Uusi Opel Corsa

PekkaKoopeli

Millaisia kokemuksia uudesta Corsasta? Onko tosiaan jo vuodesta 2006 ollut sama malli myynnissä? Ihmeen kauan kestää ennen kuin tulee uusi versio mutta ilmeisesti vuonna 2015.

Meinaan vaan kun tuli postissa mulle tarjous 5-ovinen Corsa Eco Flex Active 63kW ja hintaan 16300 ja vanhasta 2000 minimihyvitys. Automaatti-ilmastointi, 15 alut, bluetooth hands free ym. vakiona.

Miten lie laadun laita? Tarkoitukseni tosin on pitää sitä vain parisen vuotta. Jos saan vanhasta arvottomasta -98 autostani 2000e niin tuon verran uuden arvo laskee ehkä 1-2v aikana eli vois olla hyvä diili.

23

6003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yuotiola

      20 00 yli 15 autosta on hyvä.

    • Itsellä samanlainen

      Corsat ovat hyviä autoja, suosittelen.

    • siitäsait

      Kyllä se cavalier on hieno koira. Muistaa vaan pestä ja hoitaa niin hieno tulee.

      • Poppeli Kadetti

        Eipä ole Corsa Cavalierin nimellä Vauxhallina vaan nykyisin kai Corsa myöskin mutta eka A-mallin Corsa oli Briteissä Vauxhall Nova. Cavalier oli Opel Ascona täälläpäin...


    • mi6

      No ei ole corsan laatu enää entisen veroinen. Eräs tuttu, jolla oli ollut corsa niin kauan kuin niitä on valmistettu, osti tämän uusimman mallin täsä muutama vuosi sitten ja vuoden taistelun jälkeen joutui vaihtaan pösöön, kun siinä uudessa corsassa oli jatkuvasti niin paljon vikoja.

    • Jussin 6A ooppeli

      Ajoin uudella korsalla ja tulin siihen tulokseen että ostakaa mielummin Vectra kyllä kestää talvet ja kesät!

    • Corsaman

      Aivan mahtava pikku turbo.moottoria tuskin kuulee eikä tiedä mikä vaihde on päällä vääntöä löytyy onneksi mittari näyttää mikä vaihde on silmässä ja koska pitää vaihtaa
      Alla cosmo varustettu auto siis se on hauska ajettava että haluaa taas lähteä kun on tullut.Popit viimeisen päälle hyvät penkit,ohjaus,napakka mutta mukava jousitus ja ah niin hiljainen. Niin Vectra jäi kaupan ja Corsa tilalle kun oli niin hauska ajettava.

    • dfjzxdv

      Uudessa corsa automaatissa vaihdekeppinä ns. heilautuskeppi, mikä itelle tuttu ainakin bemareista.. Erittäin kiva ja herkulliset varustelut.. (tosin alkaa olemaan hintaakin)

      • ensimmäinen_opel

        Nyt tarkoitat sitä automatisoitua käsivaihteistoa (Easytronic/ECT), jota ei pidä sekoittaa oikeaan automaattivaihteistoon.

        Koeajettu on, ei ollut niin paha pettymys kun odotin, mutta silti surkea ratkaisu. Nykii ihan helvetisti normaalissa ajossa. Ei voi ajaa kuten normaalia automaattia vaan vaihteenvaihtoihin pitää reagoida kaasulla ettei nykisi niin paljoa.

        Onneksi Corsan saa myös normaalilla 6-vaihteisella momentinmuunninautomaatilla. Sellaisen tilasin syyskuussa (Corsa 1.4 6v aut Cosmo premium), ja auton pitäisi tulla vuodenvaihteessa. Hintaa tuli ehkä vahän liikaakin kun otti autoon kaikki mahdolliset varusteet. Mutta niistä ei kannata tinkiä, varsinkaan kun tätä autoa olisi tarkoitus pitää vähän pidenpään :)


    • adadsa

      Huonoja kokemuksia on itselläni paljon.

      M20- ja M32-vaihdelaatikot ovat kulutustavaraa (korjaus 2500-3000 euroa tai uusi aski 5000 euroa).

      Dieseleissä on paljon DPF- ja EGR-vikoja. EGR:n vaihto kustantaa 800 euroa ja kestää 50-60 tkm. DPF-vika voi johtaa myös katalysaattorin vaihtotarpeeseen ja samalla kannattaa vaihtaa sen anturi (3000 euroa kokonaisuudessaan).

      Alustan osat ovat leikkiautosta. Iskarit porsivat sadan tonnin välein, etupään helat ovat kulutustavaraa ja jousi on katkennut kahdesti.

      Sähköosia alkaa kulumaan viiden vuoden jälkeen. Esim. valonnostinten moottorin joutuu vaihtamaan 1-2 vuoden välein ennen katsastusta.

      Maalipinta on herkkä naarmuuntumaan. Muutaman myllytyksen jälkeen maalia on jäljellä enää nimeksi.

      Sisusta on ergonominen ja ihan mukava, mutta Fiat-sukulaisuus näkyy halvoissa materiaaleissa. Kojelaudan yläosan ämpärimuovia on vaikea puhdistaa karheuden vuoksi pölystä.

      Kärryä ei kannata vetää kahdesta syystä. Ensimmäinen on vaihdelaatikon huono kesto ja toinen se fakta, että 500 kg kokonaismassa on suurin sallittu.

      90 hp dieselmoottori on huomattavan nuhainen. Vaihdetta joutuu vaihtamaan tiuhaan ja kaasua joutuu antamaan todella surutta, jos auton haluaa liikkuvan johonkin. Tästä seuraa polttoaineen kulutuksen kasvua ja pian selviääkin, että kyseessä ei ole mailman taloudellisin auto.

      • CorsaPunto

        Fiat sukulaisuutta on paljon suunnittelussa (katsokaapa vaikka etuovia) ja pellin alla piilossa mutta kyllä pintapellit ja ohjaamon ämpärimuovi on ihan Opelin omaa tekoa ja vain Corsassa käytössä .
        Fiat käyttää pehmyttä muovia omassa Punton / PuntoEvon kojelaudassa, joka on ihan eri muotoinenkin kuin Corsan ämpärimuovi.


    • Pirteäkippo

      Aivan uutta Corsaa tuli ajettua juuri autobahnilla ja oli yllättävän hyvä pikkukipoksi. 1.0 Turbo oli yllättävän käytännön virkeä ja otti helposti vauhtia tuonne 180 km/h matkavauhtiin.
      Opelin kestävyydestä ei sitten olekaan kokemusta 80-luvunlopun Asconan jälkeen.

    • kukkarolle

      Sorsa käytettynä voi olla pommi!

      • y787y

        Miten sinä oot sitä käyttäny? Jätä se rauhaan, se on viaton luontokappale.


    • Mielenkiinto

      Pistäytyin eräässä monimerkkimyymälässä katselemassa uusien pikkuautojen tarjontaa. Honda Jazz oli mielestäni kiinnostavin malli, mutta esittelemään ilmaantunut automyyjä halusi johdatella keskustelun ja huomioni Corsaan. Onkohan Opelin kauppaaminen parempi bisnes, vai onko Hondassa autona jotain välteltävää?

    • turbovalmistajakuka

      Kunhana ei turbo malliaa vaan erehdy ostamaan . 1,4 turbossa on halkeava ahdin .
      Lueppa ne kaksi surullisen kuuluisaa TM lehden testiä joissa on 1,4 ajdin ja kumpikin hajosi samasta kohdasta. Tuosta 1l tubosta ei tietoa mutta kannataa ottaa selvää.

      • Mutuilua_taas

        Ja höpölöpö, ei corsassa ole tuollaista tyyppivikaa.

        Astran parissa yksilössä oli vuosia sitten halkeamia ahtimessa mutta eipä tuostakaan aiheesta ole kuulunut mitään enää pitkään aikaan joten asia lienee kunnossa. Opelilla satsataan laadun parantamiseen toisin kuin eräillä muilla saksalaisvalmistajilla...


    • nåppåräkö

      Tilavan tuntuinen konehuone, mahtus käpälöimään kun alkas porsimaan! Ja helvetin isot etuovet on jos vain kaks!

    • HyväPeli

      Olen ajanut 1,4 automaattivaihteista (6-portainen) ja hienosti menee!

      • ensimmäinen_opel

        Mistä liikkeestä sait koeajoon??


      • HyväPeli

        En liikkeestä vaan ystävältä sain kokeilla. Aika terhakas, mutta johtuu varmasti kuusiportaisesta automaattilaatikosta.


      • ensimmäinen_opel

        Kuulostaa lupaavalta. Itse ostin koeajamatta koska liikkeessä ei ollut sopivaa autoa. Koeajettua tuli kuitenkin 1.0 turbo (90 hv) manuaali sekä 1.4 easytronic. Todella hyvä ajettava pikkuautoksi, mukavuuspainotteinen (ei liian urheilullinen) ja ennenkaikkea hiljainen sisältä. Ohjaus oli myös miellyttävä vs. vaikka uudet Fordit, joissa ohjaus on liian nopea tahmea keskialue = rasittava ajaa maantiellä.

        Muutama viikko tässä pitää vielä odottaa. Auto on jo Suomessa, mutta kilpiin kannattaa laittaa vasta vuodenvaihteen jälkeen.


      • corsaonhyväpeli

        Hei kyllä se on niin päin, että uudessa Corsassa on turhan nopeasti reagoiva ohjaus. Muuten ihan hyvä pikkuauto mutta nopea ohjaus oudoksutti itseä vähän liikaa. Meni sitten Polon ostoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3569
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1399
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1229
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      918
    Aihe