mikä paras tallentava hd poksi ?

kukka123

eli mikä olisi paras tallentava HD digipoksi kaapelitalouteen? hinta max 300e

12

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 77+0

      Mahdoton sanoa, mikä on paras. Paljon riippuu tuurista. Itselläni on ollut kaksi Topfieldiä, ensimmäinen ostettu vuonna 2006 ja toinen (HD-malli) täyttää kohta kaksi vuotta. Kumpikin toimii eikä vikoja ole ollut.

      Keskustelupalstoilla kuitenkin mainitaan Topfieldinkin viosta. Itse kuitenkin arvelen, että tuskin merkistä olisi tullut Suomen myydyintä, jos siinä olisi eniten vikoja. Sana nimittäin kulkee, ja herkästi hajoavaa merkkiä aletaan karttaa.

      Ainakin Expert-ketju myy Topparia alle 300 euron hintaan myös nettisivuillaan.

    • Topfieldin voittaja

      Linux-digiboksit parhaita.

      Jos ostaa sellaisen valmiilla asennusimagella, niin alkuasennuksen ja kanavien haun jälkeen käyttö on joka suhteessa parempaa. Itse ostin Vu Duo2:n johon 2xDVB-T2/DVB-C ja moniterainen kovalevy, mutta on halvempiakin. Laite näkyy verkkolevynä tietokoneelle ja voin katsoa tallenteita tietokoneellakin ilman salauksia.

    • vapari fta

      Linux-digiboksilla ei voi katsoa maksullisia HD-kanavia (CI -salatut, boksi ja kortti paritetaan). "Ilmaiset" HD-kanavat, jotka vaativat kortin pelkän omistamista näkyvät (MTV3 HD, FOX HD, Nelonen HD esim. DNA:n kaapelissa). Ylen neljä HD kanavaa näkyvät ilman korttia DNA:n kaapelissa. Itse hommasin Linux boksin, kun halusin katsella tallenteita 2x ja 4x nopeudella dvb-teksteillä ja katson vain vapaita kanavia.

      Linux boksit pystyvät myös tallentamaan yhdellä virittimellä kaikki kanavat, jotka ovat samassa muksissa. Esim. minulla on kaksi viritintä niin voi kaapelissa tallentaa samaan aikaan kaikki Ylen neljä kanavaa sekä toisella virittimellä mtv3, nelonen, jim ja sub eli yhteensä kahdeksaa kanavaa kahdella virittimellä.

    • Digiboksit arpapeliä

      Jos haluaa ostaa halvan ja hyvän digiboksin, niin silloin niitä joutuu ostamaan kaksi;)

      Kaapelioperaattoreilla on omia digiboksimalleja, kuten DNA:lla Wbox HD2S, jolla tallennetaan ulkoiselle kovalevylle. Operaattorit kauppaavat näitä siten, että siihen tulee mielellään kanavapaketti mukaan. Soneralla ja Elisalla ei taida olla digibokseja verkkokaupassaan, sillä he mieluummin myyvät TV Viihteen paketteja.

      Topfield CRC-1400 HD PVR on hinnaltaan edullinen, mutta siihen pitää muistaa ostaa kovalevy erikseen, jolloin lähestytään kolmensadan hintaa. Seuraamalla liikkeiden tarjouksia löytyy varmasti sopiva laite. Muuttujia on monta, eli kuinka montaa (HD-)kanavaa voidaan tallentaa samaan aikaan, paljonko on levytilaa, miten nettiyhteys toimii, jne. Takuiden hoitamisessa on eroja, joten niistä kannattaa ottaa selvää oston yhteydessä.

      TV-liikkeessä myyjä sanoi jokunen vuosi sitten, että he joutuivat karsimaan pois myynnistä pienet laitetoimittajat, jotka eivät hoitaneet takuitaan. Laitteiden lopputestaus jätetään käyttäjälle, joten digiboksiesta löytyy ominaisuuksia, joita ei edes korjata. Esim. vanhan Samsung-digiboksini menusta löytyy tekstikukkasia, joita ei sitten koskaan korjattu, mutta ei niitä haittaa ole kun ne tietää..

      Mielestäni takuita ei hoideta mallikelpoisesti, joten olen oman HD-digiboksini jättänyt ostamatta. Jos/kun tv:llä ulkoiselle kovalevylle tehtävät HD-tallennukset eivät enää minulle riitä, niin tilaan TV Viihteen purkit, kun sopiva laajakaista on jo olemassa;)

    • Vaihtoehdot-tässä
    • Rila12

      HDthuder

    • Mikä-on-paras
    • tommi_j
    • Olen ostamassa WBox HD2 digiboksia, mutta en taida ostaakaan kun niin haukkuvat sitäkin vaikka ensin olin varma, että siinä se hyvä boxi sitten on. Humax HDPVR-500T on meillä pelittänyt tosi hyvin. Aluksi oli senkin kanssa ongelmia. Ja saatiin takuuseen uusikin, mutta se ei ollutkaan digiboxin vika vaan vika oli siinä kun samaan aikaan asensivat meille etäluettavan sähkömittarin, se sekoitti digiboxin totaalisesti. Tämä todettiin jälkikäteen. Käytettiin digiboxia toisessa taloudessa ja siellä se pelitti ihan hyvin. Humax on ainakin käyttäjä ystävällinen tosi helppo käyttää ja nyt on toiminut jo kolme vuotta ihan hyvin.

    • newTV

      Vaihda telkkaria niin boksiksi käy ulkoinen kovo, alle 70€ 2T malli.

      • toteaja-

        ja siihen tallennetaan sitten sitä mitä katsotaan, tai korkeintaan yhtä muuta.
        Joillekin tuo toki riittää, mutta jos on tarve useammalle yhtäaikaiselle tallantamiselle, boksi on must


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe