Marsukysymyksiä

-santi-

Hei!! Olen hankkimassa ehkä kakta marsua nyt kesällä, ja muutamat kysymykset piinaavat mua viläkin. Tässä ne tulevat!

1. Mikä merkki on esim. ruuissa paras? Osku, freddy?

2. Haittaako jos marsun matkahäkki (sellanen jonka voi ottaa vaikka asuntovaunu reissulle, ku ei oo mikään iso vaunu meil) on sellanen ehä vaa metri pitkä?

3. Voiko marsun häkkiä pitää lattialla, ku oon kuullu että latialla on jotain vetoa, nii onko sen pakko olla jossain pöydällä yms?

4. Mitä virikkeitä/leluja suosittelette marsuille? Käykö esim. kissan pallot jois on kulkunen? Onko joitain hyvii?

5. Kannattaako marsulla olla heinäpallo tai heinäkaukalo?

6. Saako marsun ulko häkki olla soralla?

7. Onko kuumaliima myrkkyä? (meillä on pari koppia jotka on liimattu kuumaliimalla) Jos marsu jyrvii sitä, nii tuleeko siitä mitään?

8. Miten iso marsun putken pitäis olla? Onko esim prinles purkki sopiba? Meil on sellanen josta on otettu pohja ja kansi pois

9. Miten marsun voi opettaa kakimaan pissaamaan wclaatikkoon?

10. Kauanko marsujen pitää tottua uuteen kotiin? Milloin voi tuoda kavereita katsomaan, ja montako kaveria saa olla kerrallaan?

11. Haittaako jos marsuilla on itsetehty koppi?

11. Haittaako jos koppi on aika avonainen, ku siinä on iso oviaukko ja vieressä iso ikkuna?

12. Mun yks kaveri omistaa kanin ja jos se tulee joskus vaikka meille yöksi kanin kaa, nii voiko marsut ja kani olla vapaana huoneessa yhtä aikaa, ja voiko niiden häkit olla vaikka päällekkäin?

13. Saako marsun ulko häkkiä mitenkään maahan kiinni, ettei meidän koira esim pökkää sitä nurin? (jos olkohäkki on sellanen tehdäshäkin yläosa)

Siinä ne sit oli. Tiedän kylä marsuista aika paljon mutta ajattelin varmistaa!

4

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kshdkshfjdgsjf

      kmnsxabxuhuwhcubfuuehfwfhskhcjwsfhjqidfsacsjhchdsjhsuyfr hfsh hvc hsbfhsflsa J hflH jherhuwhghfvsdvksjvvhjdsvwsjvuduruufhfkdhdijvh h ftgjhj JGVHRGHSGUjnfhefhuhjfghu hgj uhjrujf uhfyhfh rhf yrh yh ryfh yerfikwaplf öqaöää

    • minämarsu7

      Joo hyviä kysymyksiä! Itsekkin hankin marsua.

    • ent. marsunomistaja

      1. Oxbow on aiakin hyvä. Osku on ainakin ihan p*sk*
      2. ei haittaa
      3. voi, kunhan ei ole oven, etenkään ulko-oven vieressä/edessä
      4. käy, kokemuksella voin sanoa, että enemmän tykkää uusista tutkittavista asioista, kuten katosta roikkuvasta peitosta, tai järjestyksen muuttumisesta välillä, ne tykkää myös tunneleista.
      5. kannattaa, muuten kakkaa ja pissaa heiniin.
      6. voi, mielummin kuitenkin heinällä/nurmella
      7. on, jos on eläinkaupasta ostettu koppi, niin liimaus ei ole siinä myrkkyä, mutta meillä ainakin liima oli vasta niin syvällä(kun mekin tehtiin ite) että ei marsut saanu sitä jyrsimällä esille, kun ne vaan vähän maistelee reunoja.
      8. pringles on ainvan liian pieni! se sopii vain esim. hamsuille. Osta kaupasta kaneille/marsuille tarkoitettu luhyt putki
      9. marsut ei oo kovin sisäsiistejä, voit kuitenkin yrittää laitta WC-laatikkoon niiden omia tarpeita, etenkin pissaa, pissaamaan saattaa oppia, mutta papanoita ei koskaan tule tekemään siististi.
      10. enkä n. 4 päivää ainakin, aluksi vain 1 tai 2 eläimiin tottunutta, myöhemmin voit tuoda kanssa niitä, jotka ei oo eläimiin tottunu
      11. ai häkki, no ei, jos on tarpeeksi iso, itse tehty koppikaan ei haittaa :).
      11. jos on häkki, niin kunhan ei vedä, jos on koppi, niin ei sekään haittaa, pää-asia on, että on katto.
      12. ei saa, sillä kani voi sairastaa tautia, joka ei tee kanille mitään, mutta tappaa jyrsijät(kun kani ei ole marsun tavoin jyrijä).
      13. meidän naapurissa on semmoisia maahanpainettavia rautakaaria jalkapallomaalin maahankiinnitystä varten, semmoisilla saa, paras vaihtoehto kuitenkin on, että koira ei pääse marsujen luo, kun ne on ulkona, sillä koira vain kasvattaa stressiä uudessa paikassa(ulkona) marsuilla.

    • Sedä

      2. Haittaako jos marsun matkahäkki (sellanen jonka voi ottaa vaikka asuntovaunu reissulle, ku ei oo mikään iso vaunu meil) on sellanen ehä vaa metri pitkä?
      -Asuntoauto kuulostaa aika stressaavalta paikalta marsulle, etenkin jos on tarkoitus ajella paljon, eikä vain ajaa lomakohteeseen kerran ja oleskella sitten siellä. Saisitteko värvättyä jonkun marsujen hoitajaksi siksi aikaa?

      4. Mitä virikkeitä/leluja suosittelette marsuille? Käykö esim. kissan pallot jois on kulkunen? Onko joitain hyvii?
      -Tuskin ne mitään kissanpalloja tajuaa. Esim. oksia ja muita nakerrettavia puuleluja, putkia, pahvilaatikoita joihin on leikattu sopiva reikä piilopaikaksi, ruokaa kannattaa piilottaa ulkoilualueelle etsittäväksi.

      6. Saako marsun ulko häkki olla soralla?
      -Ulkoilun pointti on pitkälti se, että marsu saa syödä ruohoa nurmikolla. Niin että soralla siitä ei ole pahemmin hyötyä, mutta ei sinänsä haittaa vaikka marsun häkissä olisi myös soraa. Vaikka aika ikävän kova materiaali se on tassuille.

      12. Mun yks kaveri omistaa kanin ja jos se tulee joskus vaikka meille yöksi kanin kaa, nii voiko marsut ja kani olla vapaana huoneessa yhtä aikaa, ja voiko niiden häkit olla vaikka päällekkäin?
      -Kanin kuljetteleminen yökylään ylipäätään ei välttämättä ole kovin hyvä ajatus. Riippuu toki ihan kanin luonteesta, rohkea voi viihtyäkin, mutta ujompaa se vain pelottaa, ja turha stressi voi aiheuttaa sairastumista. Pääpiirteissään kanin on siis parempi olla lyhyet reissut kotona.

      Ei etenkään vieraita kaneja ja marsuja sekaisin! Vieraan eläimen läsnäolo vain häiritsee niitä, ja joku voi hyvinkin päättää alkaa tapella. mitään iloa ne eivät toistensa kohtaamisesta saa!

      "ei saa, sillä kani voi sairastaa tautia, joka ei tee kanille mitään, mutta tappaa jyrsijät(kun kani ei ole marsun tavoin jyrijä)."
      -Ymmärtääkseni ei ole saatu varmuutta tarttuuko pasteurella oikeasti kanista marsuun vai ei. Ihan olemassaoleva riski kumminkin. Ylipäätään vierata eläimiä ei kannata turhaan sekoittaa, koska saman lajisillakin on aina vähän eri bakteerikanta, jolloin ne voivat sairastuttaa toisensa. Häkkien olo lähekkäin ei sinänsä haittaa, mutten suositele välttämättä sitäkään.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2132
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe