uuden opettelu

1 pv. kerrallaan

Ero tuli 1/2 vuotta sitten, osituksessa jäi minulle talo ja sen tuomat velat. Lapsesta sain luojan kiitos puolet, joten puoli-yh-isänä porskutetaan. Suurimmaksi ongelmaksi näyttää tulevan yksinäisyys, kun asun exän kotipaikkakunnalla keskisuomessa. Paikkakuntaa entiseen, jossa nykyiset kaverini ovat, en voi pojan takia vaihtaa. Suhteessa ollessani pidin pojastamme huolta ja annoin juurikin kaikkeni hänelle (poika oli läheisempi minulle kuin äidilleen), jopa niin paljon, että muu sosiaalinen elämäni kärsi huomattavasti. S###anan raskas taakka, kun koko baletti meni sekaisin eräänä helmikuun iltapäivänä, vaimon sanoessa, että ohi on. Itse voin suhteessa enemmän ja vähemmän huonosti n.3 vuotta. Ei ollut miestä laittamaan poikki, kun kersaa tuli ajateltua, Nyt kun poikakin oireilee eron jälkeen, tuntuu tiilivuoren hartioilla vain kasvavan. Väsymys painaa, ei niinkän masennus vaan ahdistus miten kaikki kääntyy ja mihin suuntaan.

4

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhygttffr

      Niin Liika on liikaa. Mieti mikä on Liikaa. Onko aika myydä talo ? Ymmärrän, se on tehty teille. Mutta sun on silti hyvä miettiä asiaa. Saat normaalit tapaamiset. Lapselle pARASTA, JOS VANHEMMAT ASUVAT lähekkäin. Erilaisia tapaamismalleja on. Vuoroviikkoasumista ja viikonloppuja ja lomareissuja. Ihan niitä sitten keskenään tai lastenvalvojilla sovitaan.

    • sekirkaspäivätulee

      Kyllä se päivä paistaa vielä. Toivon sitä sinulle.

      • jolleitaasne

        sosiaaliviranomaiset sekoile sairaudessaan..


    • Hei 1 pvä kerrallaan.


      Kuvaat tunnelmiasi, miten rankkaa on selvitä yksin lasten kanssa ja yrittää samalla selvittää päätään tapahtuneen eron suhteen. Kuvailet sitä, miten vaimon ilmoitus tuntui tulevan ikään kuin puun takaa ja yllättäen. Joudut kelaamaan mielesssäsi menneitä aikoja ja suhteenne tilaa, jotta ymmärtäisit, mitä kaikkea on tapahtunut ja minkä pisteenä vaimo sitten tahtoi elää.

      Kovasti tekee mieleni sanoa, että älä jää yksin! Uudellakin paikkakunnalla on varmasti monenlaista tapahtumaa, jonne voit isänä lasten kanssa osallistua. Monet järjestöt ( mm. MLL) ja harrastustahot tarjoavat toimintaa. Itselleni on tietenkin tutuinta suositella myös seurakunnan toimintoja. Monissa seurakunnissa järjestetään erillistä isä-lapsi tai yksinhuoltajatoimintaa: leirejä, retkiä, tapaamisiltoja. Tai ainakin perheille toimintaa. Voisit saada kullanarvoista vertaistukea ja tutustuisit uusiin ihmisiin. Näkisit selviytymistarinoita, jotka voimistavat sinua. Myös paikkakuntasi diakoniatyöntekijän kanssa voi varata keskusteluaikoja tunteiden tuulettamiseksi ja vaihtoehtojen miettimiseksi. Kuihtunut sosiaalinen elämämis voi saada uuden alun uudessa tilaisuudessa.

      Joudut rakentamaan nyt elämän uudestaan. Kaikki kokemasi joudut järjestelmään eri tavalla. Tutustut myös itsessäsi voimavarojesi laitoihin. Samalla tutustut erilaisiin selviämismahdollisuuksiin. Jonain päivänä heittelet palloa huolettomasti talon laitaan ja tajuat että hei! tällä viikolla en ole ollut allapäin enkä stressaantunut. Sellainenkin aika tulee. Kriisi ei tarkoita, että mahdollisuudet on ohi. Kriisi tarkoittaa juuri mahdollisuutta. Mutta kriisin aikana jokainen tarvitsee tukea jostain. Myös sinulle sellaista toivottaa

      Merja, diakoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4519
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe