Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Puhutaan avoimesti

Onko lisättävää?

Jos nyt unohdetaan ne "allergiat", niin mikä kissassa ärsyttää eniten?
Kertokaa hieman näistä negatiivisista kokemuksista. Tässä muutamia esimerkkejä joita työporukka on kertonut.
- karvoja joka paikassa (pitkäturkkiset)
- ei jaksa ruokkia ja pestä kissan astioita.
- kissa naukuu ja on rauhaton hyppii ruokapöydälle.
- ei pidä kun kissa tuppaa sänkyyn.
- merkkailee (pissa haisee)
- elää yöllä ja häiritsee nukkumista.

Edellä mainittujen asioiden vuoksi en ole vielä ottanut kissanpentua.

10

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yö on levon aikaa...

      No minun toinen kissani herättää yöllä naukumisella ja joskus naukuu pitkään.
      Haluaisi, että nousisin seuraa pitämään. Jos laitan makuuhuoneen oven kiinni, niin naukuminen vain pahenee. Eihän siinä muuta, vaan kun töihin aamulla menee aikaisin, niin olisi TÄRKEÄ saada nukuttua.

      Korvatulppia kun käytän, naukuminen kuuluu läpi. Eli kaikista eniten ärsyttää se että kissat ovat yöeläimiä ja minä taas en ole.

    • 1+3

      - karvoja joka paikassa (pitkäturkkiset)
      Ihan sama minkä lemmikin otat, niitä karvoja on joka paikassa. Jos kuitenkin olet perussiisti ihminen, eli siivoat viikottain kunnolla (imurointi, lattioiden pesu yms), ei yhden kissan karvat häiritse. Sohva ja muut tekstiilipinnat, joissa kissa viettää aikaa, karvaharjataan siivouksen yhteydessä.

      - ei jaksa ruokkia ja pestä kissan astioita.
      Tämä on vähän naurettava "negatiivinen kokemus". Ihan tosissaan, kyllä jokainen lemmikkiä ottava tietää että myös lemmikin astiat tulee pestä ja antaa ruokaa lemmikille. Voi elämä, älkää hankkiko lemmikkiä, jos tämä kyseinen syy on teidän mielestänne "negatiiinen kokemus" lemmikin omistamisesta!


      - kissa naukuu ja on rauhaton hyppii ruokapöydälle.
      Hoida lemmikkisi hyvin, niin ei ne normaalisti ole rauhattomia. Keksi virikkeitä päivällä, opeta ettei ruokapöydälle saa hyppiä. Tietenkin kissa maukuu, ei sillä ole muuta kommunikointitapaa omistajansa kanssa. Meillä ainakin kerrotaan miukumalla, jos on nälkä ja kuppi on tyhjä, kissa tarvisi hellyyttä tai lelu on kateissa (vierinyt sohvan alle).

      - ei pidä kun kissa tuppaa sänkyyn.
      Kissan voi alusta lähtien opettaa, että sillä ei ole mitään asiaa makuuhuoneeseen. Tällöin sitä ei tule laskea MILLOINKAAN, ei edes päiväaikaan makuuhuoneeseen. Jos kissa kaapii yöllä ovea yms, oveen voi suihkuttaa kissakarkoitetta, laittaa kontaktimuovia yms. Kyllä niitä keinoja on jos vaan viitsii sen verran nähdä vaivaa ja etsiä apua ongelmaansa.

      - merkkailee (pissa haisee)
      Leikkaa kissa. Ihan sama vaikka sinulla olisi vain yksi kissa, mutta se tulee leikata sukukypsäksi tullessa. Ja aina kannattaa tutkia virtsatietulehduksen/kiteiden/kivien mahdollisuus, jos kissa pissii johonkin väärään paikkaan.

      - elää yöllä ja häiritsee nukkumista.
      Jonkin verran pystyy kissalle opettamaan päivärytmiä. Jos sillä on virikkeitä ja puuhastelua päivällä, ei se jaksa yöllä riehua. Myös makuuhuoneen oven kiinni pitäminen hiljentää sitä melua. Harvoin ne kissat herättelee yöllä, ainakaan meillä.

      Jos kissan/lemmikin tosissaan haluaa, en usko että mikään noista edellä mainituista on kunnollinen peruste olla ottamatta kissa. Minusta vaikuttaa, ettet ole valmis ottamaan vastuuta lemmikin elämästä, joten mielestäni sinun ei tulisi edes hankkia kissaa. Lisäperusteina sinulle varmaan kävisi esimerkiksi eläinlääkärimaksut (rokotukset, hammaskivenpoisto, leikkauskulut, virtsatietulehduksen tutkiminen ja kissan ultraus yms), ne ei ole ihan halvimmasta päästä. ;)

    • serval

      Ei ole ollut noita ongelmia, kuin se, että ei sitä italialaista herkku salamia ihan yksin enään syö ja toinen kissani herätteli usein joskus kuudelta asenteella 'eiköhän ole jo nukuttu tarpeeksi, aika alkaa paijaamaan'. Ainoa asia mikä minua on häirinnyt on loputon hellyyden kaipuu, kun tässä muutakin tekemistä olisi. Kissojen väliset erot valtavia.

      • lkkjgdfseuioptgdd

        Omat kissani ovat rauhallisia ja rentoja. Tiedän myös sellaisia, jotka kävelevät rauhattomasti kaiken aikaa. Hyppivät ja ovat kauhean varauksellisia.

        Rauhaton kissa saa aikaan häiriintyneen olon myös itselle. Mietin onko perheen pienet lapset olleet kissan kimpussa sen pentuaikana.


    • Yksi ainut asia

      Mikä on kissan omistamisessa oikeasti on sairaan ärsyttävää on se kun ei pysty auttamaan itse aina sitä kaikissa sairauksissa tai fyysisissä ongelmissa mitä sille pystyy tulemaan sen elämän aikana, eikä kaikkea pysty itse huomaamaankaan, kun ne eivät oikein näytä kipua ja oireitakaan aina niin selvästi. Ärsyttää se kun vastuullisenakaan omistajana ei voi tarjota lemmikilleen mahdollisimman kivutonta ja tervettä elämää välttämättä.

    • On lisättävää

      Siivoatkohan sitä "kissanvessaa" eli hiekkalootaa milloinkaan?
      Tai vaihdat kissanhiekan?
      Se voisi vaikuttaa sinulle harmilliselta hommalta (jopa ruokakipon pesua ikävämmältä) joka kostautuu
      jos ei sitä tee hyvin ja säännöllisesti.
      Kaiken muun lisäksi vähänkin laadukkaampi kissanhiekka on aika kallista ostaa.

    • ei ärsytä

      Ei mitkään asiat:)

      Jos eläimen ottaa, on jo etukäteen hyvä tiedostaa, että asioita joita joutuu tekemään tulee eteen.

      Itseasiassa pitkäkarvaiset on huolettomampia karvojen karistelun suhteen kuin lyhytkarvaiset. Omakohtaisesti koettua, koska molempia kotona on. Lyhytkarvaisia kammataan vähemmän ja niiden karvat on piikkejä jotka menee kankaisiin, mattoihin jne.

      Ruokakupit pesen koneessa, joten niitä on riittävästi jotta aina kaapista löytyy puhtaita vaihtoon. Ruoan antaminen kerran-pari päivässä ei voi olla liian työlästä, se vie aikaa noin 5-10 min. Veden vaihto puhtaaseen kuppiin minuutin. Astioita pestään omaankin käyttöön miksi se olisi kissalle sen työläämpää?

      Laatuhiekka helpottaa hiekkisten puhtaana pitämistä, varsin harvoin on tarvetta pestä koko laatikkoa ja vaihtaa hiekkoja kokonaan. Riittää kun lisää hiekkaa ja välillä pesee vaikka klorinilla reunat ja kannet. Joskus kaadan hiekan laatikosta toiseen astiaan ja pesen lootan klorinilla, huuhtelen ja kuivaan ja kaadan hiekat takaisin. Tämä toimii vain laatuhiekalla eli hyvällä mikrohiekalla.

      Kissan merkkaamisen estää ajoissa suoritettu sterilointi/kastrointi. Terve kissa ei merkkaa, vaan silloin kyseessä on joko fyysinen sairaus tai henkinen ongelma (stressi, reviirikiista yms.).

      Kissa on hämäräeläin, ei niinkään yöllä kulkeva. Meillä ei ole ongelmia nukkumisen kanssa, vaan kissoilla rytmi on emäntänsä elämään sopeutunut. Sisäkissoilla ei rytmi mene niin paljon luonnon mukana kuin vapaana liikkuvilla/elävillä. Ne jopa kiimailevat keinovalon vuoksi läpi vuoden, mitä luonnossa olevat eivät tee, ne kulkee auringonvalon kanssa käsikädessä.

      Kissa luonnostaan menee ylöspäin, joten en välitä jos kissat meillä pöydillä hyppii. Kun on vieraita, kissoilla ei ole kahvipöytään asiaa, muuten ei niin haittaa. Jos joku miettii, että kissa likaa pöydän siellä liikkuessaan, niin aika mielenkiintoinen ajatus. Minä en syö ruokaani suoraan pöydältä vaan lautaselta ja juon juomani lasista, niillä kissat eivät ole hyppineet koska otan ne suoraan kaapista käyttöön. Mitä haittaa silloin on jos kissa on pöydällä ollut, ja ainahan pöydän voi pyyhkiä ennen ruokailua jos se tuntuu tarpeelliselta. Se ei vie aikaa minuuttia enempää. Sitä paitsi kissat liikkuu pöydillä kun kotiväki on poissa, joten kieltämisestä ei paljon ole hyötyä.

      Itselläni on useampi kissa ja aina joku nukkuu vieressä jopa tyynyllä (useampi tyyny). Minusta kissan kehräys on parasta unilääkettä illalla ja ihana herätyskello aamulla.

      Jos epäilyttää, ettei jaksa hoitaa kissaa, ei sitä kannata sitten hankkia ollenkaan. Se ei ole mikään lelu jonka voi pistää kaappiin kun ei huvita leikkiä. Vaan jos sen hankkii, on se hoidettava vaikka kuinka välillä ketuttaisi ;)

    • Jos et tiedä

      Vaikka kissa on perusluonnoltaan yöeläin, minulla ei koskaan ole ollut ongelmia öisten naukumisten kanssa aikuisten kissojen kanssa. ja niitä on ollut. Huomaa että jos olet päivät töissä eikä kissalla ole kaveria, se nukkuu päivät. Ja on niin ollen pirteä kun tulet kotiin. Jos et touhua sen kanssa runsaasti illalla, se valvoo yöt. Helpointa on , jos on kaksi kissaa, joilla on toisistaan seuraa kun olet poissa. Pentu valvoo mielellään öisin, mutta oppii nukkumaan myös nukkumaan öisin, kun sillä on tarpeeksi puuhaa päivällä. Ei puuhaa päivällä yksinään = valvoo ja seurustelee kun olet kotona halusit tai et.

    • PAuli-Pentti

      ärsyttävintä on kun tule töistä koteiin täynnä kissahellittely tarmoa ja Tarmo-kissani on asenteella :'ai, tulit sitte kukasäänytolitkaan, ..voisitko lopettaa ton lääppimisen, mulla on unet kesken..'

      Melkeinpä köyttä lähden etsimään..

    • Sannnnnnnni

      Tietysti jos eläimen ottaa niin pitää tietyt asiat tehdä -ei se silti tarkoita että rakastan sitä kissanvessan siivoamista, ja mielestäni on oikein asiallista ajatella nurjia puolia ensin eikä vasta jälkeenpäin.

      Itseäni ärsyttää: tosiaan se hiekkalaatikon siivous. Se täytyy tehdä joka aamu ja aikalailla minuutilleen, jos jätän lootan siivoamatta pikkuprinsessa pissaa pyykkikoriin. Meillä ei lisäksi ole autoa, ja kissanhiekka on hiton painavaa.
      -Jos aikoo matkalle pitää saada luotettava kissavahti. Sen järjestely ei aina ole ihan yksinkertaista. Silti, vahditta saa kiltisti pysyä kotona.
      -Jos kissa äkisti sairastuu niin eläinlääkärilaskut voivat olla hurjia; rahat on pakko vain kaivaa jostain.
      -Kaikki asiat ylipäänsä täytyy ajatella "kissa ensin" -en voi pitää keittiön ikkunaa auki vaikka keittiössä on miten kuuma; siitä voisi pudota. Kukkien mahdollinen myrkyllisyys pitää googlata. Koskaan ei voi ihan vain säätää omiaan, aina pitää ajatella "ja entä kissat?"
      -Tavarat siirtyilevät "itsekseen" -avainnippu joka illalla oli pöydällä voi aamulla olla kirjahyllyn alla.
      -Yksi niistä vinkuu samalla surullisella äänellä jos siihen on oikeasti sattunut, tai jos se on vain ikävystynyt. Aina pitää käydä katsomassa ettei hätää ole, vaikka se ikävystyykin yleensä kolmelta yöllä.

      Ne ovat ilmanmuuta vaivan arvoisia; koti jossa tavarat eivät vaeltelisi olisi ikävä ja kuollut. Mutta tietynlaista kaaoksensietokykyä pitää löytyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe