Arvoisat lapsiperheet, jotka olette aikeissa muuttaa Kaustiselle

Jurppiintunut

Tutustukaapa ennen seuraavaan linkkiin, miten sivistyslautakunta päättää täällä nämä hoitomaksut, minkälaiset hoito vaihto ehdot täällä on ym...

http://dynastyweb.kase.fi/kaustinen/kokous/20141333-16.HTM

Ja miten esimerkiksi Vetelissä, Kokkolassa ja muilla lähialueilla palvelut ovat monipuolisemmat ja paremmat:

http://www.veteli.fi/paivakoti/varhaiskasvatustiedotemaksut2014.pdf

http://www.kokkola.fi/palvelut/opetus_ja_kasvatus/paivahoito/maksut_paivahoito/fi_FI/maksut_paivahoito_tulevat/


Kaustisella ei todellakaan ole tarjota muuta lastenhoitoa, kuin periaatteella ota tai jätä, ja rahat pois!!! Kun taas muualla on enemmän vaihtoehtoja, joista perheet voivat valita heille mieluisimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Alla vielä pari linkkiä joista näkee, miten lähi alueella tuetaan ja autetaan lapsiperheitä eteenpäin:

https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=halsualla rahaa lapsista

http://yle.fi/uutiset/kymppitonnin_vauvarahalla_vaippoja_satamaarin/6367507

Nimim: Kohta matkalla Kokkolaan!!!

18

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mutta onhan teillä

      KTK ja viulunvingutusviikko.

    • Kesämorsiain

      Kiitti vinkistä! ; )

    • älä kitise

      Ei täälä oo pakko kenekään asua.

    • Vuorotyöläinen

      Hoh...Olimme syksystä aikeissa muuttaa kaustiselle. mutta kylläpä se jääkin sitten aikeeksi! Pitänee katsoa mitä muuta tarjotaan lähi paikkakunnilla...
      ( älä kitise) olet ilmeisesti single työtön tai eläkeläinen, niin hyppääppä sinne Halsuanjokeen vai mikä se teidän ohi siittä lipuu.. Siellä menet parempaan tarkoitukseen näin kalan ruoaksi! Kun et näköjään ymmärrä näitä perus palveluiden tärkeyttä!!!

      • Älä kitise

        Enpä kuule oo työtön enkä single enkä eläkeläinenkään. Ihan olen työtä tekevä ja veroja maksava henkilö. Omat lapset on hoidettu ja koulutettu, ei heistäkään kukaan ole työttömänä ollut. Elämässä on tehtävä valintoja.


      • Vuorotyöläinen
        Älä kitise kirjoitti:

        Enpä kuule oo työtön enkä single enkä eläkeläinenkään. Ihan olen työtä tekevä ja veroja maksava henkilö. Omat lapset on hoidettu ja koulutettu, ei heistäkään kukaan ole työttömänä ollut. Elämässä on tehtävä valintoja.

        Aika mitätön vastaus! Hooh...


      • Leipä metsästä
        Älä kitise kirjoitti:

        Enpä kuule oo työtön enkä single enkä eläkeläinenkään. Ihan olen työtä tekevä ja veroja maksava henkilö. Omat lapset on hoidettu ja koulutettu, ei heistäkään kukaan ole työttömänä ollut. Elämässä on tehtävä valintoja.

        Mikäs se siinä on nostella päiivähoito maksuja ja hankaloittaa elämää poistamalla lyhyemmät hoito mahdollisuudet, kun on itse voinut saattaa lapset halvalla maailmalle!!!


    • Voi remokratia

      Kunnallisdemokratia on vänkä laji. Kannattaa muistaa missä pelimerkkejä jaetaan, ja ketä viranhaltijoita ja päättäjiä on läsnä talousarviokokouksissa kun kunnanhallitukset sorvaa tulevien vuosien budjettia.

      Taitaa siellä valtuustonkin talousarviokirjassa 2014 olla ihan valtuutettujen päätöksenä n. 10% budjettipäätös päivähoidon maksutuottojen lisäyksestä vrt. budjetti 2013. Tarkoittanee käytännössä suuruusluokaltaan yhden kuukauden asiakasmaksujen lisäystä edelliseen budjettiin. Kunnanhallitus on lisäksi päättänyt marraskuussa 2013 talousarviovalmistelussa valtuuston budjettikokoukseen joulukuulle 2013, että päivähoidon maksuluokat tarkastetaan vuoden 2014 käyttötalousuunnitelman yhteydessä. Kaikki päätettiin valtuuston budjettikokouksessa.

      Taisi joku päättäjä noista lastenhoitomaksuista kysellä taannoin valtuustossa ja kunnan talouskamreeri vastasi, että ne sisältyy talousarvioon. Voi pyhä jysäys, ensin valtuusto päättää itse maksutuottojen lisäyksestä ja hyväksyvät kunnanhallituksen päätökset osana budjettia ja sen jälkeen kysytään että miten se alempi toimielin eli lautakunta noin menee päättämään.

      • Ritolatiimi

        On hyvä muistaa, että nuo päätökset runnoo useimmiten keskustan enemmistö. Järki puuttuu, kun kusi javalta on noussut päähän.


      • Tsausesku

        Nyt kun lapsi perheiltä on otettu ns. "Kaustinen lisä", niin eikö olisi aika tarkistaa myös vanhempien ihmisten hoitomaksuja? Ihan näin tasapuolisuuden nimissä, ja saadaan kunnan pohjattomaan kirstuun enemmän ropoja!!!


    • Matkalla pohjooseen.

      Voi ristus mitä touhua! Enpä taira enää viittiä pysähtää kaffille Kaustisen kohralla. Jatkaas eteen päin vaan, vaikka Toholampille. Kyllä siellä ois kirveheellä töitä, mitä oon kuullu muutoinki luotettavista lähtehistä!!!

      T: Kalevi

    • Sympatiaa

      Moi!

      Kyllä se on aika törkeää rahastaa lapsi perheiltä, jos ja kun kunta on sössinyt taloutensa kuralle!!! Ja vielä kun esimerkiksi 10 pv:n päivähoito on jäännyt kokonaan pois! Tuottaa monelle vaikeuksia aivan varmasti. On tätä systeemiä moni tuttukin jo Kokkolassakin ihmetellyt. Voi, voi...

    • Hauskaa 2

      Että ihan Kokkolasa asti...

    • Veteliläinen

      Onneksi meillä on asiat paremmin, vaikka teillä onkin festarit!!! ; )

    • suosiellävetelitääll

      Kausitnen vie VETELILTA lukion, mutta on itse konkurssin partaalla. Kirkko, maat ja mannut on jo Kokkolan omaisuutta.

    • missä mennään

      Joko Kaustinen on alkanut rakennuttamaan kuntastrategian vuoteen 2017 mukaisesti haitekki 3 rakennusta teknologiakylään? Alkaa olla kiire, hyvinkin kestää vuosi suunnitella ja toinen rakentaa, että saadaan päätösten mukainen strategia toteutettua ja pyörät pyörimään.

    • ei hyvää päivää

      http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/kustannusrakenne/Sivut/default.aspx#city=236

      Kyllä tuota kuntaliiton tilaston 2012 nettokustannuksia asukasta kohden tarkasteltuna pitäis vanhustenhoidon palvelumaksujakin korottaa kaustisella. Ei tilanne rakenteellisesti kai mihinkään ole muuttunut kotona asumisen ja palvelukeskusten osalta, asukasluku varmaan lähellä tuota 2012 tasoa 4287. 3,1 miljoonaa on mennyt rahaa vanhuspalveluihin. Kaustisella 732€/asukas, alle 5000 asukkaan kunnissa 583€/asukas ja koko maan keskiarvo 562€/asukas! Koko maan keskiarvoon nähden eroa palvelukonseptin menoihin 728 000 euroa kun kertoo nettokustannuserotuksen kunnan asukasluvulla!

      Muitakin omituisuuksia löytyy tilastosta, lukiokoulutus on maksanu nettona 337€/asukas, alle 5000 asukkaan kunnissa keskiarvona 119€/asukas, kaustisen lukio on maksanut pyöreästi nettona yli 930 000 euroa enempi vuodessa kuin alle 5000 asukkaan keskiarvo kustannus!! Musiikkitoiminta maksanu asukkaille nettona 2012 101€/asukas, alle 5000 asukkaan kunnissa 2€/asukas, eroa yli 420 000 euroa! Paljon on muitakin palveluita, joihin rahaa menee sadoissa tuhansissa enemmän kuin muissa alle 5000 asukkaan kunnissa. Ainoa merkittävä missä säästetään on lasten peruskoulu, onko Se sitten hölmöläisten hommaa, jos ne aikansa vanhuksista huolehtii.

    • Roolimallia

      Säästämisen, taloudellisuuden ja tuottavuuden parantamisen voisi aloittaa ihan yksinkertaisesti sillä, että päätetään kokoukset alle 3tunnin ajassa.

      Onkohan se sitä peitonjatkamista pitää kokouspalkkioita ennallaan esim. vuoden 2013 tai 2014 tasolla, jos toisesta päästä aletaan ahmia säästöä yli pitkillä kokouksilla? Jokaiselta 3tunnin kokouksen ylittävältä alkavalta tunnilta maksetaan 50% korotettu osuus kokouspalkkioon osallistujille, tämä käytäntö lienee käytössä kunnissa ympäri suomenniemen.

      Mitä säästämistä sellainen esimerkiksi on, että klo 18.30 alkava kokous päättää esim. Klo 21.32, kun sen voi päättää klo 21.28 tai jos kokous aloitetaan klo 17.30 se päättyy klo 22.40, tuplamenot tuplattuna. Muutamaa minuuttia aikaisemmin, kun kokous päättyy tulee heti säästöä 300-1000 euroa per kokous, riippuen päättäjien ja virkamiesten lukumäärästä kokouksessa esim. 11-31 osallistujaa. 10-20 kokousta vuodessa venyy vuodessa yli 3h, niin laskua tulee tuhansia euroja. Säästöt vesittyy moisessa touhussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe