Aihe

taistelukala

M.R

Ajattelin vaan ihan mielenkiinnosta kysyä:
Voiko taistelukala koiraan (tai naaraan) hankkia yksin akvaarioon? Vai tartteeko muita kaloja? Kuinka suuri akvaarion pitää olla? Mitkä kovuus sun muut asteet käy? Ovatko ne vaativia kaloja?
Jos koiras on se värikäs, niin millainen on sitten naaras? Kaikkea perustietoa tarviin vaan. :)

Kyselen vähän, kun on noi taistikset niin upeita kaloja. :)

4

684

  Vastaukset

  • Taistelukalalle yksinään sopivankokoinen akvaarion on vähintään 40-litrainen. Vaikka ne tykkäävät lillua paikallaan, myös uimatilaa on oltava. Muita kaloja ei tarvita, itse asiassa taistot ovat sitä mieltä että muut kalat saisivat painut just sinne mistä tulivatkin. Ne ovat reviirikaloja ja haluavat hallita valtakuntaansa yksin, myös naaraat, vaikka naaraat eivät niin pahasti pistä hanttiin vaikka samalle reviirille tulee muita kaloja (lue: ei tule välittömästi ruumiita).
   Taistelukalat eivät sinällään ole vaativia, mutta kyllä niidenkin vaatimukset pitää täyttää. Ne on, että vesi on tarpeeksi lämmintä (mielellään yli 25 astetta) ja ei virtaa kovaa. Taistelukalojen akvassa ei välttämättä tarvita suodatinta, mutta sellainen on hyvä...kerää roskat ja pitää veden liikkeessä jotta typpibakteereille riittää happea. PH saisi olla inan happaman puolella, mutta se ei ole tarkkaa ja vesi saisi olla pehmeää, mutta sekään ei ole niin tarkkaa.

   Koiras on värikäs jo geenit niin suo, samoin naaras. Saman poikueen koiraan ja naaraan erottaa vain evien pituudesta, ellei sitten satu olemaan lyhyteväiset kalat kyseessä. Silloin ne erottaa vain naaraan mädinasetinputkesta, aka mannaryynistä.

   Tässä tietoa alkuun, lisää saat googlen kautta. Mäkin olen netin syöveriin kirjoittanut melkoiset jorinat taistelukalasta, ei viittis enää uudestaan samoja läppiä kirjoitella.

  • M.R muista ettet tee taistoista liian monta topiccia.

  • Minulle on tulossa tasitelukala ja laitan pyöreään maljakkoon (30cm). Onko taistelukala makeanveden kala? Millaisia aineita akvaarion hoitoon tarvitaan?

  • Kannattaisiko ottaa näistä perusasioista selvää, ennekuin menee ostamaan yhtään elävää? Taistelukala on makeanveden kala, jota ei todellakaan kannata ottaa tuollaiseen maljaan. Maljoihin ei muutenkaan saisi ottaa mitään kaloja, kasveja tai pieniä selkärangattomia sinne voisi laittaa.

   Vesiarvoja on vaikea saada pidettyä kunnossa tuon kokoisessa purkissa, taistelukala mitä todennäköisemmin kupsahtaa samantien tai sitten jää todella lyhytikäiseksi (elävät muutenkin vain n. 2 vuotiaiksi). Muutenkin näin kesällä akvaariovesien lämmöt tuppaavat nousemaan, ellei ole kunnollista jäähdytystä ja pallomaljassa se vielä korostuu, koska se pidättää muotonsa takia lämpöä vielä enemmän. Myöskään kunnollista suodatusta on tuon malliseen vaikea hankkia.

   Kannattaa siis miettiä vielä kaksi kertaa, että pitääkö tuollaiseen juomalasiin taistelukalaa tunkea, toki jos tykkää heitellä rahaa roskiin, niin siitä vaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11781
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   7843