Havaintoja ruokinnasta/karva&terveys

Liian vähän rasvaa!

Heippa.
Seuraavat ruoka-aineet olen havainnut erittäin hyväksi turkin ja yleisterveyden kannalta.Koulukunnan joka syöttää koiralle raksuja kannattaa lopettaa lukeminen jo tähän.En siis ole täällä haastamassa riitaa,vaan kertomassa omista kokemuksistani.En vastusta raksuja ja valmisruokaa.Meilläkin koirat syö purkkiruokaa ajoittain kun ihmiskokit ovat olleet laiskoina.

Voi:Vähintään teelusikallinen pikkukoiralle päivässä.Koirat pitävät voista ja syövät sitä mielellään.

Kananmuna:Paista aamulla koiralle voissa.Herkutteluun voi antaa keitettyjä kananmunia.Kananmuna vaatii totuttelua koiralle.Alussa aiheuttaa hiukan keltaista kakkaa ja löysää vatsaa,mutta loppuu vatsan totuttua säännölliseen munansaantiin.

Voi ja muna antavat hyvän kiillon turkille ja karva ei irtoa lähes lainkaan.Kananmunan d vitamiini torjuu koiralla ja ihmisellä tulehduksia.

Hylakerma ja piimä:Koiralle on hyvä antaa joskus kaurapuuroa,jossa piimää tai kermaa.Kermassa voi pyöritellä muussattuja kasviksia ja herkkusieniä ja syöttää näitä koiralle.Koiralle voi myös syöttää polentaa ja muita puuroja.

Maapähkinät:Itse käytän näitä palkintoina.Rasvat ovat hyväksi koiran iholle ja turkille.Annan palkintoina myös manteleita.

Sisäelimet ja silava.Kanan nahat.
Koira pitää kovasti sisäelimistä.Silavaa/broilerin nahkoja kannataa antaa talvisaikaan ennen pitkiä ulkoilulenkkejä.

Tuoreet yrtit/kuivatut mausteet.Minttu puhdistaa koiralla elimistöä ja hoitaa yskää,kuten ihmiselläkin.Oregano ja timjami ovat hyviä flunssan ja vatsatautien hoidossa.Ruohosipuli,tilli ja persilja pitää koiran ja ihmisen tiellä.

Kala.Koira tykkää rasvaisesta kalasta.Kannattaa syöttää koiralla kaikki lohen paistamisen sivutuotteet,paitsi ruodot.Myös rasvaa.
Silakat ja muikut ja muut pikkukalat ovat koiralle herkkua.Särkiä voi jauhaa lihamyllyssä ja paistaa pihvinä kananmunan kanssa.

4

2072

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1516

      Voista nyt ei ole kamalasti mitään hyötyä.

      Miksi kananmunat pitäisi paistaa? Paistaminen tuhoaa tärkeitä ravintoaineita. Raakana vaan kuppiin kuorineen päivineen.

      Kaurapuuro on täysin turhaa, ravinnollisesti ei mitään muuta kuin vatsantäytettä. Samoin kerma. Piimä on hapanmaitotuote joten sitä on ihan suotavaa antaa silloin tällöin niin vatsa vahvistuu.

      Pähkinät ovat tietääkseni haitallisia, ellei jopa myrkkyä.

      Kaikki eläinperäinen aines on hyväksi lihansyöjälle. Mutta IKINÄ ei saisi antaa mitään ennen lenkkiä. Siinä on iso riski saada vatsalaukunkiertymä.

      Kaloissa sama juttu. Raakana kaikki vaan. Mutta järvikalat on hyvä kypsentää ettei tule matoja.

    • kipale

      Parempi olisi voin tilalla antaa öljyä (meillä annetaan oliiviöljyä, kun sitä muutenkin käytetään, paljon terveellisempää), ja raakaa kananmunaa. Kananmuna menee meillä kokonaisena sellaisenaan (koira saa itse rikkoa, syö kuoretkin), tai ruoan sekaan. Kerma on mielestäni ihan turhaa... Ab piimä on hyvä, välillä annan myös viiliä.

    • Tursache

      Voi ja kerma ovat eläinrasvaa, joten ne koira pystyy hyödyntämään paremmin, kuin kasviöljyt. Siis niitäkin voi silloin tällöin koiralle antaa. Pähkinöitä en antaisi, eivät kyllä syökään, jos jostain löytävät.

    • koiran terveys

      Almonds, like peanuts, aren't toxic to dogs, in whole or butter form. But both nuts (OK, peanuts are actually a legume) can cause gastrointestinal upset and discomfort in your doggy if he eats a large amount. The tummy problems come from the excess fat in nuts. Nut butters are even fattier because they're made from nuts and added oil. Too much fat in your dog's diet can lead to pancreatitis over time. So if you want to feed your dog nut butters, moderation is key.

      http://dogcare.dailypuppy.com/almond-butter-vs-peanut-butter-dogs-2831.html

      Ei siis tumpata liikaa rasvaa,mutta sopivasti.Rasvaa koira saa sopivasti silloin kun se ei liho ja sen turkki pudottaa vaatimattomasti tai lähes 0 karvaa karvanvaihtoajan ulkopuolella.Siis kerma ja voi on eläinperäisiä rasvoja ja koira pystyy ne hyvin hyödyntämään.Nk susidietti.
      Luonnossa susi saa kiinni vielä imeväisiä riistaeläimiä.
      Niiden suolistossa maito on juustottunut.Samoin sudelle maistuvat riistan vatsalaukut,jossa siemeniä,jälsiä,viherainesta ja marjoja.Riistan sisäelimissä on myös varastoitunutta rasvaa.Koiran ohut oma terve rasvakerros suojelee koiraa sairastumisen varalta.Koira ottaa energian suoraan vararasvasta sairastaessaan.Paljon liikkuva koira,jolla on hiukan trimmattua rasvaa elää terveenä.Ni ennen kovaa talvista treeniä olen tosiaan antanut pienen siivun parin läskiä.Ei ole kovin paljon mahassa.Siis ei kannata syöttää muuten ennen...

      Kenen koiralle maistuu,niin suolattomat maapähkinät ja mantelit on todella jees.Tasapainoista lisäravinne naposteltavaa.Kyllä niitä saa syöttää,googlettakaa asia.
      Macadamiat on koiralle myrkyllisiä.Mut niitä ostaa harvoin hinnan takia itsekkään.

      Manteleiden ja muiden pähkinöiden sisältämät fytokemialliset aineet ehkäisevät syöpää ja tasapainottavan veren sokeriarvoja. Runsas pähkinöiden syönti vähentää myös sappikivien syntyä sekä miehillä että menopaussi-ikäisillä naisilla. Manteleissa on runsaasti B-ryhmän vitamiineja, A-, E-vitamiinia, foolihappoa, magnesiumia, seleeniä, luteiinia ja kseaksantiinia. Manteleita voidaankin hyvällä syyllä kutsua ”funktionaaliseksi ruuaksi”, joita voidaan hyvällä omalla tunnolla syödä säännöllisesti.
      http://www.terveystaito.fi/kolumni/2007_3_4.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe