varvistaminen

huolestunut äiti

Kirjoitan nyt tähän ryhmään enkä tuonne yli 1v, kun täällä on vilkkaampi keskustelu.

Täällä on 1v2kk poika joka varvistaa ihan hirveästi. Tuen kanssa kävelyn aloitti suht nuorena (7kk) tuen kanssa kävelee edelleen. Melkeinpä aina seistessä on varpaillaan ja tämä selkeästi häirtisee sitä tuetta kävelyä. Poika seisoo kyllä pitkiä aikoja tuetta ja silloin hetken seisomisen jälkeen lastee kantapäät alas. Kaikki kävely tapahtuu kuitenkin varpaillaan.

Pitäisiköhän tästä jo huolestua? 1v neuvola käynnillä ei otettu kantaa asiaan, hieman vain ihmetteli neuvolatäti että oli ihan varma siitä että lapsi kävelee jo tuetta kun niin nopsaa ja hyvin meni tuen kanssa 8kk käynnillä.

Kenkien käyttö ei vaikuta asiaan. Koskaan ei ole ollut hyppykeinussa tai kävelytuessa(vai mikä se nyt onkaan)

Lapsi ei enää edes yritä astua tuetta, vaan siirtyy konttaamaan pienenkin matkan takia. Itseäni hieman huolestuttaa, kun näyttäisi siltä että kävelyn ainut estäjä on tuo varvistus eikä mikään muu. Kiireen takia en huolehdi, en siis ajattele että hänen nyt vaan pitäisi kävellä ja olisin jotenkin pettynyt siihen että hän ei kävele. Olen vain huolissani, kun varvistus ei näytä helpottavan ollenkaan.

Huonosti löytyi keskusteluja tämän ikäisen lapsen varvistamisesta, niin siksi aloitin kokonaan uuden keskustelun. Toivottavasti jollain olisi jotain tietoa. Otan asian puheeksi seuraavalla neuvolakäynnillä, mutta siihen on vielä aikaa pari kk

1

451

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • varvastaminen

   meillä esikoisella aikoinaan sama juttu ja neuvolassa huolestuivat asiasta niin että tekivät oikein lähetteen erikoislääkärille. Kävimme lääkärillä, joka seurasi taaperon kävelyä(samanlaista kui teillä eli varpaillaan ja pysähtyessään aina/välillä laski kantapäät maahan) ja liikutteli nilkkoja. Totesi että kaikki on niin kuin pitääkin. "Reseptiksi" määräsi ostaa ensisandaalit> ja nimenomaan uudet jotta muokkautuisivat vauvan jalan mukaan, ei vanhoja ja jo käytettyjä. Ja taaperon tuli käyttää näitä kenkiä JOKA PÄIVÄ, KOKO PÄIVÄN, sisälläkin. Kauaakaan aikaa ei mennyt kun tuo varvastus lakkasi.

   Tuohon varvastukseen kannattaa kuitenkin puuttua/tutkia ajoissa, koska mitä pidemmälle sitä venyttää, sitä vaikeampaa siitä on päästä eroon ja vaati sitten jo enemmän.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   289
   4556
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3244
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1386
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1328
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1205
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   39
   963
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   959
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   886
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   864
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   809
  Aihe