Isot remontit - näkyykö vuokrassa?

VuokraEmäntä

Jos as. oy:ssä on tehty putkiremontti ja saneerattu pesuhuone, voiko sillä perusteella nostaa vuokraa tai ts. näkyykö em. remppa vuokrahinnoissa (pyyntihinnnoissa) ja onko ihmiset valmiita maksamaan isompaa vuokraa.

Asukkaallehan sillä ei välttämättä ole kovin isoa merkitystä mutta toisaalta taas asunnon arvo nousee ja sitä myötä voisi ajatella sen näkyvän myös vuokrassa.

As. arvo ennen remppaa noin 50 te, rempan jälkeen ehkä 65 - 70 te, rempan kustannus noin 25 te, vuokra nyt noin 450 e/kk.

Ramppaa ei ole vielä tehty mutta laskeskelin, että jos en nosta vuokraa, menee ainakin jonkun aikaa miinuksella. Voiko nostaa 100 - 150 e/kk?

9

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietenkin.

      Tottakai voi ja nostetaankin. Vuokralainen maksaa kaiken.

    • Työ maksaa

      Jos tulisi isompi putkivaurio ja sen mukana suuri kosteusvaurio, niin sekin maksaisi. Voi jopa vaikuttaa vuokriin.

    • vuokraemäntä

      Mitä vuokrasopimuksessa täsmälleen lukee korotuspykälän osalta?

      Et voi yksipuolisesti tehdä noin suurta korotusta ilman vuokralaisen hyväksymistä.
      Jos vuokralaisesi on yhtään perillä oikeuksistaan, hän voi viedä moitittavan korotuksen käräjäoikeuteen.

    • VuokraEmäntä

      Sopparissa ei mainintaa vuokran korottamisesta ja tähän asti korotuksista on sovittu tarpeen mukaan (hoitovastikkeen nousun ja remppohin perustuen).

      Tällaiset kopsasin netistä: http://www.vuokranantajat.fi/vuokraus/vuokrankorottaminen/vuokrankorotusehdot/

      >>>>>>>>>
      Jollei vuokrasopimuksessa ole sovittu vuokran tarkistamisesta, voivat vuokranantaja ja vuokralainen neuvotella vuokran tarkistamisesta. Vuokrantarkistusneuvottelujen lopputulos ratkaisee tuolloin sekä mahdollisen vuokrankorotuksen määrän että ajankohdan, jolloin korotus astuu voimaan. Jottei vuosittaisiin vuokrantarkistusneuvotteluihin jouduttaisi, kannattaa sopia vuokran tarkistamisesta jo vuokrasopimusta tehtäessä.

      Mikäli vuokra on tarkistusehdon mukaisista vuokrantarkistuksista huolimatta jäänyt jälkeen markkinavuokrista, saattaa syntyä tarve ns. tasokorotuksen tekemiseen. Sovitun tarkistamismenettelyn ylittävissä tasokorotustilanteissa korotukset eivät hyvän vuokratavan mukaan saa vuosittain ylittää 15 %:a muutoin kuin tilanteissa, joissa kiinteistössä tehdään merkittäviä kiinteistö ja huoneieton vuokra-arvoa kohottavia korjauksia. Tällaisissa tilanteissa neuvottelut tulee aloittaa viimeistään 6 kuukautta ennen aiottua korotusta, jotta vuokralaisella on mahdollisuus valmistautua korotukseen riittävän hyvissä ajoin. Jos osapuolet pääsevät tällä tavoin sopimukseen vuokrankorotuksesta, on siitäkin hyvä tehdä kirjallinen sopimus ja samalla sopia, miten vuokraa jatkossa korotetaan. Ks. Vuokrankorotusilmoitus (tasokorotus).
      >>>>>>>>>>>>>

      Tuossa mainitaan
      >>> Sovitun tarkistamismenettelyn ylittävissä tasokorotustilanteissa korotukset eivät hyvän vuokratavan mukaan saa vuosittain ylittää 15 %:a muutoin kuin tilanteissa, joissa kiinteistössä tehdään merkittäviä kiinteistö ja huoneiston vuokra-arvoa kohottavia korjauksia.>>>>>>

      Putkiremppa ja ph-saneeraus on aika iso remontti ainakin omasta näkökulmasta. Jos taas mentäis tuon 15% mukaan, korotus voisi olla maksimissaan vajaat 70 e/kk.

      Aika mielenkiintoinen tilanne syntyy jos joudun maksun puolelle seuraavaksi 10 vuodeksi ja sen jälkeenhän siitä rempankin arvosta on sulanut jo valtaosa.

      Varmaan fiksuin konsti olis myydä mutta sekin vaikeeta ennen remppausta, mutta sitten heti sen jälkeen.

      • örkki

        Pystythän kuitenkin vähentämään verotuksessa vastikkeet!


    • Ei sen asunnon vuokrausarvo nouse kun pikkuisen LVIS-saneerauksen johdosta. 15 % tasokorotuksesta on ihan turha haaveilla, 20-30 € kuussa on kylppäriremontin arvo. Tietenkin jos samalla peruskorjaat asuntoa muutenkin.

      Mutta sinulla ei ole hätää, vuokralainen kyllä lähtee seuraavaan asuntoon juuri ennen LVIS- saneerauksen alkua, vai oletko luvannut 100 % vapautuksen vukranmaksusta saneerauksen keston ajaksi?

      • VuokraEmäntä

        Näin se voi olla. Sinänsä se on pikkasen laiha lohtu jos asukas maksaa ph-remontista vaan pienen osan ja kuitenkin on se joka siitä nauttii, kuten myös putkiremontista vaikka se ei niin suoraan asumisessa tunnukaan.

        Vuokralaisen kanssa ei ole vielä sovittu mitään.


      • 8-pallox
        VuokraEmäntä kirjoitti:

        Näin se voi olla. Sinänsä se on pikkasen laiha lohtu jos asukas maksaa ph-remontista vaan pienen osan ja kuitenkin on se joka siitä nauttii, kuten myös putkiremontista vaikka se ei niin suoraan asumisessa tunnukaan.

        Vuokralaisen kanssa ei ole vielä sovittu mitään.

        Muuta itse siihen.


    • Huolto maksaa

      Talon ylläpito ja huoltotyöt maksaa. Kaikki nämä kustannukset maksetaan vuokra / vastike. Remonteilla ylläpidetään kiinteää omaisuutta.
      Remontit säilyttävät tai nostavat kiinteistön arvoa. Remonteilla voidaan säilyttää tai parantaa asumismukavuutta ja terveellistä asumista. Remonteilla voidaan parantaa energiatehokkuutta jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe