Asemakulma?

Elsa-Pekka

Kuka muistaa hylätyn, rappeutuneen harjakattotalon, joka sijaitsi rautatieasemalle johtavan kadun laidalla vielä 1990-luvulla? Sen nimi oli Asemakulma.

22

2713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asema4

      Eikös siinä talossa ollut ns. mansardikatto jos en ihan väärin muista? Saattoihan se olla ihan vaan harjakattokin, mut vihreä talo se oli muistaakseni ja siellä oli B-oikeudet? Eli sai jakaa A-olutta ja lonkeroo. Joskus haettiin sieltä muutama pullo ja lähdettiin pullo hihassa tai housussa sieltä matkoihimme. Hyvää oli. Mutta tästä on jo aikaa, se tapahtui vuonna 1984!!!

      • Erpo C. Jupponen

        Eikö Se ollu asemakatu 13. Oivallinen numerovalinta. Asuko siinä joskus 90luvulla pultsareita?


    • Elsa-Pekka

      Rakennus oli hylättynä jo vuonna 1990, jolloin näin sen ensimmäisen kerran. Se muistaakseni paloi joskus 1990-luvun lopulla.

    • pullo tärpättiä

      Poltettiin.13 oli eri talo,joka purettiin.

      • hehheehhh

        Huom. Tuhopoltettiin. Tekijä istui linnassa, mutta syy polttoon oli osittain myös hänen yllytyshulluudessa ja muuten vaan menny sekaisin. Puhui mm. Että riettauden pesä parempi polttaa kuin antaa olla. Tälläistä olen kuullut. Nykyään vissiin täysin lääkinnällä.


    • yx monista

      Tottakai muistetaan.Sieltä tai sen kautta lähdin armeijaan 1970.Aikoinaan meno oli rentoa kuin haarapuhdon Moskovassa.Niitä aikoja ei tämän päivän nuoret edes voi koskaan saavuttaa.Meinaan tunnelmaa.

    • Datsun 120A

      Joo se oli sitä hyvää aikaa se, kapakoita/soittoruokaloita oli joka lähtöön ja kaikissa porukkaa jonoihin asti, nykyään kun kiertelee noita paikkoja (mitä nyt on edes jäljellä) esim, lauantaisin näyttää siltä kuin rutto olis tappanut kaikki, ei juuri mitään elämää näkyvillä, erittäin tylsältä näyttää kun vertaa mitä oli 70 luvulla!

      • Nuorisokato

        Muistelkaapa vielä paljonko oli sisaruksia joka perheessä, meillä 8. Kyllä meitä oli aina liikkeellä kerralla pari kolme mutta joitakin oli useampikin samasta perheestä. Nykyisin lapsia aina taloudessa 1-2 niin ei siellä kylillä paljon porukkaa voi olla ja kun vähän aikuistuvat lähtevät opiskelemaan muualle.


      • vanhaerkki
        Nuorisokato kirjoitti:

        Muistelkaapa vielä paljonko oli sisaruksia joka perheessä, meillä 8. Kyllä meitä oli aina liikkeellä kerralla pari kolme mutta joitakin oli useampikin samasta perheestä. Nykyisin lapsia aina taloudessa 1-2 niin ei siellä kylillä paljon porukkaa voi olla ja kun vähän aikuistuvat lähtevät opiskelemaan muualle.

        Muttaku oli kapakoissa meininkiä sitä porukkaa tuli muualtakin pitämään hauskaa, tungokseen asti.
        Tansseja Kievarissa Pohjanmajassa ja Kaunistossa ja kesällä Kasinolla.


    • bon voyage

      Muistanko ihan väärin, oliko tuossa talossa oikeasti matkustajakoti? Niitähän oli useimmissa kirkonkylissä tai taajamissa vielä 80-luvullakin, saattoi olla myöhempäänkin nimenomaan tuolla nimellä matkustajakoti tai matkakoti.

      Niissä kai saattoi satunnainen matkailija ja varsinkin julkisilla kulkuneuvoilla matkustava yöpyä muutamalla kympillä (huom. markka-aika!). Ainaskin yönseudun saattoi pääsääntöisesti puhtaissa vuodevaatteissa nukkua ja paikassa oli myös peseytymismahdollisuus ja saipa aamupalaakin.

      Onkohan noita matkakoteja vielä? B/B oli kai sellainen eräänlainen matkakoti, mutta niitä oli yleensä omilla kulkuneuvoilla liikkuville enimmäkseen tarjolla taajamien ulkopuolella?

    • 50-luvulla syntynyt

      Tokihan Asemakulma muistetaan ja ne lauluillat,joissa porukka lauloi Ernestin ja Timpan tahtiin.Ovea vartioi aina niin mukava Kokkoniemen Teuvo ja omistajapariskunta oli Alajoutsijärven Olli ja Helena.Kiinteistö vaan oli huonokuntoinen,mutta sitä tunnelmaa mikä siellä oli voi vain haikeana muistella.Se oli 70-lukua se!

      • Anonyymi

        Teuvo, melkonen kiero mulkku, Eila päinvastoin tossi kiltti, kaunis
        ja empaatinen.


    • karjala-IV

      Muistanpa hyvinkin tuon 70-luvun, olinhan silloin jo minäkin. Mutta Asemakulma oli vain ohimennen tuttu, siinä kun harvoin rautatieasemalla käytiin joku junalta hakemassa tai junalle viemässä.
      Asemakulman ravintolassa käytiin sitten kun "siihen ikään" tultiin, olikohan se vuonna 1984! Mukava paikkahan se oli, niillä vanhanajan kunnon kalusteilla ja tupakan savutessa jossain nurkkapöydässä istuttiin lonkeroa lipittämässä:)
      Se oli sitä kultaista nuoruutta, ja ajat olivat silloin paljon paremmat. Elettiinhän vielä "vanhan kunnon" Neuvostoliiton ja Kekkosen aikaa. Niin ja DDR:kin oli vielä muutaman vuoden olemassa.

      • Kantakundi

        Asemakulmassa Olli antoi tiskiltä tratin mukaan vessaan, jos epäili ettei virtsakaari osu pyttyyn. Vessassa käynti oli sinänsä jo seikkailu, koskaan ei tiennyt milloin lattia pettää alta. Tampereellakin tunnettiin Asemakulma. Eräskin kiekkoilia ei ollut 70-luvulla uskaltanut sisään koska kapakasta oli kuulunut valtava möly aseman pihalle saakka.


    • Anonyymi

      Minä muistan.
      Mutta missä on nimimerkki Elsa-Pekka. Kun ei ole kirjoitellut aikoihin. Hyviä näkökulmiasi kaivataan!

      Nimim. Kyselevä

    • Anonyymi

      Kyllä muistetaan! Olin kesän -72 asevarikolla ja sinne sitä iltalomalla mentiin juomaan Karjala-viiniä!!!Ja hauskaa oli. Varikon paku kävi illan päätteeksi hakemassa porukan "kotiin".

    • Anonyymi

      Onneksi nämä riettauden ja synnin ajat ovat kaukana takanapäin. Elämme uudenajan maailmassa jossa tälläiselle ei ole sijaa, onneksi.

      • Anonyymi

        Kyllä kaipaan tuota huoletonta nuoren miehen aikaa!


      • Anonyymi

        Oliko siellä yks tyttö, Kasari?


    • Anonyymi

      Kyllähän sitä riettautta ja syntiä on tänäpäivänä paljon enemmän! Mitä riettautta ja syntiä siinä on jos sotamies nakkaa muutaman viinilasin naamaansa.

    • Anonyymi

      Synnin palkka on kuolema ja ikuinen kadotus

    • Anonyymi

      Kyllä kaipaan tuota aikaa. Ei siellä asevarikolla aina niin hauskaa ollut, mutta iltalomat Asemakulmassa sitäkin hauskempia, Karjala-viini virtas.Ja Haapajärvellä oli nättejä tyttöjä. Joskus käytiin tansseissa, lavan nimi muistaakseni Koskenperä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4177
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4026
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3642
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3029
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2751
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2528
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2528
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2406
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2299
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2245
    Aihe