Alkoholidementia

Kiva täti

Kertoisitteko kokemuksianne alkodementiasta,omaiseni on sairastunut ja olisi mielenkiintoista tietää:kuinka oireilee,käyttäytyy,haluaako edelleen alkoa,jos on pitkään juomatta palautuuko muisti yhtään,misttä asioista selviytyy ja mistä ei.

16

249

  Vastaukset

  • Kuinka oireilee? Mistä diagnoosi?

   • Ei ravinto korjaa alkoholidementian aiheuttamia muutoksia aivoissa. Alkoholinkäytön lopettaminen voi aikaan saada sen, ettei tilanne enää pahene.


  • Ei tuossakaan linkissä kaikkeen tarvitse uskoa, ihminen on yksilö. Toki terveellinen ruokavalio edesauttaa myös aivoterveyttä.

   Kuulin erään naisen juoneen 30 vuotta keskimäärin n. 100 annosta viikossa alkoholia, jonka jälkeen hänet testattiin neuropsykiatrisin testein, hän sai keskivertoa paremmat pisteet. Aivokuvissa ei näkynyt mitään merkittäviä muutoksia aktiivisen 25 vuoden juomisuran jälkeen. Tieto perustuu erään suurkaupungin neuropsykiatrisen työryhmän sekä potilaan yhteisesti tekemään tutkimukseen alkoholin pidempiaikaisista vaikutuksista aivoihin.

  • Yhden ihmisen kokemus ei kerro mitään.

  • Kuinka tällainen yhden ihmisen kokemus voi olla mahdollinen, onko siis turhanpäivästä tukeutua tutkimuksiin tai stereotypioihin? Tässä on hyvä esimerkki siitä, etteivät läheskään kaikki "tieteelliset tutkimukset" pidä paikkaansa, minkä perusteella niihin on täysin turha tukeutua.
   Ihmiset ovat yksilöitä, eikä mikään tutkimus voi osoittaa sitä, kuinka yksilö mihinkin päihteeseen/tilanteeseen/elämänkokemuksen aiheuttamaan tunnereaktioon reagoi seurauksineen.

   Eli; älä koskaan lähde yleistämään. Joku suuri taiteilijasielu voi elää vaikkapa yli 100 vuotiaaksi kun hänen kollegansa, samoilla elintavoilla samassa elinympäristössä kuolee jo nuorena.

   Dementiasta vielä; jotkut dementoituvat ilman päihteitä, jotkut eivät vaikka olisivat käyttäneet päihteitä reilumminkin elämänsä ajan.

   Joka tapauksessa kaikki me dementoidumme ennemmin tai myöhemmin enemmän tai vähemmän, joten aika merkityksetöntä on vääntää täällä siitä, mitkä tekijät siihen vaikuttavat, koska ihminen on yksilö geeneineen.

  • Alkoholidementia alkaa aikaisemmin kuin tavallinen dementia. Juo vaan paljon ja kaikki, jos sitten haluat juoksennella vanhainkodissa alasti ja raivota niin, että kaikki hoitajat pelkäävät.

  • Olen työskennellyt alkoholidementikkojen kanssa. Aika pahaa tuhoa alkoholi aiheuttaa, kun dementia on sen seurauksena syntynyt. Kyllä ei ole omaisille helppoa, vaan yleensä omaiset väsyvät ja laitoshoito on jossakin vaiheessa edessä. Kyllä vielä dementian ollessa alkutekijöissä se alkokin maistuu, mutta sen pahetessa alkoa eivät osaa kaivata. Ei se muisti palaudu, kun alkoholi on sen vienyt, sitä ei oikein voi pysäyttää. Todella tsemppiä omaisille. Ei ole helppoa omaisen vieressä seurata miten persoona muuttuu.

   • Kyllä palautuu jos lopettaa kokonaan juomisen. Kirjoitat nimimerkillä "työntekijä". >Kertoisitko missä olet työntekijänä? Ihmisen aivot voivat palautua lähes mistä vaan.


   • N. 10 vuotta ennen kuolemaa aivonsa juonut unohtaa dokaamisen, omaiset voi valehdella ettei se juonut mitään, raitis mies.


  • Ahaa. Tämä nimimerkillä "työntekijä" onkin omainen, joka täällä purkaa kiukkuaan, itse alkoholisti, joka ei tuon taivaallista aivoista ja dementioista tiedä. Kuten edellinen kirjoittaja totesi, aivot voivat palautua lähes mistä vain. Solut uusiutuvat ja lihaksia voi kasvattaa. Tiedoksi vain alkoholismi-nimistä sairautta sairastavien "omaisille".

  • Selkärangaton housuunpaskoja juo aivonsa.
   Sukuvika.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7214
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   232
   4634
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   62
   3351
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1329
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   47
   874