Johnson 30hv 2T -89

Mpp

Vähän ajettu mutta vuosia seissyt kone elvytyksessä. Tyhjäkäyntiä käy aika tasaisesti, mutta jossain 2000 kierroksen paikkeilla rykii, täysikaasulla ei ongelmia.
Tulpat vaihdoin uudet. Tankki, bensat ja letku uusi. Mikähän tuossa voisi olla?

Jotnkin sellainen tunne, että vesi voisi kiertää kovempaa. Onko tuossa vesipumppurempassa iso homma? Paljonko peräöljyä menee?

10

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vm 41

      Ehkä vain on kosketus häiriöitä virtapuolella/maadoituksessa ?
      Vesipumpun impellerin vaihto kannattaa suorittaa suurempien vahinkojen välttämiseksi. ( Hanki se valmiiksi, voit saada ohjeet vaihtoon mukaan )
      Vesiritilöiden alta löydät vaihdetangon liitoskohdan.
      Joudut ottamaan pienen muovisen lukkorenkaan urastaan vaihdetangon alapäästä pois, ennen kuin saat llitosmutterin pois, ( älä hukka sitä muoviprikkaa sitten ) senjälkeen voit irroittaa alapään pultit siitä kavitaatiolevyn yllä olevasta jatkeesta ja vaihdetanko tulee reijästä läpi.

    • Mpp

      Vesipumpun korjaussarja tilattu. Osaako vm.41 kertoa konemallin tyyppivioista? Eikö aihio ole sama 20-35? Ryyppyy taitaa olla kaukohallintahaitteessa kun vääntäessä avainta painaa sen myös pohjaan?
      Tehot on omassa koneessa ainakin tallessa, ja täytyy kehua teho/painosuhdetta muutenkin. 5,90/1,9m mäntyinen HT-vene nousee välittömästi liukuun 4 hengen kuormalla.

      • vm 41

        Empä paljon noista tyyppivioista osaa kertoa. 4 "evikkaa" itsellä on ollut, 4 hp,
        18 hp, 20 hp, sekä 60 hp, eikä niissä minun käytössä mitään ongelmia ollut
        Nimimerkki 23e ltä varmaan kohta tulee teknistä tietämystä, se niiden kanssa on aikaisemmin räplännyt.
        Kyllähän Jenkit koneen osasivat tehdä, alapään kanssa vai kannattaa olla varovainen. Varomattomalla vaihteiden käsittelyllä rikkoo perän helposti, se ei noissa koneissa kovin vahvaa tekoa ole. Hiljattain vaihdoin kaverin 30 seen käytetyn alapään. Hyvissä öljyissä alapään kannattaa pitää. Syksyllä alas ja uudet sisään, ne ei paljoa kustanna, samoin kuin uudet tulpat keväisin.
        Jos ulkona talvisin säilytät ei kannata sitten "huputtaa" minkään muovipressun sisään,
        ilman täytyy päästä kiertämään.


    • 23e

      Sama lohko 20-35 tai 84--> 30hv. Niissä on vuosimallieroja jonkin verran vaikka näyttävätkin hyvin samanlaisilta. Ei niissä kauheasti tyyppivikoja ole. Se taitaa olla pahimmasta päästä kun 88-92 sytytysboksi on vauhtipyörän alla ja se lämpeää ja hajoaa. Siitä on itselläkin useammasta koneesta kokemusta. Mutta se yleensä varoittaa ennen kun hajoaa. Ehdointahdoin ei kannata vauhtipyörää alkaa irrottamaan tai jos irroittaa niin se täytyy kiristää momenttiinsa 120nm koska siitä hajoaa kiila muuten aika helposti ja se hajoittaa myös vauhtipyörän kartion.

      Kannattaa sitä merkkisuihkureikää rassata jollain rautalangan pätkällä kun se menee tukkoon aika helpolla kun siinä päässä on sellainen supistus. Tuleeko toisiopakoputkesta vettä kun kone käy?

      • Mpp

        Pärskii vettä myös sieltä takaa, kuuluuhan sn tehdä niin? Paljonko sitä peräöljyä menee? Onko tuo sytytysboxi yhtä kun cdi-yksikkö. Kiitän tiedoista:)


    • 23e

      Kuuluu sen sylkeä vettä sieltä. Juu sama laitos. Vajaat puoli litraa sitä menee. Mutta kannattaa tarkistaa se siipipyörä kun se on aika halpa henkivakuutus kuitenkin. Siinä menee koko lohko sököksi jos se pääsee kuumenemaan

      • vm 41

        No niin, nyt on ohjeita tullut itse kullekkin joten......
        Vielä kun asennat siipipyörän vesipumppuun ja sipaiset pikkuisen vaseliina siipien kärkiin asennusvaiheessa, alkaa homma "luistaan"
        Kaukohallitalaitteidenkaan kanssa ei pitäisi tulla ongelmia, jos käytössä on merkkikohtaiset kaapelit ja laite. Jos ja kun vaihteet alkavat temppuileen, kannattaa aina etsiä syy ongelmaan ennen kuin tulee isompia vahinkoja.


    • Mpp

      Kaukohallintalaitteet on Johnsonin omat yksikahvainen käsikaasu, toimii nätisti, ei rykäse vaihtee yhtään. Tuo siipipyörä taitaa olla aika tiukkasovitteinen, meneekö siivet "ruttuun"? Eli jos perä on pystyssä edessäni, onko pyörimissuunta myötäpäivään?

      • Vesipumppua purkaess

        Kato entisen kumisiiven pyörimis suunta, ja käännä uusi samaan suuntaan paikoilleen. samalla avauksella varmista vesikanavia auki, jos on töhkääntyny.

        Vm 41:n vihje siiven kärkien rasvaamisesta on hyvä vihje, niin alkaa pyöriä ilman kitkaa.


      • vm 41
        Vesipumppua purkaess kirjoitti:

        Kato entisen kumisiiven pyörimis suunta, ja käännä uusi samaan suuntaan paikoilleen. samalla avauksella varmista vesikanavia auki, jos on töhkääntyny.

        Vm 41:n vihje siiven kärkien rasvaamisesta on hyvä vihje, niin alkaa pyöriä ilman kitkaa.

        Koneen päältäpäin katsottuna, myötäpäivään.
        Jos akselissa on lovi pumpun kohdalla, niin laita se pieni sokkatappi loveen ja pidä sitä paikallaan ja pujota siipipyörä akselia pitkin siten että sokka menee siipipyörässä olevaan loveen, jos on sen mallinen systeemi.
        Kun siiva on akselilla ja sokka lovessa laske pumpun kotelo paikoilleen varovasti taivutellen siipiä vuorotellen myötäkarvaan kotelon sisään, kotelo kiinni ja uusi kumitutti mihin vesiputki menee paikoilleen (pitäisi tulla osien mukana ).
        Muutkin tiivisteet, mitä asennussarjan mukana tulee kannattaa vaihtaa.
        Paikoilleen laitossa olisi hyvä olla joku "valonnäyttäjä" kaverina, että vesiputki varmasti menee tuttiin, se putki on aika kiemurainen, joten se täytyy olla määrätyssä asennossa asennettaessa perää paikoilleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      297
      2658
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2085
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      79
      1613
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      164
      1459
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1298
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe