Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lasikuitutapetin edut ja haitat

Hliena

Lasikuitutapettia seinään kuin seinään - kuulostaako karmealta? Eli onko turhan laitosmainen esim. olo- ja makuuhuoneissa isoilla seinäpinnoilla? Entä kuinka mahtaisi onnistua yksinkertaisesti kuvioituun lasikuitutapettiin kuvioiden (esim. leveä raita) maalaaminen, jääkö tuhruiseksi?

Kaikki kokemukset olisivat tervetulleita! Uuden asunnon suunnitelmissa kun lasikuitutapettia on kaikkialla, ja itselläni ei mitään kokemuksia ko. materiaalista.

26

27437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KovaLaki

      Lasikuitutapetti on siitä hyvä että sen voi maalata aina uudestaan. Maali tarttuu siihen oikein hyvin ja se kestää hyvin uudelleenmaalausta. Tapetin kuviopinta antaa myös anteeksi jos kittausten hionta on jäänyt hieman vaiheeseen. Lasikuitutapetti on myös paljon kestävämpi kuin perinteinen paperitapetti ja kestää paremmin likaa. Kuvioitakin löytyy monenlaisia joten ei ole pakko tyytyä siihen yhteen ja samaan kuosiin.

    • tyytyväinen

      Meillä on lasikuitutapetti kaikissa muissa huoneissa paitsi pesutiloissa ja tyytyväisiä ollaan ratkaisuumme oltu.

      Tenavien kanssa lasikuitutapetti on aivan ehdoton valinta, koska likaiset sormenjäljet on helppo pyyhkäistä kostealla rätillä lasikuitutapetin pinnasta.

      En nyt äkkiseltä osaa sanoa mitään huonoa lasikuitutapetista. Valitsimme itse hillityn ruutukuvion, johon ei olla ainakaan vielä kyllästytty :) Lasikuitutapetin väriä voi vaihtaa milloin haluaa ja jos haluaa, niin seinään voi maalata vaikka minkälaisia boordeja tykkää :)

    • maalari

      80 luvulla vedettiin joka pankkisaliin ym. julkisiin tiloihin karkeakuvioista lasikuitua. Se ei todellakaan näytä hyvältä kodeissa. Nykyään saa hienojakoista lasikutua, jolla saa tosi tyylikästä ja hillittyä pintaa.

    • Jaana

      Meille laitettiin remontin yhteydessä lasikuitua suurimpaan osaan seinistä. Isoissa huoneissa kuten olohuone yhdistettiin tavallinen leveä-pystyraitainen tapetti lasikuituun (2 seinää molempia) ja tulos on erittäin mieluinen.

      Lasikuitua en lähtisi maalaamalla raidoittamaan. Hirmuinen homma ja kun pinta on sitten kuitenkin epätasainen niin läheltä sen näkee. Tasainenkin lasikuitu on kuituista joten raja leviää helposti. Eli suosittelen tapettia sinne, mihin selkeää kuviota haluaa ja lasikuitua tasaisen värisiin seiniin.

      Materiaalina lasikuitu on huomattavasti pehmeämpi kuin tavallinen maalattu seinä, joten ei ihme että sitä suositaan. Lisäksi käsittely on helppoa, nimim. kaksi omakotitaloa lasikuidulla tapetoinut.

    • kyllästyminen

      Vaikka se hyvä materiaali onkin, en laittaisi sitä joka paikkaan. Tulee helposti halvan oloinen. Ja kyllästyminen tulee jossain vaiheessa varmasti, ja sitten onkin ongelma. Laskuitutapetin poistaminen / ylitasoittaminen ei ole niitä kivoimpia puuhia.

      Jos ei halua tapetoida tavalllisella, niin mielestäni pelkkä laadukas maali (esim Harmony) on paljon parempi kuin maali lasikuitu. HGarkitut sävyt näillä uusilla maaleilla ovat todella hyvännäköisiä.

      • maalari

        Tämä hienojakoinen tapetti on niin hillityn näköinen, ettei sitä moni edes lasikuiduksi huomaa. Näyttää esim. Harmonylla maalattuna tosi tyylikkäältä pinnalta. Sitä ei voi verrata perinteiseen lasikuituun mielestäni. Ei todellakaan halvan oloinen vaan päivastoin.


    • Käy myös oviin

      Meillä löytyy lasikuitutapeettia keittiöstä
      ja vanhat melamiinikaapinovet saa todella upeiksi
      lasikuitutapeetilla, koska ovissa ei maali pysy
      mutta tapeetti pysyy hyvin....

    • cakadu

      Osaisiko joku kertoa, miten lasikuitutapetti poistetaan? Oma asuntomme on aikoinaan huonosti tapetoitu lasikuitutapetilla, ja alla olevien tapettikerrosten reunat ovat jääneet näkyviin. Paras vaihtoehto olisi siis aloittaa puhtaalta seinältä ja maalata/tapetoida alusta asti uudelleen. Eli miten lasikuitutapetti lähtee pois?

    • anni

      ... nyt kaupasta löytyy sellasia maalattavia tapetteja, joissa ei ole kudosta mutta vaihtelevan näköinen pintarakenne. Kuulemma maalattavissa useaan kertaan - aika helppo liimata kiinni, tukevan tuntuista ja kertamaalaus riitti (vaalealla maalilla); lasikuituiluun verrattuna siis 1 maalauskerta vähemmän.
      Väittävät kuivan tilan liiman irtoavan vetämällä pois. Sen sijaan kostean tilan liimaa käyttämällä tilanne sama kuin lasikuitutapetillla - irti ei saa kuin taltalla.... kokemuksia tulee 10 vuoden kuluttua jos olen kyllästynyt.

    • kauheita irrottaa

      En ole ikinä ymmärtänyt lasikuitutapetin (tai ylipäätään mitäänsanomattomien tapettien) ideaa, koska tapetti on minulle ennen kaikkea sisustuselementti. Mitä lisäarvoa tuollaisen tapetin lisääminen huoneelle sisustuksellisesti antaa? Sitä voi maalata uudestaan, sanotaan. So what? Kyllähän seiniä todellakin voi maalata uudestaan, siihen ei mitään lasikuitukerrosta tarvita.

      Sitten on tietysti tämä suomalaisten suosima yltiökäytännöllisyys: on helppo pyyhkäistä tahrat pois, lapsiperheissä ihan ehdoton. Mielestäni maalatuilta seinäpinnoilta ja tapeteista voi yleensäkin pyyhkäistä tahrat pois, en ymmärrä, miksi siihen tarvitaan lasikuitua seinäpinnaksi.

      Mielestäni rahanhukkaa koko tapetti.

    • ja hieno on.

      No, lasikuitutapetti on sikäli "ajaton" että jos laitat tämänhetkisen sisustusvillityksen mukaisesti tummanharmaan tapetin, jossa hopeisia - mustia kuvioita, niin ko. tapetti on viiden vuoden päästä so last season. Lasikuitutapetin voi aina maalata uudelleen. Meillä on keittiössä lasikuitutapetti, jonka pinta näyttää samanlaiselta, kuin sienellä ristiin-rastiin pyyhkäisty maalipinta. Vai onko se millälie rätillä vai tamppoonilla pyyhitty. Kuitenkin sellainen eläväinen pinta.

      • lplpö

        Onko kukaan oikeasti koskaan maalannut sitä lasikuitutapettiaan? Pelkkä mahdollisuus ei vakuuta.


    • virastomies

      Lasikuitutapetissa on kaksi huonoa puolta.
      - jos kyllästyt ja haluat vaihtaa seinän kuosin, on edessä valtavan iso työ tapetin irroittamisessa ja seinän uudelleen tasoittamisessa
      - jos vaihdat sisustusta, niin esim. ruuvien reikien paikkaaminen huomaamattomasti on hankalaa. Toki se on normitapetillakin mutta tällöin yleensä onki jo koko tapetin vaihdon aika.

      Ja kolmas huono puoli on se että olohuone alkaa tuntumaan terveyskeskuksen vastaanottoaulalta mutta remontti turhan hankalalta.

      • uygtfghn

        Kaikki on hankalaa, jos ei osaa. Ei se tavallinen tapettikaan aina ihan helpolla lähde.


    • remonttiliisa

      Meillä on lasikuitutapetti koko asunnossa, ei nyt pesutiloissa kuitenkaan.
      Teimme pientä pintaremonttia tässä kesällä ja jätimme tehosteseiniin ns. rajaukset. Eipä jäänyt epätasaisia rajoja, eikä seinästä kauempaa katsottuna edes huomaa, että olisi lasikuitutapettia. Vanhat naulanreiät oli tosi helppo paikata, eikä jäänyt näkyviin jälkiä.

      Todella loistava materiaali mielestäni, ei meillä todellakaan näytä terveyskeskuksen aulalta.

      • gggkiji

        Miksei saisi huomata, että on lasikuitutapetti?


      • liimaten ja höyläten
        gggkiji kirjoitti:

        Miksei saisi huomata, että on lasikuitutapetti?

        Ja nykyään löytyy myös muitakin kuvioita kuin säkkikangasta ja kalanruotoa. Paikallisessa K-raudassa oli erittäin näyttäviä kuviollisia lasikuitutapetteja.


    • sfgjsss

      Minulta on jäänyt monta asuntoa ostamatta, koska seinissä on ollut lasikuiti tapetti. Se on niin hankala poistaa ja ihan hirveän näköinen. Pienissä sisätiloissa röpelöiset seinät, hyi!

      Lisäksi maalia menee paljon röpelöiseen pintaan. Minua ainakin epäillyttää, että sillä yritetään piilottaa vesivaurio kohtia.

    • sfgjsss

      Nyt löytyi epäillyksilleni myös pohjaa. Eli lasikuitu tapettia oikein markkinoidaan homeen estäjänä. "Se ei päästä homeitiöitä huoneilmaan". En tiedä onko totta, mutta kuka ostaisi sellaisen asunnon, jossa omistaja tarvitsee homeen estäjää suojaamaan seinät?

      Epäilys osoittautuu usein todeksi. Asunto jää ostamatta.

      http://www.fintex.fi/ainutlaatuinen-lasikuitutapetti-estaa-mikrobi/

    • Lasikuitutapetti on oivallinen esim. eteistiloissa, muuten en siitä välitä. Nyt olen kuitenkin laittanut makuuhuoneen seinille sileä-lasikuitutapettia koska seinissä paljon vikoja jota mahdoton piilottaa pelkällä värillä. Siistiltä näyttää mutta on vaikea asentaa. Sileä on todella haurasta ja mielestäni 10x vaikeampi laittaa seinälle kuin normi lasikuitutapetti.

    • exfani

      Jotenkin lasikuitutapetti on mielestäni "menneen talvan lumia". Vielä 90-luvulla se oli kai jotenkin mageeta, koska itsekin silloin moista seinille laitoin.
      Nykyään ei tulisi mieleenkään.. Jos elävää maalattavaa pintaa haluaa, niin lasikuitutapetille on paljon mukavamman näköisiäkin vaihtoehtoja = maalattavia tapetteja https://www.google.fi/search?q=maalattava tapetti&client=firefox-a&hs=Klh&rls=org.mozilla:fi:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=EnAQU_C3DsmO5AT96oCoDQ&ved=0CD4QsAQ&biw=1920&bih=908

    • ei enää koskaan

      Yritä kerran irroittaa sitä rumaa lasikuitutapettia niin tiedät ainakin kaksi haittaa. Rumaa ja mahdotonta irroittaa.

    • Anonyymi

      Lasikuitutapetista tulee ikävä laitosfiilis. En voi käsittää, että vielä 2010- luvun asunnoista niitä löytyy. Ehdoton hylky, jos on lasikuitutapettia, niin steriiliä.

      • Anonyymi

        Siitähän tulee nostalginen fiilis. Joskus 80-luvun alkuvuosina tätä "säkkikangas" -mallia tungettiin suurella innolla joka paikkaa, toimistotkin täynnä.

        Joku tuossa aiemmin väitti, ettei lasikuitutapettia voi maalata. Kyllä voi - nimittäin juuri toimistoissa se yleensä myöhempinä vuosikymmeninä maalattiin. Maalattuna mielestäni ihan OK näköinen pinta, ei niin tylsä kuin pelkkä maalarinvalkoinen seinä. Joka siis se steriiliyden huipentuma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe