koiraa ei saa inhimillistää

Koiraton

Oli mulla oikein asiaakin, kun tänne tupsahdin, elikkäst miten te ihmiset ymmärrätte vanhan kansan sanonnan: koiraa/eläintä ei saa inhimillistää.
Olen pohtinut, että tarkoittaako se, ettei saa nostaa liian läheiseksi muiden perheenjäsenten rinnallekko vai? Vaiko vain siksi, ettei se samaistuisi käyttäytymään kuten ihminen vaan saisi niinko olla eläimenluonteensa mukainen?

Sopii olla ihan kaikenmoisia ajatuksia mitä tää vois merkitä.

6

92

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 2+10

   Koiraa ei pidä kohdella kuin ihmistä, koira menee siitä pilalle. Koiran käyttäytymistä ei pidä myöskään määritellä kuin ihmisen. Koira ei tee pahojaan "koska se tykkää". Koiralla on aina syy toimia, toisin kuin ihmisellä. Koiraa pitää ymmärtää ja pitää koirana, ei kuvitella sen olevan ja toimivan kuin ihminen.

   • 2+10

    Niin ja lisään:

    Minulle koira on lähes kaikkia muita ihmisiä tärkeämpi ja läheisempi, mutta se ei ole inhimillistämistä. Koira on minulle kuitenkin koira, ei lapsi, ei korvike, vaan eläin, jota pidän ja kohtelen koirana, en passaa ja paapo. Koira nyt vaan on se ihmisen paras ystävä.


  • Vanha jäärä

   Ettei sitä nyt ihan alettaisi pukemaan farkkuihin ja t-paitoihin, turkkia färjäämään ja kynsiä lakkaamaan, kuten jotkut teinipissikset näyttävät tekevän.
   Ettei nyt sentään alettaisi pihvejä ja pekingin ankkaa koiralle tarjoamaan samalla kun itse syödään makaroonia kuukaudesta toiseen.
   Ettei nyt ihan ensimmäisestä tai joka ikisestä yskäisystä viedä koiraa ell:lle
   Että muistettaisiin jotta koira ei ole "pelkkä" harrastusväline, joka nakataan käytön jälkeen sisään tai häkkiin ja jatketaan itse salille tai baariin.

  • hjjyukiu

   Koira on elävä olento ja rakas perheenjäsen jolla on tunteet ihansiinä missä muillakin lajeilla..kyse onkin siitä että ei oleta koiran automaattisesti ymmärtävän eri lajiin kuuluvaa eläintä=ihmistä vaan kasvattaa siten kuin koira ymmärtää asioita.

   Esim koira ei ymmärrä jos moitit jo tapahtuneesta vaan yhdistää asian omistajan eleisiin ja koira ei ymmärrä että joku tavara on sinulle arvokas jos se sen rikkoo, tai ymmärrä verbaalisesti sinua tai ymmärrä telepaattisesti sinua mitä siltä haluat etc..

   Koira ymmärtää ihmisen eleitä ja osaa sopeutua ihmisen tunnetiloihin vaikkei ymmärräkään mistä kyse.

   Ihmisen kuuluu ymmärtää koiraa miten sille asiat opettaa mutta kaikki ihmisetkään ei osaa ajatella kuten koirat tai tunne niiden eleitä tai sosiaalisia tapoja.

   Olemme kaksi eri lajia :) jotka käyttäytyvä eri tavalla ja viestivät eri tavalla mutta tunteet ei ole vain ihmisen perusolemukseen liittyvä vaan kaikki elävät lajit kykenee tunteisiin. Paras kun muistaa että myös ihminen on eläinlajiin kuuluva ihan siinä missä koira apina papukaija etc..

   • 8+19

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 15 vuotias menehtyi?

   Onko tietoa mihin hän menehtyi? Oma kätisesti vai? Aika pelottavalta alkaa Kainuun elämä tuntumaan... Kovasti voimia oma
   Suomussalmi
   91
   9600
  2. Suomussalmelaisten nuorten pahoinvointi

   Ei voi nuoriso Suomussalmella kovinkaan kummoisesti. On jo saavutus, kun Suomussalmelta elävien kirjoissa ponnistaa maai
   Suomussalmi
   87
   5739
  3. Mikä sua mies mussa oikein kiinnostaa?

   Mulla on vaan tarjota sulle pienet rusinarinnat ja pieni pyllerö. Aika tylsäkin oon.
   Ikävä
   71
   2089
  4. Miten on mahdollista, että Aino oli koulukiusattu?

   Hyvin kaunis ja lahjakas tyttö, kuka nyt tuommoista kiusas? Ennen vielä pahempina aikoina koulussa kiusattiin vain rumi
   Suomussalmi
   15
   2048
  5. Mulla on ikävä sua

   En ole unohtanut. Haaveilen sinusta. En vaan jaksaisi taas aloittaa alusta. En tiedä mitä tekisin joten välttelen. Miehe
   Ikävä
   45
   1266
  6. Vammaisetkin kelpaavat hallituksen sorrettavaksi

   Hallituksen käsitys asiallisesta lain laatimisesta ei mennyt yksiin opposition kanssa Hallituspuolueitten ennennäkemätt
   151
   969
  7. Voi Martina raukkaa

   Taas on käyty ottamassa piikkejä naamaan. Luovuttaisi jo siinä, että ikuista nuoruutta naamassaan hän ei tule saavuttama
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   871
  8. Kavallusko

   Mikähän juttu tämä Haapavesilehessä että entinen asunto osake yhtiön puheenjohtaja tuomittu PIKKU KORVAUKSIIN kavallukse
   Haapavesi
   11
   866
  9. TTK: Oliko mielestäsi oikea pudotus? Claudia Ketonen ja Jussi Heikelä tippuivat ekana parina

   Tanssii Tähtien Kanssa -viihdeohjelmassa tippui eka pari ulos kisasta. Claudia Ketonen ja Jussi Heikelä saivat lähtöpass
   Tanssii tähtien kanssa
   7
   849
  10. Otetaanpa hypoteettinen tilanne

   Menet kahvilaan tai ravintolaan. Sisällä menet juttelemaan jonkun ravintolassa olijan kanssa. Tämä henkilö sanoo sinulle
   Sinkut
   170
   763
  Aihe