Brasilia - ehkä maailman huonoimpia johtoasemassa

true.horror

Olen vannoutunut Brasilian kannattaja ja täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen suuresti maan pelaamista johtoasemassa. Se tuntuu elävän pelifilosofiansa kanssa jossain 90-luvulla, jolloin tapana oli tehdä maali, ja vetäytyä sitten puolustamaan maalin johtoa. Eihän se enää toimi nykyjalkapallossa, kun pelaajat ja taktiikat ovat kehittyneet noista ajoista melkoisesti.

Brasilia siis tekee ensimmäisen maalin, jonka jälkeen se tavallaan varoo ottamasta riskejä, pelaa passiivisesti ja hyökkäykset ovat pitkien pallojen heittämistä vastustajan kenttäpuoliskolle. Kuitenkin tietyissä tilanteissa melkein koko joukkue on hyökkäämässä vastustustajan rangaistusalueen tuntumassa, ja vastustalle avautuu aivan järkyttäviä vastahyökkäysmahdollisuuksia.

Ja oma puolutuslinja vetäytyy suosiolla oman rangaistusalueen tuntumaan. Samalla jotenkin käsittömästi hyökkääjät karvaavat passiivisesti korkealla, ja tämän "prässin" ohittaminen on vastustajalle todella helppoa. Kun itse saadaan pallo, niin minkäänlaista kontrollia ei ole, vaan kun vastustaja antaa vähän painetta, pallo menetetään välittömästi. Ja suuri osa pelaajista on tällöin tietysti pallon yläpuolella.

Tämän päivän Kolumbia-peli on varsinainen rimanalitus, ei yritettykään pelata, vaan pahimmillaan pallo vain paniikinomaisesti räiskäistiin joko sivurajasta yli tai mahdollisimman pitkälle vastustajan kenttäpuoliskolle. Tällainen pelitapa tekee kyllä minuuteista todella pitkiä puolustavalle joukkueelle. On ehkä helppoa ajatella, että eihän tässä tarvitse kestää kuin 10 tai 20 minuuttia, että ei tuossa ajassa vastustaja kahta maalia tekee. Ajatustapa on kuitenkin aivan kestämätön, kun ajattelee sitä, kuinka pitkän aikaa vastustaja normaalisti pelaten rellestää oman rangaistusalueen reunalla puoliajan aikana. Jos peli on hyvin kontrollissa, vastustaja ei kovin montaa minuuttia puoliajan aikana kyseisellä alueella pelaa. Eli passiivisella ja kontrolloimattomalla pelitavallaan Brasilia antaa vastustajalle lyhyessä ajassa monen puoliajan tilanteet tulla mukaan peliin.

Ei voi vain ymmärtää, miten huipputason joukkue voi pelata noin huonosti. Ei varmaan millään muulla huippujalkapallomaailla olisi mahdollisuutta menestyä pelaamalla noin huonosti. Kauhulla odotan peliä Saksaa vastaan.

6

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mom1

      moni uumoilee saksa voitaa välierän brasilian eli äly voitaa typeryyden

    • 3-0

      Saksa voittaa jos pelaa omalla tasollaan. Voi olla että tulee reilu voitto.

      • Voi hel*****

        No reilu voitto tuli : ) Mutta oikeasti vedin 5-0 lapun ja sekin oli sitten alakanttiin. Ottaa päähän aika huollellisesti. Niin lähellä kuitenkin......


    • Vasen pakki

      Ihan ensimmäiseksi iso käsi ketjun avaajalle. On aina miellyttävä lukea tekstejä, joissa on näkemystä. Olemme asian ytimessä silloin, kun pohdimme Brasilian pelikäsityksen vanhanaikaisuutta ja sen syitä.

      Jalkapallo on joukkuepeli. Brasilia ei ole joukkue. Saksa on, isolla jiillä. Tämän lopputuloksen selitykseksi ei riitä alkuunkaan se, että Brasilian pelaajat eivät vain kestäneet kotikisojensa painetta. Tässä oli kyse paljon enemmästä. Tämä ottelu oli:
      - protestanttisen työmoraalin voitto katolisesta suurpiirteisyydestä
      - nykyaikaisen jalkapalloilun voitto vanhanaikaisesta
      - joukkuehengen voitto yksilöitä palvovasta vahingollisesta kulttuurista
      - valmennuksellisen ja pelillisen ammattitaidon voitto
      - silkkaa eurooppalaista iloa
      - latinalaisamerikkalaisen pelikäsityksen oletettava kulminaatiopiste

      Brasilia oli yhtä aikaa ylimielinen, kuriton ja hermoileva. Ainoastaan ylimielisyys alkoi mureta pelin edetessä. Joukkueen, jossa kaikki pelaavat hyökkäyssuuntaan, mutta vain kolmasosa puolustussuuntaan on enää nykyaikana mahdoton saavuttaa suuria. Brasilian pelityylin aika on ohi ja Louis Felipe Scolarin aika on ohi. Tämän pelin perusteella se on ollut ohi jo kauan. Valmentaja, joka ei ole saanut rakennetuksi kiistattoman lahjakkaista yksilöistä edes pitkässä juoksussa joukkuetta, on hyödytön. Vaikka pronssipeli onnistuisikin, ei tälläisen jälkeen voi olla muuta mahdollisuutta edessä kuin valmentajan vaihto.

      Myös brasilialainen yleisö sai opetuksen, jonka se on ansainnut. Fredille ja Maiconille viheltäminen oli törkeää, samoin omalle joukkueelle sen poistuessa vaihtoon ja pelin päättyessä. Ehkä yleisössä oli niitäkin,
      jotka ymmärsivät todistavansa kokonaisvaltaista tasoeroa näiden kahden maan jalkapalloilun välillä. Ei riitä, että Brasilian jalkapallon ammattikenttä herää nykyaikaan. Myös yleisön on herättävä. Ainoastaan käy sääliksi brasilialaisia lapsikatsojia, jotka itkivät vuolaasti siinä, missä aikuisetkin. Mutta lapset toipuvat, aikuisista en ole
      niin varma.

      Tico tico?

    • true.horror.

      Joo, Brasilian otteet ja ottelun tulos menivät ihan niiden pahimpien pelkojen mukaan. Tuli ihan epätodellinen fiilis, kun ottelu alkoi mennä siihen suuntaan, mitä sen etukäteen ajatteli pahimmillaan menevän.

      Brasilia on kyllä hyökkäyksessäänkin luvattoman heikko etenkin, jos ottaa huomioon, kuinka paljon puolustuksen kustannuksella joukkue hyökkää. Olettaisin, että jos maassa yhtään järkeä käytetään, että edessä on lähtö uudistuksien tielle, jossa mallia otetaan eurooppalaisten joukkueiden yhtenäisestä ja taktisesta pelitavasta. Vasen pakki tuossa hyvin purkikin asetelmaa.

      Yllättävän puupäisiltä monet maajoukkueiden jalkapallovalmentajat tuntuvat. Kun näyttäisi olevan kaltaiselleni maallikollekin selvää, etteivät tietyt jutut toimi, niin silti toistetaan uskollisesti samoja virheitä. Scolari on tietysti näistä hyvä esimerkki. En kyllä aivan ymmärtänyt myöskään "taktisen neron" van Gaalin aivoituksia tämänpäiväisessä pelissä. Varmaan joku järkevä selitys näille valituilla taktiikoille yms. on, mutten tiedä kyllä mikä.

      • Bror-Erik

        Hohho ho,sori kun naurattaa vielä tuo brassien rappiotappio.Mutta tosiasiahan on
        että Saksalla on liikkeellä maailman paras jalkapallojoukkue.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe