Lisälyönti säikäytti

huihh

Pakko nyt kysyä teiltä jotka kärsitte lisälyönneistä.

Mulla kanssa ollut näitä lisälyöntejä ties kuinka kauan, tänää ekaa kertaa tuli sit sellanen normimuljahdus ja sen jälkeen sydän oli lyömättä normaalia pidempään, varmaan jonku 3-4 sekuntia ainenkin? luulin että se pysähtyi kokonaan mutta syke jatkui sitten normaalina. Nyt vähän levoton olo kun säikytti aika kovasti. Miten pitkä tauko teille muille tulee sykkeessä jotka kärsivät täntyyppisistä lisälyönneistä?

9

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kapa_40

      Tuo, että lisälyönnin jälkeinen normaali lyönti jää pois, taitaa olla se yleisin lisälyöntityyppi. Tauko siinä välissä on toisinaan inhottavan tuntuinen. 3-4 sekunnin tauko tuntuu kuitenkin jo aika pitkältä. Vuorokausitutkimuksissa (holter) kiinnitetään huomiota yli 2,5 sekuntia kestäviin taukoihin, mutta pidemmätkin tauot voivat olla ihan normaaleja ilman sen kummempaa syytä.
      Onko sydäntäsi tutkittu millä tavalla viime aikoina? En ole asiantuntija, mutta jos ei ole tutkittu niin kannattaisiko mennä kardiologin juttusille ja mainita myös tuosta pitkästä tauosta jonka tunsit.
      Kuitenkin se että sydän pysähtyisi lopullisesti suoraan lisälyönnin seurauksena on kuulemma mahdotonta. Periaatteessa lisälyönti voi käynnistää kammiotakykardian, joka voi johtaa kammiovärinään. Kuitenkin tuollaisen tapahtuminen edellyttänee aina sitä että sydämessä on jotain vikaa (rakenteellista tai jokin harvinainen rytmihäiriösairaus).

    • huihh

      Joo en oo kyllä ikinä käynyt missään sydäntutkimuksissa, edes sydänfilmissä, vaikka näitä lisälyöntejä ja muita ollut aika paljon ja ikää 18. En ole vaan uskaltautunut vaikka olis varmaan ihan aiheellista. Enkä nyt noista sekunneistakaan varma ole mutta selvästi pidempi kuin ennen tai sitten vaan tuntu pidemmältä kun se itse jumpsautuskin vai mikä lie tuntui jotenkin voimakkaammalta.

      • marjuska4

        Nyt vaan rohkeasti lisätutkimuksiin. Muista olla tiukka että sinut tutkitaan kunnolla. On ihan ymmärettävää että niihin meno jänistää. Niin se tekee useampia meistä. Tsemppiä !


    • Kapa_40

      Jotkut lääkärit kieltämättä kohauttavat olkapäitä lisälyöntejä valittavan potilaan kohdalla, mutta jos menee suoraan kardiologille, niin silloin sydänasiantuntija tietää parhaiten mitä tehdä. Normaali EKG, ultra ja holter 24/48 h lienevät se 'paketti' mitä yleisimmin tehdään. Ultraäänitutkimus on noista keskeisin, jolla suljetaan rakenneviat pois, jotka voivat joskus olla syynä lisälyönteihin tai voivat tehdä niistä haitallisempia.
      Kuitenkin aika paljon ihmisiä tiedän itseni lisäksi joilla on lisälyöntisyyttä, kellään en kuitenkaan tiedä todetun mitään sydänsairautta kuitenkaan. Ja kaikki ovat myös hengissä edelleen:)
      Jollain tapaa stressaava luonne ja hermosto ovat useimmiten vaivan takana.

    • huihh

      Joo varmaan pakko mennä tutkimuksiin tässä koulunkin alkaessa. Kannattaako mun siis vaan normi terveyskeskukseen soittaa että tälläsiä on vai?

      • Kapa_40

        Terveyskeskuksissa saattaa olla se 'riski' että ei aleta tutkimaan tarkemmin kun lisälyöntisyys on sen verran yleistä ja harvoin merkki mistään vaarallisesta. Yksityisillä lääkäriasemilla puolestaan voi mennä suoraan vaikka kardiologin juttusille joka tekee tarvittavat tutkimukset joilla varmistetaan että sydän on kunnossa. Aiemmassa kommentissani mainitsema sydämen ultraäänitutkimus on se tärkein joilla selviää onko rakenteessa tai toiminnassa mitään epänormaalia. Tuon lisäksi lääkäri kuuntelee sydäntä ja ottaa normaalin ekg:n. Niistäkin ammattilainen (kardiologi) saa jo aika paljon irti, ainakin oma kokemus on sellainen.
        Toki hinnallisesti yksityisasemat ovat aika kalliita, kun Kela ei hirveesti niistä taksoista korvaa. Sairaskuluvakuutus jos on niin sen kautta tuollaisetkin tutkimukset saa katettua yksityispuolellakin.

        Silloin kun lisälyönnit haittaavat kannattaa tutkia sydän kunnolla ihan varmuuden vuoksi ja oman mielenrauhan.


    • huihh

      Aa joo. No mulla on kyllä muutakin, tai siis sydän taitaa pomppia välillä vähän turhan kovaa muutenki ni luulis nyt et jotain tutkittas. Jos mä nyt ensin sinne terveyskeskukseen kokeilen ja jos ei tunnu tapahtuvan mitään ni sit jollekki yksityiselle?

      • Kapa_40

        Noin kannattaa tehdä. Toivottavasti ei tule tutkimatta 'olet kunnossa ja beetasalpaajat matkaevääksi'- vastinetta vaan saat asiaankuuluvat tutkimukset ja vasta sen jälkeen sitä beetasalpaajaa pahimmiksi hetkiksi, joka sitten se ainoa lääke oikeastaan on jos sydän todetaan terveeksi :)

        Eiköhän julkiseltakin puolelta pitäisi tarvittaessa saada lähete erikoislääkärille (kardiologi). Saattaa tosin kestää jonkin aikaa jos jonoja. Omasta tapauksessa kun sydäntä tutkittiin yksityisellä, niin viikon sisällä saatiin kaikki tehtyä (normi- ekg:t, ultra ja holter 24h- ekg). Holterin lausuntoa piti sitten odotella viikon päivät, koska sen läpikävijänä oli toinen, niihin erikoistunut kardiologi.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe