Narsistien uhrit

Toivoton.

Lapsesta asti olen tiennyt että isäni ei ole terve. Hän on aina ollut erittäin itsekeskeinen ja harjoittanut fyysistä/henkistä väkivaltaa äitiäni kohtaan. Ulkopuoliset ihmiset taas ovat pitäneet häntä älykkäänä, hauskana ja karismaattisena ihmisenä. Kun asia paljastui myöhemmin kukaan ei ollut uskoa asiaa todeksi.

Itse olen kauan tienny totuuden, että hän on narsisti. Hänellä on suuri pätemisen tarve, luulee kaikkien kadetivan häntä, haluaa muiden ihmisten jatkuvaa ihailua, ei ole koskaan väärässä eikä hänestä löydy koskaan pienintäkään virhettä, esim. pahoipitelytkin ovat hänen mielestään oikeutettuja ja ansaittuja. Häntä ei koske samat yhteiskunnan säännöt ja kuvittelee olevansa muiden yläpuolella, hänellä ei ole kykyä empatiaan ja muutenkin suurin osa tunteista on näyteltyä(muokkaa itseään tilanteen mukaan saadakseen sen mitä haluaa).Hän myös on jatkanut vanhempien eron jälkeen vuosia meidän kiusaamista ja vainoamista. Uhkaillut pahimmillaan oikeusjutuilla ja tappamisella.

Hän on myös nuoresta asti ollut alkoholista riippuvainen, nykyään alkoholisti ja menettänyt työnsä. Eikä tälle vainoamiselle tai ilkeilylle näy loppua..hän on piinannut vuosien ajan muitakin hänen elämäänsä tulleita ihmisiä, olen katsonut sivusta ja toivonut heidän näkevän hänen todellisen luonteen ajoissa, hän on kaikkia naisystäviä/vaimoja alistanut ja pahoinpidellyt, kokee omistavansa nämä naiset. Tätä jatkui esim. äitini kanssa siihen pisteeseen että hänen minuus ja omatahto oli täysin kadonnut, jotenkin viimeisillä voimillaan sai eron tehtyä mutta se ei piinaamista lopettanut päinvastoin. Meni vuosia että saimme olla välillä rauhassa hänen etsiessä uusia uhreja ja heitä on vuosien aikana riittänyt.

Hänelle on diagnosoitu kaksisuuntainenmielenhäiriö johon söi hetken aikaa lääkkeitä, itse tiesin diagnoosin olevan väärä. Hän erosi silloisesta naisestaan ja jätti lääkkeet. Alkoi juomisen lisäksi poltella kannabista säännöllisesti. Siitä lähtien meno on vain pahentunut. Vainoaminen ja uhkailu ihmisiä kohtaan lisääntynyt. Päätin kerran mennä katsomaan kuinka hän voi, kun pisin suhde äitini jälkeen oli päättynyt. Oli selvästi mennyt huonopaan suuntaan, pian kävi ilmi että hänellä on paljon harhoja jotka kokee täytenä totena. Kuten se että häntä seurataan, puheluita kuunnellaan, kameroita asennettuna kämppään, pelkäsi henkesä puolesta. Hänen juttunsa oli muutenkin erittäin sekavia ja pian hän kuvitteli että olin tullut tappamaan hänet, joten pahoinpiteli ja kuristi minua. Sen jälkeen olen katkaissut yhteydet häneen. Mutta en voi olla kuulematta hänen sekoiluista. Uhkailee ihmisille milloin mistäkin(pahimmillaan tapolla), on yrittänyt ajaa ihmisen yli, pahoinpidellyt naisia (koko elämänsä), ajanut törkeän rattijuopumuksen useaan kertaan (jäänyt kiinni 2 kertaa), uhkaillut puukon kanssa ihmisiä, sekä auton sabotointia siinä toivossa että sattuisi onnettomuus. Hän on vaarallinen itselleen ja muille. Mitä pitää vielä tapahtua että hänet viedään hoitoon? onko kellään kokemuksia tälläisestä perhehelvetistä joka jatkuu ja jatkuu. Joudun vuodesta toiseen katsomaan sivusta kun hän löytää uudet uhrit ja jatkaa sairasta toimintaansa. Tuntuu toivottomalta, tiedän että hän kuuluu pakkohoitoon, vaikka tiedän myös että tälläisestä pahasta persoonallisuushäiriöstä ei parannuta, kuitenkin muiden ihmisten piinaaminen loppuisi ennenkuin tapahtuu jotain peruuttamatonta.

Kokemuksia narsistien uhreilta ja mielellään myös siitä kuinka loppu viimein asia on hoidettu, vai onko narsisti saanut rauhassa jatkaa samaa rataa?

19

420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • draken

      Nyt taisitkin puhua itsestäsi narsisti?

      • 14+3

        Ai.....SINÄ vai?


    • +++++++55555

      Jos olet itse narsisti,olet hyvin hyvin pelottavan sairas,mene hoitoo.

      Jos tämä on narsistin lähiomaisen,kertomus hän on itselle ja toiselle vaarallinen,kuuluu pakkohoitoon. Miksi itse yksin omaisena kannat tollasta taakkaa harteillas?

      Kallistun siihen suuntaan tämä on narsuhirviön ajatusmaailmasta. Mene hoitoon.

      • Minä vaan

        Minulle kyllä ei tullut mieleenkään, että aloittaja olisi itse narsisti. Kamalaa, että olet joutunut tuollaista kokea, isäsi taholta.


      • Pelastunut
        Minä vaan kirjoitti:

        Minulle kyllä ei tullut mieleenkään, että aloittaja olisi itse narsisti. Kamalaa, että olet joutunut tuollaista kokea, isäsi taholta.

        Eikä minulle. Voisi melkein olla oman lapseni kirjoittama, sillä erotuksella, että hänen isänsä, eli minun exäni ei vielä ainakaan ihan noin pahaksi ole päässyt, ainakaan vielä. Mutta ihan totista totta on osa tämän kirjoituksen kirjoittajan kuvaamista tapahtumista ja asioista minunkin ja lapseni menneisyydestä ja isänsä käyttäytymisestä. Sekin oli jo aivan hirvittävää, saatika sitten, kun toiminta on tätä tasoa, mitä aloittaja on kertonut. Ei käy kateeksi, ei yhtään.


      • koettu on nuokin

        55555:lle
        Kyllä toi on totisinta totta, ja tuollaista oikeasti tapahtuu.
        Ja surullisinta tuossa kaikessa on se, että omaisia ei uskota missään instanssissa ja tuollainen itselleen ja tosille vaarallinen sairas henkilö saa mellastaa rauhassa ja pitää läheisiään pelon vallassa.


    • Toivoton.

      En ole narsisti, mutta eipä tuo minua loukkaa, olen kestänyt isältäni paljon pahempia haukkuja elämän aikana kuten että minusta ei ole mihinkään, katuu syntymääni ja minun olisi pitänyt olla poika. Perheeni kärsi siis hänen takia paljon ja lapsuuteni oli yhtä helvettiä. Nuoruudessani olen taas huolissaan muista ihmisistä, hänen silloisista naisystävistä, existä sekä muista ihmisistä hänen ympärillään joita uhkaa tai vainoaa. Työpaikalla sentään tajuttiin todellinen luonne ja sai potkut. Ei jää koskaan teoistaan vastuuseen, se on raskainta..todellakin halusin vain tietää kokemuksiä tälläisestä pahasta persoonallisuushäiriöstä.

      • olethyväihminen

        Ap. Olen todella pahoillani, että joku sairas alkoi sinua kiusaamaan tällä keskustelupalstalla vilpittömän avautumisesi johdosta. Siitä näkee, että sairaita ihmisiä on joka nurkan takana. Minusta sinun pitää hakea tukea ja apua itsellesi ja luovuttaa isäsi seuraaminen. Olet joutunut kestämään paljon. Enempää ei sinun tarvitse kestää isäsi sairautta. Kaikkea hyvää sinulle.


      • elämäjatkuu_

        Mitä muutakaan voi odottaa? Sairaita ihmisiä riittää. Olen saanut apua läheisiltäni jotka tietävät myös aivan kaiken, he eivät kertomuksia epäile eivätkä pidä minua sairaana, he ovat nähneet vuosien varrella saman ja tietävät millainen ihminen kyseessä, terveydenalan ammattilaiset eivät välttämättä usko kertomaasi tai osaa tukea oikealla tavalla, helposti leimautuu itse. Olin epätoivoinen ja mietin miten tuollainen ihminen voi jatkaa sairasta toimintaa vuodesta toiseen. Olin peloissani muiden ihmisten puolesta..tuon kirjoituksen jälkeen on tapahtunut lisää kauheuksia hänen toimesta ja vihdoin on lukkojen takana istumassa tuomiota, vaikka kuuluisi ehkä ennemmin mielisairaalaan. Mieleltään sairas läheinen on kasvattanut minua ihmisenä enemmän kuin mikään muu, en koe olevani uhri vaan selviytyjä. Toivon että muutkin hänen takia kärsineet voivat joskus antaa anteeksi eikä elää vihassa. Silloin voi itse aloittaa toipumisen.
        Kaikkea hyvää myös sinulle, kiitos ystävällisestä kommentista.


    • ihmisrainio hän

      Nauhoita tuon hirviön puheita,tee ilmotus poliisille,jos ihminen on noin harhainen sekaisin,uhkaa tappaa ei kuulu vapaalle jalalle. Mikset mennyt poliisille,kun hakkas ja kuristi,uhkaa tappaa,soita mielenterveys toimistoon kysy miten,tollasen kanssa toimitaan........ Mistä se on saanut kannabista? Lääkkeet ja viina ei ole mikään ihme jos on nuppi noin sekaisin.

    • näytelmäkerho

      Narsistia on vaikea saada kiinni. Koettu on. Kaikki toimet käännetään uhrin syyksi on kysymys sitten mistä hyvänsä. Katkaise välit, unohda koko henkilö. Et voi muuttaa kiusaajaa et nyt etkä koskaan. Narsun kanssa tekemisissä olleet tietävät että viranomaiset voivat olla narsulle suorastaan taivaan lahja, koska narsu pääsee esittämään omaa " stooriaan ", joka on sitten kaukana todellisuudesta. Ja viranomaiset uskovat sillä pahimmillaan näytelmäkerho on uskomattoman hyvä suoritus, ja narsu Oscarin arvoinen näyttelijä. Kyllä kykyjä löytyy vaikka olisi millainen alkoholisti.

      • SmartNow

        Toi on hienosti sanottu, narsu on Oscarin arvoinen näyttelijä. Mä kerroin läheiselleni alusta loppuun mun &narsisitin tarinan, joka ikisen pikku koukeron ja isot kuviot. Kun (monen tunnin jälkeen) pääsin loppuun, hän sanoi "Herrajumala, hän on niin oscarin arvoinen näyttelijä" Ja koska minun narsistini oli hänenkin tuttunsa ,hän myönsi että oli pari kertaa usean tuttavuusvuoden sisällä miettinyt että miksi tuo ihminen on jotenkin....eriskummallinen. Oli miehelleenkin kerran puhunut asiasta ja pohtinut miksi nainen on niin epäaito, ihan kuin näyttelisi kaiken aikaa. Kaikille niin älyttömän hymyileväinen ja yliystävällinen. Mutta selän takana kuului aina kummallisia juttuja(arvosteli/nälvi miltei kaikkia,viikoittain). Eli oscarin arvoinen KAKSINAAMAINEN näyttelijä. Ompa onni että paljastui minulle, ja myös tälle tutulleni. Mutta vielä on ihmisiä jotka tulevat vielä joku päivä hämmästymään...


    • 10-10=10
    • Waiting....for

      Niin. Lapseni on juuri tällaisen narsistin uhri. En voi häntä mitenkään auttaa. Tai nyt en voi, muttakun lapsi tulee täysi-ikäiseksi, niin sitten. Silloin aukeaa se kauheuksien holvi, mikä on ollut ja missä on eletty, lapsi myös, tajuamatta itse. Kostoa en hae enkä halua, uskon, että nämä pahat ihmiset saavat ansionsa mukaan ihan jostain muualta. Siihen asti, vain olen ja tuen lastani, aina ja kaikin voimin. sitä ei narsisti ole pystynyt minulta poistamaan.

    • Hei sinä joka olet keskustelun aloittanut. Minulla on kokemuksia narsisti-isästä myös. Vieläkö liikut tällä palstalla, olisi kiva jutella kanssasi enemmän.. :)

    • huhuuus

      No liiallinen päihteiden ja kaikenlaisten hoo-vitamiinien käyttö (mikä se niiden synteettinen kaava milloinkin on), kai se jotaa useinkin toisia perheenjäseniä kestokykynsä ja jaksamisensa rajamaille vähän kuin kannibalismkin - ei ole herkkua olla syötävää tai kaikkien saalistajien himoittu kohde. Toisaalta ihannoimme kovasti japanilaisia puutarhoja
      mutta teoksia missä ihmisiä on kuvattu irstauden mestareina - kohteliaisuussyistä ihmisystävällisyyden nimissä toivotaan "hieman rajattuja aiheita" - kai siksi että kärsimyksen ja kaaoksen taakan kanto on hyvin raskasta puuhaa, sitä se on myös niille, jotka joutuivat kärsimään. Diplomatian nimissä kannanotot eivät ehken ole koronottoja, hengissäselviytymisleireissä liikaa kärkevyyttäkin vältetään ja pyydetäään välttämään liikaa ärsyttämistä - ja toivotaan voimia ja jaksamista kaikille uhreille. Itsellenikin.

    • Anonyymi

      Tuo fyysinen väkivalta on niin synkkää. Sitä on liikaa, kodin pitäisi olla rauhoitettu alue, missä ei ole henkistä, eikä fyysistä väkivaltaa.

    • Anonyymi

      Narsisti jättää vanhan lähteen, kun on löytänyt uuden. Sama laulu uuden lähteen kanssa,, kunnes pinta ei enää heijasta idealisoitua kuvaa.

    • Anonyymi

      Osuva kuvaus nphn käytöksestäkiitos siitä, vaikkakin raskasta luettavaa, valiitettavan tuhoisaa käyttäytymistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe