Ravintolassa esimieheni (ei ravintola-alan ammattilainen) neuvoi minua paistamaan jauhelihapihvit pinnalta, laittamaan ne sitten lämpölevylle puoliraakana valmiiksi paistettujen makkaroiden kanssa ja sitten paistamaan pihvit kypsäksi, kun asiakas tilaa esim. hampurilaisen. Mina ajattelisin, että puoli-raakaa jauhelihaa ei ole järkevää laittaa kypsien makkaroiden viereen odottamaan paistamista kypsäksi. Onko näin, vai aiheutuuko siitä mitään riskiä asiakkaille?
Jauhelihapihvin paistaminen
zee74
2
339
Vastaukset
- Tolloja riittää
Tavallinen jauheliha aina kypsäksi ei koskaan raakana tai puoliraakana. Esimiehesi ei tiedä mitään hygieniasta tai esim Yersinia -bakteeriasta joka leviää yleensä raakojen tai huonosti kypsennettyjen elintarvikkeiden välityksellä. Erittäin ikävät oireet ja vanhuksille ja sairaille voi olla jopa kohtalokasta.
Bakteerille aivan ihanteelliset olosuhteet lisääntymiselle, lämmin mutta raaka liha. - Tartaari1
No jos jauheliha on 100% nautaa niin medium on ihan ok. Onhan tartarpihvikin olemassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarpihvi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kumpi vetoaa enemmän sinuun
Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?941855- 861313
- 1101143
- 761027
- 117986
Okei nyt mä ymmärrän
Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘57863- 47781
- 36772
Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis48731- 33693