Miten saadaan siirtolapuutarhatontti?

clementt

Siis kysyisin, miten tämä käytännössä tapahtuu? Arvonnalla kuulemma, mutta miten toimia ja pitääkö ensin tulla jäseneksi kyseiseen siirtolapuutarhaan? Tuo alkuperäinen siirtolapuutarhaidea kun on täysin vesittynyt nykyisten hintojen myötä- vain varakkailla on varaa hankkia siirtolapuutarhamökki, nyt puhun Helsingistä, jossa itse asun. Omaamme puutarhanhoitotaitoa ja nikkarointikykyä, olemme siistejä emmekä öykkäröi. Lasten kanssa olisi ihanaa oleskella omalla pikku pihalla ja osallistua yhteisölliseen toimintaan kykyjen ja jaksamisen mukaan, MUTTA. Meillä ei tule koskaan olemaan varaa nykyhinnoilla omaa mökkiä siirtolapuutarhasta. Ja vielä, emme halua mökkiä Kangasniemeltä, sori....

3

149

Vastaukset

  • UUdet siirtolapuutarhamökit/tontit käsittääkseni menevät arpomalla (tai sis pitää niistä tietenkin maksaa, mutta kun niitä halukkaita maksajia on niin paljon enemmän). Vanhat mökit (pelkistä tonteista en tiedä, kun meillä on mökki) ovat ihan normaalisti myytävänä olevaa tavaraa. Ainoa rajoitus on, että ostajan pitää olla Helsingissä kirjoilla. Hintakysymyksessä en osaa auttaa: käypä hinta on se, jonka ostaja suostuu maksamaan. Näin se vain menee markkinataloudessa.

  • Vaikka sen tontin saisikin arvonnassa, niin tulee siihenkin kuluja. Liittymismaksut, kaupungin haluamat maksut ja mökin rakentaminenkin maksaa. Jos et osaa mökkiä itse tehdä niin kyllä 50 000 menee mökin rakennuttamiseen ja muihin maksuihin. Sitten vielä piha, ei ihan ilmaiseksi eikä valmiina ole kuin 5-10 vuoden päästä. Ei se vanhan ostaminen niin kalliiksi tulekaan, niitä saa Helsingissä alkaen 50 000.

  • Oulussa ,
    Ostamalla vuokraoikeuden tonttiin, mökki on siis oma, mutta palsta vuokra. Tämän lisäksi maksat vuosimaksua, voi verrata yhtiövastikkeeseen.
    Oulussa on Artturilan alueella useita mökkejä myynnissä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.