Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

potilaan vuodepesut

lh-opiskelijatyttö

Neuvokaa opiskelijaa: kertokaa miten teette potilaan vuodepesut? Lähinnä mietityttää tena-pesuvoiteen käyttö. Eri harjoittelupaikoissa olen saanut erilaisia ohjeita sen käytöstä. Jotkut eivät perusta vesipesusta, pelkkä tena riittää. Toiset taas ovat vesi( saippua)pesun kannattajia. Perusteluja molemmista kaipaan. Saako tenalla pestä joka paikan? Ei tarvitse käyttää vettä, huuhtoa tai pyyhkiä?

5

3408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peruslähis

      Kyllä tosiaan Tena käy joka paikkaan. Ei mitään järkeä, jos rupeaa saippua/vesilinjalla pesuja tekemään vuoteessa. Saa vain sängyn märäksi ja potilas jää saippuaiseksi. Suihkupäivänä voi sitten lotrata vedellä ja saippualla.
      Kahta tyyliä olen pesuissa nähnyt: kuivalla pesulapulla ja kostealla.
      Itse ainakin tykkään kostutetuilla pesemisestä; liukuukin paremmin.
      Onhan sinulle opetettu aseptiikkaa? Tiedät missä järjestyksessä pestään?

      • Tenavesi

        No ehdottomasti vedellä kostutettu pesulappu joho voi laittaa Tenaa tms. Ei kuivalla pesulapulla missään nimessä, sillä varsinkin jos vanhuksista on kyse, heidän iho on erittäin ohut.
        Ja koulutuksessa kyllä harjoitellaan nukella vuodepesu, että älä hätäile.


      • Sh-opiskelija93
        Tenavesi kirjoitti:

        No ehdottomasti vedellä kostutettu pesulappu joho voi laittaa Tenaa tms. Ei kuivalla pesulapulla missään nimessä, sillä varsinkin jos vanhuksista on kyse, heidän iho on erittäin ohut.
        Ja koulutuksessa kyllä harjoitellaan nukella vuodepesu, että älä hätäile.

        Ihan normaalia maalaisjärkeä voi asiassa käyttää, mutta kyllä kotihoidossa esimerkiksi vesipesut hieman tenaa käy hyvin! :)


      • lh-opiskelijatyttö

        Koulussa opetetut asiat tuntuvat välillä olevan ristiriidassa sen kanssa, miten asiat käytännössä hoidetaan... :/

        Kuivalla lapulla tenalla pesevät ovat perustelleet toimintaansa siten, että tena korvaa vesipesun. Ja ei tarvitse kuivata.

        Jos pesen tenalla vedellä niin toki minun täytyy vielä kuivata iho?


    • 12+1

      Tenalla ei pestä kasvoja, se on hyvä muistaa. Tosin tuossakin löytyy sellaisia jotka eivät siitäkään välitä. Itse teen vuodepesut seuraavasti:

      - Kaarimaljaan (tai johonkin kippoon) lämmintä vettä tarvittavat pesulaput sekä pesuaine ja kasvo- sekä alapään pikkupyyhkeet kuivausta varten.

      - Vedellä kostutetulla pesulapulla kasvot, korvat, kaula, dekoltee ja kainalot, kuivaus pikkupyyhkeellä deodorantti mikäli on.

      - Vesilapulla Tenalla kädet, kuivaus.

      - Vesilaput Tena selkä sekä intiimialueet, kuivaus.

      Tämän lisäksi kasvojen ja tarvittavien raajojen rasvaus. Mikäli asiakkaalla kovin rasvaiset hiukset, niin sellainen kuivapesumyssy on erittäin kätevä.

      Tietenkin mikäli asiakas/potilas on vaikka kainaloita myöten ulosteessa/virtsassa, niin kyllä henkilökohtaisesti pyrin aina jollakin tapaa saada ihmisen edes wc-tiloihin suihkutettavaksi vaikkei varsinainen suihkupäivä olisikaan. Joskus sekin näyttää olevan joillakin osastoilla täysin mahdotonta, varsinkin jos on laverisuihkutettava tms.

      Vuodepotilaana ei tietenkään hikoile/likaannu samalla tavalla mitä aktiivinen ihminen, mutta kyllä olen joskus itse sitä miettinyt, että itsellä pää hajoaisi totaalisesti mikäli pääsisi pelkästään kerran vikossa suihkuun... Pelkkiä vuodepesuja päivästä toiseen, ja joskus suihkukin sitten siirtyisi usealla viikolla jos/kun ei henkilökunnalla ole aikaa suihkuttaa. Järkyttävää.

      Ps. Mikäli asiakkaan/potilaan iho ei ole paperinohutta/kivulias, niin kuivahtamaan päässyt uloste lähtee paremmin irti kuivalla pesulapulla reilulla satsilla Tenaa, ei sotke yhtä paljoa mitä vesipesulla lisättynä. Näin ainakin oman kokemuksen mukaan, varsinkin jos kyseessä demskuasiakas jota pesee seisten ja asiakkaan keskittymiskyky paikallaanseisomisessa on kymmenen sekunnin luokkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe