Bichon-rodut

Utelias

Onko Bichon-roduissa jotain huomattavia eroja keskenään, vai ovatko yleensäkin samanlaisia.
Pitääkö paikkansa, että Bichon-rotu ei allergisoi?

25

5693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lea

      ei voi sanoa, että joku rotu ei allergisoi, sillä kaikki koirat (ja ihmiset) ovat yksilöitä.

      • twi

        että bichon frise allergisoi tiheän turkkinsa ja oikein hoidettuna tiuhan pesunsa ansiosta harvempia ihmisiä, ja melkein voidaan sanoa, että se ei allergisoi juuri ollenkaan. Tietysti allergioita on monenlaisia. Bichonsuvun roduissa on huomattavia eroja. Ulkonäöllisesti tietenkin, mutta myös joitain rotukohtaisia ominaisuuksia.


      • sydän mennyt

        mulla on myöskin bichon frise ja allergiaa.mulla on myöskin toinen koira.frisen pesen ja harjaan eikä tee mitään oireita. toista koiraani en voi kovin paljoa silitellä silmät alkaa kutista ja punoittaa.vaatii jatkuvaa siivoamista ettei asuntossakaan ole karvoja.siis kovaa hommaa.mutta näin pärjään.


    • minä

      Minun mielestäni bichon sukuisissa koirissa on huomattavia eroja ainakin luonteiden suhteen. Esimerkiksi Bichon Frice on ystävällinen kaikkia kohtaan kun taas bolognese on selvästi vain yhden ihmisen/perheen koira ja jotkut bologneset on hyvinkin varautuneita vieraita ihmisiä varsinkin aikuisia ihmisiä kohtaan. Kaikkia muita bichon sukuisia koiria trimmataan paitsi bolognesea. Muuten turkin hoito on tietääkseni kaikilla yhtä hankalaa sillä turkit menee todella helposti takkuun kaikilla bichoneilla. Bichon frice ja bolognese ovat suurin piirtein saman näköisiä paitsi frise trimmataan ja on hieman kookkaampi. Havanaisilla on taas suorempi karva kun friceellä tai bolognesella mutta silläkin lainehtiva. Löwchenin erottaa trimmatusta takapäästä. Friceet ja bologneset on aina valkoisia(muita värejä ei saa olla)ja maltankoiralla(mikä on muuten bichon sukuisista koirista pienin) kun taas havanaisilla ja löwchenillä värejä löytyy jo paljon enemmän.

      • Miina

        Onhan niitä bolognesen lisäksi muitakin bichoneita, joita ei trimmata eli ainakin bichon havannais ja coton de tuléar.


      • tiina1029

        "Bichon frice ja bolognese ovat suurin piirtein saman näköisiä paitsi frise trimmataan ja on hieman kookkaampi"

        Eivät mielestäni ole kovinkaan samannäköisiä. Moni valkoinen havannankoirakin muistuttaa melko suoraturkkista bolognesea enemmän kuin bichon frise. Bichon frisen turkin laatu on täysin erilainen kuin bolognesen! Rotujen luonnekuvauksissakaan en lähtisi yleistämään.


    • Mªngusti

      Heips sinä Bichoneista kiinnostunut! :)
      Bichoneihinhan kuuluu, Bichon Frisé, Maltankoira, Bichon Havanais, Bichon Bolognese ja Löwchen. Bichon Frisé on yksi niistä roduista jonka ei pitäisi allergisoida niin paljon mitä muut, mutta toki se riippuu ihmisen allergiasta. Bichonit ovat aikalailla samanlaisia, mutta ei kuitenkaan. Bichon Havanais:silla on Villava aluskarva on niukka ja puuttuu usein kokonaan. Peitinkarva on hyvin pitkää (täysikasvuisella koiralla 12 - 18 cm), pehmeää, sileää tai laineikasta ja voi muodostaa kiharaisia suortuvia. Kaikki turkin muotoilu ja saksiminen sekä karvojen poisto on kielletty lukuunottamatta käpäläkarvojen siistimistä. Samoin kulmakarvoja voidaan hieman lyhentää niin, etteivät ne peitä silmiä. Myös kuonokarvoja voidaan myös hieman siistiä, mutta karvat tulisi mieluiten jättää luonnolliseen pituuteensa. Harvoin täysin puhtaanvalkoinen, eri sävyinen kellanruskea vaaleasta havannanruskeaan (punaruskea tupakan väri); yllämainitun värisiä merkkejä; lievä nokisuus on sallittua. Edellämainitut karvapeitteen ja merkkien värit (valkea, kellanruskea vaaleasta havannanruskeaan) mustin merkein sekä musta karvapeite.
      Bichon Bolognese:lla on kihara aika lyhyt vaalea karva. Bichon Frisella on laineikas (ainakin pitäisi vaan meidän veitikalla onkin tiukat korkkiruuvikiharat :D) keskipitkä karva. Löwchenillä on joku ruskea tai musta aika pitkä karva. Luonteeltaan ne ovat aika samoja, ja turkin kanssa todella pitää tehdä työtä!

      • Utelias

        Kiitos tiedoista. Kyllä nyt vaan vahvistui entisestään, että tuleva koiramme tulee olemaan Bichon-rotua.
        Sydän on jo sulanut Bichoneihin.
        Nyt vaan pitää alkaa etsimään.
        Olen käynyt jo kuukausia Bichon frisen sivuilla,
        mutta ei ole pentuja eikä aikuisia ollut tarjolla.
        Löytyisikö vielä vinkkejä, mistä saada koira?
        Ei tarvitse olla pentu eikä sukupuolellakaan ole väliä.


      • Bichon frisen onnellinen om...
        Utelias kirjoitti:

        Kiitos tiedoista. Kyllä nyt vaan vahvistui entisestään, että tuleva koiramme tulee olemaan Bichon-rotua.
        Sydän on jo sulanut Bichoneihin.
        Nyt vaan pitää alkaa etsimään.
        Olen käynyt jo kuukausia Bichon frisen sivuilla,
        mutta ei ole pentuja eikä aikuisia ollut tarjolla.
        Löytyisikö vielä vinkkejä, mistä saada koira?
        Ei tarvitse olla pentu eikä sukupuolellakaan ole väliä.

        Onnea koiran hankintaan. Ei ole mikään ihan helppo homma, ainakaa frise´n kohdalla. Meillä meni melkein vuosi siitä päätöksestä kun koira päätettiin hankkia, siihen kun puppe oli kotona.Mutta kyllä se sullekkin jostain löytyy. Kasvattajat ovat aika tarkkoja kenelle koiransa myyvät, niin sen pitää ollakkin. Hinta on muuten noin 1000-1200 eukun kieppeillä. Vieraile useasti kasvattajien sivuilla ja ota yhteyttä kasvattajiin niin ehkä se tärppäisi helpommin.Niin ja varaudu kovaan työhön turkin hoidon kannalta, liian paljon näkee ihan kyniksi vedettyjä biisoneita!


      • Mªngusti
        Utelias kirjoitti:

        Kiitos tiedoista. Kyllä nyt vaan vahvistui entisestään, että tuleva koiramme tulee olemaan Bichon-rotua.
        Sydän on jo sulanut Bichoneihin.
        Nyt vaan pitää alkaa etsimään.
        Olen käynyt jo kuukausia Bichon frisen sivuilla,
        mutta ei ole pentuja eikä aikuisia ollut tarjolla.
        Löytyisikö vielä vinkkejä, mistä saada koira?
        Ei tarvitse olla pentu eikä sukupuolellakaan ole väliä.

        Sun kannaataa ne pentueet hankkia Bichon Frisé yhdistyksen sivuilta, siellä on hyviä kasvattajia, jotka on allekirjoittanut sopimuksen ettei millään muotoa sairaita yksilöitä jalosta! Onnea pennun etsintöihin :)
        Hyvää syksyä kaikille!


    • Bichoneista

      Mulla on bichon frise ja olen allerginen koirille. Minulle ei tule mitaan allergisia oireita koirasta. Se on taysin yksilollista kyllakin.

      • Laventeli

        Minulla on myös bichon frisé, vaikka olenkin aivan pikkuisen allerginen koirille. Lääkäri sanoi, että voimme ottaa koiran, josta ei lähde kovin paljon karvaa, joten valitsimme bichonin. Eikä oireita ole tullut. Mutta se on todellakin yksilöllistä.


    • Hauva

      Eihän niissä järemmin eroja ole muussa kuin turkin laadussa: friséllä pysty ja vähän kikkara, bolognesella joka suuntaan hapsottava, havanaisilla pitkä ja suora ja löchvenillä takaa paljas.

      • Utelias

        Onnellisena ilmoitan että olen nyt sitten Bichon koiran omistaja


      • Hauva
        Utelias kirjoitti:

        Onnellisena ilmoitan että olen nyt sitten Bichon koiran omistaja

        Todella hieno, onnea! Minkäs rotuisen bichonin omistaja?


    • Cotonin omistaja!!

      HEIP!! Pieni lisäys vielä listaan. Ei unohdeta Coton de tulearia. Ei varsinaisesti bichon, mutta luokitellaan niihin . Tullut bichonien kanssa suomeen!!!Aivan ihania!
      Onnittelut koiran johdosta!!!!

    • sasha84

      bitchonfrise, maltankoira ,löwchen, bitchonhavannais, coton de tulear. se on yksilöllistä mutta bitchon frise allergisoi vähemmän.

    • kuukierto

      Meillä on 1vja5kk ikäinen Bichon frise hyvin omapäinen leikkisä ja sylissä viihtyvä,ainoa - on silmän vuoto ja kasvo karvojen värjäytyminen? Mistä apu?

    • Sama ongelma ollut

      kuukierto: Huone ilmasi voi olla liian kuiva. Silmätipoilla asia voi korjaantua

      • hulina hei

        Joo olen kuullut,että ruokavalion vaihtaminen voisi auttaa,kokeilen sitä seuraavaksi.


    • Bichon_Fani

      Äiti on allerginen eläimille, mutta uskalsimme ottaa bichon frisen 14v sitten juuri sen takia kun kuulimme, ettei pitäisi allergisoida. Äidille ei koskaan tullut mitään oireita koirastamme eikä tuttujenkaan Bichon Friseistä kun sen sijaan muut rodut saivat silmät vuotamaan ja nenän niiskuttamaan.

      Koiramme oli todella älykäs, laumakeskeinen ja ertityisen kiltti. Uutta Friseeta ei taida uskaltaa ottaa kun koiramme kuolemasta on vasta kaksi vuotta aikaa ja pelottaa, että tulee vertailtua koirien luonteita.

      • koirat<3

        mm. Eihän perheenjäsentä voi korvata, mutta silti. Ei meillä ole koirien luonteita vertailtu, ainakaan pahalla. Kun oma mussukkamme kuoli kuutisen vuotta sitten, olimme jo harkinneet sille pentua seuraksi, itseasiassa olimme jo varanneet sen. Surulle ei jäänyt niin paljon tilaa, kun oli uusi pentu hoidettavana. Totta kai vasta aika parantaa haavat, emmekä unohda ensimmäistä koiraa ikinä, mutta sanoisin, että tämä toinen on kyllä ihan yhtä valloittava persoona, eivätkä nämä ole jääneet toistensa varjoon. Nykyään meillä on kaksi koiraa, tämä koira nro 2 ja hänen nyt 4-vuotias pentunsa. Hyvin on mennyt, rakastan kaikkia kolmea omana itsenään, kaikki aivan erilaisia ja silti aivan yhtä ihania


    • Uutta koiraa

      Minkälainen on bichon hover? Työkaverini kehui tätä rotua.
      Viesteissänne ei puhuta tästä mitään.
      Ovatko samanlaisia kuin noin muut?

    • Anonyymi

      Muista että mikään koira ei ole täysin allergia vapaa mutta meidän taloudesta löytyy tosiaan havannankoira ja allerginen ei ole tuottanut ongelmia mutta on hyvä miettiä ennenkuin hankki esim kuinka paha allergia on

      • Anonyymi

        Yllätys, taas vanhan ketjun nosto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe