Kävittekö Luodon (larsmo) kesäseuroissa?

kaksikielinen

Moro!
Ruots. Pohjanmaalla oli viikonvaihteessa lestadiolaisten kesäseurat. Ruotsinkielisten, sellaaset 6000-7000 henkeä koolla.
Kuulin, että sinne olisi tullut useita vl liikkeeseen kuuluvia ja olisivat todella pitäneet seuroista ja puheista.
Onko teillä tietoa/mielipidettä asiaan?

Kyse tästä tilaisuudesta:
http://www.lff.fi/web/guest/home?p_p_id=101_INSTANCE_vsOO&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=5&_101_INSTANCE_vsOO_struts_action=/tagged_content/view_content&_101_INSTANCE_vsOO_redirect=/web/guest/home&_101_INSTANCE_vsOO_assetId=107511

35

1828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pellon mies

      Ns. pikkuesikoiset.
      Vastaavat paremmin lestadiolaisuutta, mitä vl liike.
      VL liike on ajautunut omille raiteille, pois entiseltä lestadiolaiselta pohjalta!

      Hyviä puheita!
      Kävin! Amen.

      • Koutkake

        Sama kai, kuinka lestadiolaisilta he vaikuttavat. Paljolti tärkeämpää on se, kuinka enemmän opetus on Jumalan Sanan mukaista. Larsmon suunnan lestadiolaiset ovat hyvin lähellä meitä vanhoillislestadiolaisia. Kuuntelin netistä heidän seuroja, koska täältä olisi ollut liian pitkä matka sinne. Kuuntelin toki myös Reisjärven opistoseuroja. Samanlaiselta opetus vaikutti molemmissa seuroissa!


      • Erotyhjästäkö

        Näet opetuksen samankaltaisena. Osaatko sanoa sitten, miksi pikkuesikoisuus ja vanhoillisuus ovat hajaantuneet?


      • opinnot_käsätauolla
        Koutkake kirjoitti:

        Sama kai, kuinka lestadiolaisilta he vaikuttavat. Paljolti tärkeämpää on se, kuinka enemmän opetus on Jumalan Sanan mukaista. Larsmon suunnan lestadiolaiset ovat hyvin lähellä meitä vanhoillislestadiolaisia. Kuuntelin netistä heidän seuroja, koska täältä olisi ollut liian pitkä matka sinne. Kuuntelin toki myös Reisjärven opistoseuroja. Samanlaiselta opetus vaikutti molemmissa seuroissa!

        Mikä ihmeen OPETUS? Kai seuroissa voi käydä muutoinkin kuin opiskelemassa?


    • Pello_____

      Kuunnyelin netti yhteydessä kun Hasse vasara joighasi, tällä kertaa ruotsin kielellä .Tämän toimitusjohtajan tulkkausta on joenkin ilo kuunnella ,siitä huolimatta että hänen agsenttinsa tulkkauksen yhteydessä on vähän vastaava kuin,jos kuvittelee miltä kuulostaa kun,"kissaa pyörittäisi lihamyllyssä". Semmonen naukuva ja joikhaava. .Tykkäsin.

      Sisältö oli täyttä soopaa ,jonnin joiutavaa jorinaa vuodesta toisheen!



      Siunauksella

      Kes

    • vl-mies

      Sitä pidetään eriseurana, siksi ei mennnä.

      • kaksikielinen

        Sekö heistä tekee eriseuran, että Oulun SRK on lyönyt yhteydet poikki ja alkanut pitämään eriseurana?? Häh?


    • ***

      Kuuntelin netistä. Pari saarnaa Reisjärveltä ja Larsmosta kaikki jos ei heti niin nauhoittetuina. Hyviä olivat. Vapaasti puhuivat.. Erityisesti miellyttää K-E W:n saarnat ja Jaakko R:n. En tiedä olisiko ketään tuttuja, jos menisi paikan päälle.
      Nämä voi kuunnella myös jälkeen päin.

      Minun mielstäni se ei ole mikään eriseura, koska tuollapäin on kauemmin pidetty ruotsinkielisiä seuroja kuin SRK on ollut edes olemassa. Se on siis alkuperäistä lestadiolaisuutta. Ovat myös pyrkineet luomaan yhteyttä suomenkielisiin tulkkauksella. En usko, että sielläpäin mitään suuria riitoja ja taisteluja olisi 1930-luvulla ollut.

      • kaksikielinen

        Tuttuja varmaan tulisis jos menis paikan päälle.

        Just noin, niin minustakin. Sekö heistä tekis eriseuran, että Oulun SRK on lyönyt yhteydet poikki ja alkanut pitämään eriseurana??


    • viisikielinen

      Emme käyneet.

    • Kesäseuravieras

      Minä kävin silloin kesälauantaina Larsmon kesäseuroissa täältä Pohjois-Pohjanmaalta. Kerronpa, mille se vaikutti vanhoillislestadiolaisen silmin.

      Siellä oli mukava ja lämmin tunnelma. Pitkälti samanlaista kuin VL:n opistoseuroissa. Suurin muuri oli kielimuuri. Aivankuin olisi pölähtänyt naapurimaahan. Olisi tehnyt mieli keskustella paikallisten kanssa, mutta se ei minun ruotsintaidolla juurikaan onnistunut. Onneksi puheet tulkattiin suomeksi. Ainuttakaan tuttua en nähnyt.

      Voi sanoa, että lapset on kasvatettu erittäin kuuliaisiksi. Se näkyi siinä, että ravintolan tarjoilutiskillä ei käyty napsimassa herkkuja, vaikka kassa oli ihan toisessa rakennuksessa (teltassa). Lapsia oli paljon. Nuorisoporukat oli jakautunut tyttöihin ja poikiin. Suviseuroissa näkee enempi sekalössejä. Seurustelevaiset olivat täällä hyvin intiimisti kahdestaan. Pitääkö tämä paikkansa? Vai tuliko mulle vaan semmonen illuusio?

      Ihmiset olivat pukeutuneet kauniisti, kuten hyviin tapoihin kuuluu myös meillä. Naisilla kauniit kesämekot (olihan silloin tosi kuuma päivä). Ei meikkejä eikä muutakaan räikeitä härpäkkeitä - ihmiset olivat luonnonkauniita ja iloisia.. Ulkonaisesti suviseuraväen näköistä. Siinä mielessä hyvin kotoinen tunnelma.

      Saarnat kuuntelin tarkkaan. (Olen kuunnellut niitä viikottain Risöhällin kotisivuilta). Ne ovat todella Raamattuun perustuvia, hyvin syvällisiä ja niiden opetus ja pelastuskäsitys mielestäni aivan oikein. Jopa enemmän oikein, kuin jonkin äärivanhoillisen sääntösaarna näillä kotikulmillani. Mutta selvähän se, että jokainen saarnaajakin on yksilö ja vaihtelua on.

      Paikallisten larsmolaisten saarnat ovat aivan kuin rauhanyhdistyksen seuroissa. Norjalaisten ja ruotsalaisten saarnat olivat vähän erilaisia. Niissä ei juuri koskaan saaranata yleiseti syntejä anteeksi, mutta ovat kuitenkin Raamatun mukaisia ja sikäli oikein. En tosiaan ole mikään teologi, mutta kerron, miltä omassa sielussani tuntuu.

      LFF:n Siionin laulut (Sions Sånger) ovat aivan mahtavia :) Niitä lauloin Larsmossa sydämeni pohjasta. Sions Sångerit ja Matkalaulut sisältävät sellaisia lauluja, jotka on karsittu pois SRK:n Siionin lauluista 70-luvulla. Niissä on aivan upeat sävelmät, ja sanomaltaan niissä Jeesus Kristus on parhain ystävä. Ostin Larsmosta Sions Sånger -säestyskirjan, jota pidä suurena aarteenani. Siitä soitan ja laulan, ja lauletaan yhdessä muidenkin ystävieni ja kotiväen kanssa.

      Larsmon seuroissa lauluvalikoima on rikasta. Rauhanyhdistysten seuroissa lauletaan aina niitä samoja, korkeintaan 10 eriä laulua tai virttä. Ja vanhoillisilla on edelleen se ärsyttävä jäänne jostain mustalta 70-luvulta, että ei uskalleta rohkeasti laulaa kaikkia virsiä, koska epäillään, ettei se sovi oppisisällön takia seuroissa laulettavaksi. Joka ikinen pilkkukin pitäisi olla "opillisesti oikein". Ei puhettakaan, että meidän seuroissa voisi laulaa virttä 164 (On Kristus kirkon herra), 289 (Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja), 338 (Päivä vain ja hetki kerrallansa). Onneksi näitä voi käydä laulamassa jumalanpalveluksissa ja kuunnella Risöhällin rukoushuoneelta netissä.

      Kaikenkaikkiaan Larsmon seuroissa oli niin hyvä olla, että tulen sinne perheineni toistekin. Kovin suurella äänellä vanhoillisten piireissä tätä en kehtaa mainostaa, koska täällä on niitä, jotka pitävät sitä jonain ihmeen eriseurana. Suosittelen myös Larsmon ja ympäristön väelle, että tulkaa ensi kesänä Vaasan suviseuroihin. Olisi mukava kuulla kokemuksia, kiinnostavatko suviseurat ruotsinkielisiä uskovaisia?

      • ***

        Minäkin olen löytänyt Risöhällin nettisivut, joita voi kuunnella ja ne ovat todella hyviä saarnoja. Olen joululomalla lukenut lest. hajaannusten historiaa ja on se ollut käsittämätöntä riitelyä. Luultavasti taustalla paljon inhimillistä kateutta ym. Kerran aikaisemmin luin nettikirjan Rauhan Sanan synnystä.

        Minä ymmärrän niin, että LFF pitää seuroja samalla tavalla kuin 1800-luvulta lähtien on pidetty. Kieli- ym. syistä niillä on syntynyt yhteys RS:n kanssa. Amerikassa ALC on löyhempi, jolloin paikallisseurakuntien erot voi korostua. Toisaalta silloin valta ei pääse keskittymään.


      • Anonyymi

        Lopen suviseuroissa laulettiin laulutuokiossa virsi 338 Päivä vain ja hetki kerrallansa sekä mm. 499 Jumalan kämmenellä, mitä en muista koskaan aiemmin tapahtuneen. Eli ilmeisesti jotain lievennystä sen suhteen on havaittavissa myös vanhoillisilla.


    • Ei käyty ei.

      Mitäpä me siellä olis tehty.

      • ekumenia-VL

        Kuuntelemassa Jumalan Sanaa. Esimerkiksi.


      • Yhteissuihkussa

        Siellä ois voinu tehdä lisää lapsia, panna siemenet itämään!


    • nainen15

      Me olemme saaneet hyviä naispappia vanhollislestadiolaisuuteen, koska teillä ottaa nainen pappisvihkimyksen?

      • Lopikes8

        Eikö niitä jo olekin? Esim. Pellon rov. suvussa. Korteniemen siis.


    • larsmoförsamling

      Tulkaa kaikki kastetut Kristityt Larsmon kesäseuroihin ensi viikonloppuna. Välkommen på sommarmöte i Larsmo. Arrangör: Laestadianernas fridsföreningars förbund. Puhujina maallikkopuhujia ja pappeja. Seurat alkavat perj. klo 14 jatkuen lauantaina ja sunnuntaina klo 10 alkaen. Kaikki puheet tulkataan. Seuraohjelma löytyy netistä: www.lff.fi.

    • skvn

      Jos ei ole kastettu . eikö saa tulla seuroihin. ,

      • BörjeSwensson

        Ei. siinä kulkee raja"


      • ähtävä

        No minä menen sitten rauhanyhdistykselle seuroihin.Pitäkää seuranne.


    • karlebyfridsförening

      Tervetuloa Larsmon suviseuroihin kahden viikon kuluttua. Larsmon seurakunnan tervehdyksen tuo pastori Marko Sjöblom joka opettaa että uudestisyntyminen tapahtuu kasteessa ja että ehtoollisella saa synnit anteeksi.Aivan oikein.

      • oletteihmetapauksia

        eLI OPETTAA TÄYTTÄ HUMPUUKIA!

        olisi se ihme jos löytäisi seurasivuilta yhdenkin Jeesus- sanan. Taidatte pärjätä oikein hyvin pelkillä vesitipoilla ja ehtoollisilla joilla ei kumalalkaan ole mitään tekoa uudestisyntymisen kanssa.


    • voisimme_harkita

      Emme käyneet. Pysyimme varsin loitolla.
      Miksei noita järjestetä Itä-Suomessa?

    • Daniels

      Mutta eikö se on niin että meidän synnit on anteeksiannettu,me elämme siinä armossa Jumalan lapsena. Ja jos synti estää meidän uskomme on meillä mahdollisuus tunnustaa se joka estää meidät uskoa. Minä en ole niin viisas että ruven sanomaan srk oppi vääräksi, mutta toivoisin enemmän nöyryyttä toisia uskovaisia kohtaan. Voitte vahingossa polkea Jeesuksen omia lampaiden päälle.

    • alueellinen.tasa-arvo

      Pitäisikö juuri meidän aina käydä? Voisi järjestävä seura puolestaan tulla käymään Ilomantsissa.

    • Anonyymi

      välkommen alla gammellaestadianer

    • Anonyymi

      me rauhansanalaiset saamme käyttää ehkäisyä katsoa tv:tä elää homosuhteessa meidän pappimme on antanut luvan siihen

      • Ei taida pitää paikkaansa.


    • Anonyymi

      ALOITUKSEN päiväys oli 2014 !!!!

      • Anonyymi

        Nämä seurat ovat joka vuosi samaan aikaan. Niin kuin suvaritkin.
        Täältä voi taas kuunnella tänäkin armon vuonna 2022:

        https://www.lff.fi/fi/event/luodon-kesaseurat-7-10-7-2022/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä seurat ovat joka vuosi samaan aikaan. Niin kuin suvaritkin.
        Täältä voi taas kuunnella tänäkin armon vuonna 2022:

        https://www.lff.fi/fi/event/luodon-kesaseurat-7-10-7-2022/

        Miksi ihmeessä Tuomas Keräsellä pitää käntää saarnat kummallisella nuotilla? Ei suomea puhuta tuolla tavoin ja tuskin Keränenkään puhuu suomea surkealla äänellä sanoja venyttäen, jos hän normaalisti jonkun kanssa keskustelee. Parempi olisi, kun ei käännettäisi suomeksi ollenkaan, koska nyt tulkki pilaa puheet ja koko homma menee pelleilyksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe