä 1000-vuotinen traditio liittää Suomi länteen.

        Tämän vuoksi maanviljelyn ajoittamiseen ei ole käytetty radiohiilimenetelmää vaan KIELITIEDETTÄ (!). Koska tietyt sanat ovat johdoksia/lainoja germaanisista kielistä, on sitten ajateltu, että ne ovat tietyn ikäisiä ja siten ikään kuin kerrostumana kertovat siitä, milloin maanviljely Suomeen saapui ja tottakai vertailukohta on germaaninen lainasana, koska kaikki tuli lännestä. Kannattaa huomioida, että tulijoiden kieli on ollut Suomi, mutta he eivät ole kuuluneet SIIHEN JOUKKOON suomalaisia, jotka ovat olleet germaanisien vaikutteiden piirissä.

        Mikään ei todista, että Suomi kielenä olisi tullut samalta suunnalta kuin germaaniset kielet. Heidän käytössään ovat saattaneet olla ihan muut termit maanviljelylle, jotka germaaniset kielet ovat myöhemmin peittäneet, mutta kuten aikaisemmin todettiin, kaikki on tullut lännestä.

        2. Tämä hoopo kielitieteen käyttö näkyy myös muualla. Yleinen näkemys on, että suurin osa Etelä-Suomen paikannimistä on ollut saamelaista alkuperää, joten jälleen kerran idea on, että saamelaisia koko maa täynnä, kunnes he vetäytyivät pois uusien tulokkaiden tieltä, ja vieläpä varsin myöhäisessä vaiheessa. Edelleen moni tutkija väittää kivenkovaan, että lukuunottamatta Varsinais-Suomea ja muutamia hajannaisia saamelaisia Suomi oli tyhjä.


      • TätäSeOli-II
        TätäSeOli-I kirjoitti:

        Ei tarvitse mennä kuin 20 vuotta taaksepäin, omiin peruskouluaikoihin, kun yleinen näkemys oli, että tässä maassa ei ollut yhtään mitään. Tyhjä kuin kuuluisa matin kukkaro, pelkkää Siperian taigaa koko maa, jota käyskentelivät muutamat harvat saamelaisten porotokat.

        Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Annan muutamia esimerkkejä:

        1. Maanviljely tuli Suomeen paljon aikaisemmin. Itä-Suomesta on löytynyt useita muinaisia asuinpaikkoja, joiden radiohiiliajoitukset osoittavat, että tässä maassa on viljelty maata tuhansia vuosia oletettua aikaisemmin. Tässä maassa siis asui muitakin kuin saamelaisia, joiden elinkeinoihin maanviljely ei perinteisesti kuulu. Keitä he olivat?

        Virheellisen väitteen taustalla on niinkin hassu oletus, että maanviljelyn piti tulla lännestä. Suomalaisten argeologien päähän ei mitenkään voinut mennä idea siitä, että se olisi tullutkin idästä. Ilmeisesti taustalla on tämä 1000-vuotinen traditio liittää Suomi länteen.

        Tämän vuoksi maanviljelyn ajoittamiseen ei ole käytetty radiohiilimenetelmää vaan KIELITIEDETTÄ (!). Koska tietyt sanat ovat johdoksia/lainoja germaanisista kielistä, on sitten ajateltu, että ne ovat tietyn ikäisiä ja siten ikään kuin kerrostumana kertovat siitä, milloin maanviljely Suomeen saapui ja tottakai vertailukohta on germaaninen lainasana, koska kaikki tuli lännestä. Kannattaa huomioida, että tulijoiden kieli on ollut Suomi, mutta he eivät ole kuuluneet SIIHEN JOUKKOON suomalaisia, jotka ovat olleet germaanisien vaikutteiden piirissä.

        Mikään ei todista, että Suomi kielenä olisi tullut samalta suunnalta kuin germaaniset kielet. Heidän käytössään ovat saattaneet olla ihan muut termit maanviljelylle, jotka germaaniset kielet ovat myöhemmin peittäneet, mutta kuten aikaisemmin todettiin, kaikki on tullut lännestä.

        2. Tämä hoopo kielitieteen käyttö näkyy myös muualla. Yleinen näkemys on, että suurin osa Etelä-Suomen paikannimistä on ollut saamelaista alkuperää, joten jälleen kerran idea on, että saamelaisia koko maa täynnä, kunnes he vetäytyivät pois uusien tulokkaiden tieltä, ja vieläpä varsin myöhäisessä vaiheessa. Edelleen moni tutkija väittää kivenkovaan, että lukuunottamatta Varsinais-Suomea ja muutamia hajannaisia saamelaisia Suomi oli tyhjä.

        3. Litiluhdan uhrilähde muutaman vuoden takaa. Tämä on erittäin merkittävä löytö, sillä paikkakuntalaisille tehdyt DNA-testit todistavat, että heissä virtaa samaa verta kuin uhrilähteestä eristetyistä luurangoista saadussa DNA:ssa. Etelä-Pohjanmaalla on siis ollut YHTÄJAKSOISTA ASUTUSTA yli 1500 vuotta! Tämä on niin kiistaton todiste, ettei edes Varsinais-Suomen asutuksen yhtäjaksoista kestoa ja asutusta voida todistaa yhtä validisti "kovalla" tieteellä.

        Vitsi tässä on vielä tuo sana "VARSINAINEN SUOMI", eli oletuksena on, että tämä Turun seutu olisi ollut SE Suomi, mistä sivistys ja kansa sitten levisi Suomeen. VAAN NÄINPÄ EI OLEKAAN. Meillä on ollut muualla maassa yhtäjaksoista asutusta paljon aikaisemmin. Nykyisellään onkin vakiintumassa käsitys, että Suomeen olisi tullut joukkoa joka puolelta, eri aikoina, eikä maa olisikaan ollut tyhjä siinä välissä.

        Edelleen Litiluhdan lähteestä on löydetty roomalaisaikaisia pronssiastioita (500jkr), koruja ja sun muita. Ihan taatusti saamelaiset eivät niitä keräilleet, eikä poronkasvattajilla ja näädänloukuttajilla sellaisiin olisi ollutkaan varaa.

        4. Tästä päästään Hämeessä sijaitsevaan Vesilahteen, josta on löydetty niin kirjailtuja miekkoja, ratsumiehiä ja muinaisia rahoja, kuten arabien hopeadinaareja (800jkr). Jälleen kerran näädänloukuttajat, metsästäjä-keräilijät ja nomadit eivät tuollaisia jätä jälkeensä. Tarvitaan kohtuullisen kehittynyt, paikallaan pysyvä, vauras joukko ihmisiä, yhteiskunta, jossa on maanviljelijää, kaupankävijää, jopa sotilasta. Keitä he olivat? Eivät ainakaan viikinkejä, sillä viikinkilöydöt ovat satojen kilometrien päässä, eikä niitä ole tehty varsinkaan Sisä-Suomesta.

        5. Suomea on pidetty yleisesti kylmään, borreaaliseen vyöhykkeeseen kuuluvana maana. Tämänkään vuoksi täällä ei ole voinut elää paljoa ihmisiä, jotka harjoittavat maanviljelyä, koska ilmasto ei ole sallinut sitä. Tämäkin arvaus on mennyt vikaan; Keski-Suomen hapettomista järvisedimentistä on löytynyt tammen ja pähkinäpensaan siitepölyä. Ilmeisesti Euroopan ilmasto on ollut lämpimämpi rauta-ajalla. Historiantutkijoita on ihmettyttänyt myös kalevalalaisten kertojien puuntuntemus, johon tammi kuuluu; eihän Siperian nomadiset shamaanit tammien kanssa ole kosketuksissa. No, sitä ei tarvitse enää pohtia.

        Siinäpä niitä on muutamia esimerkkejä ja vain luoja tietää, mitä maa kätkee tälläkin hetkellä poveensa. Nuo kaikki edelliset on "löydetty" muutaman, parin vuosikymmenen aikana. Ainakaan näiden nykyisten asenteiden vallitessa on turha luulla, että mitään uutta mullistavaa "löytyy". Ilmeisesti englantilaisillakin on enemmän mielenkiintoa, uteliaisuutta ja halua tonkia tämän maan historiaa kuin suomalaisilla itsellään. Ilmeisesti osaa tutkijoista pelottaa koko "suomalaisuus" käsitteenä, että haluaisivat selittää sen pois tiehensä ruotsalaisuuden haarajoukkona tai saamelaisuutena.

        Ikävä kyllä DNA-testit eivät tue sen enempää ruotsalaista kuin venäläistä alkuperää. Harvassa maassa historiantutkimus on yhtä politisoitunutta kuin Suomessa. Toisaalta, mitä me olemme, miten me sen ymmärrämme, selittää myös sen, mitä tulemme olemaan. Sillä on merkitystä, joten mieluummin jätetään sitten kivet kääntämättä, laitetaan kädet ristiin ja toivotaan, ettei mitään löydykään. Ainakaan aktiviisesti sitä ei pidä mennä tonkimaan, ties mitä sieltä paljastuisi.


      • Vaikku
        TätäSeOli-II kirjoitti:

        3. Litiluhdan uhrilähde muutaman vuoden takaa. Tämä on erittäin merkittävä löytö, sillä paikkakuntalaisille tehdyt DNA-testit todistavat, että heissä virtaa samaa verta kuin uhrilähteestä eristetyistä luurangoista saadussa DNA:ssa. Etelä-Pohjanmaalla on siis ollut YHTÄJAKSOISTA ASUTUSTA yli 1500 vuotta! Tämä on niin kiistaton todiste, ettei edes Varsinais-Suomen asutuksen yhtäjaksoista kestoa ja asutusta voida todistaa yhtä validisti "kovalla" tieteellä.

        Vitsi tässä on vielä tuo sana "VARSINAINEN SUOMI", eli oletuksena on, että tämä Turun seutu olisi ollut SE Suomi, mistä sivistys ja kansa sitten levisi Suomeen. VAAN NÄINPÄ EI OLEKAAN. Meillä on ollut muualla maassa yhtäjaksoista asutusta paljon aikaisemmin. Nykyisellään onkin vakiintumassa käsitys, että Suomeen olisi tullut joukkoa joka puolelta, eri aikoina, eikä maa olisikaan ollut tyhjä siinä välissä.

        Edelleen Litiluhdan lähteestä on löydetty roomalaisaikaisia pronssiastioita (500jkr), koruja ja sun muita. Ihan taatusti saamelaiset eivät niitä keräilleet, eikä poronkasvattajilla ja näädänloukuttajilla sellaisiin olisi ollutkaan varaa.

        4. Tästä päästään Hämeessä sijaitsevaan Vesilahteen, josta on löydetty niin kirjailtuja miekkoja, ratsumiehiä ja muinaisia rahoja, kuten arabien hopeadinaareja (800jkr). Jälleen kerran näädänloukuttajat, metsästäjä-keräilijät ja nomadit eivät tuollaisia jätä jälkeensä. Tarvitaan kohtuullisen kehittynyt, paikallaan pysyvä, vauras joukko ihmisiä, yhteiskunta, jossa on maanviljelijää, kaupankävijää, jopa sotilasta. Keitä he olivat? Eivät ainakaan viikinkejä, sillä viikinkilöydöt ovat satojen kilometrien päässä, eikä niitä ole tehty varsinkaan Sisä-Suomesta.

        5. Suomea on pidetty yleisesti kylmään, borreaaliseen vyöhykkeeseen kuuluvana maana. Tämänkään vuoksi täällä ei ole voinut elää paljoa ihmisiä, jotka harjoittavat maanviljelyä, koska ilmasto ei ole sallinut sitä. Tämäkin arvaus on mennyt vikaan; Keski-Suomen hapettomista järvisedimentistä on löytynyt tammen ja pähkinäpensaan siitepölyä. Ilmeisesti Euroopan ilmasto on ollut lämpimämpi rauta-ajalla. Historiantutkijoita on ihmettyttänyt myös kalevalalaisten kertojien puuntuntemus, johon tammi kuuluu; eihän Siperian nomadiset shamaanit tammien kanssa ole kosketuksissa. No, sitä ei tarvitse enää pohtia.

        Siinäpä niitä on muutamia esimerkkejä ja vain luoja tietää, mitä maa kätkee tälläkin hetkellä poveensa. Nuo kaikki edelliset on "löydetty" muutaman, parin vuosikymmenen aikana. Ainakaan näiden nykyisten asenteiden vallitessa on turha luulla, että mitään uutta mullistavaa "löytyy". Ilmeisesti englantilaisillakin on enemmän mielenkiintoa, uteliaisuutta ja halua tonkia tämän maan historiaa kuin suomalaisilla itsellään. Ilmeisesti osaa tutkijoista pelottaa koko "suomalaisuus" käsitteenä, että haluaisivat selittää sen pois tiehensä ruotsalaisuuden haarajoukkona tai saamelaisuutena.

        Ikävä kyllä DNA-testit eivät tue sen enempää ruotsalaista kuin venäläistä alkuperää. Harvassa maassa historiantutkimus on yhtä politisoitunutta kuin Suomessa. Toisaalta, mitä me olemme, miten me sen ymmärrämme, selittää myös sen, mitä tulemme olemaan. Sillä on merkitystä, joten mieluummin jätetään sitten kivet kääntämättä, laitetaan kädet ristiin ja toivotaan, ettei mitään löydykään. Ainakaan aktiviisesti sitä ei pidä mennä tonkimaan, ties mitä sieltä paljastuisi.

        Aamen!

        Olen käännellessäni noita kiviä päätynyt samaan johtopäätelmään ja se on vähintäänkin äärimmäisen rasittavaa, kun mitään oikaisua ei vain tapahdu!

        Noita venäläisiä ja ruotsalaisia alkuperiä ei voi ollakkaan koska niitä ei tue mikään arkeloginen löytö, DNA tai vaikka edes kunnolla "kielitieteellinen" väite. Puhumattakaan nyt saamelaisista, joiden historia on varmasti pitkä täällä, mutta ei vakituisilla asutuksilla yms. kuten mainitsitkin.

        Tuossa asutus asiassa on juurikin niin, että jotkin muut sen aikaiset korkeakulttuurin ihmiset olivat täällä ensin ja myös nykyisillä heidän maillaan. Mutta nämä eivät voi sitä tosiasiaa tunnustaa lie koskaan vaikka kohta heillä ei ole enää esittää kumoavia faktoja. Tai voivat he olla taas taitavampia populisteja sen länsi ja itä ovat aina osannut.

        Ehkä Kalevi Wiik tajusi tuon asian ja tavallaan yritti sitä kertoa, mutta on saanut vain lokaa niskansa.

        Olen samaa mieltä että, on uskomatonta miten historiamme löydöt eivät oikeasti kiinnosta kansaa, mielestäni olemassa olevat tiedot ovat jo "pyramidien" huomion arvoisia eli maailman luokkaa.

        Toivottavasti löytöjä ei enää vääristellä! Etenkään ruotsalaisten taholta, he ovat häviäjiä totuudessa ja kovan paikan edessä jos kaikki on muuta kun on kerrottu.


      • sitroen.
        Vaikku kirjoitti:

        Aamen!

        Olen käännellessäni noita kiviä päätynyt samaan johtopäätelmään ja se on vähintäänkin äärimmäisen rasittavaa, kun mitään oikaisua ei vain tapahdu!

        Noita venäläisiä ja ruotsalaisia alkuperiä ei voi ollakkaan koska niitä ei tue mikään arkeloginen löytö, DNA tai vaikka edes kunnolla "kielitieteellinen" väite. Puhumattakaan nyt saamelaisista, joiden historia on varmasti pitkä täällä, mutta ei vakituisilla asutuksilla yms. kuten mainitsitkin.

        Tuossa asutus asiassa on juurikin niin, että jotkin muut sen aikaiset korkeakulttuurin ihmiset olivat täällä ensin ja myös nykyisillä heidän maillaan. Mutta nämä eivät voi sitä tosiasiaa tunnustaa lie koskaan vaikka kohta heillä ei ole enää esittää kumoavia faktoja. Tai voivat he olla taas taitavampia populisteja sen länsi ja itä ovat aina osannut.

        Ehkä Kalevi Wiik tajusi tuon asian ja tavallaan yritti sitä kertoa, mutta on saanut vain lokaa niskansa.

        Olen samaa mieltä että, on uskomatonta miten historiamme löydöt eivät oikeasti kiinnosta kansaa, mielestäni olemassa olevat tiedot ovat jo "pyramidien" huomion arvoisia eli maailman luokkaa.

        Toivottavasti löytöjä ei enää vääristellä! Etenkään ruotsalaisten taholta, he ovat häviäjiä totuudessa ja kovan paikan edessä jos kaikki on muuta kun on kerrottu.

        Kyllä muuten kiinnostaisi, vaan kun valtaherrat ei anna määrärahoja tutkimukseen eikä tulosten julkistamiseen. Ne rahat mitkä ei mene valtaherrojen omiin taskuihin, menee kaikenlaisen ihmisjätteen tänne haalimiseen ja heidän lähes loisteliaaseen ylläpitoonsa.


    • ei hel---

      Juu onpas taas "tieteellistä" kun höpötät hostain Taru somusten herrasta Litiluhdasta.

      Lienee Leväluhta.

      Kirjailtuja miekkoja ei ole Suomesta löydetty. Lanka tuppaa maassa nimittäin tuhoutumaan. Kaiverrettu miekanponsi on sitten asia erikseen.

      Viikinkiajan löytäjä tehdään sisämaastakin, justhan löytyi se Janakkalan miekkamies.

      Höpinät maanviljeliöiden varakkuudesta ja siitä että hankkivat ulkomailta tavaraa on aika outoa: mitähän maanviljelystuotetta he veivät Bysanttiin? Kyllä se meidän viikinkiajankin tärkein tuote oli metsästäjien hankkimat turkikset.

      Mitä tekemistä Siperian nomadististen kansojen shamaaneilla on Kalevalan kanssa? Runot on kerätty Itämeren alueelta, lähinnä Vienan Karjalasta.

      Mistä keksit ettei Suomessa tehdä arkeologisia kaivauksia kun tuo mainitsemasi Levänluhtakin sai 3 vuoden projektin usealle tutkijalle, eli edelleen jatkuu. Puhut taas vouhkaat aivan puuta heinää jostain salaliittoteorioista, koska et vaan saa itsestäsi irti että oikeasti lukisit sitä tutkimustietoa, kunhan vietät aikaa kaikenkarvaisilla nettipalstoilla, joissa on samanlaisia omasta päästä keksijöitä.
      http://www.helsinki.fi/arkeologia/tutkimus/index.html

    • TätäSeOli-I

      "Mitä tekemistä Siperian nomadististen kansojen shamaaneilla on Kalevalan kanssa? Runot on kerätty Itämeren alueelta, lähinnä Vienan Karjalasta..."

      Ajattelitko heittäytyä näsäviisaaksi? Pienenä vinkkinä; Kalevala sisältää paljon erilaisia kerrostumia, joista vanhimmat ovat shamanistisia, vai miksi sinä kutsut matkustamista tapaamaan kuolleita? Germaanit eivät harrastaneet sellaista.

      Sillä ei ole mitään merkitystä, ovatko ne Karjalasta, koska Kalevipoeg kuvaa maailman luomisen kohtuullisen samalla tavalla kuin Kalevala, vaikkei Vienan Karjala ei ole siellä päinkään. Ja ennen kuin jatkat; en väitä, että ne ovat yksi yhteen, mutta sisältävät toisiaan muistuttavaa aineistoa. Se on osa suomalais-ugrilaista kulttuuriperimää, aivan kuten on kieltemme agglutinatiivisuus.

      "Juu onpas taas "tieteellistä" kun höpötät hostain Taru somusten herrasta Litiluhdasta."

      Leväluhta tai Litiluhta. Mitä merkitystä, koska näköjään itsekin tajusit sen, mistä tässä puhutaan. Ajattelitko seuraavaksi kumota sanotun sillä, missä kohtaa pisteet sijaitsevat? Sinulla on kuule vielä pitkä matka loogisen ajattelun saloihin :D

      "Viikinkiajan löytäjä tehdään sisämaastakin, justhan löytyi se Janakkalan miekkamies."

      Viikinkiaika on ajanjakso. Vilkaiseppa hiukan tarkemmin niitä kirjojasi ja tavaa sieltä sana m-e-r-o-v-i-n-g-i-a-i-k-a. Kuulostaako tutulta? Kun Suomesta on tehty kyseiseltä ajalta löytöjä, kuvitteletko, että ne ovat olleet frankkien Merovingi-suvun edustajia? Ja edelleen roomalaisten ruokamaljojen löytyminen Leväluhdasta ei kerro siitä, että siellä olisi ollut roomalaisia. Härregud näitä juttuja.

      • TätäSeOli-II

        "Kirjailtuja miekkoja ei ole Suomesta löydetty. Lanka tuppaa maassa nimittäin tuhoutumaan. Kaiverrettu miekanponsi on sitten asia erikseen."

        Kaiverrettu/kirjailtu miekka/ponsi. Jälleen kerran, älä kompastu lillukanvarsiin. Puhun nyt miekoista, jotka eivät ole tavallisen kansanosan omistuksessa, jos nyt miekat ylipäätään olivat. Piti olla kohtuullisen korkea asema, kuten Euroopassa. Sinä et jälleen todistanut yhtään mitään vääräksi edellisellä. Tiede ei löydy detaljeista ja p*lkunnussinasta, vaan johtopäätöksistä, joihin edetään askel askeleelta.

        "Höpinät maanviljeliöiden varakkuudesta ja siitä että hankkivat ulkomailta tavaraa on aika outoa: mitähän maanviljelystuotetta he veivät Bysanttiin?"

        Suosittelen tutustumaan hopeadinaarien käyttöön; mm. viikingit käyttivät niitä maksuvälineinä jopa keskinäisessä kaupassaan, niin Volgan varrella kuin Thames-joella. Edellinen tarkoittaa sitä, että Suomi on ollut kaupankäynnin suhteen osa laajempaa verkostoa, mutta mitään se ei kerro siitä, että tämä maa olisi ollut suorassa yhteydessä Bysanttiin - tulit siis luoneeksi "strawmenin". Suomesta on voitu myydä ihan mitä tahansa, vaikka orjia, viikingeille, jotka ovat puolestaan maksaneet hopeadinaareilla, jotka ovat saaneet myymällä jotain muuta tuotetta Volgan varrella jollekin kolmannelle taholle. Näinhän se kauppa toimii.

        Nyt tulee sitten se jännä juttu; raha oli käytössä, mutta köyhät kävivät vaihtokauppaa. Raha oli ylellisyyttä ja kertoi kohtuullisen kehittyneestä yhteiskunnasta, kuten muuten nuo edelliset maininnat maanviljelijöistä kauppiaihin ja jopa sotilaisiin. Edelleen, kuka antoi rahalle valtuutuksen, sen vaihtoarvon suhteessa orjaan, montako dinaaria? Piti tietää, mikä on dinaari ja mikä on sen merkitys kansainvälisessä kaupassa, jota syntyi yhteyksien myötä. Kuten totesin, nomadit ja näädänluukuttajat eivät tuollaisia yhteiskuntia, sotilaita ja rahoja tarvitse, vai mitä ne keskenään dinaareilla tekisivät. Menikö jakeluun, vai yritätkö taas löytää pilkkuvirheen?

        "Mistä keksit ettei Suomessa tehdä arkeologisia kaivauksia kun tuo mainitsemasi Levänluhtakin sai 3 vuoden projektin usealle tutkijalle..."

        Janakkalan miekkamiestä ei ole tutkittu, laajemmalti, tarvitaan englantilaisia. Myöskään Leväluhdan kohdalla ei ole resursseja suorittaa suurimittaisia tutkimuksia, joilla selvitettäisiin, missä päin sijaitsevat itse asumukset. Ainoastaan uhrilähde tiedetään, mutta asuinpaikka sijaitsi jossain muualla ja siellä lienee löydettävissä moninkertaisesti tavaraa uhrilähteeseen verrattuna. Voin lätkäistä tähän pitkät litaniat siitä, miten raha ei riitä. Kaikki tutkimukset jäävät puolitiehen, jopa ne merkittävät, joilla on mahdollisuus mullistaa Suomen historia.

        Voit ihan itse lukea pitemmälle antamaasi linkkiä ja siitä käy selkeästi ilmi, että Leväluhta on tunnettu iät ja ajat, mutta sitä ei ole tutkittu. Hirveän kiinnostava paikka, tunnettukin, jopa Euroopan mittakaavassa. Mutta edelleen pitää hakea erillisrahoitusta kaivauksille, eli projektiin osoitettu rahoitus lienee olemattomalla tasolla. http://www.helsinki.fi/humanistilehti/arkisto/2012/levanluhta.htm

        "Puhut taas vouhkaat aivan puuta heinää jostain salaliittoteorioista, koska et vaan saa itsestäsi..."

        Lollero, sinähän se tässä vouhkaat ja näet salaliittoja. Minä näytin ihan käytännössä, miten homma skulaa. Sinä et kyennyt sitä osoittamaan valeeksi. Pyrit osoittamaan sanomani vääräksi takertumalla muutamiin detaljeihin, kuten väärin kirjoitettuun paikannimeen. Yritähän vielä uudestaan, jos vaikka tällä kertaa onnistaisi :D


    • arthurmerlin

      Hieno kysymys lopussa eli miten on voitu nostaa kivet vrt. Stonehenge?

      Sinänsä jos meillä oli linnavuoria silloin kun ristiretket alkoivat mennä reisille niin sehän kertoo todella metsäkansan tarinaa vrt. Euroopan kehitys?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe