sosiaalityöntekijäksi?

oleeol

Harkitsen sosiaalityön opintoja.

Kaikki kommentit tervetulleita eli millaista työ on, onko se henkisesti niin raskasta kuin väitetään?

Millainen työllisyystilanne on?

15

2617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sos

      Sosiaalityön opiskelu on melko rentoa, ainakin itse pärjännyt hyvin enkä ahkerimmasta päästä ole (joskin päässäkin on järkeä :)

      Vaikka olen nuori, olen päässyt hyvin töihin ja sijaisuuksia riittää!

    • Jampe

      Raskaus riippuu kyllä paljon siitä, millaisissa tehtävissä työskentelee. Lastensuojelu on usein varsin kuormittavaa, mutta esim. koulut ja sairaalat ovat ihan mukavia paikkoja työskennellä. Työtilannehan sosiaalityössä nyt kohtuullisen hyvä. Tulossa oleva sote-uudistus tosin tuo tähän varmasti muutoksen...

      • Entäs palkka?

        Paljonko sosiaalityöntekijä tienaa bruttona Helsingissä? Entä epäpätevä opiskelija?


    • xxcxcxcxcxcxc

      3000-3500 ilman ikälisiä Helsingissä.

    • Yht. kandi

      Henkisesti todella kuormittavaa. Itse olen gradua vaille maisteri ja jo vaihtanut muiden alan hommiin kokeiltuani sosiaalialan työtä käytännössä. Mutta jos pää kestää, niin töitä riittää. Palkalla elää hyvin, ei tosin ehkä pääkaupunkiseudulla, mutta muualla kyllä.

      • Oleeol

        En ole siis itse ollut koskaan sosiaalialan töissä. Jotenkin ymmärrän silti, että lastensuojelu on
        Kuormittavaa. Mutta entä muut s-alan työt, mikä tekee niistä niin kuormittavia,että täytyy alaa vaihtaa?
        Voisiko joku vähän valaista tämän alan raskautta?


      • sabrin1

        Minkä alan hommiin olet vaihtanut? Itsekin olen gradua vaille maisteri ja teen nyt sosiaalityötä, mutta työ raskauden takia olen miettinyt myös hakeutumista johonkin muualle lähelle liippaavalle alalle, josta omasta tutkinnostani olisi hyötyä.


      • yht.kandi
        sabrin1 kirjoitti:

        Minkä alan hommiin olet vaihtanut? Itsekin olen gradua vaille maisteri ja teen nyt sosiaalityötä, mutta työ raskauden takia olen miettinyt myös hakeutumista johonkin muualle lähelle liippaavalle alalle, josta omasta tutkinnostani olisi hyötyä.

        Palasin samoih hommiin, mitä tein aiemminkin, koulutusvaatimuksia ei juuri vaadita.


    • Yht. kandi

      Se, että asiakkaatt päivittäin huutavat ja syyttävät sinua, että olet pilannut heidän elämänsä, jos et anna heille, mitä haluavat nyt ja heti.

    • kilpo43

      Esim. erilaiset ennaltaehkäisevää työtä tekevät järjestöt palkkaavat sosiaalityöntekijöitä asiantuntijatehtäviin.

    • sospo

      Sosiaalipolitiikka on hyvä pääaine.

      • torspo

        jos haluaa työttömäksi


    • hyrrä

      Itse olen valmistunut HY:sta VTM:ksi ja nykyään työskentelenkin jo johtavana sostt:na.

      Aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijöiden palkat ovat pk-seudulla 2800-3000 euroa kuntatasolla. Eivät kovin suuria huomioiden työn raskaus ja pitkä koulutus. Lastensuojelussa sosiaalityöntekijöiden palkat pk-seudulla 3000-3200 euroa. Jos tarkempi palkkataso kiinnostaa niin esim avoimia työpaikkoja selaamalla selviää nuokin asiat. Työllisyystilanne on hyvä, pätevistä sosiaalityöntekijöistä on pulaa. Mikä on tilanne sitten tulevaisuudessa kun kunnat alkavat panostamaan yhä enemmän sosiaaliohjaukseen (sosionomi AMK) ja jopa erityissosiaaliohjaajien vakanssit (sosionomi ylempi amk) alkavat kilpailla sosiaalityöntekijöiden kanssa samoista paikoista niin siinä voi tulla tilanne, että sosiaalityöntekijöiden vakanssit laskevat määrällisesti ja työtilanne heikentyy. Ei yhtään auta, että sosiaalityöntekijät eivät itse nosta omaa alaansa ja tutkintoaa ylemmäs muihin tutkintoihin nähden ja sallivat hiljaisesti esim. ylemmän amk:n suorittaneet samoihin töihin.

      Työ on raskasta, oli se sitten lastensuojelussa tai aikuspuolella (toki muitakin erityisaloja on, kuten vammaispalvelut, vanhussosiaalityö, sairaalasosiaalityö, maahanmuuttajat jne).

      Aikuispuolella asiakkaiden elämä pyörii toimeentulotuen ympärillä. Ei ole päivääkään kun asiakkaat eivät huutaisi puhelimessa, yrittäisi keksiä kaikenlaisia verukkeita miksi heidän pitäisi saada lisää rahaa, uhkaillaan valituksilla, kiristetään, uhkaillaan, kirotaan, tulee tappouhkauksia, itsemurhauhkauksia, itkemistä...Kiitosta ei koskaan kuule. Hyvä itsetunto täytyy olla tässäkin hommassa (arvostelua tulee koko ajan asiakkaiden puolesta, myös ikään, sukupuoleen ja etniseen taustaan liittuen) ja hyvät kuuntelutaidot, koska välillä tuntuu siltä että ollaan asiakkaille ainoa ihminen, joka kuuntelee ja tapaaminen voi helposti venyä useamman tunnin pituiseksi tai puhelu tunnin pituiseksi. Täytyy aina muistaa varsinkin aikuispuolella, että ollaan tekemisissä köyhien ihmisten kanssa, joiden syyt mm. syrjätymiseen tai köyhyyteen ovat monialaiset eivätkä heillä välttämättä ole sellaisia toimintakykyä, joilla voisi päästä taas omille jaloilleen tai sellaista roolimallia elämässään, johon voisi tukeutua. Monet asiakkaat ovat jo ylipolven syrjäytyneitä. Vastaanotolla käy nuoria aikuisia, joiden vanhemmat ja jopa isovanhemmat ovat olleet sosiaalitoimen asiakkaita.

      Itselleni nämä vuodet sosiaalityössä ovat riittäneet ja suunnittelen alan vaihtoa, jonkin toisen tutkinnon lukemista tähän rinnalle. En usko, että jaksan eläkeikään asti suoraa asiakastyötä, joka on erittäin haastavaa ja kuormittavaa henkisesti.

      • lääkärillä

        "tapaaminen voi helposti venyä useamman tunnin pituiseksi". Eipä kuulosta kovin rasittavalta.

        Lääkärin pitää ottaa 4 potilasta tunnissa vastaan. 15 minuutin aikana pitää kysyä potilaalta keskeiset oireet. Tehdä keskeiset statustutkimukset ja kirjoittaa tärkeimmät asiat tietokoneelle. Lähetteitä ja lausuntoja voi sitten pakertaa illalla työajan jälkeen.

        Vanhuksen riisuuntumiseen ja pukeutumiseen voi jo kulua useampi minuutti.

        Vanhemmat voisivat riisuttaa pikkulapset jo valmiiksi odotusaulassa. Todella aikaa vievää, kun lapsi tulee vastaanotolle sikeässä unessa toppapuku päällä. Kaikki riisuuntumiseen kuluva aika on pois potilaan hoidosta.

        Ei tarvitse sitten ihmetellä, miksi hoitovirheitä ja vääriä diagnooseja tulee.


    • Django4

      Kiva kun joku viitsii kertoa asiallisesti tuon työn arjesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe