Miten ymmärtää vesimiestä?

ymmällään

Mul on eräs tärkeä ystävä joka on vesimies. Normaalisti mä luen ihmisiä kun avointa kirjaa, mutta tää on poikkeustapaus - yleensä siitä jo tiedän et henkilös on jotain erityistä. Ton vesimiehen kaa on kuitenkin mahdotonta olla ajautumatta riitoihin. Me ei vaan ymmärretä toisiamme, vaikka kuinka yritetään. Mä oon aina arvostanu erinlaisia ihmisiä, mitä veskarit yleensä on, mutta tota yhtä on mahdoton ymmärtää.

Itse olen skorpioni ja hän ottaa mun piikittelyt liiankin ilkeästi ja sen jälkeen hän itkee, valittaa ja sanoo jotain takaisin jonka taasen minä otan hieman pahana, kun kerta normaalisti on niin mukava ja ystävällinen ihminen. Siitä syntyy ikuinen paradoksi. Parhaimmillaan meillä on tosi syvälliset keskustelut ja aatteemme ovat samansuuntaisia. Kuitenkin joskus keskustelut äityvät vesimiehen kannalta liian syvällisiksi ja tämä masentuu enkä voi tehdä asialle mitään vaikka kuinka haluaisin. Toisen masennus taasen masentaa minut ja alan kurittamaan itseäni monilla tavoin, mm. paastoamalla, itsetuhoisuudella ja itsensä piippuun vetämisellä. En voi vaan olla ottamatta toisen taakkoja ja tuskia harteilleni.

Vaikka aina kuinka sanon, et en enää pidä tohon ystävääni yhteyttä ja en vastaa sille, niin se on mahdotonta. Mun on mahdoton olla sille pitkävihainen vaikka se kuuluu luonteeseeni. Edes mun kuu vesimies ei auta ymmärtään mitä toi aattelee, tuntee, tahtoo tai tarkoittaa. Se aina valittaa ku 'en kerro itsestäni mitään' mut samalla ei kyllä itsestäänkään kerro mitään. Se käyttää välillä tosi erikoisia sanavalintoja siihen nähden että ollaan frendejä mutta kun kysyn niin ei selitä mitään, mitä tarkoitti. Tottakai se voi olla iha vahingollinen huono sanavalinta, mut ärsyttää ku yhdes hetkes ollaa tosi läheisiä ystäviä mut sitte taas jumpi kumpi häätää luotaan (minä impulviisisuudellani, hän etäisyydellään) Hän itse sanoi ettei vihaa minua, mut et mua on vaikee rakastaa. Mut niinhä se kai menee, oon sen verran vaikee ihminen.

Oon yrittäny antaa sille omaa aikaa ja tilaa, oon yrittäny saada sitä ees vähä hymyilee ja oon tosi suojeleva sitä kohtaan mut yleensä saan sen vaa surullisemmaks. Se on tosi herkkä ihminen ja se sanoo et "mä alistan sitä sanoillani". Mä oon vaan kai liian suorapuheinen ja ajattelematon. Mä samaa aikaa tahtoisin vaa laittaa hanskat tiskii ja sanoo ettei meidä maailmat vaa kohtaa mut se on kasvanu tän vuoden aikana mulle ehdottomasti yhdeks tärkeimmäks ihmiseks ja en mä voi nyt vaa luovuttaa ku sil on alkanu vaikeet ajat, vaikka sen vaikeet ajat saa mutki kärsiin ja se on ihan mun syytä.

Loppujen lopuks mä tahdon et se on onnellinen. Minä, juuri vuosien masennuksesta parantuneena, olisin valmis kärsiin sen helvetin vielä toisen kerran jos mun kaveri vois elää vaa huolettomasti ja onnellisesti. En tiedä, onko näin ajattelu itsekästä vai epäitsekästä, mut se ei mua oikee kiinnosta. Mä tahdon ymmärtää, auttaa, lohduttaa, mut tolle ei kelpaa mikään mikä mä sanon. Jos lohdutan, arvostaa kyllä mutta se on 'merkityksetöntä' ja jos sanon hieman terävemmin, menee hiljaseks ja poistuu tilanteesta mahd. nopeasti. Vaikka kuinka kertoisin et on tärkee kaveri mulle ja et en haluu menettää sitä nii ei oo kuulevinaan ja alkaa kierii itsesäälissään vaa enemmä. Enkä mä tiedä pitäiskö olla vittuuntunu vai sääliä.

Seki on ärsyttävää et toi on enemmä neiti ku mä. Onha se epävarmuus ja huono itsetunto iha sulosta tiettyyn pisteeseen asti mut en jaksais olla kenenkää lapsenvahti. Ehotti kerran ku salama kirkkaalta taivaalta tapaamista seuraavana päivänä mut sanoin hätäisesti ei nolostuessani (lisäksi tarvitsin aikaa miettiä sen muutaman päivän) ja nyt se olettaa et mä en koskaa haluu nähä sitä eikä usko vaikka miten selitän et tarvitsin hiema aikaa miettiä.

Ei osata kommunikoida oikee. Mä joudun olee aina se kompromissien tekijä ja anteeksipyytäjä vaikka se ottaakin luonnolle ja olisi molempien syy yhtälailla. Se vaan on liian ihana menetettäväksi mutta liian ärsyttävä ymmärrettäväksi. Sen mielestä meidän välit on kouluarvosana-asteikolla 6, mutta läheisyydeltään ne on 9. Miten tämänkin ottaa. Onko hankalempaa, raivostuttavampaa mut samalla mielenkiintoisempaa merkkiä kuin vesimies? Mä haluun olla sen frendi, mutku miks näyttää vuorotellen vihreetä ja punasta, miks joskus on nii huolehtivaine ja ystävällinen ja sitte taas seuraavana päivänä narsistine ja jääräpäinen? Miks välil lähettelee sulosia hyvänyön viestejä haleineen ja pusuineen ja välil ignoraa jääkylmästi? Naurettavinta täs on et mä oikeestaan aavistan et se ihmettelee musta hieman samoja asioita, mut ei kumpikaa ikinä kysytä. Jatkuvat kyselyt siitä, seurustelemmeko, ottaa jo molempia päähän. Voiko joku selittää mitä toi aattelee, mä tarvin kaikkitietävän kertojan tai ajatustenlukijan.

9

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leijonamami

      Tommonen se on...Vesimies. Viilee päältä,lämmin ja välittävä sisältä.Lojaali,Hyvä Ystävä. Persoonallinen kyllä :-) Koitahan kestää!

    • vmäinenmies

      No älä helvetissä ainakaa rupea säälimään sitä.
      Kerro sille miten paljon haluut sitä. Mikään ei ole enemmän mieleenpainuvaa;)
      Näytä kaapin paikka tai sitä kaappia ei tule.

    • Sanniemaria

      Vesimiestä ei vain osaa kukaan lukea. Olen itse vesimies ja olen erikoinen, kaukainen, oman tien kulkija. Vesimiehestä ei saa kukaan lähellä oleva selkoa. jos ei todella halua tutustua häneen ja olla aidosti ystävä. Vesimies on salaperäinen ja vetää monia puoleen, varsinkin toista sukupuolta. Ole aito vesimiehen kanssa, älä esitä mitään, älä petä vesimiehen luottamusta. Jos haluat olla ystävä, aito, kerro tunteistasi, kyllä vesimieskin kertoo. Jos olet aito, et käännä selkääsi vesimiehelle, et saa riitaa aikaiseksi. Älä petä vesimiehen luottamusta. Kuuntele myös häntä.

    • tulkki

      ...hän ottaa mun piikittelyt liiankin ilkeästi ja sen jälkeen hän itkee, valittaa ja sanoo jotain takaisin jonka taasen minä otan hieman pahana...

      Havannoillistan asian toisin: potkaisen mun kaveria aina niin, että tuntuu. En ymmärrä miksi se pahastuu siitä kun sellainen kuuluu mun tapoihin. Se kehtaa vielä puolustaa itseänsä. On niin vaikea olla tekemisessä ihmisen kanssa, joka ei kestä potkimista.

      • MrJuha82outolintu

        Olet siis kiusaaja, koska potkaiset kaveriasi?
        Ei se kuulu sivistyneen ja älykkään /hyvän ihmisen tapoihin potkia kaveria.
        Pitää olla hyvä.
        Minä olen syntymämerkiltäni muuten härkä, joka on kuvailtu semmoseksi merkiksi, joka ei hyväksy missään suhteessa henkistä väkivaltaa(ainostaan härän härkäpäisyys on ärsyttävää kuulemma muiden mielestä sekä härän erakko luonne).

        Onko se sitten skorppioonille ominaista tuo, että potkit kavereitasi?
        En tiedä.
        Onko astrologia edes totta?
        Vaikea sanoa.
        En tiedä.

        Minä itte valitsen kyllä tarkkaan kaverini.
        En hyväksy sarkastisia ihmisiä lähipiiriini.
        Kaikkien pitää olla niinku hyviä ihmisiä.


      • MrJuha82outolintu

        Mun kohdalla ei oo kyse siitä, ettenkö kestäisi potkimista.
        Mulla on vahva mieli, mutta minä en hyväksy semmosta käytöstä.
        Ei tarkoita sitä, että oisin heikkomielinen ja alkaisin heti itkemään kiusaamisesta, jota sinä muuten harrastat.
        Olen aina syyllistävä ihminen välillä.


      • tulkki

        Holy simplicity, MrJuha82outolintu. Sanoin, että havainnollistan asian toisin, sen mitä ap itse kirjoitti. Hän kysyi tyhmän kysymyksen, itse samalla siihen vastaten. Potkiminen on vertauskuva, ymmärsitkö nyt.


      • MrJuha82outolintu
        tulkki kirjoitti:

        Holy simplicity, MrJuha82outolintu. Sanoin, että havainnollistan asian toisin, sen mitä ap itse kirjoitti. Hän kysyi tyhmän kysymyksen, itse samalla siihen vastaten. Potkiminen on vertauskuva, ymmärsitkö nyt.

        Joo ohoh hups nyt huomasin virheeni.
        Lainasit hänen kommenttiaan ja käytit sanaa potkiminen vertauskuvana.
        Joo eipä mittään.

        Minusta vesimies on mielenkiintoinen horoskooppimerkki.
        Itse oon härkä aurinkomerkiltäni.
        Vesimies kuvausten mukaan tuntuu MIELENKIINTOISELTA.
        Älykäs, omantienkulkija ja salaperäinen.
        Minussa itsessä on noita piirteitä(älykkyyteni on tosin heilahtelevaa), johtuu kai siitä, että jossaki karttani huoneessa on tota vesimiestä (jonkun verran/vähän).


    • Venniena

      Vesimies osaa lukea hyvin ihmisiä. Vesimies tajuaa jos ei ole aito ihminen. Vesimies näkee niin paljon ihmisistä, joten on vaikea huijata vesimiestä. Älkää vähätelkö vesimiehiä. He ovat viisaita ja näkevät kaiken.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe