Painonnousu rv 18

Pallokala1

Onko 4-5 kilon painonnousu rv 18 mennessä liikaa vai normaalia? Neuvolassa asiaa ei ole kommentoitu millään tavalla. Olen melko pienikokoinen,lähtöpaino oli 49 kg ja BMI 19 ja nyt painoa on 53-54 kg. Tuntuu,että vatsa on kasvanut parissa viikossa aivan hirveästi ja näytän siltä kuin raskaus olisi jo pidemmällä. Huolestuttaa kuinka iso olen loppuraskaudesta ja onko tämä mahdollisesti haitaksi sikiölle! Labrat ovat olleet ok, virtsassa ei glukoosia ym. Verenpaine on ollut matala, kuten ennen raskauttakin. Olen huomannut ruokahaluni kasvaneen hurjasti viime aikoina, tuntuu että maha kurnii jatkuvasti ja olen kyllä syönyt hyvällä ruokahalulla, mutta ihan terveellisesti salaatteja ja tavallista kotiruokaa, en juurikaan pikaruokaa, jota ei edes tee mieli. Neuvolan terveydenhoitaja sanoi ensikäynnillä, että painoni voisi nousta 15 kg raskauden aikana, mutta minusta tuntuu että tällä menolla kloija tulee vähintään 25...Apua!

1

1157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RV40

      No eiköhän ne siellä neuvolassa sano jos ei olisi normaalia. Nyt on helle ja se nostaa turvotuksen muodossa painoa.

      Mulla nää helteet on nostaneet 10 kiloa painoa, kun oon niin turvonnut, yhteensä painoa on tullut se 25 kiloa eikä neuvolassa sanottu muuta, kuin että helle turvottaa ja kun on jatkuva helle, niin se turvotuskaan ei ainakaan helpota, voi tulla yli 30 kiloa ja se on ihan normaalia, kunhan verenpaineet pysyy normaalina (eli ei oo raskausmyrkytys)

      Mulla ei ollut turvotusta ollenkaan ennen helteitä, paino toki nousi muutenkin, muttei koskaan liikaa. Tällä viikolla on tullut järkyttävät 2 kiloa lisää, vaikken ole syönyt juurikaan helteen takia.

      Vatsankasvuun voin todeta sen, että pienikokoisilla se nyt muutenkin näkyy herkästi, kun ei ole läskiä joka sen kätkee alleen.. Myöskin kohtusi asento vaikuttaa, eli onko kohtu etukenossa vai taaksepäin kallellaan.. Jos on etukeno, niin tottakai silloin näkyy nopeammin.

      Sinun koollasi ei ole sikiölle sinänsä mitään väliä, vaan nimenomaan niilla labra-arvoilla. Jos ei ole diabetestä, raskausmyrkytystä jne, niin kaikki on hyvin, kunhan annat lapselle monipuolista ja ravitsevaa ravintoa, eli älä laihduta ja panikoi painosta. Nälkä kertoo kasvaneesta ravinnontarpeesta. Lisäksi hormonit vaikuttavat painon kertymiseen, eli vaikka söisit koko raskauden ajan suht samanlaisesti, saattaa tulla ns kasvupyrähdyksiä, eli jossain vaiheessa raskautta paino nousee nopeahkostikin, jopa kilon viikossa, ja sitten jossain vaiheessa paino ei nouse ollenkaan vaikka maha kasvaa. Ja kun olet noin alkuvaiheessa, huomaat varmasti, että kun helteet loppuu ja nesteet lähtee liikkeelle, se painonnousu hidastuu kovasti tai pikkuisen saattaa jopa kevetäkin.

      Stressi on vauvalle pahasta. Anna painon olla mitä on, syö terveellisesti, se on pääasia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe