Lapsi ihan kiinni

Nyt väsyttää

Tämä nyt on vain tälläinen purkaus, mutta olisi kiva kuulla onko muilla tämäntyyppisiä takertujia?

Lapseni on 2v5 kk ikäinen ja on kovin kiinni äidissä eli minussa, nyt huomaan että alan olemaan väsynyt.
Meillä on sellainen mammaporukka jonka kanssa näemme 1-2 kertaa viikossa milloin missäkin. Ryhmään kuuluu 1-4 vuotiaita 10-15 yleensä.
Yleensä keksimme lapsille jotain kivaa puuhaa palloja, keilausta, retkiä, vesileikkejä jne mitä milloinkin. Tapana on myös pitää äitien kahvi/juttelu hetki niin, että lapset leikkii siinä vieressä ja voimme jutella ihan vaan aikuisten juttuja. Lapset ovat vielä pieniä eivätkä oikein osaa yhdessä leikkiä, mutta siinä omiaan touhuavat. Paitsi siin omani joka vinkuu vain minussa kiinni eikä tee mitään jos en ole mukana. Harmittaa kun en pysty melkein koskaan osallistumaan mihinkään keskusteluun kun en lapseni vinkumiselta kuule tai voi keskittyä.

Olen miettinyt miksihän näin on? Miksi muut paljon pienemmätkin lapset voivat leikkiä yksinään omatoimisesti muiden joukossa. Muilla lapsilla on sisaruksia ja minulla toistaiseksi yksi lapsi, voiko tämä jotenkin vaikuttaa?

Myös kotona lapsi ei oikein leikkisi itsekseen vaikka mielikuvitusta ja leikkitaidoa kyllä riittäisi. Kun teen esim kotitöitä ja pyydän lasta keksimään jonkun oman leikin niin ei. Vinkuu jaloissa tai haahuilee vain ympäriinsä ja odottaa että tulen mukaan.
Yritän myös aina laittaa leikkiä alulle niin että lapsi jatkaisi siitä, mutta ei.
Ainoa minkä parissa viihtyy edes hetken yksinään on kirjat joita tykkää selata ja "lukea" itselleen.
Eihän kukaan aikuinen jaksa oikeasti leikkiä 12 h päivässä, ei mitenkään.

Olen päivittäin tarkoituksella antanut lapsen välillä olla ihan "itsekseen", mutta ihme haahuilua vain kokoajan eikä kunnon leikkiä vaikka osaisi keksiä vaikka mitä.

Olenkohan tehnyt jotain väärin vai onko lapseni vain erilainen persoona?
Ja entä miten hän selviytyy päiväkodissa kun sen aika tukee....:(

5

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3v. tytön äiti

      Meillä tytöllä samanlainen vaihe, nyt alkaa vähän helpottaa kun on tarhaan mennyt niin antaa viikonloppuna siivota rauhassa niin, että leikkii sen aikaan yksin. Ja meillää toimi välillä se, että alotin leikin lapsen kanssa 15-20min. Leikin ja sanoin sitten, että äiti menee nyt tekemään ruokaa yms. Tämä toimi aina välillä.. eli tämäkin on ohimenevä vaihe (raskas kylläkin)

    • Äitiiiii

      Meillä sama juttu. Mutta jos on isänsä kanssa niin silloin ei tunge vessaan mukaan ja leikki itsekseen, kun isänsä suffaa netissä tai tekee jotain hommia. Mutta jos minä olen lapsen kanssa kaksin tai olemme kolmisteen niin lapsi roikkuu minussa. Jos hetkeksikin katoan johkin niin kauhea huuto. Ja aina pitäisi olla leikkimässä. Ehkä vika on itsessänikin, ehkä olen liikaa viihdyttänyt lasta jo vauvasta lähtien. Nyt kun isä on työpaikan vaihdoksen johdosta enemmän kotona, niin tuo äidissä kiinni oleminen on vähän vähentynyt ja isäkin kelpaa joihin juttuihin.

      • alle 3v on pieni

        Tutun kuuloista.. Ja normaalia on.. Ja raskasta, ainakin jos on yksin lapsen kanssa. Alle 3v on niin pieni vielä. Mutta nyt meillä jo reipas 3v8kk joka ei muusta juuri ole puhunu, kun siitä, että odottaa, että kerho alkaa taas syksyllä. (2ap/VK). Ja touhuilee tosi paljon itsekseen muutenkin.


    • ihmetys3

      Aloittajan kirjoitus on kuin meidän arjesta kirjoitettu. MEillä siis kohta 1v11kk oleva ihana neiti. Kotona kylläkin saa tehtyä kotityöt ja ruokaa vaihtelevalla menestyksellä. :D Se ei niinkään harmita siis minua.. Mutta ulkona..välillä menee hyvin ja jaksaa leikkiä hyvin puistossa. Mutta usein on sitä, että jos on paljon lapsia niin tyttö haluaa olla vain sylissä, jos en ota alkaa kiukuttelu. Minun pitää olla metrin etäisyydellä kun hän leikkii. Ja yleensä jaksankin sen hyvin, mutta sitten kun haluaa olla vain sylissä..Se on rankkaa! Minulle tulee useinkin sellainen olo, että mikä on vialla? :/ Harmittaa kun ne hyvät hetket puistossa unohtuu niin pian ja kuten tänään tällaiset sylipäivät/kiukuttelut jää kaivamaana aivan liian pitkäksi aikaa takaraivoon. Miksi meillä ei jakseta leikkiä ulkona muiden lasten kanssa? Niin ja viikon päästä akaa päiväkoti, veikkaan että siitä tulee niin kaameaa. Onneksi ollaan käyty tutustumassa ja äitin pitää olla sielläkin vieressä. Huuto varmasti tulee kun sinne jää, mutta kaipa ne kaikkeen tottuu vielä.

      • ihmetys3

        Niin ja vielä sellainen, ..että joskus sitten tullaan sisälle kun ulkona on pelkkää syliä ja kiukuttelua.. ..mutta kun siis tullaan sisälle nniin sitten lapsi on taas aurinkoinen. Mistä tämä voi johtua?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      383
      1470
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1082
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      967
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      806
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      90
      784
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe