Tietääkö kukaan mistä löytyy varkauden seudulta järvisimpukoita?
Järvisimpukka?
1
293
Vastaukset
- gurmee
Puurtilan sillan tienoilta,myös uimarannoilta.
Aika työlään herkunhan olet löytänyt.
Järvisimpukoita valkoviinissä
Tämä annos on kahdelle. Kotimaiset järvisimpukat laitettuna ranskalaiseen tapaan on maittava sekä näyttävä alkupala. Simpukoita ei ole myynnissä, joten ne on hankittava itse. Insinöörien mökkirannassa ne viihtyvät vajaan metrin syvyisessä vedessä, josta niitä on helppo poimia.
10 keskikokoista järvisimpukkaa puhdistettuina
Keittämiseen:
1 litra vettä
ripaus suolaa
Paistamiseen:
2-4 valkosipulin kynttä
n. 50 g voita
n. 0,5 dl kuivaa valkoviiniä
Simpukoiden syöminen vaatii etukäteisvalmisteluja, jotta ne puhdistuvat. Simpukat pannaan ämpäriin puhtaaseen veteen pariksi vuorokaudeksi, jotta niiden suolisto on tyhjenee. Ämpärin vesi on vaihdettava kahdesti päivässä, jotta mudan maku saadaan simpukoista pois, eikä vesi pääse liian lämpimäksi. Liian lämpimässä vedessä happi käy vähiin, ja simpukat voivat tukehtua. Poista kaikki simpukat, jotka rupeavat kellumaan, sillä ne ovat pilaantuneet.
Puhdistetut elävät simpukat lisätään reiluun määrään voimakkaasti kiehuvaa vettä. Simpukoita keitetään kovalla lämmöllä nelisen minuuttia, jolloin niiden kuorten tulisi olla auenneet. Heitä kiinni jääneet, pilaantuneet, simpukat pois.
Poista simpukoiden liha lusikalla kuorista ja valmista kastike pannulla sulattamalla ensiksi voi. Lisää sulaan voihin paloiteltu ja kevyesti murskattu valkosipuli. Hyvän aromin saa, kun ennen pilkkomista painaa valkosipulin kynttä kasaan veitsen lappeella, kunnes kynsi murtuu hieman. Kuullota valkosipulia kohtuullisella lämmöllä, jotta voi ei pääse kärähtämään. Kun valkosipuli on hieman pehmennyt, lisää valkoviini. Anna seoksen kuumentua kiehuvaksi. Lisää simpukoitten liha, ja anna kiehua, kunnes kaikki valkoviini on haihtunut. Jäljelle jää kirkas aromikas voi ja pehmentynyt taivaallisen makuinen valkosipuli, sekä simpukat. Annostele lautasille simpukat ja osa valkosipulin paloista. Annostele lopuksi jäljelle jäänyt voi kastikkeeksi lautasille koristeellisesti. Tarjoile lämpiminä.
Insinöörit suosittelevat simpukka-alkupalan seuralaiseksi tuoretta kauraleipää, jotta herkullisen kastikkeen saa nautittua viimeiseen pisaraan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka922999GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431147- 831122
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja511015Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!31974- 67858
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39852- 53837
- 44822
- 71770