Kokemuksia Etelä-Pohjanmaan opistosta

joskus oikikseen

Oon menossa Etelä-Pohjanmaan opistoon oikeustieteen linjalle ja haluaisin kuulla kokemuksia opistosta yleisesti ja jos joku on ollu tolla oikeustieteen linjalla niin ois kiva kuulla kokemuksia siitäkin! Onko opetus ollu hyvää, onko porukka päässy oikikseen opiston jälkeen, millanen ilmapiiri opistolla on ja elämä opistolla yleensä? Näihin kaipaisin vastauksia :) Kertokaahan ihmeessä!

1

139

Vastaukset

 • Opiskelin noin kymmenen vuotta sitten avoimen yliopiston opintojen linjalla E-P:n Opistossa, lukuvuoden aikana tutustuin muidenkin linjojen opiskelijoihin. Suurin osa opiston opiskelijoista oli kotoisin Pohjanmaan alueelta. Oman linjani opetus poikkesi aika paljon muiden linjojen opiskelutavoista, mutta kuulin pelkkää hyvää näistä valmennuslinjoista. :) Kuulemma vaativaa, mutta tehokasta. Yhteistä opetusta oli paljon. Ainakin minun aikanani Opisto tarjosi myös runsaasti kaikille avoimia valinnaiskursseja (ei-yliopistollisia), ja tykkäsin myös niistä (opiskelin kaikenlaista psykologiasta viron kieleen). Harmillisesti kirjastopalvelut opistolla ovat näköjään heikentyneet.

  Jos asui Opiston asuntolassa, yleensä huone täytyi jakaa toisen asukkaan kanssa. Lisämaksusta saattoi asua yksin, jos tilaa oli (minä asuin suurimman osan vuodesta yhden hengen huoneessa). Osa asuntoloista oli tosi hienoja (H ja K), osa aikamoisia murjuja. Viikonloppuisin suurin osa lähti pois opistolta. Ruoan taso vaihteli; aamiainen oli loistava, mutta ainakaan kasvislounaat eivät olleet kovin maistuvia. En itse käyttänyt opiston liikuntatiloja, mutta kuulemma ne olivat hyvät, ja kioskissa oli jonkinlainen valikoima myös peruselintarvikkeita, hygieniatuotteita ym. Opistoltahan on kuutisen kilometriä matkaa Ilmajoen keskustaan, ja busseja kulkee vain muutama päivässä.

  Minä en viihtynyt maaseudulla enkä asuntolassa, mutta näin jälkikäteen ajatellen vuosi E-P:n Opistolla oli ihan hyvä. :) Minulle ei jäänyt sieltä pidempiaikaisia tuttavuuksia, mutta olen kuullut, että moni on saanut sieltä ystäviäkin. Opettajat ja muu henkilökunta olivat pääosin ystävällisiä, tosin nyt siellä näyttää olevan paljon uusiakin. Toivottavasti erilaiset opiskelu- ja asumiskäytännöt ovat tulleet siellä sujuvammiksi! Hyvää opiskeluvuotta!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  331
  2996