Olavi Kalevan rikosilmoitus

Tiina Keskimäki

Ratkaisu tähän asiaan tulee kihlakunnansyyttäjä Jaana Kosamon mukaan ensi viikolla.

"Kaupunginjohtaja Kaleva teki poliisille tutkintapyynnön Keskimäen nettikirjoituksista
Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva on tehnyt Itä-Uudenmaan poliisille tutkintapyynnön Loviisan irtisanotun elinkeinopäällikön Tiina Keskimäen kirjoituksista muun muassa Suomi24-palstalla.

Tiina Keskimäki kirjoitti eilen kello 16.57 Suomi24-palstalle kommentin “Sain tänään tietää Itä-Uudenmaan poliisista, että kaupunginjohtaja Olavi Kaleva on tehnyt kirjoituksistani tutkintapyynnön. Mielenkiinnolla odotan saavani poliisista tietää, mitä kirjoituksiani tutkintapyyntö koskee. Onkohan Kaleva tehnyt tutkintapyyntöjä myös muista nimimerkkikirjoittajista?”

Olavi Kaleva vahvisti eilen tiedon tutkintapyynnöstä Loviisan Sanomille.
-Pitää paikkansa. Olen poiminut muutaman hänen törkeimmistä kirjoituksista Suomi24-palstalla, ja pyytänyt 31.1. poliisia tutkimaan täyttävätkö ne törkeän kunnianloukkauksen tai muiden rikosten tunnusmerkit, totesi Olavi Kaleva eilisiltana.

-Hän on muun muassa esittänyt väitteitä, että minä olisi käyttänyt kaupungin kassasta 150.000 euroa rahaa omiin asianajokuluihini. Se on törkeä väite, joka ei pidä paikkansa. Lisäksi hän nimittelee julkisesti minua pahoinpitelijäkseen, Kaleva sanoi.

-Tällainen vainoaminen on jatkunut ja jatkunut. Ei ole laitaa, että hän jatkaa valheellisten tietojen julkista levittämistä. Nyt oli aika puuttua tällaiseen törkeään kirjoitteluun. Poliisi saa tutkia kirjoitukset, Kaleva totesi. Kalevan mukaan hän on tehnyt tutkintapyynnön vain Keskimäen kirjoituksista.

Myös Keskimäki on kertonut tehneensä useita tutkintapyytöjä mm. Suomi24-palstan nimimerkkikirjoituksista. (AH)"

Poliisin on erittäin helppoa tutkia Kalevan väitteet. KEVA:n vakuutuslääkärit voivat todistaa Kalevan pahoinpidelleen minua henkisesti, Kaleva kertoi itse Östra Nylandin artikkelissa palkanneensa AA Anderssonin ja viestini Kuntajohtajat ry:n puheenjohtajalle on tässä:

"Suomen Kuntajohtajat ry:n hallitukselle,

pyydän saada saattaa tietoonne seuraavaa ja pyydän, että Kuntajohtajat ry:n hallitus ottaa asiani esille seuraavassa kokouksessaan 28.2.2013:

Loviisan kaupunginhallitus irtisanoi minut elinkeinovastaavan toimestani kokouksessaan 28.11.2011 ilman varoitusta ja ollessani sairaslomalla.

Haastoin Loviisan kaupungin oikeuteen laittomasta irtisanomisestani. Riita-asiani valmisteluistunto pidettiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa 8.2.2013 laamanni Anders Cederbergin johdolla. Pääkäsittely on aikataulutettu pidettäväksi 14.-16.5.2013.

Työsuojelutarkastaja laati asiassani tarkastuskertomuksen maaliskuussa 2012 ja työsuojeluviranomainen ilmoitti 2.4.2012 asian poliisille esitutkintaan epäiltynä työnantajan vastatoimikiellon rikkomisena eli työsyrjintärikoksena.

Keski-Uudenmaan poliisi sai esitutkinnan valmiiksi joulukuussa ja siirsi rikosepäilyn syyttäjälle syyteharkintaan 12.12.2012.

Koen tulleeni epäasiallisesti ja syrjivästi kohdelluksi ollessani Loviisan kaupungin palveluksessa vuosina 2006 - 2012. Irtisanomistani edelsi vuosien kiusaamiskierre, jossa erityisesti Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva yritti savustaa minua pois elinkeinojen kehittämistehtävistä.

Mm. Vantaan Sanomat on kirjoittanut aiheesta:
”Poliisi epäilee – Elinkeinopomo koki työsyrjintää”
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/163716-poliisi-epailee-elinkeinopomo-koki-tyosyrjintaa


Vantaalla, 12.2.2013
Tiina Keskimäki, KTM"

http://www.loviisansanomat.net/lue_sahke.php?id=1628

20

2149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omakokemus vai totuus

      Painotus sanalla KOKI. Kaikki mitä ihminen kokee ei ole välttämättä totta. Osa kokemuksista on ihan sisäsyntyisiä. Kannattaisiko alkaa uskoa tervejärkisiä uskopuolisia ja lopettaa se KOKEMINEN.

    • Tupla vai kuitti?

      Nyt täytyy sanoa että apulaisoikeuskanslerin päätös tiivistää kaiken oleellisen TKn riehumisesta - viimeinen hylsy korkeimmalta laillisuusvalvojalta - game over..

      RATKAISU

      Asianne tausta

      Käytettävissä olevan aineiston perusteella on muodostettavissa yleiskuva asiakokonaisuudesta, johon kirjoituksenne liittyvät.

      Asianne näyttää saaneen alkunsa siitä, että katsoitte tulleenne työpaikkakiusatuksi toimiessanne Loviisan kaupungin elinkeinopäällikkönä ja elinkeinovastaavana. Sittemmin kaupunki irtisanoi Teidät tehtävästänne. Aluehallintoviraston työsuojelutoimen mukaan Teitä ei ollut kuitenkaan kiusattu, vaan kysymys oli Teidän ja työnantajanne välisistä töiden suorittamiseen liittyvistä erimielisyyksistä. Irtisanomisasianne käsiteltiin käräjäoikeudessa, jossa asia päättyi kaupungin eduksi. Mielestänne todistajat valehtelivat oikeudessa ja heitä painostettiin ja uhkailtiin. Näistä asioista teitte rikosilmoituksia, joiden tutkinta ei kuitenkaan edennyt toivomallanne tavalla po-liisin tutkinnanjohtajien ja syyttäjien päätösten vuoksi. Lopulta kirjoititte Valtakunnansyyttä-jänvirastolle, kuitenkaan saamatta sieltäkään toivomaanne ymmärtämystä.

      Olette myös lähettänyt asioitanne koskevia kirjoituksia pääministerille ja ainakin kolmelle muulle ministerille sekä monille muille tahoille. Näytätte toivovan, että mahdollisimman auk-toritatiiviset viranomaistahot käsittelevät asioitanne. Olette muun muassa toivonut, että asioi-tanne tutkisi paikallispoliisin sijaan keskusrikospoliisi ja että kirjoituksianne käsittelisi apulais-valtakunnansyyttäjän sijaan valtakunnansyyttä ja apulaisoikeuskanslerin sijaan oikeuskansleri. Näytätte myös katsovan, että virkamiehet joiden menettelyyn olette ollut tyytymätön, ovat esteellisiä käsittelemään asioitanne jatkossa.

      Tämän vuoksi ja käyttäen valtioneuvoston oikeuskanslerista annetun lain 4 §:n 2 momentin säännöksen minulle suomaa harkintavaltaa harkitsen, etteivät kirjoituksenne anna aihetta enempiin laillisuusvalvonnallisiin toimenpiteisiin.

      • Kyllästynythourailuun

        EI PALJOAKAAN ENÄÄ KIINNOSTA NÄMÄ KESKIMÄEN JUTUT


    • Tiina Keskimäki

      Sain tänään tiedon, että poliisi on lopettanut asian tutkinnan ja minua ei enää epäillä kunnianloukkauksesta Kalevaa kohtaan. Tein poliisille rikosilmoituksen väärästä ilmiannosta. Se kirjattiin rekisteriin ilmoitusnumerolla 5560/S/6500/14.

      • Montako väärää ilmiantoa sina olet tehnyt? Kyseessä oli käsittääkseni tutkintapyyntö: Joten kaikki sinunkin tekemät tutkintapyynnöt ovat siis olleet vääriä ilmiantoja... vai???


      • hanki jotain muuta

        Säälittävää


    • Tiina Keskimäki

      Laskin, että poliisi on tehnyt asioissani 31 tutkimattajättämispäätöstä. Kaikki, joista olen tutkintapyynnön tehnyt, voivat tietenkin tehdä omasta puolestaan tutkintapyynnön väärästä ilmiannosta, jos kokevat kunniansa tulleen loukatuksi.

    • Tornikellon torpedot

      tupla on aivan kuitti ja paganihurahtanut kans.

      • Valoa tunneliin

        Poliiseilla on taatusti nykyisillä resusseilla tuhat kertaa tärkeämpiä tehtäviä kuin tämä. LOPETTAKAA jo tuo verorahojan ja poliisin resurssien väärinkäyttö!!!! Tai palkatkaa omilla varoillanne Matula, Ritari Ässa tai kuka vain fiktiivinen olento noita satuja selvittämään.


      • pyynnön esitti
        Valoa tunneliin kirjoitti:

        Poliiseilla on taatusti nykyisillä resusseilla tuhat kertaa tärkeämpiä tehtäviä kuin tämä. LOPETTAKAA jo tuo verorahojan ja poliisin resurssien väärinkäyttö!!!! Tai palkatkaa omilla varoillanne Matula, Ritari Ässa tai kuka vain fiktiivinen olento noita satuja selvittämään.

        Kellotapulin hermoilija.


      • verorahoja
        pyynnön esitti kirjoitti:

        Kellotapulin hermoilija.

        on todellakin väärinkäytetty, jos ohjeen edellyttämiä HANKINTAPÄÄTÖKSIÄ ei löydy?


      • totuusesiinolavi
        verorahoja kirjoitti:

        on todellakin väärinkäytetty, jos ohjeen edellyttämiä HANKINTAPÄÄTÖKSIÄ ei löydy?

        onko hankintapäätös jo löytynyt?


    • putkonen fani

      sairaat paskahousut...

      selitätte, etä työttömät olisivat suomen ongelma. oikeasti ette ole vaikuttaneet kansantuotteeseen kuin paskomalla kaksi kertaa viikossa loviisan viemäriverkostoon... siinäpä se, mitä ihmisille jää käteen

    • 10+19

      Tämä tutkintapyyntö versus väärä ilmianto on periaatteellisella tasolla aika mielenkiintoinen asia.


      Lähtökohtaisesti on kai oletettava, että se joka tekee tutkintapyynnön ( rikosilmoituksen, kyseessä on kai sama asia vaikka toinen kalskahtaa neutraalimmalta) tekee sen, koska on sitä mieltä että ilmoituksen kohde on syyllistynyt rikokseen. Miksipä hän muuten vaivautuisi sitä tekemään.

      Jos sitten käykin niin, ettei tutkinta löydä epäiltyä rikosta niin seuraava kysymys onkin, kuinka todennäköistä oli alunperin olettaa, että rikos olisi tapahtunut. Siinäpä ns tuhannen taalan kysymys.

    • Tiina Keskimäki

      Poliisilta saamistani rekisteritiedoista sain selville, että Itä-Uudenmaan poliisi on lopettanut Kalevan rikostutkinnan saattamatta sitä syyttäjälle, vaikka keissiin oli jo kytketty kihlakunnansyyttäjä Jaana Kosamo. Tämä on outoa, sillä apulaispoliisipäällikkö Pekka Partanen kirjoitti minulle jo toukokuun alussa, että juttu siirtyy syyttäjälle lähipäivinä.

      Statukseni on myös tutkinnan aikana muuttunut "muuksi osalliseksi". Vielä maaliskuussa minua kuulusteltiin rikoksesta epäiltynä.

      Noh, joka tapauksessa rikosilmoitukseni väärästä ilmiannosta on avoinna Itä-Uudenmaan poliisissa. Tutkintapyyntöni perättömästä lausumasta tuomioistuimessa on avoinna Helsingin poliisissa.

      • tiinakeskimäki

        "Syyttäjä päätti lopettaa kaupunginjohtaja Olavi Kalevan tekemän kunnianloukkaussyytteen esitutkinnan
        20.08.2014 17:45 Arto Henriksson

        Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä Jaana Kosamo on määrännyt lopetettavaksi esitutkinnan Loviisan kaupunginjohtajan Olavi Kalevan tekemästä tutkintapyynnöstä koskien Loviisan entisen elinkeinopäällikkö Tiina Keskimäen epäiltyä kunnianloukkausta.

        Päätöksen perusteluissa todetaan, että Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva on ilmoittanut, että kokee Tiina Keskimäen kirjoitukset kunniaansa loukkaavina. Rikosilmoituksen liitteeksi on toimitettu otteita Tiina Keskimäen kirjoituksista.

        Tiina Keskimäen kirjoitusten taustalla on pitkä oikeusprosessi hänen ja Loviisan kaupungin välillä.
        -Keskimäen kirjoitukset ovat arvioni mukaan tyypillistä nettikeskusteluissa käytettävää kieltä, joka on sekä värittävää että liioittelevaa, tutkinnanjohtaja toteaa esityksessään.

        -Asianomistaja Olavi Kaleva saattaa kokea kirjoitukset loukkaavina, mutta edellä mainituilla perusteilla pidän niitä siinä määrin vähäisinä, että esitän esitutkinnan rajoittamista. Teon vähäisyysarviota tukee myös se, että Olavi Kaleva toimii julkisessa ja korkea-arvoisessa tehtävässä. Kunnianloukkaukseen liittyvässä lainsäädännössä tällaisessa asemassa olevan henkilön tulee sietää melko voimakastakin arvostelua, tutkinnanjohtaja arvioi.

        Tiina Keskimäki oli kuulustelussaan kiistänyt syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

        -Määrään, että esitutkinta lopetetaan, koska suoritettujen esitutkintatoimenpiteiden perusteella on varsin todennäköistä, että jättäisin syytteen nostamatta vähäisyysperusteella. Myöskään tärkeä yleinen tai yksityinen etu ei vaadi esitutkinnan jatkamista, toteaa kihlakunnansyyttäjä Jaana Kosamo päätöksessään."
        http://www.loviisansanomat.net/lue_sahke.php?id=1738


    • tiinakeskimäki
    • tiinakeskimäki

      Muistutellaan mieliin tämäkin Kalevan tekemä väärä ilmianto.

      • Anonyymi

        Huhhuh.


      • Anonyymi

        Sit voidaan muistella myös kuka aiheutti koko kalabaliikin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe