Paras asumismuoto perheelle?

Väsynyt omakotitaloo

Meillä on kaksi lasta ja enempää ei hankita. Asumme 200m2 omakotitalossa. Talo on näin iso ihan siksi, kun tällainen on tarvittaessa erossa tai konkurssissa helpompi myydä. Auto meillä on tuollainen käyttöauto, 1500€ kauppakassi. Bussitkin kulkee.
Kesät tässä talossa on yhtä h...vettiä, tämä on työleiri.
Talvet sitten pitää taas lämmittää uunia ja siivota siitä tullutta sotkua. Kova siivoaminen tässä muutenkin. Eikä tästä talosta tule valmista, kun itse on tehty ja emme rikkaita ole. On käynyt mielessä taas, että elämässä ehtisi paljon paljon PALJON enemmän, kun asuisi vaikkapa luhtitalossa. Olisi aikaa lapsille, matkusteluun ja ei tarvitsisi talvella reissussa miettiä kuka lämmittää uunin ja kesällä kuka leikkaa ruohon. Ehtisi huolehtia kunnosta ja levätä, olisi ansiotyölle paremmin aikaa. Ihan hyvin voisi asua kerrostalossa palveluiden äärellä ja olisi halvempaakin. Auton voisi hävittää ja ajella julkisilla. Lainaa ei ole kuin puolet enää, niin tämänkin talon hinnalla saisi kerrostalosta velattoman neliön ja lainat pois niskasta. Voisi lainaan menevällä ostaa vaikka veneen, missä viettää viikonloppuja.

Miten te asutte ja tykkäättekö?

4

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vielä tykätään

      Muuten mukavaa mutta äärisääolosuhteissa pännii. Helteillä inhottaa tehdä pihatöitä hiestä märkänä ja kovilla pakkasilla lämmittäminen ja takan siivoominen. Toiseksi liukkaat kelit ja liikalumentulo ärsyttää. Kesällä on työleiri jos ei viitsi heinäpellossa elää. Keväällä aina ihan innoissaan ja syyskuussa alkaa melko kyllästynyt jo olemaan. Yksi hyvä puoli siinä ettei ole muissa asumismuodoissa ikinä tullut ulkoiltua niin paljon kuin omakotitalossa. Pysyy terveempänä eikä tarvitse sisätiloissa kuntoilla. Tässä on omat hyvät ja huonot puolensa, sitten kun ei enää jakseta niin mennään helpompaan asumiseen.

    • Ehdottomasti paras

      Asumme omakotitalossa ja meillä on 3 lasta. Mihinkään muuhun asumismuotoon en tätä vaihtaisi.

      Lapset leikkivät hangessa, kun teemme lumitöitä talvella. Ruohoa kesällä leikatessakin lapset ovat mukana, samoin siivotessa. Tämä on nimenomaa kunnosta huolehtimista ja lapset näkevät, että vanhemmat ovat aktiivisia, eivätkä röhnötä sohvalla ja huolehdi kunnostaan vain lenkillä ja salilla.

      Työleirinä en tätä asumismuotoa pidä ja tässä on myös se hyvä puoli, ettei tarvitse mökkiä, joka olisi alkeellisissa oloissa oleva aito työleiri hyttysten keskellä!

      Palvelut ovat lähellä ja ei parin kilsan kävelyynkään kuole. :D

    • mek

      LAita sähkölämmitys niin e itartte uuneja lämmitellä ja ei asuntoa tartte kuin kerran tai kaksi siivota tunti kerrallaan ja kun hyvin organisoi niin kerkiää kyllä harrastamaakin mitä haluaa ei vain uppoa niihin talon töihin. Sama juttu on kesämökki koska siellä on tekemistä mutta fiiliksen mukaan kun pitää rentoutuakkin niin hyvin menee. ne hommat vähän kestää mutta mitä sitten ja se siitä.

    • Väsynyt omakotitaloo

      Meillä on sähkölämmitys ja kesämökkiin eli toiseen työleiriin en vaihtaisi. Vene tai asuntoauto ja helpompi asumismuoto olisi suunnitelmissa. Seuraava nousukausi kun tulee, niin sitten laitetaan toteutukseen. Ulkomaille muuttokaan ei olisi huono kokemus lapsille. Jotenkin tämän talon kanssa in niin naimisissa ja olisi into näyttää lapsille maailmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe