Kuinka paljon voi opiskella

galen

Aloitan nyt syksyllä kielten opiskelun yliopistossa ja kiinnostaisikin tietää, kuinka paljon opintopisteitä vuodessa on mahdollista opiskella? Sivuaineena ajattelin valtio-oppia, eli voiko sen kursseja suorittaa pääasiasiassa kirjatenttimällä ilman luennoilla istumista? Tavoitteena kun olisi suorittaa yli se 60op vuodessa ja opiskella ainakin aluksi täysillä.

5

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • humanisti112

      Voit opiskella niin paljon ku itellä kantti kestää. Ei ole mitään "rajoituksia". Useimmilla kantti kestää sen 45-50 op vuodessa. Kielissä on eniten pakollista istumista, eli läsnäolopakkoja, ja helvetin paljon tehtäviä kokoajan pitää tehdä ja palauttaa. Ensimmäisenä vuonna on helpoin tehdä jotain 70 op, kun kurssit on toki aluksi helpompia.

      Valtiotieteen tentit = 500-1000 sivua luettavaa, yleensä englanniksi. Kannattaa ehdottomast käydä luennoillakin.

    • jotain kokemusta

      Kielten opiskelu yliopistossa tuppaa olemaan hitaanpuoleista, sillä opintoihin kuuluu paljon läsnäolopakollisia kursseja ja myös oleskelua/ opiskelua ulkomailla.

      Valtiotieteellisessä opiskelu sen sijaan voi sujua hyvin nopeasti. Viikonlopun aikana luet 3-4 op:n tentin.

      60 op lukuvuodessa on kova, mutta täysin mahdollinen tavoite. Vielä nopeamminkin opiskelevia on, mutta he ovat poikkeuksia. Heitä yleensä jälkeenpäin harmittaa, kun opiskelu oli pelkkää suorittamista eikä ehtinyt oppia juuri mitään.

    • JosMotivaatiotaOn

      Itse olen opiskellut aikoinani 45 opintoviikkoa vuodessa eli 90 opintopistettä. oli pakko opiskella, koska koulu ei sisällyttänyt avoimen yliopiston kokonaisuutta tutkintooni. Sain jatko-opiskeluoikeuden avoimen yliopiston aineessa, eli suoritin opinnot niin hyvin, että sain hakea myöhemmin aineopintoihin (38 op). Halusin pitää tukikuukauteni, joten piti pusertaa. Tuo 60 op:tahan on vain 15 op:tä eli kolme kurssia enemmän kuin Kelan vaatima 45 op:tä vuodessa.

    • ithicaya

      Meillä Turun humanisteilla oli perusopinnoissa enimmäkseen kolmen pisteen kursseja, eli tuo 15 op voi olla myös 5 kurssia enemmän kuin Kelan vaatima minimi. Koska joka kurssiin kuuluu suoritus, on tällöin ero lähinnä siinä, pitääkö kolmea laajempaa suoritusta helpompana vai hankalampana kuin viittä pienempää - ja tietysti suoritustapojen erot ja niistä sopiminen lisää variaatioita.
      Tein itse kuluneena lukuvuonna 83 op. Enempäänkin olisi pystynyt, jos olisi viitsinyt, mutta tässä iässä ei ole kiire valmistua...ja toisaalta elämääkin pitää jo olla, ei pelkkää opiskelua.

    • pois yliopistosta

      Meillä oli kielten kurssit pääosin 2 op kursseja, eli suoritustahti on todella hidas. Enimmillään tein tokana keväänä ~60 op, ja siihen sisältyi paljon muidenkin alojen kursseja, omilla ei olisi millään tuota saanut kasaan.

      Tekemällä valtsikan kirjatentin sai äkkiä kasaan kerralla 6-8 op, vertaa sitä 100 % läsnäolopakkokursseihin, joista saa vain 2 op.... ja työtä ja tehtäviä riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe