Kuinka monta pistettä saitte?

Muutoksenhakukeino

Olen ensikertalainen ja sain 30 pistettä. Monivalinnasta tuli 8 ja esseistä 4-5 pistettä, mutta siitä helvetin vilpurin rantatonttitehtävästä tuli vain 1 piste. Kannattaakohan tämmösellä saldolla yrittää enää ensi vuonna? Raadoin kumminkin melko paljon, olin valmennuskurssilla ja luulin että olisin saanut edes 40 pistettä.

33

2340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En lannistu

      Ensikertalainen täälläkin, saldona 38 pistettä, ei mitään valmennuskursseja. Aion yrittää uudelleen.

      • Kkäwellyn

        Mun saldoni:
        1. Oikeusteoria (Cover) 7
        2. Oikeusteoria teoreetikot 6
        3. Objektiviteettiperiaate 7
        4. Hallinnollinen sääntely 5 (odotin enemmän, 6 - 7)
        5. Patentti 4
        6. Tekijänoikeuslaki 4 (odotin enemmän, 5 - 7)
        7. Monivalinta 7

        Ekaa kertaa hain ja maksoin turhat rahat Valmennuskeskuksen etäkurssista. Ensi kerralla haen paremmalla otteella, nyt muutimme avovaimon kanssa paikkakunnalta x paikkakunnalle y, minkä johdosta pari-kolme viikkoa turhautui enemmän tai vähemmän muuttotouhuihin ja uuden asunnon remppaan lukemisen jäädessä vähemmälle.


    • asfaf

      Ensikertalainen ja 5,8,5,6,6,3,9 eli 42p.

    • didi3ewr

      Ainahan vähän on kiinni tuurista. Tuleeko sellainen kysymys, johon osaa vastata tyhjentävästi jne.

      Jos on normaaliälyllä varustettu ihminen niin oikikseen pääsee kyllä, kunhan tekee töitä sen eteen.

      • TaunoKoo

        didi3ewr kirjoitti:
        "Ainahan vähän on kiinni tuurista. Tuleeko sellainen kysymys, johon osaa vastata tyhjentävästi jne.

        Jos on normaaliälyllä varustettu ihminen niin oikikseen pääsee kyllä, kunhan tekee töitä sen eteen."

        Noo miten sen nyt ottaa... Universalin markkinointijohtajanakin toiminnut mies yritti kolmesti Helsingin oikkikseen, eikä päässyt. Hankki tutkinnon sit Itä-Suomen yliopiston avoimen väylän kautta. Tämä "normaaliäly" on vähän semmoinen hassu käsite, että joku voi olla hyvinkin älykäs ja lahjakas, mutta oikeudellinen ajattelu ei välttämättä ole kuitenkaan se vahvin puoli, tai voi iskeä hirveä jännitys pääsykokeissa. Hieman sapettaa, kun hoetaan, että Helsingin oikkikseen pääsee, jos vain on normaaliälyinen ja jaksaa lukea. Veikkaan, että valtaosa valintakokeessa olleet ovat normaalin tai keskivertoa paremman älyn omaavia ja suurin osa porukasta oli myös lukennut PALJON. Ja muistettava on, että onnellakin on osatekijänsä pääsykokeissa.


    • Ensivuonnasitten

      Ensikertalaisena nyt 40 pistettä. Ihan tyytyväinen tulokseen näin vähäisellä lukemisella. Luin käytännössä vain huhtikuussa kunnes välivuosi alkoi tuntua ihan hyvältä ratkaisulta, mutta kertasin vielä kolme koetta edeltävää päivää aamusta iltaan. Ensi vuonna sitten paremmalla jaksamisella. Heikoiten meni se aineistotehtävä, 2 pistettä. Sitä kyllä vähän ihmettelen, koska vastasin oikeisiin pykäliin ja ainakin puolet mallivastauksen sisällöstä löytyi vastauksestani. Vastaukset ajattelin tilata kuitenkin itselleni että näen mikä tuossa aineistotehtävässä, ja tietty muissakin, meni pieleen. Kakkostehtävään laitoin Tuorin sijaan Brusiinin, josta olisin ehkä pisteitä toivonut, mutta ei tippunut. Rivi siis seuraava: 7 5 5 5 6 2 10

    • Lisbetti11

      Ensikertalainen täälläkin ja 56 pistettä kokeesta. Pykälän kurssilla olin. Suosittelen. Kovaa duunia 10 viikkoa ja onnistuminen pääsykokeissa, niillä ne tiedekunnan ovet aukesivat :)

      • surpise

        1. kerta ja 50 p. En tajua vieläkään että pääsin sisään, olin ihan raivona kokeessa kun luulin etten osaa.


      • Jepjepee
        surpise kirjoitti:

        1. kerta ja 50 p. En tajua vieläkään että pääsin sisään, olin ihan raivona kokeessa kun luulin etten osaa.

        suprise: Miten sä voit saada 50 pistettä ja kuitenkin kokeessa on fiilis, ettei osaa :D Kai sulla jonkinlainen oivallus oli, että joo, tämän asian osaan hyvin.

        t. 42 pistettä kokoon saanut ekakertalainen.
        Mokasin täydellisesti teoreetikko-kysymyksessä ja viime hetkellä jonkin "neronleimauksen" vallassa vaihdoin Dworkinin Fulleriksi. Sain siitä vain 6 pistettä. Aineistotehtävässä tuli kanssa kämmäiltyä ja sain vain 4 pistettä. Jos olisin noista saanut enemmän, niin sisällä olisin.


    • murrr!

      Sain 47 pistettä, 48 pisteellä olisin päässyt sisälle! HARMITTAA niin paljon että kädet tärisee vieläkin. Voihan tässä pistää oikaisuvaatimuksen vireille mutta tokkopa siitä on apua. Tuskin olen ainoa tällä pistemäärällä. Tämä oli toinen kertani. Ekalla yrittämällä eli viime vuonna sain 48 pistettä, mutta sillä ei ollut silloin sisälle asiaa. En todellakaan tiedä, jaksanko vääntää vielä kolmannen luku-urakan.
      Sain tasahyvin kaikista kysymyksistä pisteitä, tosin huonoimmat pisteet tuli aineistosta.

      • 15+18

        Mielestäni kannattaa hakea oikaisua jos on pisteen päässä. Ei siinä mitään häviä!


      • juueiiejuu

        Mielestäni ei kannata hakea oikaisua pelkästään sen takia, että on pisteen päässä. Aina muutama on pisteen päässä. Asia muuttuu toiseksi, jos pystyy osoittamaan jonkin virheen arvostelussa. Silloin oikaisuvaatimus voi menestyä.


    • jippppiiiiii!

      Stadiin ekakertalainen ja 55 pistettä, enkäkäynyt millään preppauskursseilla. :)

    • Kartanolainen

      Ekakertalainen täälläkin, ei valmennuskursseja, sain 70 ja rapiat (72)

      Antovat vähän plussia kun olin niin ylivoimanen.

      En kuitenkaan aio mennä, näytti sakki niin naurettavalta siellä kokeessa!

    • surprise1

      Jepjee: Aika hemmetin hyvä kysymys. Ehkä paperit on mennyt sekaisin ja sain jonkun toisen tulokset!

      Tai sitten aliarvioin mun tiedot ja taidot kokeessa. Onneksi jaksoin painaa ja kirjoittaa ihan kaiken mitä tuli mieleen, enkä luovuttanut vaikka kuinka tuntui etten osaa. Tsemppiä kaikille uuteen hakukevääseen! Sisua kehiin ;)

    • oikyo14

      Toinen kerta (ensimmäinen kun haen "tosissaan")
      10, 8, 10, 6 ,8, 2 , 10 = 54p

      Kävin Pykälän tehokurssin ja suosittelen kaikille lämpimästi!! :)

    • Entten tentten

      - tulivatko oikeat vastaukset esille vasta koetulosten jälkeen?

      - mikä oli viimeisen monivalintatehtävän kysymys, poimia jokaisesta ne paikkaansa pitävät väittämät vai ei paikkaansa pitävät?



      * tässä kokeessa olisi ollut hauska jaella pisteitä ;D

    • Tsemppiäsinulle! :)

      Älä hyvänen aika lannistu! Ei sinne kaikki pääse - ei edes ensimmäisellä eikä välttämättä viidennelläkään yrittämällä. Mutta ohjeeni sinulle: ehdottomasti haet, jos se on todella ala, jota haluat päästä lukemaan. Ja jos se on, kyllä sen sinun motivaatiosta ja halusta päästä sisään ilmenee ensi keväänä. Ensikertalaiselle oikeudellinen ajattelu ja tekstin lukeminen on haasteellista, mutta ei tietenkään mahdotonta ole päästä sisään heti. Minusta se kertoo sinusta vahvana ihmisenä, jos haet uudelleen. Virheitä tehdään, jotta niistä otetaan opiksi. Lapsi katuu, jotta voi nousta uudelleen jaloilleen. Tilaa omat vastaukset, ja käy ne itseksesi tai jonkun "ammattilaisen" kanssa läpi (liikaa murehtimatta sitä, että paikka jäi saamatta) katsoen tulevaisuuteen. Tsekkaat, missä onnistuit, missä et - ja korjaat nämä virheet. Rohkenen sanoa, jos sait jääviystehtävästä 1 pisteen, niin todennäköisesti sinulla ei ole ollut alkuunkaan riittävästi faktatietoa asiasta, etkä varmaankaan ole asioita järjestelmällisesti ja loogisesti sinne kirjoittanut. Maallikkokin olisi osannut varmasti sanoa, että tuossa virkamies tekee virheen (ilman oikeudellista ajattelua, argumentaatiota ja analyysia). Käännä tämä sinun saamasi 30 pistettä (joka ei ole alkuunkaan huono määrä ensikertalaiselle) positiivisesksi voimaksi - olethan jo 30 pistettä ensi vuonna pääsykokeissa muita hakijoita rikkaampi. Vilpittömät tsempit sinulle ensi vuodelle - motivaatiosta se on kiinni, ei valmennuskurssista eikä hakukertojen määrästä!

      • Tsemppiäsinulle! :)

        Tämä viesti oli ketjun aloittaneelle: MUUTOKSENHAKUKEINO! :)


    • bileet

      55, bileet

    • oik yo

      Mä pääsin toisella sisään toissa vuonna. Jäin aiemmin 1 pisteen taakse. jos olisin jäänyt 10-20 pisteen taakse, niin tuskin olisin toista kertaa hakenut. En sinällään ymmärrä logiikkaa, että jäädään 20 pisteen taakse, mutta tämä oli "ihan hyvä suoritus", koska hakukerta oli ensimmäinen.

      Jos tosissaan töitä on tehty, oltu kurssilla ja tehty harjoitustehtäviä, niin ei silloin kuuluuisi jäädä yli 1-5pisteen taakse.

    • Tsemppiäsinulle! :)

      No, uskallan sanoa, että jos jää 20 pisteen päähän, niin silloin ei ole riittävästä töitä tehnyt. Ja tässä oleellista on se, ETTEI mittarina ole maksettu rahamäärä valmennuskurssista, käytetty aika ja vaiva, vaan se että oikeasti osaa asiat. Hän voi sanoa, että on tehnyt paljon töitä - uskon sen - mutta ei selvästikään ole välttämättä ymmärtänyt mahdollisesti vastaustekniikkaa tai muuten vaan ei ole vastaukset olleet tarpeeksi kypsiä. Jos sanoo, että on tehnyt kovasti töitä ja saa tehtävstä 1 pisteen - on silloin mielestäni "kovasti töitä" sananparsi kovin subjektiivinen käsite. Moni ei ymmärrä, kuinka paljon sisäänpääsy vaatii. Mutta huoli pois, kun todella on motivoitunut, sisälle pääsee kovalla työllä. Hieman optimistisuutta (miksei realismiakin) kehiin, c'moon! Tsemppiä!

    • Tsemppiäsinulle! :)

      "Jos tosissaan töitä on tehty, oltu kurssilla ja tehty harjoitustehtäviä, niin ei silloin kuuluuisi jäädä yli 1-5pisteen taakse. "

      Kuules, tästä kommentista paistaa jälleen viesti, että jos osallistuu kurssille, tulet pääsemään sisään tai vähintään jäämään 5 pisteen päähän. Kypsät ja analyyttiset hakijat ja sisäänpäässet ymmärtävät (tai ainakin tulisi ymmärtää), ettei se kurssi ole mikään vapaalippu sisäänpääsyyn. Sisään pääsee, kurssin kanssa tai ilman, jos on motivoitnut ja osaa asiat. Toistan itseäni, jos jää 1 pisteen päähän, ei ole asiaa osannut. Olet saattanut lukea sen kohdan kirjasta kymmenenkin kertaa ja muutenkin istunut kirjastossa 2 kk joka päivä, muttet ole välttämättä ymmärtänyt lukemaasi saatika kyennyt sitä soveltamaan. Ja jos tämä ei onnistunut tänä vuonna, ja jäit 20 pisteen päähän - ja ennen kaikkea itse sen tiedostat - on sinulla mainiot mahdollisuudet korjata virheesi niin kokeessa pärjäämiseen kuin luku-urakassa. Tsemppiä! :)

      • Jatkoaedelliseen!

        Tarkoitin, jos saa yhden pisteen tehtävstä, kuten siitä jääviystehtävästä.


    • Mariza

      Mistä se Tuori olisi pitänyt tajuta siihen vetää? sisäänpääsy jäi siitä kiinni että paukautin siihen fullerin. Voi vtt..

      • Brusiinin kosto

        Mä pistin Radbruchin tilalle Brusiinin.. Hylätty. Tulis ny vihdoin se kirje, niin näkis pisteensä.


      • Eivoiymmärtää
        Brusiinin kosto kirjoitti:

        Mä pistin Radbruchin tilalle Brusiinin.. Hylätty. Tulis ny vihdoin se kirje, niin näkis pisteensä.

        Itse laitoin myös Brusiinin, tosin Tuorin tilalle. Brusiin sopii mielestäni tehtävänannon rajaamaan määritelmään. Tuskin ollaan ainoat, jotka ovat siihen Brusiinin laittaneet. Fuller ei mielestäni niinkään sovi, mutta Brusiin aivan täysin.


    • Mariza

      Mä taisin eliminoida sen Brusiinin sen takia kun se oli liitetty sinne suomalaisiin ja ratkaisutoimintaan..

      Tympii. Vuosi lukemista ja kolmen pisteen päähän. Haluaisin tietää miksi nuo kolme ovat olleet ainoa oikeat, unissaankin olisi osannut vastata kun olisi tiennyt ketkä laittaa :(

      • Elämäon!!

        No et osannut. Kysymyksen kontekstista yhdistettynä pääsykoekirjaan olisi tullut pystyä päättelemään (itselle ei tullut muita edes koetilanteessa mieleen), kenet siihen laittaa. Uskon, että suurin osa rannalle jääneistä ovat laittaneet juuri nuo kolme suurta.


    • feelgoodhakija

      Väkivalta: 8
      Ajattelijat: 5 (ei kelvannut Fuller, Tuori olis tarvittu)
      Esteellisyys: 10
      Hallinnollinen sääntely: 6
      Patentti: 7
      Aineisto: 6
      Monivalinta: 9

      51p ja semitäpärästi sisään. Ajattelijat, sääntely ja aineisto meni aika heikosti, mutta onneksi monivalinta ja erityisesti esteellisyystehtävä riitti kompensoimaan

    • sisää

      9,10,9,9,7,5,6

    • oikkari

      6 8 8 8 7 6 9 = 52 ja sisään.
      Ajattelijoihin perustelin kolmanneksi Liliuksen ja perustelin miksi Hart ei käy, miksi Tuori ei käy ja miksi Fuller ei käy ja miksi Lilius käy. 8 pistettä

    • Anonyymi

      ympyröin kokeen monivalinnasta 7 putkeen oikein, joten jonkun oli pakko olla väärin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe