Erikoinen ongelma?

hankalia on.

Meillä on sähköllä toimiva vedenlämmityn (voimavirta) 60L. Noin vuoden ajan on ilmennyt ongelma. Vaikka vedenlämmittimen termostaatti on..täysillä niin suihkulle tuleva vesi on viileää? Ongelmat alkoi siten että jo muutaman vuoden käytössä ollut laite ei lämmittänyt vettä riittävästi. Vaikka termostaatti on koko ajan 90 asteella termostaattia kun käänsi niin se naksahti 60 asteen kohdalla? Avasin laitteen pohjan ja otin hieman kahta vastussauvaa alemmas. Nyt laite toimii koko ajan vesi on 90 asteista muutta tulee haaleana. Laite on kytkettyy puilla toimivaan lämmityskattilaan siten että laite ottaa veden kattilan kautta. Vedenlämmitin toimii nyt siten että kun puilla toimiva kattilan vesi on vähintään 55 asteista niin vedenlämmitin toimii kunnolla ja vesi on tosi kuumaa suihkulle. Kun kattilan vesi jäähtyy 50 asteeseen vedenlämmitin antaa viileää vettä. Olemme vaihtaneet suihkutermostaatin uuteen mutta ei vaikutusta. Olin yhteydessä valmistajaan. Sanoi..ei ole meidän laitteissamme ollut mitään vikaa. Että missähän vika?

5

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erikoista...

      "Nyt laite toimii koko ajan vesi on 90 asteista muutta tulee haaleana."

      Mitähän tämäkin tarkoittaa? Laite toimii ja vesi on 90 asteista, mutta on haaleaa? Öö? Voihan siinä tietysti jotain ongelmaa olla jos on kyseisiä virityksiä tehty kuten kytketty varaaja puukattilaan. Kyllä nuo ovat varmaan suunniteltu ja tarkoitettu niin että kylmää vettä otetaan sisään ja ei varmaan valmistaja vastaa jos ohjeiden vastaisesti käytetään.

    • sama...

      Vedenlämmitin on kytketty voimavirtaan. Vesi lämpiää siis voimavirralla. Mutta vesi tulee vedenlämmittimeen kuumavesiputkea myöten lämmityskattilan kautta koska näin säästyy energiaa. Ilman kattilassa käyntiä vesi olisi kylmää ja lämmitykseen kuluisi enemmän sähköä. Varsin yleinen ja laillinen ratkaisu. Nyt laitteemme toimii vain jos kattilassa on puita vaikka vesi olisikin kattilassa vain 55 asteista. Jos kattilan lämpötila on alle 55 astetta niin vedenlämmityksestä tuleva vesi on haaleaa vaikka itse vedenlämmittäjän termostaatti toimii. Vedenlämmittimessä vesi on nyt aina 90 asteista. Mutta tulee kuitenkin suihkuun haaleana? jos kattilan vedenlämpö on alle 55 asteista. Että menisi vielä vaikeammaksi. Aiemmin kun vedenlämmittimemme oireili siten että vesi lämpeni sähköllä vain 60 asteiseksi vaikka vedenlämmittimen termostaatti oli täysillä. Tilannehan parani kyllä kun alensin hieman sauvavastuksien paikkaa.

    • kari789

      Onko siinä varaajassa termostaatin lisäksi ylilämpösuoja. Se saatta olla lauennut, jolloin vastukset eivät saa virtaa eivätkä lämmitä lainkaan.

      Tai onko siinä varaajassa jokin termostaattiohjattusekoitusventtiili, joka alentaa veden lämpötilaa halutuksi ja se olisi säädetty liika kylmälle.

    • sama...

      Ylilämpösuojaa olen painellut ajoittain, ei vaikutusta. Vedenlämmityksessä on pyöritettävä nuppi jossa on plus ja miinus sekä nuoli näiden välillä. Tässä pyöritettävässä nupissa lukee päädyssä .Temp. Sitten kehällä on plus ja miinus sekä näitä yhdistävä nuoli . Tätä nuppia voi pyörittää joko myötäpäivään kunnes menee pohjaan. Kun pyörittää vastapäivään niin nuppi tulee ulos kuin pullon korkki. Kokeiltu on kiinni ja auki. Ei vaikutusta? Mutta se on merkillistä että kattilasta tuleva vesi kun se on yli 55 asteista avaa vedenlämmityksessä ..jotain ja silloin tulee laitteesta 90 asteista vettä. Ongelma on vaan siinä että laite toimii vain kun tulovesi on vähintään 55 asteista? Nämä on niitä elämän kummallisuuksia joille ei saa mitään. Muuten tuossa nupin päädyssä jossa lukee Temp niin siinäkin on plus ja miinus ja näitä yhdistävät nuolet . Ratkaisuksi olen ajatellut asennuttaa vielä tämän vedenlämmittimen ja pannun välille vielä yhden vdedenlämmittimen joka antaa sitten tämän heräteveden isompaan vedenlämmittimeen.

      • eiääliö

        Älä ajattele vaan tilaa putkimies tutkimaan mikä on vikana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      95
      2028
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      419
      1569
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1313
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1116
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1072
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1035
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      999
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      969
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      249
      940
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe