Iho-ongelma

Unin mamma

Meidän Unilla on mieletön karvanlähtö. Ja eilen sitä kun kampasin huomasin niskanalueella isohkon, ehkä noin kahden euron kokoisen, rupisen läiskän. Sain kammattua ruvin pois ja alta paljastui punainen ja hieman kellertävä ihottuma. Uutta karvaa on jo alkanut kasvaa päälle muutaman millin pituisena. Tänään löydettiin silmän ja korvan välistä samanlaisen läiskän. En ole huomannut raapimista tai kutinaa. Onko kokemuksia? Ruoka lähinna kuivamuonaa. Koira on seitsemän vuotta. Asumme maalla, koira saa olla vapaana päivät ulkona. Ensimmäistä kertaa tämmöinen iho-ongelma...olisko kuiva ilma syy? Eläinlääkäri vasta lomien jälkeen paikalla.

6

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SPK:n sairaudet YP

      Olisiko hotspottia, jonkunlainen tulehdus jos on alkanut ilmetä keltaista eritettä? Aja karvat pois alueelta, huuhtele laimennetulla betadinella pari kertaa päivässä, hanki jostain kauluri että pääse nuolemaan kohtaa eikä raapimaan sitä. Ruokavaliomuutokset tulee tehdä pikkuhiljaa, sen jälkeen kun akuutti vaiva on hoidettu kuntoon.

      t. Flick

    • Sakuilla on vaivoja

      Kauluri nyt ei ainakaan sovi jos niskan alueella on iho rikki,se hautoo ja hankaa sen vielä pahemmaksi. Mutta muutoin hyvä hoito-ohje. Betadine on ihan paras aine ihon vaivoihin kotihoitona.

    • SPK:n sairaudet YP

      Kaulurin voi tehdä itsekin, eikä sen tarvitse olla muovinen. Pääasia olisi, ettei koira pääsisi raapimaan tai nuolemaan ihottumakohtaa. Ja jos koira on vielä vapaana kaiket päivät itsekseen ulkona, miten voi estää tämän?

      Jos saat jostain läheltä eläinlääkäristä Fuciderm-nimistä rasvaa voit käyttää sitä Betadine-puhdistuksen jälkeen, joka helpottaa tulehdusta sekä rauhoittaa ihoa. Tuote on reseptilääke. Kortisonia ei kannata kovin usein käyttää, koska se ohentaa pidemmin käytettynä ihoa ja siten lisää tulehdusriskiä entisestään.

      Suosittelisin myös lisäksi, jos ei noista edellisistä ole apua, hankkimaan antibioottikuurin koiralle, mistä tosin voi seurata vatsaongelmia. Niihin Canicuria.

      t. Flick

      • jatkoa..

        Jos ei edes kankaalla päällystetty kauluri sovi ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vahtia koiraa koko sen hereilläoloaika. Sanoisin että noin viikon ajan kestää ihottuman paraneminen kotikonstein. Uimaan ei kannata tänä aikana päästää ollenkaan. Pestä voi haalealla vedellä tarvittaessa ja ihottumakohta tulee pitää koko ajan kuivana esim. pesun jälkeen kuivata ihmisten hiusten hoitoon tarkoitetulla föönillä kunhan se ei ole liian kuumalle säädetty.:)


    • Unin mamma

      Kiitos neuvoista. Osaamista löytyy läheltä :) Betadinea löytyy kotoa joten kokeillaan sitä. Koska koira ei ole pyrkinyt raapimaan ihottumakohtaa ei kaulusta varmaan tässä vaiheessa tarvita. Ja se on koko ajan valvovan silmän alla vaikka juoksee pihalla vapaana, on niin seurankipeä ja ei poikkea omalta reviiriltä helposti..käytiin äsken rannalla uimassa kun aurinko niin kuumotti mutta enpä taida antaa sen mennä toistamiseen. Hoidetaan ihottuma ensin.

      • SPK:n sairaudet YP

        Hyvä juttu. Koirallakin on miellyttävämpi olla kun ei polttele ja kutittele mistään, minkä jälkeen se varmasti nauttii uimisestakin enemmän. Jos vielä saisit ajeltua ne ihottumakohdat karvattomiksi, ihottuma paranee nopeammin.

        Mukavaa kesänjatkoa.

        t. Flick


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1565
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      997
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      828
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe