Kissa oksentelee joka päivä

Kissakuiskaaja

Kissani on oksennellut joka päivä viime talvesta lähtien. Oksentelee yleensä öisin tai aamuisin. Syö, juo ja leikkii aivan normaalisti. Vein kissani talvella eläinlääkäriin, kun oksentelu oli jatkunut kuukauden. Eläinlääkäri teki testit ym. ja niiden perusteella kissani oli terve. Ei keksinyt muuta syytä kuin sisäloiset ja antoi 5 päivän matokuurin... Ja tuli maksamaan koko reissu testien kanssa n. 250e.
Matokuurin aikana ja sen jälkeen kissa oli oksentelematta muutaman päivän, mutta oksentelu jatkui sen jälkeen. Söi aikaisemmin Royal Caninin kuivaruokaa, mutta vaihdoin toiseen merkkiin, koska Royal Canin sisältää viljaa. Lopetti oksentelun heti. Mutta n. kuukauden tauon jälkeen jatkuu taas...
Kissani on maatiaskissa, 2-vuotias leikattu uros. Pissaa ja kakkaa normaalisti. Syö laadukkaita märkä- ja kuivaruokaa. Syö ja juo normaalisti. En anna kissalle liikaa ruokaa, koska tiedän kokemuksesta, että oksentaisi liiallisesta ruokamäärästä. Kissa rakastaa huonekasveja ja jyrsi niitä aina salaa.. ja oksensi... Nyt huonekasvit siirretty sinne, mihin kissa ei pääse, mutta silti oksentaa joka yö. Oksennus on välillä todella haisevaa ruskeaa nestettä, välillä kellertävää vaahtomaista ja välillä tummanruskeaa mömmöä. Joskus oksennuksessa on karvapalloja, mutta ei aina. Harjaan kissaani myös joka toinen päivä, jotta kissa ei nielisi liian paljon karvoja. Mutta mikään ei auta....

32

12416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdotuksia vain

      Suolistovaurioita ei välttämättä nää tavallisista testeistä, vaan pitäisi viedä mukisematta ihan johonkin kuvattavaksi. Miten kissan hampaat voivat? Jokin mädäntynyt hammas tai ien kohta voisi laukausta jatkuvaa yökötystä mahdollisesti. Näin ainakin ihmisillä, en tiedä kissoista

      Miten on hygienian laita kodissasi ja kissan hoidossa? jos kissa saa sisääntä itseään nuolemalla itseään, muita esineitä tai juoma tai ruokakupista samoja bakteereja mitkä aihauttavat ihan oksennustautia.

      Mitä jos trimmauttaisit kissasi osaavan luona ja katsoisit auttaisiko se ? eihän se yleistä ole kissojen kanssa mutta voisi auttaa. Se ei kyllä ole varmastikkaan ratkaisu kissan jatkuvaan huonoon oloon, mutta voi helpottaa sen oloa, kun ei tarvitse oksennella niinkään usein karvapalloja.

      Kissanruohoa kannattaa antaa jopa muutaman kerran viikossa (voi kasvattaa itse taikka ostaa) jos kissa kärsii karvapalloista. Ei saa tarjota ennen tai jälkeen ruokailua, ettei ravinto lähde kehosta.

      • Kissakuiskaaja

        Vein kissan eläinlääkäriin viime kuussa rokotuksen takia ja päältä päin kissa on terve ja hampaat hyvässä kunnossa.

        Koti on puhdas ja kissan hiekkalaatikko pestään ja puhdistetaan asianmukaisesti. Juoma- ja ruokakuppeja pestään joka päivä ja vesi vaihdetaan 2-3 kertaa päivässä. Ja tosiaan kissan kynnet leikataan ja turkkia harjataan säännöllisesti. Olen huomannut, että kisu välillä nuuskii kenkiä eteisessä, mutta toivottavasti se ei niitä nuole (en kyllä tiedä miksi nuolisi)...?

        Kissan ruohoa olen välillä kasvattanut, täytyypä tässä taas sitä kasvattaa. En tiennytkään, ettei sitä saa tarjota ennen tai jälkeen ruokailua.

        Kiitos viestistä!


    • tyhjämaha

      Joskus kissa voi oksentaa nälkäänsä. Meillä yksi kissa oksenteli öisin kun oli ollu liian pitkään syömättä ja maha oli tyhjä. Kun annettin kuivamuonan olla vapaasti saatavilla ja kissa kävi sitä napostelemassa kun itse halusi, oksentelu loppui.

      • Kissakuiskaaja

        Kissani on leikattu eikä sen takia osaa säädellä syömistään. Jos jätän esimerkiksi raksut ruokapaikalle, niin se viihtyy ruokapaikalla koko päivän syömässä ja oksentaa jossain vaiheessa.


      • kipale
        Kissakuiskaaja kirjoitti:

        Kissani on leikattu eikä sen takia osaa säädellä syömistään. Jos jätän esimerkiksi raksut ruokapaikalle, niin se viihtyy ruokapaikalla koko päivän syömässä ja oksentaa jossain vaiheessa.

        No enpä ole ennen kuullut tuollaista selitystä, että leikattu kissa ei osaisi säädellä syömisiään.. Oma kissani on 15 vuotias, n.5 vuotta sitten leikattu poikakissa. Sillä on nappulat kupissa AINA. Se syö niitä silloin kun haluaa. Ruokahalu on kova, silloin kun saa mielestään hyvää ruokaa, mutta silti pysynyt aina hoikkana.


      • Sannnnnnni
        kipale kirjoitti:

        No enpä ole ennen kuullut tuollaista selitystä, että leikattu kissa ei osaisi säädellä syömisiään.. Oma kissani on 15 vuotias, n.5 vuotta sitten leikattu poikakissa. Sillä on nappulat kupissa AINA. Se syö niitä silloin kun haluaa. Ruokahalu on kova, silloin kun saa mielestään hyvää ruokaa, mutta silti pysynyt aina hoikkana.

        Kaikki kissat eivät toimi niin; osa kissoista syö kuin mikäkin joko ikävystymistään tai ihan vain ahneuttaan; tämä yleisempää leikatuissa kissoissa joilla ei ole lisääntymistä ajateltavana.
        Oksentaminen voi joskus johtua hotkimisesta; hyvä ratkaisu on älypelit joista ei saa kuin vähäsen ruokaa kerralla ulos; se mahdollistaa ettei kissa tankkaa kohtuuttomasti päivän aikana muttei myöskään pääse hotkaisemaan ateriaa.
        Tarkista myös josko kissa syö jotain mitä ei pitäisi; yksi meillä oksenteli harmaata klimppiä aivan käsittämättömällä tavalla; eläinlääkärin mukaan oli terve; ja kävikin ilmi että otus kävi kylppärinnurkassa kissanhiekkapussilla syömässä sitä hiekkaa; eipä ihmekään että vatsa oli sekaisin. Sillä oli vaikea lapsuus ennen meille tuloa ja päässä ilmeisesti viiraa =7. Panin hiekkapussin lukkojen taakse ja tilanne koheni (se syö vieläkin hiekkalaatikosta jos laatikko on vastapuhdistettu, mutta kekseliäisyyteni ei riitä sen keksimiseen mitä sille asialle tekisin).


    • eiteepahaavarmistaa

      Mene otattamaan heti röntgenkuvat kissastasi, sillä kyseessä voi olla vaikka jokin kasvain!!!!!

    • voihan raksu

      Niistä raksuistahan se voi johtua. Vaihda kunnolliseen märkäruokaan. Tod.näk. on jollekin raksuissa olevalle aineelle allerginen. Märkäruualla on helpompi rajata ruoka-aineita. Tee ruokavalionmuutos pienin askelin parin viikon kuluessa. Kannattaa ehdottamasti kokeilla loppuuko sillä.

    • 77+7

      Onko maksa, munuaiset, haima ja kilpirauhanen tutkittu?

    • kissarakas

      Sanoit toisaalta, että kissa syö normaalisti, mutta toisaalta kuitenkin, että kuivaruokaa ei voi jättää kissalle, koska muuten kissa syö kaiken kerralla. Jos kissalla on taipumusta syödä yli minkä vatsa vetää ts. normaali kylläisyyden tunne puuttuu on joksenkin luonnollista, että ylimääräinen tulee ulos. Tähän myös viittaisi se, että oksentaa yleensä aamuisin ja öisin eli lähellä ruokinta-aikaa.

      Onko kissa normaalipainoinen? Oletko kokeillut antaa pieniä ruoka-annoksia monta kertaa päivässä? Onko oksennuksissa ruokapaloja? Keltainen oksennus kuulostaa vatsanesteiltä ja sitä tulee usein esim. kasvien oksentamisen yhteydessä, mutta jos kissa ei ole syönyt kasveja ja oksentelee silti usein keltaista oksennusta, niin voisiko kissalla olla refluksitauti?

    • ruohoa tarvitaan

      Mainitsit Royal Caninin. Meillä on 2 kissaa ja toinen aivasteli yhtenään, toinen ei. Mainitsin tästä aivastelusta eläinlääkärille. hän sanoi, että vaihda merkkiä. Eläinruokatehtaissa on omanlaisia punkkeja, jotka ovat myös ruoassa mukana. Lopetin Royal Caninin ja aivastelu loppui siihen paikkaan.

      Pidän aina kissanruohoa esillä, syövät, milloin haluavat. Meilläkin toinen kissa oksentelee enemmän ja on ruohon perään. Kasvatan ohraa/kauraa tai jos olen laiskalla tuulella, niin ostan valmiina vehnänorasta. Olen huomannut, että kun menemme mökille, niin ensin syövät ruohoa ja sitten vasta merkkaavat reviirinsä.

    • 11111111111111

      Kissa tarvii ruohoa!! Putsaa sillä mahaansa ja suolistoa. Kaikista parasta ihan vaan pihanurmi tai heinäpellosta kaivamaan paakku ja vaikka kukkaruukkuun kasvamaan. Ilman ruohoa yökkii kissa vaan tyhjää ja karvapalloja. Ruohon syöminen ja sen jälkeen oksentaminen on normaalia, mutta es. jotkun ruukkukasvit voivat olla myrkyllisiä. Oksentelu vähenee ajan mittaan, kun ruohoa saatavilla.

    • höm..

      Mun kissa oksenteli myös joka päivä.
      Vein lääkäriin ja otettiin verikoe,tulos MUNUAISTEN VAJAATOIMINTA,siihen on lääkkeet ja ruoka haetaan eläinlääkäriltä.

    • Broidili

      Kokeileppas tuoreravintoa, kypsentämättömiä broilerin siipiä ja koipia, ne parasta ja luonnollisinta kissanruokaa

    • 18_

      Mun vanhempi kissa joka tuli meille 5-vuotiaana, ja jonka historiasta ei edes edellinen omistaja tiennyt mitään, oksensi päivittäin syötyään kuivanappuloita joita edellinen kissani popsi kostean ruoan lisänä (LatziKatz).

      Vaihdoin kuivanappulat (Perfect Fit:iin), oksentelu loppui samantien. Kokeilin muutaman kerran Latzilla joihin se on ihan hulluna, oksennus tuli lähes samantien.

      Sama tapahtui myös kyseisen 5-vuotiaan hyvin voimakkaan kakan hajun kanssa ruoakamerkin vaihdon jälkeen (ja parin madotuksen), hajuhaitat vähenivät muutamassa viikossa.

    • mossen

      Hei, meillä on täällä yksi vähän samanlainen tapaus, jo vähän vanhempi kissa, joka on koko elämänsä ajan ollut samanlainen. Kissa on muuten hyvässä vedossa mutta oksentelee vain herkästi ja ahmii myös herkästi. Olen arvellut lapsuuden traumaksi, sillä kissa on menettänyt emonsa jo kauan ennen luovutusikää ja elämän alkuviikot ovat olleet sille aika kovia aikoja. Mutta kukapa näitä aukottomasti tietää, sillä niin kissoilla kuin ihmislläkin on niin monenlaisia syitä ruokavaivoihin ja eletään sitten niiden mukaan.

      Ahmistaipumuksen ja herkkäkurkkuisuutensa lisäksi meidän kissalla on tosi paksu lyhyt turkki, jota se pitää huolella kunnossa ja hoitaa mielellään kaverinsakin turkkia, joten karvaa kertyy. Meillä oksentelutaipumukseen on auttanut aina samanlaisena pysyvä ruoka (kuivanappulana vain Applawsia ja James Wellbelovedia, lisänä lihaa) ja nappuloiden pyöreä muoto ja se, että ruokaa tarjoillaan hyvin pienissä erissä monta kertaa päivässä, kuivaruoka usein vedessä pehmitettynä.

      Vaikka kissasi oksentelee nimenomaan öisin, voisi ruuan antaminen myöhällä yötä vasten olla silti ihan kokeilemisen arvoinen juttu - silloin kissan nälkä ei ainakaan veny liian pitkäksi (mikä saattaa ilmetä yököttävänä olona ihmiselläkin).

      Olisi kiva kuulla, jos löydät ongelmaan jonkin toimivan ratkaisun.

    • nautasika

      Mielenkiintoista että näilläkin kissasivuilla vähän väliä haukutaan Royal Caninia mutta nostetaan muita esimerkiksi Applawsia.

      Hellanlettas sentään, ettei vain olisi yritysten oma kampanja mustamaaltata markkinajohtajaa ja saada omia tuotteitaan esille?

      En sano mitään, en tuomitse ketään, mutta vuosia palstaa seuranneena olen kyllä havainnut aikamoisen ajojahdin muutamia merkkejä kohtaan.

      Hei haloo, ihmiset, käyttäkää aivojanne ja opisekelkaa/lukekaa/oppikaa käytännön kautta mitkä ruuat kissalle sopivat ja mitkä eivät.

      • DudeSerioously

        Lievästi myöhässä tämä kommentti, mutta Latz, Whiskas jne markettiruoat sisältävät lähinnä viljaa ja sokeria. Kumpikaan ei kissalle sovi pääsääntöiseksi ravinnonlähteeksi. Ainesosaluettelo on pakkauksessa sen mukaan, mitä on eniten. Jos ensimmäisenä tai toisena lukee vilja (Whiskas, Latz mm.) niin ei ole kissalle parhaiten sopivaa vaikka kuinka siitä tykkäisi.


      • DudeStillSeriously
        DudeSerioously kirjoitti:

        Lievästi myöhässä tämä kommentti, mutta Latz, Whiskas jne markettiruoat sisältävät lähinnä viljaa ja sokeria. Kumpikaan ei kissalle sovi pääsääntöiseksi ravinnonlähteeksi. Ainesosaluettelo on pakkauksessa sen mukaan, mitä on eniten. Jos ensimmäisenä tai toisena lukee vilja (Whiskas, Latz mm.) niin ei ole kissalle parhaiten sopivaa vaikka kuinka siitä tykkäisi.

        Niin, lisänä vielä tuo Royal Canin. Heillä ensimmäisenä on vilja mainittuna. Että kissat olisivat märehtijöitä/kasvissyöjiä luonnostaan? Jännä etteivät tiikerit popsi maissia.


      • raakaasuosittelen
        DudeSerioously kirjoitti:

        Lievästi myöhässä tämä kommentti, mutta Latz, Whiskas jne markettiruoat sisältävät lähinnä viljaa ja sokeria. Kumpikaan ei kissalle sovi pääsääntöiseksi ravinnonlähteeksi. Ainesosaluettelo on pakkauksessa sen mukaan, mitä on eniten. Jos ensimmäisenä tai toisena lukee vilja (Whiskas, Latz mm.) niin ei ole kissalle parhaiten sopivaa vaikka kuinka siitä tykkäisi.

        Raakaruoka parasta kissalle.Raakaruokapakasteita , pullia saa eläintarvikeliikkeistä.Niitä on helppo sulatella riittävä määrä.Löytyy makuina liha,kala, kana jne.Aitoa lihaa, parasta kissalle.


      • ekok
        DudeStillSeriously kirjoitti:

        Niin, lisänä vielä tuo Royal Canin. Heillä ensimmäisenä on vilja mainittuna. Että kissat olisivat märehtijöitä/kasvissyöjiä luonnostaan? Jännä etteivät tiikerit popsi maissia.

        niin juuri. raakaruokintaa minäkin suosittelen. Applaws-nappuloita annan vain sen
        vuoksi että se ulostaisi. Raa´ asta lihastahan ei tule jätettä. Se imeytyy täydellisesti
        verenkiertoon, koska kissa tarvitsee sitä. Applaws-nappulat ovat siitä hyviä että
        ne ovat viljattomia.


      • Anonyymi
        ekok kirjoitti:

        niin juuri. raakaruokintaa minäkin suosittelen. Applaws-nappuloita annan vain sen
        vuoksi että se ulostaisi. Raa´ asta lihastahan ei tule jätettä. Se imeytyy täydellisesti
        verenkiertoon, koska kissa tarvitsee sitä. Applaws-nappulat ovat siitä hyviä että
        ne ovat viljattomia.

        "Raa´ asta lihastahan ei tule jätettä. Se imeytyy täydellisesti verenkiertoon,"
        Juu, ja lehmät lentää.


    • mossen

      Terve nautasika,

      minä, Applawsin maininnut kirjoittaja, olen ainakin ihan tavallinen kuluttaja tavallisin maatiaiskissoin eikä minulla ole minkäänlaisia kytköksiä valmistajiin tai edes kauppaliikkeisiin. Minusta alkuperäinenkään kirjoitus ei vaikuta minkäänlaiselta kaupalliselta kannanotolta sen enempää kuin tuo toinenkaan, joissa Royal Canin -tuotemerkki mainittiin.

      Kirjoittaessani mietin, mainitsenko nuo meidän suosimat ruuat nimeltä vai katsotaanko se mainokseksi mutta laitoin ne sitten tuohon, kun ongelman puitteissa ollaan tuosiaan kokeiltu kaikenlaista ja ruuallakin oli tähän merkitystä. Omasta puolestani voin sanoa, että olen kymmenien vuosien aikana ruokkinut eläimiäni monilla erimerkkisillä kuivaruuilla, märkäruuilla, lihalla, kanalla ja kalalla - ja tarjoillut niitä yhdessä jos toisessakin muodossa. Aivan varmasti en muista olenko Royal Canin -kuivaruokaa ostanut tai ainakaan tämän kissan ongelmaan kokeillut, joten senkään puolesta ei ole ollut tarkoitus nostaa Applawsia nimenomaisesti Royal Canin yläpuolelle. Enemminkin ajattelin, että voin ehkä nimeltä mainita nyt hyväksi havaitut mutta en halunnut edes mainita nimeltä merkkejä, jotka meillä eivät toimineet. Enkä mainitse edelleenkään.

      Minulla ei ole mitään erityistä syytä nostaa Applawsia sen kummemmin kuin muitakaan vaan toivoin vain, että joillain tavalla osaisin auttaa alkuperäistä kysyjää, kun meillä näytti olevan aika samanlaiset oksukissat ja omalla kohdallamme ongelma on olennaisesti helpottanut.

      Mikä ihme näitä lemmikkiosastoja vaivaa. Kysytäänpä ja vastataanpa niin tai näin, niin aina epäillään toisten eläinihmisten aivotoimintaa.

      Jos vielä jollekin muullekin jäi epäselväksi, niin meillä kaikille kissoillemme kelpaisivat monet muutkin merkit, mutta yhden kissan oksutaipumuksen vuoksi ollaan päädytty nyt näihin. Tarkoitukseni ei ole antaa ymmärtää, että yksi tai toinen merkki ratkaisisi kaikkien kissojen pulmat. Mitä taas tulee tässä ketjussa mainittuihin Royal Canin -tuotteiden mustamaalaukseen, niin lukemalla viestejä selviää helposti, että kahdelle kissalle Royal Canin ei ilmeisesti sopinut mutta sen kummempaa mustamaalausta noissa kommenteissa ei mitenkään voi nähdä - ne ovat vain kissaihmisten huomioita ja tapauskohtaisia pohdintoja.

    • Nananaa

      Kuivaruoka ei ole kissalle sopivaa ruokaa. Elimistöparka huutaa kosteutta aterian yhteydessä. Tutustukaapa kissan ravintotarpeisiin. Kuivaruoka on ihmisten (mutta ei kissojen) elämää helpottava keksintö!

      • catdrink

        Juoko kissasi päivittäin viinaa. Voiko olla kyse krapulasta?


    • Allergiaako

      Minulla tulee mieleen, että kissallasi olisi ruoka-aineallergia. Se voi olla mille vaan ja sen selvittäminen on aikamoista salapoliisintyötä. Kysy eläinlääkäriltä allergian mahdollisuutta. Allergiaruokia saa eläinlääkäriasemilta ja netistä tilattua.

    • Duoduoduo

      Meidän kissa oksenteli öisin vettä ja loppujen lopuksi kuvista löytyi kissan ruumiista ylimääräistä vettä. Virus tauti, ja armollisinta lopettaa kissa. Lääkäri kuvasti tautia kissojen hiviksi.
      Kissojen ruokinnasta olen sen verran oppinut, että niillä täytyy aina olla ruokaa tarjolla, ne ei saa paastota. Niin kissojen ja koirien ruokatarjonta on suurta, mutta on paljon sellaista, jota ei lemmikille kannata tarjota, esim. koira ei pysty hyödyntämään vehnää.

    • Itseoppinut

      Minun 15 v uroskissa on oksennellut aina väillä enemmän tai vähemmän. Haluaa vihreää mutta sitten heti oksentaa. Tarjoan kermaviiliä ja/tai oliiviöljyä. Jos tarvitsee niin ottaa, jos ei niin ei ota. Kissan elintapoihin täytyy tutustua ja tarjota ruoassakin eri vaihtoehtoja. Pitää luottaa että se itse tietää mikä on hyväksi. Kissani sairasti nyt viikonloppuna pahasti. Oksennuksessa oli verta, ei syönyt kahteen päivään, joi kyllä vettä mikä on tärkeintä. Soitin el, joka neuvoi kotikonsteja. Hain apteekista nutrigeeliä, jota sipaisin tassuun, jolloin kissa nuoli sen pois. Siitä sai ravintoaineet että pysyy hengissä. Ja sitten, annoin kissan sairastaa rauhassa, koska kipuja eikä arkuutta näyttänyt olevan. Hain kaupasta herkkuja; kinkkua ja naudanleikkelettä. Niitä söi pieniä annoksia. Onneksi joi koko ajan. Tänään annoin ruokaa mousse-muodossa, pehmeää ja rasvaista. Söi aika hyvin. Äsken kävi laatikolla, joten hyvältä näyttää. Maltti on valttia! Kissallekin täytyy antaa sairastamisrauha. Ne ovat todella sitkeitä, ja usein osaavat itse hoitaa itsensä kun niille tarjoaa oikeat "välineet". Ei tarvitse heti juosta eläinlääkäriin. Se on useimmille eläimille valtavan stressaavaa. Luota myös omaan vaustoosi, sillä sinä tunnet kissasi parhaiten.

      • tunteettomiajapihejä

        On täälläkin kirjoittelemassa usein kissanomistajia, jotka ei todellakaan juokse lääkäriin kissan kanssa.Vedotaan kissan protestoivan, merkkaavan yms.kun pelätään eläinlääkärikuluja.Jopa jätetään sairas sisälle virtsannut kissa ulos, ja kuvitellaan että se korvaa eläinlääkärikäynnin.Omistajia on siis monenlaisia.Jos kissassa on jotain vikaa, se tarvitsee eläinlääkäriä.Kannattaa ajatella oireet omalle kohdalle, ja miettiä menisikö lääkäriin itse samassa tilanteessa.
        Jos kissa kusee nurkat, tai oksentaa jatkuvasti.Menisikö itse sellaisessa kunnossa vaan pihalle, odottaisi ihmeparantumista kotona, vai lääkärille?


      • Anonyymi

        Huhhuh. Toivottavasti myöskään sinä itse et pääse lääkäriin sinä päivänä, kun alat oksentamaan verta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huhhuh. Toivottavasti myöskään sinä itse et pääse lääkäriin sinä päivänä, kun alat oksentamaan verta.

        Hän voi käyttää eläinlääkäriltään saamia kotikonsteja.
        Kissasta ei näy päälle kipu, se näkyy vasta sitten kun voi olla jo myöhäistä.

        Jos ihmisellä ei ole varaa, tai haluja viedä kissaa lääkäriin kun tarve on.Ei pidä ottaa kissaa ollenkaan.
        Turhan kärsimyksen aiheittaminen on eläinrääkkäystä.Sitähän se on, jos ei heti lääkäriin vie.Turhaa kärsimyksen aiheuttamista.


    • itseoppinut

      Niin, aina näitä draamailijoita ja pikkuvanhoja epäsosiaalisia toisten mollaajia riittää joka palstalla. Hohhoijaa. Opetelkaa tukemaan toisia ystävällisesti ja asiallisesti. PS. Kissani voi jälleen erittäin hyvin.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe