TANSKA EI PÄÄSTÄ ENÄÄ OPPILAITA VAIHTOON!

Harkitkaa vielä lähtöä!

Luulisi kaikkien hälytyskellojen soivan jos Tanska kieltää kaikki vaihto-oppilasohjelmat. Eivät kuulemma pysty huolehtimaan kansalaistensa turvallisuudesta ulkomailla. Nyt kaikkien lapsiensa turvallisuudesta "hiukankaan" välittävien vanhempien kannattaisi harkita mihin lapsensa laittaa. Enää ei olla sillä linjalla, että ainoat, jotka valittaa, ovat katkerat "pissiksien äidit", niin kuin joku STSn työntekijöistä salanimellään yritti agitoida. Jos kokonainen valtio puuttuu tähän salamyhkäiseen keplotteluun, missä nuoria suurinpiirtein lähetetään heitteille ulkomaille, on syytä reagoida. Puhun omasta kokemuksesta, nuoremme oli itsetuntoa, varmuutta ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle täynnä. STS lupasi kaiken tuen 24/7.
Meille tuli vastaan kaikki vastoinkäymiset, mutta mitään tukea ei tullut ja kaikki yritettiin kääntää nuoremme omaksi syyksi. Kotiin saimme nuoren, joka onneksi oli säilyttänyt omanarvon tunteensa, mutta saanut kaiken muun lisäksi keskittymishäiriön ym. Siitä on vaikea jatkaa, elämä kun on vasta edessä. Jos voisin, niin kääntäisin kellon siihen ajankohtaan, kun edes harkitsimme lähtöä ja peruisin kaiken! Meitä vedettiin joka asiassa nenästä heti kun olimme rahat järjestölle maksaneet! Mikä pahinta, aluevalvojaa nuoremme näki tasan kolme kertaa koko aikana, vaikka tarvetta olisi ollut. Ei kiinnostanut, oli saanut palkkansa nuoren sijoittamisesta ($600)!

7

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+5

      Joo, ihan varmasti joku keskittymishäiriö on tullut paskasta vaihto-oppilasajasta.

      • 8+9

        Juu ihan yhtä varmasti kuin sinä 1 5 olet jonkun järjestön ns. "pr student" !


    • 1+2+3+4+5

      Trololoo. Kannattaisiko lukea tuossa toisen keskustelun("Loppu lähestyy") linkissä ollut Tanskan opetusministeriön tiedote vähän tarkemmin eikä vain tuon propagandasivuston omaa tekstiä? :DD http://exchangestudentinfo.weebly.com/esi-blog/archives/02-2014 ja sieltä -> http://fivu.dk/uddannelse-og-institutioner/tilskud-til-udveksling-og-internationale-projekter/tilskudsprogrammer/udvekslingsophold-for-unge/orientering_fra_undervisningsministeriet_om_afskaffelse_af_tilskud_til_unges_udlandsophold.pdf

      Jos ei tanska suju niin tässäpä sama google-käännööksenä englanniksi: "Reporting on the Elimination of funding to promote mobility for young people under 18 years
      Please be informed that the Finance Act 2014, decided to scrap the current grants of DKK 10,000 young people under 18 who take part exchange abroad of a years duration.
      The abolition of the grant is effective as of skoleåret 2014/15. The abolition will thus not interfere with the young people who have already been taken away with subsidies or are otherwise covered by the scheme school year 2013/2014.
      There shall no applications from exchange organizations on godkendele for school year 2014/2015.
      Any RULING may be directed to the undersigned."

      Eihän tuossa sanota vaihto-oppilastoiminnan kieltämisestä yhtään mitään?!?! Vaan siitä, että järjestöt eivät saa enää rahoitusta opetusministeriöltä vaihto-oppilastoiminnan tukemiseen. Tarkkuutta nyt ihmiset uutisointiin! Sehän voi johtaa siihen, et joku järjestö lopettaa ko pitäis nostaa hintoi yms. mut ei se koko toiminta lopu. Tai sitten voidaan lähettää vähemmän oppilaita vaihtoon.

      • Viesti selvä

        "Sehän voi johtaa siihen, et joku järjestö lopettaa ko pitäis nostaa hintoi yms", toteat kirjoituksessasi.. En voi ymmärtää kommenttiasi muuten kuin provosoimisyrityksenä.
        Suomalaisten nuorten etu olisi, jos tällainen kaikinpuolin vilunki ja moraaliton bisnes saataisiin pois Suomen markkinoilta.

        Johan toinen ruotsalaisyritys ymmärsi vetäytyä (EF) lukuisten riitojen ja oikeudenkäyntien seurauksena. Ruotsalainen omistaja laskeskelee Luxemburgissa olevia miljoonatilejään, asuen itse Sveitsissä...
        Toinen ruotsalaisyritys STS yhä kitkuttelee, johto vaihtuu yhtenään ja tulos romahtanut.
        Toivottavasti myös STS:n vaihtaritoiminta on mitä pikimmin passee.


      • Lopun alku

        Trololololoooo. Tietoisestiko yritit hämätä lukijoita johonkin muuhun uutiseen. Tässä on suora lainaus kyseisestä kirjoituksesta ja voin halutessasi kyllä suomentaa sen sinulle:
        http://exchangestudentinfo.weebly.com/esi-blog
        Denmark no longer accredits exchange student agencies (Tanska ei enää usko vaihto-oppilas järjestöihin)
        The Danish government has decided that they no longer will accredit exchange student agencies in Denmark. The number of failed trips has given the Danish government a bad reputation. While it is unfair because the old system only checked up on the Danish part of the entire operation as the authorities had no right to interfere with operations abroad as they are regulated by local authorities, the official approval of individual organization gave a kind of false security to the families who had children who were thinking of taking a year abroad.
        Niin, että tässä on faktaa, miten Tanskassa toimitaan ja linkki siihen, joten et voi enää vesittää toisten kirjoituksia, istut sitten Fredalla tai Espoossa....

        It was a situation none could live with. Not the Danish government. No the families who put the safety of their children in jeopardy.

        The end came with the unfair treatment of the exchange student who traveled to Gay Mills and was sent home when the foster mom hacked her Facebook account. The criminal act committed by the foster mom led the entire Denmark understand that the exchange student concept must be abandoned.

        So what now? Well it is safe to say that the entire system of exchange students is very much a thing which went by in the past. It has no longer a future in Denmark. The business has been exposed and while some organizations like Rotary properly will continue to send students abroad just to make a kind of political statement, parents who are of their right minds will keep their children home.

        It is very positive new as the Danish culture is small and very easy to pollute with impressions from the outside world. With fewer young Danes meeting foreign cultures our culture might look forward towards brighter times.


      • Trololoo, faktat unohtui

        Kyllä tuo linkki vain kertoo jotain ihan muuta, mutta sinullahan on varmasti oivat tarkoitusperät sumuttaa lukijoita. Voinhan minäkin vaikka linkittää tähän kanatalouden kannattavuudesta artikkelin englanniksi ja sitten syyttää, ettei siinä puhuttu mitään Tanskan tilanteesta vaihto-oppilasjärjestöjen suhteen. Kyllä Tanska on ottanut asiakseen suojella oman maansa kansalaisia ja niin pitäisi muidenkin maiden tehdä. Ei Tanskan kuten Suomenkaan viranomaiset voi vaikuttaa asioihin, mitä heidän kansalaisilleen tehdään tai kohdellaan vaihtarimaassa. Eivätkä vaihto-oppilaat (puhun omasta kokemuksesta) jatkuvan kiristyksen ja uhkailun kotiin lähettämisestä pelossa uskalla muuta kuin joko alistua tai lähteä pois, mihin järjestöt pyrkivät. He ovat silloin onnistuneet ja rahanmeno loppuu, ei tarvitse vakuutuksesta korvata mitään, mistä ei muutenkaan korvata. (Kuulemma huono käännös googlen käännösohjelmalla koko vakuutuskirja, joku kirjoitti aikaisemmin). Kyllä tämä on suuri kupla ja taitaapi posahtaa aika pian. MOTin tekemä ohjelma tulee takaisin nettiin, se on laittomasti sieltä poistettu, tiedä häntä kenen toimesta, itse olettaisin linjalla Espoon keskus - Fredrikinkatu.... On taidettu unohtaa, että Suomessa on sananvapaus, jota ei yksi, voittoa tuottamaton ;) vaihto-oppilassäätiö voi rajoittaa!


    • Viesti selvä

      Viesti on kuitenkin selvä:
      Vaihto-oppilasjärjestöt eivät huolehdi alaikäisistä nuorista maailmalla. Rahan ahneina järjestöt haalivat vaihto-oppilaita enemmän, mitä on perheitä tarjolla. Tämä on pääasiallinen syy lukemattomiin ongelmiin sekä perusteettomiin kotiin passituksiin. Em. on tiedostettu ja Tanskassa asiaan on haluttu puuttua.
      Toivottavasti myös Suomessa herätään pikkuhiljaa!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      611
      16586
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      52
      14978
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      389
      9344
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      47
      5582
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      12
      4639
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      174
      3255
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1925
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1379
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      96
      1315
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1247
    Aihe